כללי כמה אחוזים לתת לבעלת הטקסטים?

• הוסף לסימניות
שאלה חשובה:
קיבלתי חומר של דקלומים בחרוזים (המותאמים למנגינות שירים מוכרים) באידיש על כל פרשות השבוע. מיועד לגנים.
אני אמורה לעמד את החומר (הוא כבר מוקלד אך צריך לחתוך אותו מתוך כל המערך של דף הקשר), להדפיס את החוברות, להפיץ ולשווק אותן.

רק חומר הגלם מוכן, כל שאר העבודה וההוצאות - עלי!

כמה אחוזים מהרווחים אמורה כותבת הטקסטים לקבל?

אודה מאד על יעוץ מהיר
שאת עיני יאיר...

יישר כח!

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי נותן יותר מ15-20 אחוז וגם זה הרבה מאוד.

• הוסף לסימניות
יש מישהו שמסכים עם/ חולק על "אוהב ישראל"?

• הוסף לסימניות
תלוי עד כמה הכתיבה מיוחדת

• הוסף לסימניות
לדעתי, היא צריכה לדרוש ולתמחר לפי כמה שהיא לוקחת על סוגי כתיבה שלה...
ודוקא מהצד של כותבת... נראה לי שהעיקר הוא התוכן, הכתיבה, השירים, זה מה ששרים ואת זה את מוכרת...
העיצוב, הוא תוספת ויום אחד יכול גם להשתנות...
הבסיס הוא העיקר ולכן מגיע לה את רב האחוזים...
מה שאני מבינה שהיוזמה לשווק את זה לא באה ממנה ולכן היא מפסידה כאן...
(אם היא היתה היוזמת, היא היתה נותנת לגרפיקאית לעצב משלמת לה עבור העבודה תשלום ח"פ ומרויחה לבד קבוע...)
אם את רוצה להיות הוגנת אז 50- 50...

ו... אם זה מעצבן, אז לא אמרתי כלום.

• הוסף לסימניות
קופירייטרית...
בתור קופי אנסה להאיר את עינייך....
דווקא רוב העבודה הקשה פה זה טיפול בהפקה, שיווק והפצה
על קצה המזלג -
לקבל הצעות מחיר מבתי דפוס שונים, להתמקח, לפקח בשטח על ההדפסה שתצא איכותית, להוביל את הסחורה למחסן או לחנויות, לתמחר את המוצר הסופי, למצוא איפה כדאי לשווק, להתקשר ללקוחות פוטנציאליים ולהציע את המוצר, לנהל משא ומתן מול חנויות או בתי"ס (תלוי למי מיועד), לגבות את התשלומים (כאב ראש בפני עצמו)
זו עבודת שטח של הרבה ריצות, לא כ"כ מול מחשב במשרד ממוזג
העימוד פה זה החלק הקטן

ועוד היא אומרת שכל ההוצאות עליה, מה שאומר גם תשלום מראש לדפוס, כי ככה זה עובד אצלם
אז גם הסיכון הכלכלי עליה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומניק;862947:
קופירייטרית...
בתור קופי אנסה להאיר את עינייך....
דווקא רוב העבודה הקשה פה זה טיפול בהפקה, שיווק והפצה
על קצה המזלג -
לקבל הצעות מחיר מבתי דפוס שונים, להתמקח, לפקח בשטח על ההדפסה שתצא איכותית, להוביל את הסחורה למחסן או לחנויות, לתמחר את המוצר הסופי, למצוא איפה כדאי לשווק, להתקשר ללקוחות פוטנציאליים ולהציע את המוצר, לנהל משא ומתן מול חנויות או בתי"ס (תלוי למי מיועד), לגבות את התשלומים (כאב ראש בפני עצמו)
זו עבודת שטח של הרבה ריצות, לא כ"כ מול מחשב במשרד ממוזג
העימוד פה זה החלק הקטן

ועוד היא אומרת שכל ההוצאות עליה, מה שאומר גם תשלום מראש לדפוס, כי ככה זה עובד אצלם
אז גם הסיכון הכלכלי עליה
אוקי. בלי לחץ..
א. הגבתי בתור כותבת (שירים, ברכות, תוכניות וכו' , לא בתור קופיריטרית...)
ב.אני מסכימה שזו עבודה לא פשוטה אבל צריך להבין שלא רק לעבודה פיזית יש ערך, עצם הכתיבה (ולא משנה אם זה נשלף מהשרוול והולך לה בקלות או לא..) עצם החומר הוא חלק גדול,
הא, שזה ככה מתחלק קשה וקל? אין מה לעשות...
זה מזכיר לי שפעם התוכחנו בבית, אחיות נשואות על עזרה להורים... אמרתי לאחותי, את מכינה עוגה\ פשטידה\ מנה וכו' אני תורמת את חלקי בברכות נון סטופ שמבקשים ממני לכתוב (רק משהו קטן.. 2 מילים..) הא, לערבב בקערה זה יותר קשה מלהחזיק את העט...? אין מה לעשות...
את רוצה, תכתבי את...!
וכל מילה נוספת מיותרת.
רק באמת, תחשבו על זה שיש להחשיב ולתת ערך גם לדברים שהם לא פיזיים וטכניים.
יש מי שמוכר מוצרים, יש מי שמוכר מילים\ רעיונות\ תוכניות וכו' וכו'
ואני מקוה שיש מי שמבין...

• הוסף לסימניות
אני נטוה להסכים עם דברי קופירייטרית, אבל ---
נראה לי שמדובר כאן בעצם ב"הוצאה לאור".

פותחת האשכול שואלת "כמה לתת לסופרת שאני מוציאה את ספרה לאור" - וכאן - אין לי מושג כמה נהוג לקחת בתחום ההוצאה לאור.

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי, הנהוג בתחום ההוצאות לאור הוא: 10% מהמכירות - לכותב (אם הביא רק את הכתיבה. מחיר אחר יש אם הביא גם איורים).

• הוסף לסימניות
באמת? אז לא נראה ששווה להיות סופר...

• הוסף לסימניות
המציאות בשטח, שהמו"ל מקבל הרבה יותר מהסופר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;863000:
אני נטוה להסכים עם דברי קופירייטרית, אבל ---
נראה לי שמדובר כאן בעצם ב"הוצאה לאור".

פותחת האשכול שואלת "כמה לתת לסופרת שאני מוציאה את ספרה לאור" - וכאן - אין לי מושג כמה נהוג לקחת בתחום ההוצאה לאור.

אני לא בטוחה שזה מתאים להגדרת הוצאה לאור...
זה לא שבעלת הכתבים באה ואמרה תוציאי לי את זה, תדפיסי, תשוקי, תמכרי..
אלו שירים שמישהי כתבה, השואלת נתקלה בהם ואמרה לעצמה, למה שרק גן אחד ישיר את זה, אפשר לעשות כאן ביזנס... נסדר את זה, נארגן, נעצב ונמכור...
ומכאן באה השאלה, איך עליה להתחלק בשלל...
יכול להיות שההיא אפילו לא מודעת לכל התכנונים...

יתכן שאינה צריכה להתחלק עימה ברוחים אלא לקנות ממנה את החומר- השירים
בתשלום ראוי.
כבר כתבתי למעלה, זה צריך להיות תמחור של הכותבת ולא עצות מכאן כי המעצבת לא עושה טובה שהיא משלמת לה אלא היא פשוט קונה, משלמת ומקבלת תמורה ומכאן והלאה שתעשה עם זה מה שהיא רוצה ושתרויח. ובשפע...:)

• הוסף לסימניות
חבר'ה, בא נעשה סדר בבלגן.

תלוי מי היוזם.
אם קופיריטרית היוזמת, הרי שהיא משלמת לכותבת השירים כמה שהיא תדרוש, (או כפי המקובל לשלם עבור שירים בסגנון זה), וכל השאר - ההוצאות ההכנסות והרווחים שלה.

אם הכותבת היא היוזמת, והיא לקחה את קופיריטרית כמעמדת ומפיקת דפוס, הרי שקופיריטרית אמורה לקבל כפי התשלום שמגיע למעמד ומפיק דפוס, וכל השאר - הוצאות וכו' לכותבת.
ואם קופיריטרית מוכנה להשקיע, הרי שמגיע לה חלק יחסי ברווחים, כפי מה שיסכמו ביניהם.

• הוסף לסימניות
אז ככה, החומר הקיים לא נכתב במיוחד בשבילי על פי הזמנה שלי אלא ה"כותבת" היתה גננת 10 שנים לגן אידיש לבנים. כאשר החלה לעבוד היא חיפשה המון זמן חומר כזה וגילתה שהוא איננו.... אז היא "פשוט" התיישבה לכתוב זאת בעצמה ויצא לה דקלומים קצרים מאד חמודים בחרוזים שהיא "הלחימה" להם מנגינות מוכרות.
(היא לא סופרת או משהו שמתקרב בכלל לזה, היא דוברת אידיש טובה, וההכרח הוא אבי ההמצאה...)
כעת היא הפסיקה לעבוד וכשדיברנו על כך, היא תיארה איך הקימה את הגן מאפס, ואיך לא מצאה חומרים מוכנים והתיישבה להכין הכל לבד, ושלפעמים אנשים אומרים לה "למה את לא מוציאה את זה?". אז שאלתי אותה: "למה באמת לא?" ותשובתה: "אני לא בנויה לכאב ראש הזה, אני לא מתכוונת בשום אופן להתעסק עם פרוייקט כזה, זה לא בשבילי משום כיוון, אם מישהו יעשה את זה, בשמחה..."
החלטתי להרים את הכפפה, אני דווקא כן בנויה לזה, ולא אכפת לי לנסות.
אציין: זו קרובת משפחה מדרגה ראשונה, וכמו שאני מכירה אותה וכפי שהיא בעצמה מודה, אם אני (או מישהי אחרת) לא תוציא את זה לאור, החומר ישכב במגירה, בחושך... או, או שהיא פשוט תתפתה לתת את זה רק לאחות של הדודה, או לגיסה של הסבתא בתור טובה ואז היא יכולה להגיד שלום לכל סיכוי של רווח כלשהו מהנושא. (חוץ משכר בשמים, כמובן;))
למה אני אומרת לנסות? כי יש כאן השקעה גדולה מצידי, גם של זמן, גם המון מאמץ וכמובן- כסף. ואין לי מושג כמה בכלל ארויח מזה, בסה"כ זה חומר באידיש, כמה ביקוש יהיה לזה? ובמיוחד ש: (C) "כל הזכויות שמורות" זה משהו שאנשים חושבים לפעמים שזה לוגו של המעצב + הסלוגן שלו.... :(
מצד שני, דווקא בגלל שזה באידיש אז אין להשיג חומר כזה (כפי שהיא מעידה) ואז אולי יש כאן דווקא פוטנציאל.
בקיצור, היא אמרה לי במפורש שאמנם היות שחבל לה שזה ישכב סתם במגירה, אז לא אכפת לה שאני אעשה את זה, והיא תרויח משהו על הדרך. "לא שזה יכסה לי את החובות מנישואי הילדים, רק אולי את מחיר המוניות לגמחי"ם במשך חודשיים..." (מפי אומרו:D)
היא, כפי שציינתי, ממש לא מתמצאת בתחום, אז היא אמרה לי תבררי כמה מקובל לשלם על זה, ומה שתגידי...
כמובן שאני רוצה להיות הוגנת לגמרי ולכן פניתי בפורום המקסים הזה כדי לשמוע חוות דעת ויעוץ מהמבינים והמתמצאים.

לפי הנתונים האלו, מה אתם מסכמים, כמה אחוזים?

תודה רבה ועצומה על כל חוות דעת, זו עזרה גדולה בשבילי.

• הוסף לסימניות
אני הייתי אומרת לא יותר מ40% לסופרת ואפילו לכיוון ה30% מהסיבות הבאות:
1. היוזמה שלך- וזה שווה משהו.
2. הכאב ראש של ההפצה---
3. הגרפיקה והדפוס
4. הסיכון שבדבר עליך. - וזה גם שווה כסף.
אני כותבת את דברי, כמי שעוסקת בכתיבת תכנים חינוכיים וכו ויודעת את הבעיתיות של השיווק.
מציעה לך לסכם הכל בכתב, גם אם זו אחותך או גיסתך.
הכל בכתב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
40% זה לא הרבה מדי?
1. היוזמה אכן שלי.
2. הכאב ראש: הכנת החומר לדפוס,בירורים, פרסום, טלפונים, ריצות, משלוחים, ועוד ועוד... בקיצור, לא אשתעמם בתקופה הקרובה אף לרגע. (בדיוק מאותה סיבה היא לא מתכוננת לעשות את זה בעצמה.)
3. הגרפיקה והדפוס- זה אורך זמן, ו"אורך" כסף.
4. הסיכון. רק ה' יודע מה יצא לי מזה תכל'ס. (לרגעים אני מפקפקת אם לא אתחרט על שנכנסתי לעסק הזה) יחד עם זאת ההשתדלות שלי -התוצאה ביד ה', הוא יעזור, בטוח!
5. כל ההוצאות עלי! היא לא מתכוונת להשקיע פה שום סכום, וגם לא מעורבות מעבר למסירת החומר. נקודה.

• הוסף לסימניות
פשוט מאד.

את יוזמת הוצאת ספר שירים ביידיש.
את פונה לסופרות או כותבות, והם לוקחות לדוגמא 1 ₪ לשיר. (דוגמא בלבד. באמת לא שווה להיות סופרת). את מזמינה 100 שירים, ולצורך העניין משלמת 100 ₪. וזהו.

עכשיו, במקום לפנות לסופרות מהפורום, את פונה לאחותך (או לבת דודתך מדרגה ראשונה), ומזמינה אצלה את השירים שכבר כתובים אצלה. ומשלמת עליהם לפי התעריף שתכננת מראש. דהיינו 1 ₪ לשיר.

למה זה כל כך מסובך?

• הוסף לסימניות
20-30 אחוז

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;863134:
חבר'ה, בא נעשה סדר בבלגן.

תלוי מי היוזם.
אם קופיריטרית היוזמת, הרי שהיא משלמת לכותבת השירים כמה שהיא תדרוש, (או כפי המקובל לשלם עבור שירים בסגנון זה), וכל השאר - ההוצאות ההכנסות והרווחים שלה.

אם הכותבת היא היוזמת, והיא לקחה את קופיריטרית כמעמדת ומפיקת דפוס, הרי שקופיריטרית אמורה לקבל כפי התשלום שמגיע למעמד ומפיק דפוס, וכל השאר - הוצאות וכו' לכותבת.
ואם קופיריטרית מוכנה להשקיע, הרי שמגיע לה חלק יחסי ברווחים, כפי מה שיסכמו ביניהם.
גרינשטיין, נא לשים לב... אני לא קשורה לעסק הזה משום כיוון!
אני רק הבעתי דעה במהלך האשכול, נא לקרוא את ההודעה הראשונה של פותחת האשכול
ולא להפיל עלי תיקים לא לי...
הא, ורוחים... זה אני מוכנה לקבל.;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה