אז ככה, החומר הקיים לא נכתב במיוחד בשבילי על פי הזמנה שלי אלא ה"כותבת" היתה גננת 10 שנים לגן אידיש לבנים. כאשר החלה לעבוד היא חיפשה המון זמן חומר כזה וגילתה שהוא איננו.... אז היא "פשוט" התיישבה לכתוב זאת בעצמה ויצא לה דקלומים קצרים מאד חמודים בחרוזים שהיא "הלחימה" להם מנגינות מוכרות.
(היא לא סופרת או משהו שמתקרב בכלל לזה, היא דוברת אידיש טובה, וההכרח הוא אבי ההמצאה...)
כעת היא הפסיקה לעבוד וכשדיברנו על כך, היא תיארה איך הקימה את הגן מאפס, ואיך לא מצאה חומרים מוכנים והתיישבה להכין הכל לבד, ושלפעמים אנשים אומרים לה "למה את לא מוציאה את זה?". אז שאלתי אותה: "למה באמת לא?" ותשובתה: "אני לא בנויה לכאב ראש הזה, אני לא מתכוונת בשום אופן להתעסק עם פרוייקט כזה, זה לא בשבילי משום כיוון, אם מישהו יעשה את זה, בשמחה..."
החלטתי להרים את הכפפה, אני דווקא כן בנויה לזה, ולא אכפת לי לנסות.
אציין: זו קרובת משפחה מדרגה ראשונה, וכמו שאני מכירה אותה וכפי שהיא בעצמה מודה, אם אני (או מישהי אחרת) לא תוציא את זה לאור, החומר ישכב במגירה, בחושך... או, או שהיא פשוט תתפתה לתת את זה רק לאחות של הדודה, או לגיסה של הסבתא בתור טובה ואז היא יכולה להגיד שלום לכל סיכוי של רווח כלשהו מהנושא. (חוץ משכר בשמים, כמובן
)
למה אני אומרת לנסות? כי יש כאן השקעה גדולה מצידי, גם של זמן, גם המון מאמץ וכמובן- כסף. ואין לי מושג כמה בכלל ארויח מזה, בסה"כ זה חומר באידיש, כמה ביקוש יהיה לזה? ובמיוחד ש: (C) "כל הזכויות שמורות" זה משהו שאנשים חושבים לפעמים שזה לוגו של המעצב + הסלוגן שלו....

מצד שני, דווקא בגלל שזה באידיש אז אין להשיג חומר כזה (כפי שהיא מעידה) ואז אולי יש כאן דווקא פוטנציאל.
בקיצור, היא אמרה לי במפורש שאמנם היות שחבל לה שזה ישכב סתם במגירה, אז לא אכפת לה שאני אעשה את זה, והיא תרויח משהו על הדרך. "לא שזה יכסה לי את החובות מנישואי הילדים, רק אולי את מחיר המוניות לגמחי"ם במשך חודשיים..." (מפי אומרו

)
היא, כפי שציינתי, ממש לא מתמצאת בתחום, אז היא אמרה לי תבררי כמה מקובל לשלם על זה, ומה שתגידי...
כמובן שאני רוצה להיות הוגנת לגמרי ולכן פניתי בפורום המקסים הזה כדי לשמוע חוות דעת ויעוץ מהמבינים והמתמצאים.
לפי הנתונים האלו, מה אתם מסכמים, כמה אחוזים?
תודה רבה ועצומה על כל חוות דעת, זו עזרה גדולה בשבילי.