@מקצועי בלבד
@ה.שלמה
אני רוצה לבדוק אם המעסיק הרויד פנסיה כל חודש בשנה האחרונה
אשמח לדעת על איזה חלקים מורידים פנסיה?
מילויי מקום גם?
הותאות טלפון?
מעונות?
נסיעות?

וכן כמה אחוז מחשבנים 18.5% או 22?

איך אני יודע אם אני משלם כל חודש מהפנסיה גם לסוכן?
אני לא פניתי לסוכן מעצמי, אבל שפתחתי המנהל הזכיר איזה סוכן וכך גם אני רואה את שמו באתר של מגדל. זה אומר שהוא גובה לי משהו?

אני לא פניתי לסוכן מעצמי, אבל שפתחתי המנהל הזכיר איזה סוכן וכך גם אני רואה את שמו באתר של מגדל. זה אומר שהוא גובה לי משהו?
לא גובה לך כלום
ואם דמי הניהול טובים והמסלול טוב
אז אין מה לחשוש

נראה לי שהוא מקבל ישירות דרך החברה
והשם שלו כתוב באתר כי הוא הסוכן שלכם אבל לא שיורד לו כסף
כך נראה לי

מה הולך להשתנות בנוגע להבטחת תשואה משנת 2026,
והאם זה סיבה להתחיל לחשוב על פנסיה כללית?

@מקצועי בלבד
@ה.שלמה
אני רוצה לבדוק אם המעסיק הרויד פנסיה כל חודש בשנה האחרונה
אשמח לדעת על איזה חלקים מורידים פנסיה?
מילויי מקום גם?
הותאות טלפון?
מעונות?
נסיעות?

וכן כמה אחוז מחשבנים 18.5% או 22?
בגדול על כל המשכורת חוץ מהחזרי הוצאות ובונוסים או שעות נוספות.
וזה פרט לכאלו שיש להם הסכם אחר עם המעסיק, או הסכם קיבוצי אחר שמחייב את המעסיק.
ואחוזי ההפרשה הם משתנים, אבל המינימום זה 18.5%.

מה הולך להשתנות בנוגע להבטחת תשואה משנת 2026,
והאם זה סיבה להתחיל לחשוב על פנסיה כללית?

בלת"ק
אני עובדת כבר חצי שנה במשרד, והרואת חשבון אמרה שמהחודש הקרוב נתחיל להפריש לפנסיה,
אין לי קופת פנסיה פעילה זה המעסיק הראשון שלי, וזה לא חברה גדולה כך שאין למעסיק הסדר מול חברה מסוימת ואני יכולה לבחור חברה ומסלול בעצמי
אני האחרונה שמבינה בדברים האלה ולא רוצה לעשות טעויות, אשמח לשמוע איזה חברה מומלצת, שגובה דמי ניהול נמוכים
ואיזה מסלול כדאי, מישהי המליצה לי לקחת סוכן ביטוח אבל פחות אני רוצה..האם כן כדאי לי לפנות לסוכן ביטוח?

כפי שמשתמע, את מדברת על אשה צעירה שעכשיו מתחילים פעם ראשונה להפריש לה פנסיה.
לטעמי האישי ויש כאלו שיחלקו עליי, פשוט לא להתעסק עם זה אלא להודיע למעסיק שיפריש לקופת ברירת המחדל (התקנות קובעות מהי קופת ברירת המחדל שלך ולא המעסיק).
לא צריך בשביל זה סוכן, וברוב המקרים סוכן ישיג לך תנאים יותר יקרים מהברירות מחדל ניתן להיכנס ל"כל זכות" ולראות מהי קופת ברירת המחדל שלך, העמלות של קופות ברירת המחדל הן מצבירה 0.22% ומהפקדה 1%.
חשוב אחרי הפתיחה של הקרן לפנות לחברה ולבקש להפקיד בקרן שיש לה כשרות!! אלא א"כ הרב עליו אתם סמוכים סובר שאין בזה צורך.
תעשו לכם תזכורת בעוד תקופה - נניח חצי שנה - לבדוק מה המסלול המתאים ביותר עבורכם.

ולגבי כל ההצעות שעולות כאן לסוכנים/ייעוץ בלתי תלוי וכדו' מניסיון אישי עם הרבה עובדים ההתעסקות סביב זה רק מעכבת את התהליך, ונוצר מצב שהמעסיק לא יודע לאן להפריש וכו'.
דברים מצויינים שכתב @ה. שלמה בעניין זה, כ"כ נכונים וקורא אותם רק לראשונה @Yes it's me מומלץ בחום לקרוא.

בגדול על כל המשכורת חוץ מהחזרי הוצאות ובונוסים או שעות נוספות.
כדאי לדייק. זה לא עובד לפי משפט אחד כללי.

זה תלוי בסוג התשלום ובהגדרה שלו לפי החוק.
יש בונוסים שנחשבים חלק מהשכר הרגיל וחייבים להפריש עליהם לפנסיה.
יש גם שעות נוספות שחייבות הפרשה, במיוחד כשהן קבועות ומשולמות לאורך זמן.

כדאי לדייק. זה לא עובד לפי משפט אחד כללי.

זה תלוי בסוג התשלום ובהגדרה שלו לפי החוק.
יש בונוסים שנחשבים חלק מהשכר הרגיל וחייבים להפריש עליהם לפנסיה.
יש גם שעות נוספות שחייבות הפרשה, במיוחד כשהן קבועות ומשולמות לאורך זמן.
לכן כתבתי "בגדול".
קרי: בלי להיכנס לאותיות הקטנות.

דברים מצויינים שכתב @ה. שלמה בעניין זה, כ"כ נכונים וקורא אותם רק לראשונה @Yes it's me מומלץ בחום לקרוא.
בפנסיה שבה יש מרכיב ביטוחי ועוד, אז זה לא תמיד נכון.

רציתי לשאול לגבי קרן פנסיה
היום אשתי בהראל הלכה משלמת 1.9 ו-0.2
עצמאית גיל 40
חשבתי לעבור מסלול (כשר) התלבטתי בין מיטב מסלול מניות, סנופי, הלכתי עם אפשרות לשלב בניהם או הראל סנופי או לשלב עם הלכתי
סוכנת ביטוח אמרה לי שמיטב הם יקרים והיא ממליצה על הפניקס מסלול סנופי, מניות, הלכתי או לשלב בניהם
הסיבה שהיא אמרה לי גם הדמי ניהול יותר זולים 1.5 ו-0.18 גם ככל שהסכום עולה בערך כל 150,000 סכום דמי הצבירה ירד (לא שאלי בכמה) ועוד דבר האיזון אקטוארי שם טוב
א. מה אתם אומרים על המסלולים
ב. עד כמה משפיע איזון אקטוארי ביחס לרווחים אולי שווה להסתכל על רווחים ולא על האיזון

רציתי לשאול לגבי קרן פנסיה
היום אשתי בהראל הלכה משלמת 1.9 ו-0.2
עצמאית גיל 40
חשבתי לעבור מסלול (כשר) התלבטתי בין מיטב מסלול מניות, סנופי, הלכתי עם אפשרות לשלב בניהם או הראל סנופי או לשלב עם הלכתי
סוכנת ביטוח אמרה לי שמיטב הם יקרים והיא ממליצה על הפניקס מסלול סנופי, מניות, הלכתי או לשלב בניהם
הסיבה שהיא אמרה לי גם הדמי ניהול יותר זולים 1.5 ו-0.18 גם ככל שהסכום עולה בערך כל 150,000 סכום דמי הצבירה ירד (לא שאלי בכמה) ועוד דבר האיזון אקטוארי שם טוב
א. מה אתם אומרים על המסלולים
ב. עד כמה משפיע איזון אקטוארי ביחס לרווחים אולי שווה להסתכל על רווחים ולא על האיזון
א. מסלול מניות אין עליו כשרות
ב. יכול להיות שאפשר דמי ניהול יותר זולים.
ג. איזון אקוטארי בהנפיקס
ב2023 היה 0.13-
ב2024 0
אז למה זה נחשב איזון אקטוארי טוב?

התכוונתי למסלול הזה
פנסיהמיטבמדדי מניות1589בד"ץ העדה החרדית
69.50%​
שאלתי לגבי האיזון האקטאורי כי אני לא מבין עד כמה המשקל שלו יכול להיות שיש מסלולים עם תשואות יותר טובות או דמי ניהול יותר טובים אז מה המשקל של האיזון

בלת"ק שאלה מה קורה אחרי גיל הפרישה לכסף שנשאר בקופה הוא ממשיך להיות מושקע?
ועוד שאלה היה והמבוטח נפטר לפני שנגמר הכסף בקופה נגיד שנתיים אחר שיצא לגיל פרשה מה קורה לכסף שנשאר בקופה? הולך ליורשים?
והפוך אחד שהאריך ימים עד שנגמר הכסף בקופה. זהו הוא מפסיק לקבל פנסיה?
קופה אני מתכוון לכסף שהמבוטח הפקיד כל חודש פלוס התשואה

הסיבה שהיא אמרה לי גם הדמי ניהול יותר זולים 1.5 ו-0.18 גם ככל שהסכום עולה בערך כל 150,000 סכום דמי הצבירה ירד
ברוב המקרים אפשר בהחלט לקבל דמי ניהול זולים יותר.
כן.
ועוד שאלה היה והמבוטח נפטר לפני שנגמר הכסף בקופה נגיד שנתיים אחר שיצא לגיל פרשה מה קורה לכסף שנשאר בקופה? הולך ליורשים?
תלוי במסלול הפרישה שהוא בחר.
אבל בכל מקרה לבן הזוג יהיה קצבה חודשית לכל חייו, רק השאלה באיזה גובה, ומה קורה אם בן הזוג נפטר וכדו', וזה תלוי במסלול הפרישה שבוחרים בפרישה.
לא.
הוא מקבל עד לסוף ימיו.

קופה אני מתכוון לכסף שהמבוטח הפקיד כל חודש פלוס התשואה
תלוי במסלול הפרישה שהוא בחר.
אבל בכל מקרה לבן הזוג יהיה קצבה חודשית לכל חייו, רק השאלה באיזה גובה, ומה קורה אם בן הזוג נפטר וכדו', וזה תלוי במסלול הפרישה שבוחרים בפרישה.

חשוב לדייק - ברגע שהעמית יוצא לפרישה - היתרה שלו בקופה מתאפסת, וכל הכסף שהיה בקופה עובר למסלול מקבלי קצבה, כלומר - לא נשארים לו כלל כספים בקופה. מרגע זה הוא מתחיל לקבל קצבה לכל החיים - עד יום מותו , גם אם יאריך ימים עד לגיל 200...
כשהפנסיונר ילך לעולמו - אשתו תקבל קצבה לפי שיעור הקצבה שהוא בחר לה במועד היציאה לפנסיה (בין 30% ל-100% מהקצבה שהייתה משולמת לפנסיונר עצמו).
אם היא נפטרה לפניו - אין זכאות.
בנוסף - במועד הפרישה הפנסיונר יכול לבחור בתקופת הבטחה בין 60 ל-240 חודשים, יש לזה שני היבטים:
1. המקרה הקלאסי - הפנסיונר ואשתו הלכו לעולמם לפני תום תקופת ההבטחה - המוטבים או היורשים יקבלו בסכום חד פעמי את יתרת התשלומים המובטחים (לדוג' - בחר 120 חודשי הבטחה, הוא ואשתו הלכו לעולמם 100 חודשים לאחר קבלת הקצבה הראשונה, המוטבים יקבלו תשלום חד פעמי בסך 120 קצבאות).
2. השלמה ל-100% קצבה - הפנסיונר בחר לאשתו שיעור קצבה נמוך מ-100% והלך לעולמו לפני שהסתיימה תקופת ההבטחה, אשתו תקבל במשך יתרת החודשים שנותרו קצבה מלאה כפי שהוא היה מקבל, ולאחר שתסתיים תקופת ההבטחה - הקצבה שלה תקטן לפי שיעור הכיסוי שהוא בחר לה בפרישה (לדוג' - בחר 30% לבת הזוג ו120 חודשי הבטחה, הלך לעולמו לאחר 100 חודשים, אשתו תקבל במשך 20 חודשים את הקצבה המלאה כפי שהוא קבל עד כה, ולאחר שיחלפו 20 חודשים תתחיל לקבל רק 30% מהקצבה שלו).

נערך לאחרונה ב:
חשוב לדייק - ברגע שהעמית יוצא לפרישה - היתרה שלו בקופה מתאפסת, וכל הכסף שהיה בקופה עובר למסלול מקבלי קצבה, כלומר - לא נשארים לו כלל כספים בקופה. מרגע זה הוא מתחיל לקבל קצבה לכל החיים - עד יום מותו , גם אם יאריך ימים עד לגיל 200...
כשהפנסיונר ילך לעולמו - אשתו תקבל קצבה לפי שיעור הקצבה שהוא בחר לה במועד היציאה לפנסיה (בין 30% ל-100% מהקצבה שהייתה משולמת לפנסיונר עצמו).
אם היא נפטרה לפניו - אין זכאות.
בנוסף - במועד הפרישה הפנסיונר יכול לבחור בתקופת הבטחה בין 60 ל-240 חודשים, יש לזה שני היבטים:
1. המקרה הקלאסי - הפנסיונר ואשתו הלכו לעולמם לפני תום תקופת ההבטחה - המוטבים או היורשים יקבלו בסכום חד פעמי את יתרת התשלומים המובטחים (לדוג' - בחר 120 חודשי הבטחה, הוא ואשתו הלכו לעולמם 100 חודשים לאחר קבלת הקצבה הראשונה, המוטבים יקבלו תשלום חד פעמי בסך 120 קצבאות).
2. השלמה ל-100% קצבה - הפנסיונר בחר לאשתו שיעור קצבה נמוך מ-100% והלך לעולמו לפני שהסתיימה תקופת ההבטחה, אשתו תקבל במשך יתרת החודשים שנותרו קצבה מלאה כפי שהוא היה מקבל, ולאחר שתסתיים תקופת ההבטחה - הקצבה שלה תקטן לפי שיעור הכיסוי שהוא בחר לה בפרישה (לדוג' - בחר 30% לבת הזוג ו120 חודשי הבטחה, הלך לעולמו לאחר 100 חודשים, אשתו תקבל במשך 20 חודשים את הקצבה המלאה כפי שהוא קבל עד כה, ולאחר שיחלפו 20 חודשים תתחיל לקבל רק 30% מהקצבה שלו).
אני לא רואה משהו שכתבת שהוא שונה ממה שכתבתי, ובמה ראית שכתבתי משהו לא מדויק?
(לדוג' - בחר 120 חודשי הבטחה, הוא ואשתו הלכו לעולמם 100 חודשים לאחר קבלת הקצבה הראשונה, המוטבים יקבלו תשלום חד פעמי בסך 120 קצבאות).
התכוונת כנראה שהם יקבלו תשלום של 20 קצבאות, ולא 120.

אני לא רואה משהו שכתבת שהוא שונה ממה שכתבתי, ובמה ראית שכתבתי משהו לא מדויק?
הדיוק הוא על היתרה בקופה - אחרי הפרישה לפנסיה אין יתרה בקופה.
התכוונת כנראה שהם יקבלו תשלום של 20 קצבאות, ולא 120.
אכן, טעות הקלדה - כבר אין לי אפשרות לערוך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה