כללי כמה גרפיקאית מנוסה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;649748:
יש מקומות עבודה שמחפשיםגרפיקאיות טובות, מנוסות, ומשלמים סכומים אחרים לגמרי ממה שהזכרת.
וכשאני מדבר על גרפיקאיות מנוסות, הכוונה לא לאלו שנסחפו עם הזרם, למדו את המקצוע כי חשבו שיעשו מליונים, אבל אין להם טיפת התחברות למקצוע. לאלו לא משנה אם הם 3 שנים בתחום או 10.
אם יש לך את זה, תוך שנה יחטפו אותך במקום עבודה מעולה.
אני חושב שזה ממש לא עניין של יש את זה או לחילופין אין את זה,
כל מי שכן מצא או לא מצא זה רק סיעתא דשמיא,
מעביד לא יכול בפגישת עבודה ראשונה לזהות אם יש או אין,
בס"ה מראים לו תיק עבודות מושקע והא כבר רואה מי עומד מולו ולא משנה אם נסחף ואם לאו.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;649856:
כשאני הלכתי לעבוד במערכת עיתון, לא הסכמתי להתפשר על פחות מ-30 ש"ח לשעה.

בסוף שילמו לי 32, וזה כשהצהרתי שאין לי ניסיון באינדיזיין, אבל יש לי רקורד בעיצוב.

והפואנטה, שזה היה בסך הכל מילוי מקום לשלשה שבועות, בגלל שהגרפיקאית שלהם התחתנה.
את התגובה שלך הייתי כותב מהסוף להתחלה,
מילוי מקום זה כבר דבר אחר לגמרי,
ועוד רק לשלושה שבועות אז זה בכלל...
כך שמהמקרה הזה אין להביא כל ראיה.

נכתב ע"י eden7115;649859:
אם כל הגרפיקאים הטובים ילמדו לבקש תמורה נאה לעבודתם, למעסיקים לא תהיה ברירה אלא לשלם אותה אבל במצב שעובדות מוכנות לעבוד בכל סכום "העיקר שתהיה עבודה ללחם לילדים" הן בעצם גוזרות על עצמן ועל כל השכירים שלילדים שלהם יהיה כסף רק ללחם ולא ליותר מזה...

תתפלאי לשמוע, כשלא ידעתי לבקש כסף קיבלתי שכר מינימום אבל פעמיים כשביקשתי העלאה קיבלתי אותה.
אחרי מס' חודשים עזבתי לטובת מקום אחר שסיכמתי איתו "חודש ראשון מינימום - אם אתה מרוצה מחודש שני ואילך 25 ש"ח לשעה" (שכר המינימום עמד על כ-18 ש"ח) - ואח"כ ביקשתי העלאות פעמיים וקיבלתי - ותרשי לי לומר לך שהמעסיקים שעבדתי אצלם ממש לא עשירים ולא לארג'ים אלא ממש קמצנים אבל הבינו וראו שמה שאני עושה בשעה גרפיקאית מתחילה עושה בשעתיים-שלוש...

כיום יש מקומות שמשלמים יפה מאוד לגרפיקאים מקצועיים אבל ברור שאם יבוא גרפיקאי מקצועי שמוכן לעבוד בשכר מינימום הבוס לא יגיד לו "אתה יודע מה, בא לי לשלם לך כפול" - זה לא עובד ככה...

אם הגרפיקאי ידע לבקש (ולשווק את עצמו בביטחון מלא שזה מגיע לו), הוא גם יקבל - אולי לא בעבודה הראשונה או השנייה, אבל זה יקרה!
את הנושא של שוברי השוק כבר טחנו פה....
ועוד פעם אם בעבודה ראשונה ושניה השיווק לא צלח,
ובשלישית אולי כן.
זה שוב רק הוכחה שהכל זה רק סיעתא דשמיא.

• הוסף לסימניות
אני גם בדרך לבקש להוסיף לי בשכר..
קדימה..
כולם ביחד!
למען הגרפיקאים.

פחות מ30 ש"ח שלא יהיה אף גרפיקאי בשוק שיעבוד! קל וחומר אלה עם הניסיון של שנתיים+

• הוסף לסימניות
נראה לכם שזה מופרך להתאגד? כלל וכלל לא!
ראינו (בפרט לאחרונה) מה אפשר להשיג ע"י איגוד חזק.

אחרי החג אי"ה.

• הוסף לסימניות
מי שלא באיגוד יפסיד. אני מתנגד להתאגדות שכזאת גם אם היא תיטיב את מצבי.

• הוסף לסימניות
התאגדות כזאת יכולה לעבוד בשיתוף פעולה עם בתי הספר המובילים לעיצוב.
אחרת תמיד תהיה אחת שחייבת את הגרושים דחוף..

• הוסף לסימניות
אני אישית מאמין שמעסיק שמבין באיכות ישלם את הסכום .
מצד שני השוק היום רווי ואם דיברת על בתי דפוס הרי שלפי הפליירים והפרסומים הזעוותים שמתרוצצים מידי יום ברחובות אני רואה שאף בעל מקצוע (למעט מסעדות וכיו"ב העובדים עם משרד פרסום מסודר) לא מבין בכהוא זה סיופי מינימלי והעיקר שזה המחיר.

בתור מפיק ומוציא לאור ראיתי זאת לא אחת.
למותר לציין שהיום אני דוחה הרבה כאלו שלא מבינים שצריך לשלם על עיצוב.
(מקווה שאחזיק מעמד בזה.. או שנביא ללקוח ברמה כמו מה שהוא רוצה לשלם..:)

לענ"ד ע"מ לצבור נסיון שווה לעבוד תקופה במקומון או דפוס(עדיפות אחרונה זה דפוס)
ואח"כ לתפוס כמה מוסדות או לצאת עצמאית עם תיק עבודות מושקע.
או שמלכתחילה ולא להתייאש ולהאמין במוצרים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;649534:
לכן רוכשים ניסיון של כמה שנים באיזה מקמון/בית דפוס, מרוויחים כמה גרושים, ואז מתפטרים והופכים לעצמאיים....

מנסיון אישי?!
אז את מציעה לעבוד במקומון, או בעסק קצת יותר חזק (ומנצל...)?

• הוסף לסימניות
אני פתחתי עסק ללא שהתנסיתי קודם במקומון או בדפוס
את צבירת הניסיון אני עושה תוך כדי העבודה העצמאית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamaid;650070:
מנסיון אישי?!
אז את מציעה לעבוד במקומון, או בעסק קצת יותר חזק (ומנצל...)?

כן, מנסיון אישי.
אני לא מציעה, אבל ממליצה. אני, באופן אישי, לא מצטערת על השנים הללו.
אכן נוצלתי מאד, קיבלתי משכורת שלגמרי לא הצדיקה את העבודה שלי אבל זו היתה תקופה בה צברתי ניסיון מקצועי ולא פחות - ניסיון בחיים, בהכרת סוגי אנשים ואופיים, בהתייחסות ללקוחות וכו'....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;649748:
וכשאני מדבר על גרפיקאיות מנוסות, הכוונה לא לאלו שנסחפו עם הזרם, למדו את המקצוע כי חשבו שיעשו מליונים, אבל אין להם טיפת התחברות למקצוע.
אם יש לך את זה, תוך שנה יחטפו אותך במקום עבודה מעולה

להיות גרפיקאי בלי "לחיות" את המקצוע? אין חיה כזאת!!!

אפשר אולי להיות ביצועיסט, אבל לא גרפיקאי-מעצב!!!

בכל אופן אני מדברת מנסיון:
עזבתי עבודה שהרווחתי בה די טוב כי השעות היו "מטורפות".
וכבר יותר מחצי שנה אני בחיפושים אחרי מקום שיתן לי לפחות את מה שהרווחתי בעבר...

וכיוון שכמו שאמרו הכל תלוי רק בסיעתא דשמיא, אז אני מתפללת.....
אולי שנה חדשה.... גזר דין חדש....,
בעצם לא אולי, בטוח!
מקוה שהתפילות של כולם אכן התקבלו, ותמצאו מקומות עבודה שיעריכו את עבודתכם באמת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;650127:
כן, מנסיון אישי.
אני לא מציעה, אבל ממליצה. אני, באופן אישי, לא מצטערת על השנים הללו.
אכן נוצלתי מאד, קיבלתי משכורת שלגמרי לא הצדיקה את העבודה שלי אבל זו היתה תקופה בה צברתי ניסיון מקצועי ולא פחות - ניסיון בחיים, בהכרת סוגי אנשים ואופיים, בהתייחסות ללקוחות וכו'....

גם אני מרגישה ככה.
התחלתי בבית דפוס קטן + מקומון, קיבלתי שכר מינימום שהיה אז 18 נקודה משהו.
אבל אם לא הייתי מנמיכה ציפיות ומסכימה לצבור נסיון בצורה כזו, לא הייתי מגיעה למקום שבו אני היום.
זה תלוי גם איפה לומדים.
עם רמת המקצועיות שרוכשים בסמינרים, חייבים לעבוד בהתחלה בקטן, זה פשוט המשך של הלימודים. במקומות יותר טובים (כמו פרוג :)) אפשר לחלום על מקום עבודה טוב יותר...
גם כן, לא תמיד מקבלים. שווה להנמיך ציפיות בהתחלה, בהחלט.

ועוד נקודה קטנטונת - סייעתי לאחרונה במקום העבודה שלי באיתור עובדת לתקופה של מספר חודשים. קיבלתי כל מיני קו"ח מנשים מוכשרות, חלקן יותר וחלקן פחות. אני חייבת לשתף אתכם בנקודה פשוטה ובסיסית: בלי תיק עבודות שיש מה לראות בו, הקו"ח לא זכו אפילו לתשומת לב ראשונית, וחבל.
נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
למי שלא יודע

למי שלא יודע במשרדי הפרסום בציבור הכללי המחיר גבוה בהרבה ואין דבר כזה שכר מינימום נכון שמתחילים ב-25 ש"ח לשעה אבל זה עולה עם הזמן וותיקות מרוויחות שם מעל 50 ש"ח לשעה רק הבעיה היא הצביון
בפרט שבציבור החרדי יש גרפיקאי/ת ברמות גבוהות לא פחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שניאור770;650666:
למי שלא יודע במשרדי הפרסום בציבור הכללי המחיר גבוה בהרבה ואין דבר כזה שכר מינימום נכון שמתחילים ב-25 ש"ח לשעה אבל זה עולה עם הזמן וותיקות מרוויחות שם מעל 50 ש"ח לשעה רק הבעיה היא הצביון
בפרט שבציבור החרדי יש גרפיקאי/ת ברמות גבוהות לא פחות

הבעיה היא לא רק הצביון אלא גם להתקבל לשם.

• הוסף לסימניות
ניסית

השאלה איך את עושה את זה
במקום לשלוח קורות חיים לכל דורש ומבקש
תקבעי בפגישה עם מנהל הסטודיו של משרד פרסום כלשהו כמובן לא של עובד שניים
ותציעי את עצמך
זה חבל על הזמן רק יש את הבושה לקום ולנסוע למקום שלא מכירים, זה שווה ועוד איך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה