רק יצאתי יותר מבולבלת
בפרט שהמאמר הוא מלפני כמה שנים
@מקצועי בלבד
יש המלצות עדכניות יותר?
אני לא ממליצה כלל כידוע וכפי שמופיע בחתימה שלי.
והמאמר מעולה, אמנם לגבי הסיכום הסופי עם המצב העדכני, זה משתנה מזמן לזמן, אבל עצם המאמר רלוונטי לגמרי גם להיום.

מבררת עבור חברה.
עבדה עד לפני שנתיים והפנסיה היתה אצל מגדל
בשנתיים האחרונות עשתה ריסק בשביל לא לאבד את הרצף הביטוחי.
כרגע עובדת ב-2 עבודות שונות,
מעסיק אחד הפריש במיטב, השני הפריש באלטשולר שחם.

כמה שאלות,
זה שעכשיו מופרש פנסיה חייב לעדכן את מגדל?
לאיזה קופה כדאי להפקיד? או להשאיר בכל קופה את ההפרשות של כל מעסיק?

כל מידע יעזור לה.

אין צורך לעדכן את מגדל, אפשר להשאיר כל אחד בקופה שהוא ואפשר לאחד
את הריסק אני מקווה שהיא הפסיקה, כן? אין בו צורך
לגבי כדאיות - זה לא תלוי רק בקופה אלא במסלול הביטוח, כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח (הם לא לוקחים על זה כסף)

באיזשהו שלב החברה שבה היא נמצאת עכשיו יעשו איחוד קופות (אלא אם כן מה שיש לה עכשיו זה גמל ולא פנסיה)

ואם היא לא תחתום על סירוב הם יבצעו את זה בעצמם

מבררת עבור חברה.
עבדה עד לפני שנתיים והפנסיה היתה אצל מגדל
בשנתיים האחרונות עשתה ריסק בשביל לא לאבד את הרצף הביטוחי.
כרגע עובדת ב-2 עבודות שונות,
מעסיק אחד הפריש במיטב, השני הפריש באלטשולר שחם.

כמה שאלות,
זה שעכשיו מופרש פנסיה חייב לעדכן את מגדל?
לאיזה קופה כדאי להפקיד? או להשאיר בכל קופה את ההפרשות של כל מעסיק?

כל מידע יעזור לה.

מאוד כדאי לאחד את כל הקופות למקום אחד שנותן לה תנאים טובים.
היא יכולה למצוא סוכן שיעשה לה קופה רביעית וידאג להעביר את הכל מהקופות הקודמות או לעשות את זה לבד-לא מסובך.

קופות שאין בהם הפקדות הרבה פעמים מעלות בטירוף את הפרמיה שהיא משלמת וחבל.
(וגם אם נשכחות מהאנשים, וקשה לנהל את הצבירה ככה)

אם אפשר עזרה קטנה.
מופיע לי בקרן פנסיה ב'פרטי התוכנית', 3 תוכניות שונות. לפי מקומות עבודה שונים שעבדתי. זה תקין? או שצריך לאחד?

אם אפשר עזרה קטנה.
מופיע לי בקרן פנסיה ב'פרטי התוכנית', 3 תוכניות שונות. לפי מקומות עבודה שונים שעבדתי. זה תקין? או שצריך לאחד?
עניתי במקום השני ששאלת.

פנסיה.png

שאלה של בורה-
מה זה פנסיה ומה זה פנסיה כללית
ובעיקר איך אני יודעת מה יש לי..........

שאלה של בורה-
מה זה פנסיה ומה זה פנסיה כללית
ובעיקר איך אני יודעת מה יש לי..........
בקצרה: יש פנסיה מקיפה שזה מה שיש לרוב האנשים, שזה כולל שכ30% מתוכם עם הבטחת תשואה ע"י המדינה, וכן כיסוי ביטוחי מובנה למקרי נכות ומוות ח"ו.
ויש פנסיה כללית שזה ללא הבטחת תשואה, וגם לא בהכרח עם כיסוי ביטוחי.

נכון.
וכך זה תמיד.
תודה.
לפני כמה שנים ביקשתי לעבור למסלול הלכה. וסתם כעת שאני מסתכל זה מראה לי 2 מסלולים שאני שם.
פנסיה מקיפה מתחת לגיל 50. פנסיה מקיפה הלכה.
מה זה אומר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה