כללי כמה לדעתכם עולה כזו מודעה

• הוסף לסימניות
להערכתי זה לא היה לוקח יותר משעתיים, ולא הכל בגביית תשלום הולך לפי זמן העבודה, אלא בעיקר לפי התוצאה.
היו לי עבודות שכמעט לא עבדתי עליהם כי במקרה מצאתי אוביקט שנברא כאילו בדיוק בשביל העבודה הזאת, או שהיה לי השראה ועל הסקיצה הראשונה יצאה עבודה מעולה. והיו עבודות ששרפתי עליהם שעות ולילות עד שיצא משהו בגדר הסביר.
אז צריך לעשות שקלול של זמן העבודה יחד עם הערך של העבודה שהלקוח מקבל. אם הגרפיקאי הוא איטי ולא מספיק מקצועי הלקוח לא צריך לשלם כפלי כפליים... בדיוק להפך...
ובמקרה הזה הערך של העבודה הזו לא מאוד גבוה בעיני (לפחות). וגם זה בא בחשבון.
ואם הגרפיקאי צריך לצלם ובגלל שזה לא התחום שלו הוא צריך לעבוד שעות על זה זה בעיה שלו!
ההערכה שהעבודה הזאת לוקחת 10 שעות מוכיחה שמשהו לא תקין בהתנהלות, כדאי לבדוק למה ולהשוות עם מעצבים אחרים ולהבין היכן הבעיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;645984:
להערכתי זה לא היה לוקח יותר משעתיים, ולא הכל בגביית תשלום הולך לפי זמן העבודה, אלא בעיקר לפי התוצאה.
היו לי עבודות שכמעט לא עבדתי עליהם כי במקרה מצאתי אוביקט שנברא כאילו בדיוק בשביל העבודה הזאת, או שהיה לי השראה ועל הסקיצה הראשונה יצאה עבודה מעולה. והיו עבודות ששרפתי עליהם שעות ולילות עד שיצא משהו בגדר הסביר.
אז צריך לעשות שקלול של זמן העבודה יחד עם הערך של העבודה שהלקוח מקבל. אם הגרפיקאי הוא איטי ולא מספיק מקצועי הלקוח לא צריך לשלם כפלי כפליים... בדיוק להפך...
ובמקרה הזה הערך של העבודה הזו לא מאוד גבוה בעיני (לפחות). וגם זה בא בחשבון.
ואם הגרפיקאי צריך לצלם ובגלל שזה לא התחום שלו הוא צריך לעבוד שעות על זה זה בעיה שלו!
ההערכה שהעבודה הזאת לוקחת 10 שעות מוכיחה שמשהו לא תקין בהתנהלות, כדאי לבדוק למה ולהשוות עם מעצבים אחרים ולהבין היכן הבעיה.

מסכים בהחלט.

אבל גם מבחן התוצאה לא תמיד משקף כי הרבה פעמים הלקוח יותר צודק מהמעצב.

כל מה שאמרתי, שעיצוב מודעה ע"פ הפרמטרים שהובאו, "לי" היה לוקח כ-10 שעות (בהגזמה למעלה), כמובן שהתוצאה היתה אחרת לגמרי, אבל אין לי שום אינדיקציה מה היה במקרה זה.

אציין לדוגמא, לאחרונה עיצבתי שער קדמי ואחורי ללוח שנה. היה מדובר בשיבוץ תמונות והסכמות למוסד ועמותה תורנית, הערכתי את העבודה ב-10 שעות, ודרשתי 1500 ש"ח. בפועל עבדתי כ-15 שעות, משום שהלקוח הביא לי תמונות מודפסות ולא קבצים דיגיטליים, (לא היה לו), היה צורך לסרוק, וכמובן לתקן ולשפץ. ולבסוף נוספו הערות הלקוח ותיקונים נוספים.

את התמונה בעמוד השער קיבלתי כשהיא מודפסת במדפסת ביתית, (אפי' לא תמונת פוטו), עשיתי את המירב מבחינתי, ושילבתי את התמונה ברקע כשהיא בש/ל, הלקוח רצה שהיא תהיה צבעונית, וזה מה שעשיתי. אבל במבחן התוצאה מי שיראה יאמר, שזה לא מובן מדוע לקח לי לעצב רק את עמוד השער כ-3 שעות.

• הוסף לסימניות
במחשבה שניה, ואחר התבוננות נוספת בעבודה, אם כל מה שנדרש זה רק תמונה וכיתוב עם רקע, אולי אכן אין הצדקה לשלם יותר מ-500 ש"ח.

אבל למה למען השם, לא מסכמים דברים מראש?!

• הוסף לסימניות
העבודה לא הועלתה כדי להעביר עליה חו"ד וביקורת, אבל אנחנו בנ"א, ורק הקב"ה משלם לפי מידת ההשקעה ולא לפי מבחן התוצאה..
המודעה כפי שהיא נראית עכשיו, נעשתה ע"י גרפיקאית של בית דפוס, שלא היה לה זמן להקדיש למודעה מעבר לשעה וחצי, (חוץ מצילום) או גרפיקאית מתחילה שלא עשתה מודעות פרסום, זה פלאייר פשוט , בבית דפוס הוא היה משלם על זה גג 200 ש"ח, אם היא גרפיקאית פרטית, היא יכולה לגבות קצת יותר, בסביבות 350 ש"ח אין שטם הצדקה לשלם יותר, מקסימום היא יכולה להתעקש על תשלום נפרד לצילום
וגרינשטיין, אצלנו בכדור הארץ שאני חיה בו, 1000 ש"ח למודעת פרסום לוקח מי שנמצא 5-6 שנים בתחום העיצוב הגרפי ועשה לפחות 3 שנים חזק בפרסום! , הרי יש בעיצוב עוד המון תחומים מעבר לפרסום, אני למשל רק נוגעת מדי פעם בפרסום, זה חלק זניח מאוד בעבודה שלי, (אני לא לוקחת 1000 ש"ח ) ואני עובדת עד מעל הראש, + תגבור של עובדת מדי פעם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהושוע;645981:
אולי אין לי כ"כ מושגים, אבל בעירנו הקטנה (אשדוד) עיצוב של מודעה שאמורה להיכנס למקומונים, ברמה ומושקעת, נעה בסביבות 500 ש"ח.
על הרמה הזו לא היו מבקשים יותר מ-200!!!!!!!!!!!!
ולא משנה כמה שעות הושקעו בעבודה.
1000 ש"ח ובקירוב זה רק למודעות שיוצאות לפירסומים נרחבים
(כמובן שמדובר בגרפיקאים מתחילים ובינוניים...).

מישהו מסכים איתי?

מסכים בהחלט, וזו גם היתה כוונתי.

לגבי הרמה של המודעה, יתכן וזה בגלל דרישות הלקוח. צריך לדעת פרטים יותר ספציפיים.

כל מה שאמרתי שאני מעריך את העבודה ב-10 שעות, זה לגבי עבודה כפי שאני הייתי מבצע, בלי להיכנס לעבודה המסוימת הזו.

אם הדרישה היתה לגבי רמה כזו של עיצוב, ובעיר קטנה:), המחיר אכן משתנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקשורת;646034:
העבודה לא הועלתה כדי להעביר עליה חו"ד וביקורת, אבל אנחנו בנ"א, ורק הקב"ה משלם לפי מידת ההשקעה ולא לפי מבחן התוצאה..
המודעה כפי שהיא נראית עכשיו, נעשתה ע"י גרפיקאית של בית דפוס, שלא היה לה זמן להקדיש למודעה מעבר לשעה וחצי, (חוץ מצילום) או גרפיקאית מתחילה שלא עשתה מודעות פרסום, זה פלאייר פשוט , בבית דפוס הוא היה משלם על זה גג 200 ש"ח, אם היא גרפיקאית פרטית, היא יכולה לגבות קצת יותר, בסביבות 350 ש"ח אין שטם הצדקה לשלם יותר, מקסימום היא יכולה להתעקש על תשלום נפרד לצילום
וגרינשטיין, אצלנו בכדור הארץ שאני חיה בו, 1000 ש"ח למודעת פרסום לוקח מי שנמצא 5-6 שנים בתחום העיצוב הגרפי ועשה לפחות 3 שנים חזק בפרסום! , הרי יש בעיצוב עוד המון תחומים מעבר לפרסום, אני למשל רק נוגעת מדי פעם בפרסום, זה חלק זניח מאוד בעבודה שלי, (אני לא לוקחת 1000 ש"ח ) ואני עובדת עד מעל הראש, + תגבור של עובדת מדי פעם

ולמה כשפעם עיצבתי מודעת פרסום, סיכם איתי בעל העסק על 1200 ש"ח, ולבסוף אחרי סקיצה אחת, ירד מהעניין ושילם לי 400 ש"ח (בהסכמה), על עבודה של שעה וחצי.

הוא מכיר מושגים אחרים? אני מכיר מושגים אחרים? אני גר בפתח תקוה, ואכן לא נגעתי הרבה במודעות פרסומת, אבל אלה הדרישות שלי, כפי שאני מכיר קצת את השוק.

אם אני טועה אשמח להתעדכן.

ודרך אגב, עיינתי עכשיו במחירון פרוג, והמחיר הנקוב שם לעיצוב "מודעה רעיונית לשיווק מוצר או תדמית", נע בין 800 ל-1600 ש"ח, תלוי ברמתו של המעצב, מתחיל או מנוסה.

• הוסף לסימניות
500 ש"ח לגרפיקאי מתחיל, 1000 ש"ח לפחות לגרפיקאי ברמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;645892:
יש כאן מעצבים שעובדים בשביל 25-50 ש"ח לשעה?!

מדובר על עבודה שלהערכתי לוקחת כ-10 שעות, כמו שכבר ציינו קודמי.

תתחילו להעריך את המקצועיות שלכם.

לדעתי הגזמת. עבודה כזו לא לוקחת לגרפיקאי מקצועי יותר משעה עבודה (ואפילו פחות אם יש לו כבר תבנית בראש)
המחיר המשוער לדעתי הוא בסביבות 400-500 ש"ח.

• הוסף לסימניות
מרתק לקרוא את התגובות.
אפשר ללמוד הרבה על הניק מההתייחסות שלו למוצר הסופי ולמחיר שמציע.

נכתב ע"י אוהב0ישראל;646252:
לדעתי הגזמת. עבודה כזו לא לוקחת לגרפיקאי מקצועי יותר משעה עבודה (ואפילו פחות אם יש לו כבר תבנית בראש)
אוהב, שכחת שיש כאלו שמתעקשים לסבול עם אילוסטרייטור? ושם די קשה לסיים את זה בשעה.
(זה שאתה עושה את זה בקורל ב־10 דקות, אני יודע. וזה שאתה מציע 500 ש"ח מרגיע אותי, כי פעם פחדתי שאתה לא מעריך את עצמך מספיק.)

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים, המחיר נסגר על 500 ש"ח לשביעות רצון 2 הצדדים, כבר לאחר התשובה השביעית שעלתה לפורום,
לא התכוונתי לסחוף אתכם ל-4 עמודי תגובות, חבל לי על הזמן שלכם בערב חג....
מבחינתי אפשר לנעול את האשכול. עזרתם לנו מאוד.
(אגב, היה מרתק לקרא את התשובות, כך לומדים איפה כל אחד אוחז..., ולשמואל, לדעתי אם זה לוקח 10 שעות, ז"א שהגרפיקאי די מתחיל ואז הוא לא יכול לדרוש 100 ש"ח לשעה, עוד קצת....)

• הוסף לסימניות
הוא התכוון 10 שעות במובן הסופי.
אחרי התיקונים, הערות הלקוח. וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;645892:
יש כאן מעצבים שעובדים בשביל 25-50 ש"ח לשעה?!

מדובר על עבודה שלהערכתי לוקחת כ-10 שעות, כמו שכבר ציינו קודמי.

כמי שנמצא כשנתיים+ בתחום, וכאן מדובר על פרסומת למוצר, לא על לקוח פרטי שמעצב אלבום דיגיטלי.

נראה לי שלא הייתי פוחת מ-1000 ש"ח. (מתחיל ב-1500, ובסוף יורד קצת... כולם רוצים הנחות.)

ואם יש מעצב שמעצב מודעה כזו בשעתיים, כנראה שהוא מאד מקצועי, ומגיע לו כל שקל. (ובלי להתייחס לעיצוב הספציפי, שלא דורש כרגע ביקורת, אלא רק על העבודה).

תתחילו להעריך את המקצועיות שלכם.

מקצועיות ידידי, לא נמדדת רק בזמן.
היא נמדדת בעיקר ברמת התוצר שאתה מצליח להפיק (ובעוד דברים כמו יכולת עמידה בלוח זמנים, רמת שירות ועוד, שאלה דברים שקשורים לניהול עסק ולא לעיצוב).

אם שני מעצבים הפיקו תוצר זהה, אחד עשה זאת ב-5 שעות והשני ב-20 שעות, הלקוח אמור לשלם יותר למעצב שזה לקח לו 20 שעות?

• הוסף לסימניות
חשבתי על פערי המחירים שעלו כאן קודם והגעתי למסקנה.
לחקות פרסומת אחרת, לוקח גג שעה עבודה לגרפיקאי מוכשר.
לחשוב על רעיון של פרסומת ו"להנדס" היכן למקם כל דבר במיקום הדף ולשנות כל פעם מחדש לפי שגעונות הלקוח, זה יכול לקחת הרבה הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;646571:
חשבתי על פערי המחירים שעלו כאן קודם והגעתי למסקנה.
לחקות פרסומת אחרת, לוקח גג שעה עבודה לגרפיקאי מוכשר.
לחשוב על רעיון של פרסומת ו"להנדס" היכן למקם כל דבר במיקום הדף ולשנות כל פעם מחדש לפי שגעונות הלקוח, זה יכול לקחת הרבה הרבה זמן.

נכון. וזה בדיוק ההבדל בין מעצב לביצועיסט...

אני לא אומרת שאין פלאייר ששווה 1000 ש"ח.
אבל כאן ביקשו שנשפוט עיצוב ספציפי ונתמחר את שוויו.
לא ביקשו שנתמחר את המושג "פלאייר" באופן כללי.

אישית הייתי מתמחרת את הפלאייר המדובר כאן, ב-400 ש"ח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה