מדובר בספר ושל ג'ון טרובי 'אנטומיה של סיפור'תסריט של סיד פילד? הצילו את החתול?
אשמח לדעת באיזה ספר מדובר אם לא הנל.
בלת"קבמהלך השנים האחרונות אני לומדת על כתיבה ונחשפתי לכמות חומר עצומה שלא נגמרת (מבנה, נושא, דמויות, דיאלוג, בניית עולם, וכו' וכו')
ומניסיוני כרגע בבניית הסיפור שלי, לבנות עלילה לפי כללי כתיבה ותסריטאות זה תהליך ארוך וממושך (וגם מלא סיפוק)
מעניין אותי לדעת :
1. כמה מחברי הפורום כאן בונים את העלילות וכמה כותבים "ספונטאני"?
2. אם הייתם יודעים את כל הכללים מא' ועד ת', לכמה מכם הייתה סבלנות לשבת ולתכנן ולהשקיע בזה זמן?
זה נחוץ לדעתכם? עד כמה?
בלת"ק חלקי.מעניין אותי לדעת :
1. כמה מחברי הפורום כאן בונים את העלילות וכמה כותבים "ספונטאני"?
2. אם הייתם יודעים את כל הכללים מא' ועד ת', לכמה מכם הייתה סבלנות לשבת ולתכנן ולהשקיע בזה זמן?
זה נחוץ לדעתכם? עד כמה?
אם חיפשת תרשים לסיפור סטריאוטיפי, אז נהוג לחלק לשלוש מערכות. המערכות יכולות לייצג את משולש האירוע של אריסטו:אני מחפשת טבלה/ דיאגרמה, משהו שייתן תבנית בסיסית מינימלית ועיקרית שעליה אפשר לתכנן ולבנות,
משהו שייתן קו בסיסי כדי להוביל להתמקדות עניינית
אני מצרפת כאן דוגמא[שבניתי] למה שאני מתכוונת, אמנם עשיתי חלוקה רק ל4 שלבים, אבל באמיתי נראה לי מתאים חלוקה רחבה יותר, ולכל שלב לתת את השם המקצועי שלו- כלומר שלב העלילה שהוא נמצא בו כעת[מקוה שהובנתי]
מה דעתכם?

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //