א
איצה מאייר
אורח
- הוסף לסימניות
אני חושב שזה ממש לא עניין של יש את זה או לחילופין אין את זה,נכתב ע"י ונתנו10;649748:יש מקומות עבודה שמחפשיםגרפיקאיות טובות, מנוסות, ומשלמים סכומים אחרים לגמרי ממה שהזכרת.
וכשאני מדבר על גרפיקאיות מנוסות, הכוונה לא לאלו שנסחפו עם הזרם, למדו את המקצוע כי חשבו שיעשו מליונים, אבל אין להם טיפת התחברות למקצוע. לאלו לא משנה אם הם 3 שנים בתחום או 10.
אם יש לך את זה, תוך שנה יחטפו אותך במקום עבודה מעולה.
כל מי שכן מצא או לא מצא זה רק סיעתא דשמיא,
מעביד לא יכול בפגישת עבודה ראשונה לזהות אם יש או אין,
בס"ה מראים לו תיק עבודות מושקע והא כבר רואה מי עומד מולו ולא משנה אם נסחף ואם לאו.
את התגובה שלך הייתי כותב מהסוף להתחלה,נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;649856:כשאני הלכתי לעבוד במערכת עיתון, לא הסכמתי להתפשר על פחות מ-30 ש"ח לשעה.
בסוף שילמו לי 32, וזה כשהצהרתי שאין לי ניסיון באינדיזיין, אבל יש לי רקורד בעיצוב.
והפואנטה, שזה היה בסך הכל מילוי מקום לשלשה שבועות, בגלל שהגרפיקאית שלהם התחתנה.
מילוי מקום זה כבר דבר אחר לגמרי,
ועוד רק לשלושה שבועות אז זה בכלל...
כך שמהמקרה הזה אין להביא כל ראיה.
את הנושא של שוברי השוק כבר טחנו פה....נכתב ע"י eden7115;649859:אם כל הגרפיקאים הטובים ילמדו לבקש תמורה נאה לעבודתם, למעסיקים לא תהיה ברירה אלא לשלם אותה אבל במצב שעובדות מוכנות לעבוד בכל סכום "העיקר שתהיה עבודה ללחם לילדים" הן בעצם גוזרות על עצמן ועל כל השכירים שלילדים שלהם יהיה כסף רק ללחם ולא ליותר מזה...
תתפלאי לשמוע, כשלא ידעתי לבקש כסף קיבלתי שכר מינימום אבל פעמיים כשביקשתי העלאה קיבלתי אותה.
אחרי מס' חודשים עזבתי לטובת מקום אחר שסיכמתי איתו "חודש ראשון מינימום - אם אתה מרוצה מחודש שני ואילך 25 ש"ח לשעה" (שכר המינימום עמד על כ-18 ש"ח) - ואח"כ ביקשתי העלאות פעמיים וקיבלתי - ותרשי לי לומר לך שהמעסיקים שעבדתי אצלם ממש לא עשירים ולא לארג'ים אלא ממש קמצנים אבל הבינו וראו שמה שאני עושה בשעה גרפיקאית מתחילה עושה בשעתיים-שלוש...
כיום יש מקומות שמשלמים יפה מאוד לגרפיקאים מקצועיים אבל ברור שאם יבוא גרפיקאי מקצועי שמוכן לעבוד בשכר מינימום הבוס לא יגיד לו "אתה יודע מה, בא לי לשלם לך כפול" - זה לא עובד ככה...
אם הגרפיקאי ידע לבקש (ולשווק את עצמו בביטחון מלא שזה מגיע לו), הוא גם יקבל - אולי לא בעבודה הראשונה או השנייה, אבל זה יקרה!
ועוד פעם אם בעבודה ראשונה ושניה השיווק לא צלח,
ובשלישית אולי כן.
זה שוב רק הוכחה שהכל זה רק סיעתא דשמיא.
הנושאים החמים