איפה התשואה יותר יפה?
ונראה לי שעדיף אלטשולר ברירת מחדל 1.49 מההפקדה 0.1מצבירה ותשואות יותר יפות ולא מגדל והראל
איך ואיפה אפשר לבדוק את התשואות העדכניות?
והאם לא עדיף להישאר בחברה בטוחה ומוכרת
מאשר לעבור לאלטשולר?

איך ואיפה אפשר לבדוק את התשואות העדכניות?
והאם לא עדיף להישאר בחברה בטוחה ומוכרת
מאשר לעבור לאלטשולר?
תקראו ספר מי הזיז את הגבינה שלי הוא יפתור את הפחד הכי פחות מוצדק
ה תר הוא פנסיה נט אלטשולר מוביל בהבדל 2-4 אחוז תשואה תראו שם

תקראו ספר מי הזיז את הגבינה שלי הוא יפתור את הפחד הכי פחות מוצדק
ה תר הוא פנסיה נט אלטשולר מוביל בהבדל 2-4 אחוז תשואה תראו שם
במחילה אין לי זמן לקרוא ספר...
רק רציתי לדעת מה הכי משתלם לי
מגדל
או הראל
או שחם

הציעו לי לפתוח במגדל-מסלול הלכה
2 אחוז הפקדות
0.2 אחוז צבירה.
בגלל הסכם שיש לעבודה עם מגדל שיש תנאים טובים.
לא מבינה בזה בכלל, אשמח לשמוע מהמתמצאים פה מה דעתכם.
@A052
@יהלומי
מבחינת דמי ניהול זה הרבה (באלטשולר למשל זה 1.49 מהפקדה ו0.1 מצבירה), איזה תנאים טובים יש שם?

יורד ואפילו יותר ממה שירד אם לא מטפלים אחרי חצי שנה ללא עבודה הרבה פעמים דמי הניהול מהצבירה קופצים למקסימום בחוק שזה 0.5 אחוז לכן כדאי לטפל בזה ובמקרה הצורך להעביר לאחת מקרנות הפנסיה ברירת מחדל
מה פרוש לטפל בזה? מה אומרים להם? ומה זה אומר להעביר לאחת מקרנות הפנסיה ברירת מחדל? אשמח לפרוט. תודה.

מה פרוש לטפל בזה? מה אומרים להם? ומה זה אומר להעביר לאחת מקרנות הפנסיה ברירת מחדל? אשמח לפרוט. תודה.
תקראי את שתי ההודעות הראשונות באשכול

חברת אלטשולר כיום היא בברירת מחדל של המדינה
האם זה לא משפיע על הכסף שלנו?
כי בסופו של דבר פנסיה זו קופה משותפת
ואם כל אלו שחייבים לקבל אותם בברירת מחדל נמצאים שם
האם זה לא מרוקן את הקופה למרות התשואות הגבוהות?

נקודה נוספת - האם לבית השקעות (דוג' אלטשולר) יש את הכלים הידע והנסיון
לתפקד גם כחברת ביטוח, בסופו של דבר חלק משמעותי מכסף הפנסיה הוא ביטוחי לכל דבר וענין?!

תגובת המומחים:

אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון, האם ניתן להוריד את דמי הניהול באלטשולר לפחות מהברירת מחדל? בטלפון זה נשמע שאין להם כזו אופציה, ולא משנה מה הסכום שיש בקרן.
כמו כן אשמח למידע על רמת השירות שם.

חברת אלטשולר כיום היא בברירת מחדל של המדינה
האם זה לא משפיע על הכסף שלנו?
כי בסופו של דבר פנסיה זו קופה משותפת
ואם כל אלו שחייבים לקבל אותם בברירת מחדל נמצאים שם
האם זה לא מרוקן את הקופה למרות התשואות הגבוהות?
א. האיזון האקטוארי שלהם במצב הרבה יותר טוב מחברות הביטוח הגדולות.
ב. תעשו חיפוש קצר פה באשכול, ותיראו שפירטתי פה באחת התגובות למה כל הטענות של סוכני הפנסיה נגד קרנות ברירת המחדל, הם שטויות.
נקודה נוספת - האם לבית השקעות (דוג' אלטשולר) יש את הכלים הידע והנסיון
לתפקד גם כחברת ביטוח, בסופו של דבר חלק משמעותי מכסף הפנסיה הוא ביטוחי לכל דבר וענין?!
א. קרנות הפנסיה שלהם [והביטוח שלה] הם לא חדשים בכלל, יש להם וותק וניסיון רב.
ב. מה הכוונה בשאלה? האם התכוונת לשאול, האם הם כבר למדו איך להצליח להתחמק מתשלום במקרה ביטוחי ח"ו??
אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון, האם ניתן להוריד את דמי הניהול באלטשולר לפחות מהברירת מחדל?
לא.
כמו כן אשמח למידע על רמת השירות שם.
לפי האוצר הם מספר 2 בשירות אחרי הראל.

אני בחל''ת ורוצה לעבור קופה. כדאי להפקיד את הכספים על חודשי החל''ת בקופה הישנה ואח''כ לעבור או לעבור ולהפקיד בקופה החדשה?

אני בחל''ת ורוצה לעבור קופה. כדאי להפקיד את הכספים על חודשי החל''ת בקופה הישנה ואח''כ לעבור או לעבור ולהפקיד בקופה החדשה?
אם בקופה הישנה דמי הניהול מהפקדה גבוהים, אז תפקידו בחדשה, אם אין הבדל גדול, אז זה לא ממש משמעותי איפה להפקיד.

ראשית תודה על כל המידע החשוב והנחוץ בפורום הזה
ויש לי שאלה: המעסיק לא הפריש לי פנסיה תקופה מסוימת למרות שלי ירד בתלוש ורק עכשיו הוא באמצע לסדר את זה סוף סוף (אל תדאגו אחרי איומים). אני יודעת שמבחינה חוקית יש אחוז מסוים שהוא צריך לשלם לי כי הרי הייתי יכולה להרוויח בינתיים. מישהו יודע כמה אחוז הוא מחויב? אולי @מקצועי בלבד

יש ריבית פיגורים ע"פ חוק שהוא חייב להוסיף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה