התייעצות כמה לוקחים על לימוד עם ילד

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם כבר בנושא זה עסקינן
כמה נהוג לשלם לאברך שלומד עם בחור יש"ק?
לא בחור מתקשה אלא בחור שצריך שפשוף בלימוד
[בני ברק]

• הוסף לסימניות
תמליצו לי באיזה סדר להתחיל
  • לפי הסדר
  • מהקל לקשה
  • מהקשה לקל
  • או כל אופציה אחרת
תודה רבה!!
לא כל כך מבינה בזה אבל ההגיון אומר שמהקל לקשה.
וכן תשים לב למה שאתה יותר מתחבר או יודע או אוהב שיתחיל לך טוב וחלק.בהצלחה

• הוסף לסימניות
  • לפי הסדר
  • מהקל לקשה
  • מהקשה לקל
  • או כל אופציה אחרת
תודה רבה!!
אני הייתי מתחיל ברכות
ממשיך לסדר מועד על הסדר
ואח"כ כפי העניין
(כשמתחילים יש לעשות פופוגנדה גדולה כראוי וכיאות, ואח"כ כל סיום מסכת לציין ולחגוג, כי תחושות ההישג וההצלחה מביאים לרצון להשקיע, וזה מביא שוב להצלחה וחוזר חלילה)

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
מהקל לקשה.
הרי את עיקר תשומת הלב צריך להפנות לכך שהילד ייהנה מהלימוד, ואם תתחיל איתו מהקשה - קשה לומר שזה יקרה, הייתי עושה מה ש @לבלוב הציע (ברכות ואז סדר מועד) אא"כ הילד יגיד לך שהוא מעדיף משהו שהוא עדיין לא למד - אתה יכול פשוט לשאול אותו.
שיהיה לך הרבה הצלחה.

• הוסף לסימניות
  • לפי הסדר
  • מהקל לקשה
  • מהקשה לקל
  • או כל אופציה אחרת
קודם כל ברכות, אח"כ אתה כבר תכיר יותר את הילד, מה מושך אותו, יש שמושך אותם דברים קלים, יש דברים מאתגרים, יש טיפוסים מסודרים שלא מסוגלים לקפוץ מדבר לדבר והם צריכים להבין את ההגיון בסידור המשנה וכו'
אגב ממליץ לכל לומד באשר הוא ובמיוחד למי שלומד עם נוער לעבור על הספר שותף לדף של הרב משה יודלוב
אנחנו משלמים לאברך ללימוד 35 ש"ח ל3/4 שעה
לימוד מקסים ופורה שכבר נמשך מעל שנתיים
כמה אפשרויות:
א. שהאברך מקבל תוספת מיד אליעזר ודומיו
ב. שהוא צדיק ברמות וזה הגמילות חסדים שלו
ג. שהוא לא צריך את הכסף והוא ממש נהנה ללמוד עם הילד
ד. את האפשרות הזאת אני מעדיף לא לכתוב

• הוסף לסימניות
לא כל כך מבינה בזה אבל ההגיון אומר שמהקל לקשה.
וכן תשים לב למה שאתה יותר מתחבר או יודע או אוהב שיתחיל לך טוב וחלק.בהצלחה
אני הייתי מתחיל ברכות
ממשיך לסדר מועד על הסדר
מהקל לקשה.
הרי את עיקר תשומת הלב צריך להפנות לכך שהילד ייהנה מהלימוד, ואם תתחיל איתו מהקשה - קשה לומר שזה יקרה, הייתי עושה מה ש @לבלוב הציע (ברכות ואז סדר מועד) אא"כ הילד יגיד לך שהוא מעדיף משהו שהוא עדיין לא למד - אתה יכול פשוט לשאול אותו.
שיהיה לך הרבה הצלחה.
קודם כל ברכות, אח"כ אתה כבר תכיר יותר את הילד, מה מושך אותו, יש שמושך אותם דברים קלים, יש דברים מאתגרים, יש טיפוסים מסודרים שלא מסוגלים לקפוץ מדבר לדבר והם צריכים להבין את ההגיון בסידור המשנה וכו'
הבעיה הגדולה שמהקל לקשה זה דברים שהוא למד (ברכות סדר מועד)
ואולי עדיף להשאיר את זה אם לא נספיק הכל שלא יהיה לחץ לפני הבר מצווה.

• הוסף לסימניות
הבעיה הגדולה שמהקל לקשה זה דברים שהוא למד (ברכות סדר מועד)
ואולי עדיף להשאיר את זה אם לא נספיק הכל שלא יהיה לחץ לפני הבר מצווה.
אם הבנתי אותך נכון, יש לו עוד שלוש שנים עד הבר מצווה, ואתם מתכננים ללמוד כל יום כמעט שעה, אז לכאורה אתם אמורים להספיק ברווח, (אם לא ברווח - לפחות לא בלחץ).
ועל כל פנים וודאי שכדאי להתחיל את הלימוד המשותף במשהו קל כדי ליצור חיבור ביניכם, אני מאמין שאחרי שתלמד איתו מסכת ברכות - כבר יהיה לך יותר ברור למה כדאי להמשיך (או מועד, או סדר נזיקין שלדעתי גם יכול להיות מעולה).
ואל תשכח שככל שהוא גדל - גם יכולת ההבנה שלו עולה, וממילא ההספק יהיה יותר מהיר.

אבל שוב, חשוב לי להדגיש: עיקר השימת לב צריכה להיות שהילד ייהנה מהלימוד ויהיה לו כיף ללמוד, בעיני זה הרבה יותר חשוב מהספק של ש"ס משניות עד הבר מצווה.

• הוסף לסימניות
אבל שוב, חשוב לי להדגיש: עיקר השימת לב צריכה להיות שהילד ייהנה מהלימוד ויהיה לו כיף ללמוד, בעיני זה הרבה יותר חשוב מהספק של ש"ס משניות עד הבר מצווה.
מה אני יעשה שלהורים שלו חשוב שהוא יגמור ולכן אני יותר מפחד

• הוסף לסימניות
אם הבנתי אותך נכון, יש לו עוד שלוש שנים עד הבר מצווה, ואתם מתכננים ללמוד כל יום כמעט שעה, אז לכאורה אתם אמורים להספיק ברווח, (אם לא ברווח - לפחות לא בלחץ).
ועל כל פנים וודאי שכדאי להתחיל את הלימוד המשותף במשהו קל כדי ליצור חיבור ביניכם, אני מאמין שאחרי שתלמד איתו מסכת ברכות - כבר יהיה לך יותר ברור למה כדאי להמשיך (או מועד, או סדר נזיקין שלדעתי גם יכול להיות מעולה).
ואל תשכח שככל שהוא גדל - גם יכולת ההבנה שלו עולה, וממילא ההספק יהיה יותר מהיר.

מסכים לגמרי בהתחלה להתחיל עם חומר שהוא מכיר ואז הילד מלמד כביכול את האברך
וכך גם רואים כמה התלהבות וחיבור יש לו ללימוד ואפשר לתמחר לפי זה כמו שכתבו כאן
ואפשר מיד אחרי המסכת הראשונה להתחיל עם מסכת קשה ופחות מובנת לראות אם מצליחים לחבר אותו ושהוא גם יבין וגם יהנה וגם יספיק הרבה חומר, וכלל חשוב כל דבר שהילד יכול ללמוד לבד ולהבין, אסור לגלות לו אלא לתת לו ללמד אותך, זה לא שיעור זה חברותא, וזה נותן לו סיפוק הרבה יותר מאשר להאזין ולהנהן בראש לאברך שמסביר לו.

אגב בתור אברך שלומד עם בחורים וילדים הייתי מאוד שמח לפרוייקט כזה, כי אני לומד כבר שנים רבות את אותו חומר, מצד אחד זה מעלה שאני לא צריך להכין, ומצד הילדים זה טוב כי הם מתקדמים המון, ואני כבר מכיר את הקשיים בכל חומר, ויודע איך להמחיש ולהסביר את זה
אבל מצד שני אני נשאר באותו מקום ולא מתקדם, דווקא אצל הבחורים אני כן מתקדם כי לומדים בעיון, וכל פעם מגלים דברים חדשים

• הוסף לסימניות
מסכים לגמרי בהתחלה להתחיל עם חומר שהוא מכיר ואז הילד מלמד כביכול את האברך
וכך גם רואים כמה התלהבות וחיבור יש לו ללימוד ואפשר לתמחר לפי זה כמו שכתבו כאן
ואפשר מיד אחרי המסכת הראשונה להתחיל עם מסכת קשה ופחות מובנת לראות אם מצליחים לחבר אותו ושהוא גם יבין וגם יהנה וגם יספיק הרבה חומר, וכלל חשוב כל דבר שהילד יכול ללמוד לבד ולהבין, אסור לגלות לו אלא לתת לו ללמד אותך, זה לא שיעור זה חברותא, וזה נותן לו סיפוק הרבה יותר מאשר להאזין ולהנהן בראש לאברך שמסביר לו.

אגב בתור אברך שלומד עם בחורים וילדים הייתי מאוד שמח לפרוייקט כזה, כי אני לומד כבר שנים רבות את אותו חומר, מצד אחד זה מעלה שאני לא צריך להכין, ומצד הילדים זה טוב כי הם מתקדמים המון, ואני כבר מכיר את הקשיים בכל חומר, ויודע איך להמחיש ולהסביר את זה
אבל מצד שני אני נשאר באותו מקום ולא מתקדם, דווקא אצל הבחורים אני כן מתקדם כי לומדים בעיון, וכל פעם מגלים דברים חדשים
תודה החכמת אותי אני באמת נראה לי יתחיל ברכות ואח"כ ימשיך את כל סדר זרעים שזה פחות או יותר קל ואח"כ נראה מה הלאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה