כללי כמה גרפיקאית מנוסה..

• הוסף לסימניות
5 שנים עבודה בתחום,
צריכה לקבל לשעה בבית דפוס ?

האם שעות עבודה מהבית שונות מבית דפוס ?
צריך לקחת עליהם יותר או פחות?

תודה!

• הוסף לסימניות
שעות עבודה מהבית הרבה יותר יקרות. (מי יממן לך את שיחות הטלפון, חשמל, בלאי של המחשב והפסקות..? איפה תוכנות, פונטים..)

• הוסף לסימניות
בבית דפוס - את יכולה לבקש 40 לשעה.
תקבלי? לא בטוח.
אבל ככה לפחות תקבלי 30-35.

• הוסף לסימניות
במקומון הרבה יותר כי יש עבודה כל הזמן!

• הוסף לסימניות
אף אחד לא יודע לשלם היום. חבל להרים את האף...
(אולי אני טועה) אם אתם יודעים מקומות שמשלמים.... תודיעו לי...
אין בנמצא היום!
היום המעבידים מחכים שהעובד יפטר את עצמו ולא יצטרכו לשלם לו פיצויים... וד"ל...לצערינו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקוף;649532:
אף אחד לא יודע לשלם היום. חבל להרים את האף...
(אולי אני טועה) אם אתם יודעים מקומות שמשלמים.... תודיעו לי...
אין בנמצא היום!
היום המעבידים מחכים שהעובד יפטר את עצמו ולא יצטרכו לשלם לו פיצויים... וד"ל...לצערינו...

לכן רוכשים ניסיון של כמה שנים באיזה מקמון/בית דפוס, מרוויחים כמה גרושים, ואז מתפטרים והופכים לעצמאיים....

• הוסף לסימניות
אפשר לצלצל ל"שקוף, 3 פעמים????
ואם יש לכם מעסיק שמשלם טוב וצריך 2 עובדות.... אז תודיעו גם לי...

• הוסף לסימניות
אוקי.
אם אנחנו מדברים על עצמאיים. זה כבר סיפור אחר.
זה שיקול בפני עצמו. וזה אומץ שלא לכל אחד יש אותו. (...)
דיברו כאן על לקבל 40 ש"ח לשעה. גם אם את עובדת מסורה/פצצה/אכפתית/מקסימה/דייקנית/זריזה/מכבדת/מיוחדת/מחליקה וכו'.. (הזריחו את המיותר...) לא יתנו לך את הסכום הזה. אלא אם כן, כפי שאמרתי שיש מקומות שאני לא מכירה כמו למשל בציבור הכללי. שם ידוע שמשלמים יותר אע"פ שגם, לא כולם...
מחכה לצלצולים... אלא אם כן יש חולק עלי..

• הוסף לסימניות
גם בציבור הכללי כבר למדו את הפואנטה....
אישה חרדית, שבעלה לומד... צריכה כסף כדי לקנות מטרנה לילד, אז בכל מקרה היא תלך על זה....
אפשר לנצל...
אני עצמי הייתי ב- 3 ראיונות עבודה במקומות שהבוס לא דתי אבל כל העובדות ללא יוצאת מן הכלל חרדיות!!!
והמשכורת ה"גבוהה" היא 25.... (חלקן גם עובדות שם במינימום...)
המצב לא שונה באף מקום!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;649547:
גם בציבור הכללי כבר למדו את הפואנטה....
אישה חרדית, שבעלה לומד... צריכה כסף כדי לקנות מטרנה חיחד, רז בכל מקרה היא תלך על זה....
אפשר לנצל...
אני עצמי הייתי ב- 3 ראיונות עבודה במקומות שהבוס לא דתי אבל כל העובדות ללא יוצאת מן הכלל חרדיות!!!
והמשכורת ה"גבוהה" היא 25.... (חלקן גם עובדות שם במינימום...)
המצב לא שונה באף מקום!!

בקיצור שהנשים החרדיות של היום הם הממלאות מקום של הסינים...:eek:

• הוסף לסימניות
עדיין אפשר למצוא מקומות טובים!

אחד הדברים שמאוד יכולים לעזור לזה, זה תיק עבודות מיוחד,
כשבעל עסק רואה תיק עבודות מרשים והוא מתלהב ורוצה את אותו גרפיקאי/ת,
ייתכן מאוד שהוא יהיה מוכן לשלם ע"ז.

ולגבי השאלה של פותח האשכול,
ניסיון של 5 שנים - לפחות 40 ש"ח לשעה (במצב של היום!), אחרת זה ביזיון למקצוע

• הוסף לסימניות
כן.... בטח לבייש את המקצוע....

כבר דנו בזה כאן בעבר....
אבל "גולד" הנכבד.... מי שצריך להאכיל את הילדים, או לשלם שכירות, או גם וגם....:(
לא עושה חשבון של לבייש את המקצוע...
קשה מאד למצא מקומות עבודה שמשלמים טוב.
נכון שתיק עבודות מרשים גורם לבנאדם להתלהב.... וכבר נוחכתי בזה לא אחת....
אבל הדרך מהעין לכיס כנראה מאד רחוקה....
וכך אמר לי מעסיק אחד שאכן מאד מאד התלהב מעבודתי:
"העבודות שלך ברמה גבוהה מאד, ואת עובדת נהדר, אבל באמת, מה אני אעשה שלי אין תקציב להחזיק כזאת עובדת נהדרת? (כי הוא לא הסכים לתת לי את מה שבקשתי) אז אני אסתפק בפחות רמה ואשלם פחות, ותדעי לך שבשוק אף אחד לא שם לב כמה שילמת לגרפיקאית ומה האיכות של התוצר..."
והוא צודק! לפחות בכל מה שנוגע לבתי דפוס ומקומונים!
אין לו צורך בגרפיקאית ברמה, כי מי שמבקש גרפיקה מהגרפיקאיות בבית דפוס או מקומון
לא מצפה לרמה, אלא למחיר יותר נמוך לעבודה....
אולי ב"סטודיו" משלמים יותר.... אבל שם יש פחות ביקוש, כי בד"כ מנהל הסטודיו הוא בעצמו גרפיקאי, ולא תמיד הוא צריך הרבה עובדים... (ההפך, פחות עובדים יוצר רושם של יותר יחס אישי ומקצועי.)
ולסיכום... לשאלתך...
אם את מחפשת עבודה בבית דפוס או מקומון: אף אחד!!!!
באחריות!!!!!
לא ישלם לך יותר מ 28 בהתחלה... (וגם זה לא בטוח....)
אולי אח"כ יש כאלה שמעלים אבל גם זה מגיע ל 32 :( הכי הרבה....
בכל אופן בהצלחה!!!
ו"גולד" אם אתה מתנדב לממן אותי, אשמח מאד מאד לא לבייש את המקצוע......:confused:
(אתה יכול גם לחשוב כמובן שתיק העבודות שלי לא "מלהיב" כלשונך, זו זכותך, ;) ואני אמשיך להיות בטוחה שאחרת, וגם לקבל פידבקים מהסביבה שזה כך....;))\
בכל אופן זה המצב בשוק....
כמובן שאולי אצל עצמאי זה אחרת, אבל יש כאלה שלא בנויים לזה.... מצער אותי אבל אין מה לעשות.
ובהצלחה לכולם!!!!
באיחולים שתרויחו טוב והרבה!!! (יותר מ- 40 לשעה בעז"ה!):):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;649576:
כבר דנו בזה כאן בעבר....
אבל "גולד" הנכבד.... מי שצריך להאכיל את הילדים, או לשלם שכירות, או גם וגם....:(
לא עושה חשבון של לבייש את המקצוע...
קשה מאד למצא מקומות עבודה שמשלמים טוב.
נכון שתיק עבודות מרשים גורם לבנאדם להתלהב.... וכבר נוחכתי בזה לא אחת....
אבל הדרך מהעין לכיס כנראה מאד רחוקה....
וכך אמר לי מעסיק אחד שאכן מאד מאד התלהב מעבודתי:
"העבודות שלך ברמה גבוהה מאד, ואת עובדת נהדר, אבל באמת, מה אני אעשה שלי אין תקציב להחזיק כזאת עובדת נהדרת? (כי הוא לא הסכים לתת לי את מה שבקשתי) אז אני אסתפק בפחות רמה ואשלם פחות, ותדעי לך שבשוק אף אחד לא שם לב כמה שילמת לגרפיקאית ומה האיכות של התוצר..."
ו
לא חייבים לעבוד דוקא אצלו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;649547:
המצב לא שונה באף מקום!!
מצטער, אבל כתבת את זה מחוסר ידע.
יש מקומות עבודה שמחפשיםגרפיקאיות טובות, מנוסות, ומשלמים סכומים אחרים לגמרי ממה שהזכרת.
וכשאני מדבר על גרפיקאיות מנוסות, הכוונה לא לאלו שנסחפו עם הזרם, למדו את המקצוע כי חשבו שיעשו מליונים, אבל אין להם טיפת התחברות למקצוע. לאלו לא משנה אם הם 3 שנים בתחום או 10.
אם יש לך את זה, תוך שנה יחטפו אותך במקום עבודה מעולה.
(רק השבוע, מישהו מהפורום - חדש יחסית בתחום, הודיע לי על משרה מאוד טובה שקיבל. ידעתי שזה יקרה כמה חדשים אחרי שהוא התחיל ללמוד את המקצוע, כי ראיתי על התגובות שלו שהוא 'חי' את התחום, ולא רץ ללמוד את זה כי חייב דחוף כסף)

נכתב ע"י Nיכל;649534:
לכן רוכשים ניסיון של כמה שנים באיזה מקמון/בית דפוס, מרוויחים כמה גרושים, ואז מתפטרים והופכים לעצמאיים....
כמה שנים? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;649576:
אם את מחפשת עבודה בבית דפוס או מקומון: אף אחד!!!!
באחריות!!!!!
לא ישלם לך יותר מ 28 בהתחלה... (וגם זה לא בטוח....)
נפלת עמוק... :p:p:p
מצאתי פעם כזה. :cool:
(ואם כך, הגיוני לחשוב שיש עוד, לא?)

יאללה, לשלוח לך מ.ח.?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;649534:

נכתב ע"י ונתנו10;649748:

חשבתי שתשאל כמה גרושים....
היום כשאני חושבת על זה, אני מתביישת מעצמי איך עבדתי תמורת סכום זעום כ"כ, וזה לא היה מקומון, ואני לא הייתי גרפיקאית שמחפפת.... :rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;649765:
חשבתי שתשאל כמה גרושים....
היום כשאני חושבת על זה, אני מתביישת מעצמי איך עבדתי תמורת סכום זעום כ"כ, וזה לא היה מקומון, ואני לא הייתי גרפיקאית שמחפפת.... :rolleyes:
אני יודע מי עובד במקומך, והוא לא יעבוד תמורת כמה גרושים...
:)

אולי כל השנים הם ידעו את זה שהרוויחו כאן עובדת שלא יודעת לבקש כסף.

• הוסף לסימניות
כשאני הלכתי לעבוד במערכת עיתון, לא הסכמתי להתפשר על פחות מ-30 ש"ח לשעה.

בסוף שילמו לי 32, וזה כשהצהרתי שאין לי ניסיון באינדיזיין, אבל יש לי רקורד בעיצוב.

והפואנטה, שזה היה בסך הכל מילוי מקום לשלשה שבועות, בגלל שהגרפיקאית שלהם התחתנה.

• הוסף לסימניות
אם כל הגרפיקאים הטובים ילמדו לבקש תמורה נאה לעבודתם, למעסיקים לא תהיה ברירה אלא לשלם אותה אבל במצב שעובדות מוכנות לעבוד בכל סכום "העיקר שתהיה עבודה ללחם לילדים" הן בעצם גוזרות על עצמן ועל כל השכירים שלילדים שלהם יהיה כסף רק ללחם ולא ליותר מזה...

תתפלאי לשמוע, כשלא ידעתי לבקש כסף קיבלתי שכר מינימום אבל פעמיים כשביקשתי העלאה קיבלתי אותה.
אחרי מס' חודשים עזבתי לטובת מקום אחר שסיכמתי איתו "חודש ראשון מינימום - אם אתה מרוצה מחודש שני ואילך 25 ש"ח לשעה" (שכר המינימום עמד על כ-18 ש"ח) - ואח"כ ביקשתי העלאות פעמיים וקיבלתי - ותרשי לי לומר לך שהמעסיקים שעבדתי אצלם ממש לא עשירים ולא לארג'ים אלא ממש קמצנים אבל הבינו וראו שמה שאני עושה בשעה גרפיקאית מתחילה עושה בשעתיים-שלוש...

כיום יש מקומות שמשלמים יפה מאוד לגרפיקאים מקצועיים אבל ברור שאם יבוא גרפיקאי מקצועי שמוכן לעבוד בשכר מינימום הבוס לא יגיד לו "אתה יודע מה, בא לי לשלם לך כפול" - זה לא עובד ככה...

אם הגרפיקאי ידע לבקש (ולשווק את עצמו בביטחון מלא שזה מגיע לו), הוא גם יקבל - אולי לא בעבודה הראשונה או השנייה, אבל זה יקרה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה