- הוסף לסימניות
דבר ראשון תתקשרי לחברה שבה קרן הפנסיה נמצאת, ותבדקי מה בדיוק הפרישו לך במשך השנים ומה לא.היי, אני עובדת בחברה 9 שנים , ואני מקבלת כל הזמן מכתבים שהמעביד לא מפריש פנסיה..
מהחברה שהעסיקה אותך.ממי אני אמורה לתבוע את הפנסיה שלי,
דבר ראשון תתקשרי לחברה שבה קרן הפנסיה נמצאת, ותבדקי מה בדיוק הפרישו לך במשך השנים ומה לא.היי, אני עובדת בחברה 9 שנים , ואני מקבלת כל הזמן מכתבים שהמעביד לא מפריש פנסיה..
מהחברה שהעסיקה אותך.ממי אני אמורה לתבוע את הפנסיה שלי,
יש לי בערך 300 א"שמבחינת דמי הניהול,
זה תלוי כמה כבר יש לך בצבירה.
אז הדמי ניהול של אלטשולר יוצא יותר זול.יש לי בערך 300 א"ש
בגדול, מי שעובר מקרן פנסיה שיש לו שם ביטוח, לקרן פנסיה אחרת, לא מאבד את הוותק שלו, שזה אומר שהוא לא מאבד את הביטוח שכבר יש לו.ב. אם המצב הבריאותי אינו תקין לחלוטין; במצב כזה עלולים לאבד, ל5 שנים, את הכיסוי לאבדן כושר עבודה.
לא מחייב בכלל.ג. אם מדובר במבוטח בגיל מתקדם. (50 ומעלה) בגלל שמספר 2 ו3 מההמלצה על קרן פנסיה נעלמות;
2. עלות הביטוח - לא בטוח שביטוח הנכות בפנסיה נמוכה יותר. התעריפים הישנים בביטוחי מנהלים לפעמים זולים יותר.
3. בגילאים האלה קורה הרבה שהצבירה גבוהה יותר מהכיסוי לשאירים, ומכיוון שכך לא משלמים על הסעיף הזה, ומקבלים רק את הצבירה. (לא סיבה לא לעבור אך גם לא סיבה כן לעבור).
אבל בפנסיה ככל שהצבירה גבוהה יותר, כך משלמים פחות על הביטוחים.בעוד שבפנסיה זה תלוי בגיל. גבר בן 50 ישלם בפנסיה 2.12% וגבר בן 55 ישלם 2.83%.
1. נכון. מי שעובר מקרן פנסיה, והוא בסטטוס מבוטח פעיל, ומנייד את הצבירה חוסך תקופת אכשרה ומבוטח מהיום הראשון שהכסף נויד. אבל לא תמיד כדאי לאדם חולה לנייד צבירה, כי בקרן פנסיה מקבלים או את הצבירה או את פנסיית שאירים, הגבוה מביניהם, במקרה שיש סכנה ממשית לחיי המבוטח כדאי להשאיר את הכסף איפה שהוא , וכך יקבלו גם וגם.בגדול, מי שעובר מקרן פנסיה שיש לו שם ביטוח, לקרן פנסיה אחרת, לא מאבד את הוותק שלו, שזה אומר שהוא לא מאבד את הביטוח שכבר יש לו.
לא מחייב בכלל.
לפני 2008 לא היה חובה להפריש לעובדים לפנסיה, ויש רבים מאד שלא הפרישו להם לשום מקום.
אבל בפנסיה ככל שהצבירה גבוהה יותר, כך משלמים פחות על הביטוחים.
ואתה גם מתעלם לחלוטין מהביטוח של השארים.
א. המעסיק חייב לשלם ריבית על איחור הפקדה (אחרי 7 ימים מחלוקת המשכורת, או ה15 של החודש העוקב, המוקדם מביניהם). הוא חייב לשלם את זה, והוא הכתובת היחידה בנושא.תודה על האשכול היעיל והמקצועי
רציתי לשאול
א. כשיש איחור בהפקדות לקרן מי מטפל בגביית ריבית פיגורים/הפרשי תשואות או איך שזה נקרא?
האם אני צריכה לפנות ולטפל בכך? מול מי?
ב. במקרה של תביעת נכות. איך מחושב סכום הקצבה? אילו חודשים רלוונטיים לחישוב?
ובמידה ויש הפקדות חסרות איך אוכל לדעת מה ההפרש ומול מי לתבוע?
א. המעסיק חייב לשלם ריבית על איחור הפקדה (אחרי 7 ימים מחלוקת המשכורת, או ה15 של החודש העוקב, המוקדם מביניהם). הוא חייב לשלם את זה, והוא הכתובת היחידה בנושא.
ב. תביעת נכות - תלוי איזה מסלול ביטוח בחרו בעת ההצטרפות לקרן הפנסיה. היום ברירת המחדל הוא 75% לגברים עד גיל 41 ולנשים עד 47. את האחוז מקבלים מהשכר הקובע. ( אינני בטוח בזה אך כמדומני שזה ממוצע של 12 החודשים האחרונים, אודה למי שיעמיד דברים על דיוקם).
הפקדות חסרות - יש לבקש מקרן הפסיה "דוח הפקדות", ובמקרה וחסרות הפקדות - לפנות למעסיק.
א. חברות הביטוח שולחות התראות היוצאות באופן אוטומטי מהמערכת למעסיק. אחרי שיש סחבת ארוכה זה מגיע גם לטיפול משפטי מטעם חברת הביטוח. כאן אתם צריכים את זה ממש מידי, ולא כדאי לחכות מה גם שלא בטוח שחברת הביטוח בכלל תעשה משהו.תודה על המענה המלא והמפורט
ברשותך אם אפשר לחדד
א. אין ספק שהמעסיק צריך לשלם. אך מי אוכף את זה? אני צריכה לבקש או חברת הביטוח?
ב. אני מבוטחת ב75%. השכר הקובע שמעודכן בקרן הפנסחה אינו נכון כיוון שישנם חודשים שהמעסיק הפריש אך לא בצורה מלאה. מנציגת ביטוח בהראל הבנתי שכל סכום שמתקבל אחרי קרות הארוע גם אם הוא עבור חודש שלפני הארוע - לא נחשב בחישוב הזכאות.
איך אני אמורה לדעת כמה הפסדתי ומי אמור לשאת בנזק
הייתי ממליצה לך לעשות מסלקה פנסיוניתיש רק בהראל ביטוח משכנתא
ב. תביעת נכות - תלוי איזה מסלול ביטוח בחרו בעת ההצטרפות לקרן הפנסיה. היום ברירת המחדל הוא 75% לגברים עד גיל 41 ולנשים עד 47. את האחוז מקבלים מהשכר הקובע. ( אינני בטוח בזה אך כמדומני שזה ממוצע של 12 החודשים האחרונים, אודה למי שיעמיד דברים על דיוקם).
זה נקבע לפי השכר המבוטח, שזה תלוי בתקנון הקרן הספציפית.
הים יש תקנון אחיד לכולםזה נקבע לפי השכר המבוטח, שזה תלוי בתקנון הקרן הספציפית.
זה נקבע לפי השכר המבוטח, שזה תלוי בתקנון הקרן הספציפית.
הים יש תקנון אחיד לכולם
בדקתי: הנוסח בתקנון התקני שהוא כאמור זהה לכל הקרנות הוא כדלהלן:זה לא ממש ברור.
בדקתי וראיתי שאחרי שהופקדו הפקדות חסרות של 7 חודשים השכר המבוטח ירד ב400 שח.
וזה שוב מחזיר אותי לשאלה על אילו חודשים זה מתבסס?
מחברת הביטוח לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה
בדקתי: הנוסח בתקנון התקני שהוא כאמור זהה לכל הקרנות הוא כדלהלן:
הגבוה מבין אלה:
ממוצע השכר ב3 החודשים הרצופים האחרונים שקדמו למועד האירוע המזכה.
ממוצע שכר המבוטח ב12 החודשים הרצופים שקדמו למועד האירוע המזכה.
ממוצע שכר מבוטח ב12 החודשים שקדמו ל12 החודשים האחרונים שקדמו למועד האירוע המזכה.
כאן הוספו השורות הבאות שטרם הצלחתי להבינן לאשורן:
לגבי עמית שלא הופקדו בשלו דמי גמולים בחודש מסוים, והעמית מבוטח בקרן בהתאם להוראות תקנון זה ולהוראות ההסדר התחוקתי, יהיה השכר הקובע של העמית באותו חודש, השכר הקובע האחרון שחושב לו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים