הבהרה!
העיניין יצא מהקשרו. חברים!
אני אתכם ורק אתכם! תקראו בבקשה שוב את ההודעות שלי ותראו מה כתבתי!
צריך להרים את הכפפה מול בעלי אולמות שמותאמים דווקא לציבור החרדי! כי לאור התגובות כאן נעשו פה עוולות מול בעלי שמחה שאני מאמינה שרובם משפחות מרובות ילדים ואברכים שלא גומרים את החודש! בעלי האולמות חרדים דתיים חילונים לא משנה.. מנצלים את העובדה שהציבור החרדי הוא ציבור עדין וקצת תמים ו"עובדים" עליהם ומסובבים אותם. עובדה!!! וכואב לי הלב על כך! אז אני הבאתי דוג', מהאירוע שלי, שעשיתי באולם שמותאם גם לציבור הכללי,וגם לציבור החרדי, ולא קרה דבר כזה. ולא ראיתי ושמעתי שקרה דבר כזה במקומות דומים! לכן, כדי שהתופעה הזו לא תמשך, חייבים לעורר את הציבור, לא לוותר ולפקוח עיניים, לדרש בדיוק את מה שסיכמו עם בעל האולם! זה הכל!
אהבתי את הרעיון.פגשתי חברה מימי הסמינר, והיא ספרה לי שבעלה פתח עסק של ניהול חתונות, לא אמרגנות אלא אחריות (באולמות רגילים וסטנדרטיים בבני ברק), במסגרת התפקיד חוץ מלשבת עם בעלי השמחה ולתאם ציפיות, הוא מגיע לאולם שעתיים לפני הארוע, סופר את המנות על השולחנות, נכנס למטבח וסופר מנות במטבח, בודק את רמת נקיון הכלים ומוריד כלים לרחצה חוזרת, גם במהלך השמחה מגיעה גם עובדת שלו לעזרת נשים, וביחד הם דואגים שהאולם יתנהל על הצד הטוב ביותר עד המצווה-טאנץ.
היא אומרת שרמת השירות באולמות בבני ברק היא מתחת לכל ביקורת. בהתחלה כשהתחילו לעבוד, גם במטבח לא היה את מספר המנות המוזמן. היום כשהם מגיעים האולמות נכנסים לכוננות, יש אולם אחד בבני ברק שלא מוכן לעבוד איתם (!)
אגב, חוץ מהאולם האם גם באים עם תיק עזרה שניה, המכיל עששיות גיבוי לחופה, חוטים במגוון צבעים ומחטים, סיכות ביטחון, מגבוני קליה, ועוד כל מיני דברים קטנים שראו שיש בהם צורך במהלך שמחה.
וסיפור נוסף, אחי הזמין אולם לחתונת ביתו, ובטופס ההזמנה כתוב, שכל מנה שנשארת ולא נוצלה, נשארת במטבח האולם ולא ניתן לקחתה, היי, הוא שילם עליה לא ? מה פירוש נשארת באולם, כלומר, מחר תגישו את זה למישהו אחר, כלומר, בשמחה שלי אתם מגישים את המנות מתחילת השבוע ?
מפקח חתונה!פגשתי חברה מימי הסמינר, והיא ספרה לי שבעלה פתח עסק של ניהול חתונות, לא אמרגנות אלא אחריות (באולמות רגילים וסטנדרטיים בבני ברק), במסגרת התפקיד חוץ מלשבת עם בעלי השמחה ולתאם ציפיות, הוא מגיע לאולם שעתיים לפני הארוע, סופר את המנות על השולחנות, נכנס למטבח וסופר מנות במטבח, בודק את רמת נקיון הכלים ומוריד כלים לרחצה חוזרת, גם במהלך השמחה מגיעה גם עובדת שלו לעזרת נשים, וביחד הם דואגים שהאולם יתנהל על הצד הטוב ביותר עד המצווה-טאנץ.
היא אומרת שרמת השירות באולמות בבני ברק היא מתחת לכל ביקורת. בהתחלה כשהתחילו לעבוד, גם במטבח לא היה את מספר המנות המוזמן. היום כשהם מגיעים האולמות נכנסים לכוננות, יש אולם אחד בבני ברק שלא מוכן לעבוד איתם (!)
אגב, חוץ מהאולם האם גם באים עם תיק עזרה שניה, המכיל עששיות גיבוי לחופה, חוטים במגוון צבעים ומחטים, סיכות ביטחון, מגבוני קליה, ועוד כל מיני דברים קטנים שראו שיש בהם צורך במהלך שמחה.
האולם פשוט מסתמך על זה שלא כולם רוצים קינוח ומכין הרבה פחות...
ברית זה לא פונקציה.אולמי וגשל בבני ברק עשיתי שם ברית וכשמזמינים מספר מסוים של מנות מביאים 10% יותר
מי שלא שומר את מה שהקב"ה כתב בתורה,בעיניין הזה הם בהחלט טובים מאתנו אין ספק! מכל אחד כדאי ללמוד את הטוב.
הגישה שלך קצת מתנשאת..בואי לא נכנס לסוגיה של יש חילונים טובים יותר מול חרדים שעושים חילולי השם על ימין ועל שמאל.
זה לא בגלל שהם יותר מתורבתים או יותר ישרים זה בגלל שהציבור שם פחות פריירים ואם יקרה כזה מקרה הם יתבעו בבית משפט חוץ מהוצאות פיצוי על עגמת נפש ועל הרס היום הכי גדול בחיים כך שא"א לא מעיז אבל בציבור שלנו גם מי שיהיה תקיף אחד מ500 יקבל פיצוי עלוב מבעל האולם כך שכדאי לבעל האולם להמר וזה קורה דווקא בגלל שהציבור שלנו עדין וותרןמוחה.
מה הקשר לציבור הכללי?
לצערי אני רואה כאן הרבה בפורום נטיה להתפאר בתרבות המעולה של החינוך הכללי:
הגיע הזמן שנהיה גאים בחרדיות שלנו, נסתכל בעין טובה אחד על השני, והעיקר- לא נחפש כול הזמן במה המגזר שבחוץ טוב מאיתנו... אם הם היו יותר טובים- היינו גם שם...
וגם אם יש דברים שבהם הם יותר חזקים וטובים ותרבותיים, זה עדיין לא שווה את זה.
(וכמובן, שתמיד טוב לסנגר על כל אחד בעמ"י באשר הוא אבל לא מתוך נחיתות והאשמה)
יש אולמות שאפשר להביא קייטרינג חיצוני וכשאתה מזמין יש לך יותר אופציות וגם הקייטרינגים יודעים זאת ולכן אפשר לדרוש יותריקירתי!
כל זמן שאת צריכה את בעלי האולמות יותר ממה שהם צריכים אותך, הם יסובבו אותך על האצבע הקטנה ויזלזלו.
בגלל שהמציאות היום בעולם החתונות החרדי שאת צריכה לגרד תאריך פנוי כלשהו באולם, ויש יותר ביקוש מהיצע, הם עושים מה שרוצים, והם גם יודעים שאנשים טרודים ועסוקים ומנצלים את המצב וחוגגים בהתאם.
לא תכננתי להגיב, אבל...מסכימה איתך.. לא חשבתי אחרת..
מכאן שכל אחד יסתכל על עצמו וישפר את מה שהוא ובוחן כליות ולב יודעים! הרבה פעמים, מי שנראה חילוני, במעשיו ומצוותיו הוא יותר חרדי מזה שנראה אדמור גדול.. ואין לו טיפת יראת שמיים, ועושה מעשים אשר לא יעשו! ולא אחד ולא שתיים אנחנו נתקלים באנשים כאלה..
דיברתי על הכל מניסיוןברית זה לא פונקציה.
אהבתי את הרעיון.
אצלנו בשמחות מינינו בן משפחה שיהיה ערני ויבדוק מה קורה. כמה מנות (בערך) מוציאים , והאם אכן העוף והשניצל "נגמרו" ומחלקים את הרולדה לכל מי שלא רוצה .(בד"כ חייבים לקחת 1/3 מהכמות רולדה , אחרת תוסיפו כסף....) ובעיקר שהבר אח"כ יתפקד. יפנו כלים , ימלאו מגשים , יוציאו מנה אחרונה שבד"כ מסכמים שלא תוגש בסוף הסעודה אלא כחלק מהבר.
אני מדברת על האולמות הזולים , והמבין - יבין.
(דווקא לאחרונה הייתי באולם די יקר ואמור להיות יוקרתי , והמנה האחרונה התנדפה. בעלי השמחה לא שמו לב , ואני לא מצאתי לנכון להתערב. אבל זה היה המצב.)
אני בהחלט חושבת שמישהו חיצוני , בתשלום , יהיה אחראי בשטח אכן מה שהוזמן ושולם אכן יוגש. ושהאוכל אכן טרי וטוב , ושהכלים נ ק י י ם !!! (ממש התלהבתי !)
אולי תפרסמו טל' של מישהו כזה .אני אישית אשמח לקבל . (זה תמיד יהיה יותר טוב ומקצועי מבן משפחה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים