כללי כמה עולה השראה?

• הוסף לסימניות
יש לי לקוח מסויים (ידיד של בעלי) שעשיתי לו בעבר כמה עבודות,

לפני כמה חודשים הוא ביקש עבודה מורכבת וייחודית, שהוא עצמו לא ידע כיצד לבנותה. יישבתי איתו לגבש גודל, חומר, צבעים וכדו' הכנתי לו סקיצות לרעיון, גריד, סגנון וכדו' עד שהגענו לתוצאה יפה לשביעות רצונו, ונשארה עוד עבודה טכנית למקם תמונות, טקסטים וכדו'.
אחרי כמה ימים שלא שמעתי ממנו הוא פלט לבעלי משהו שהוא מאוד מיהר ולא השיג אותי, אז הלך לגרפיקאית אחרת, זולה ממני בהרבה, שתגמור את העבודה.
וראו זה פלא! היא עיצבה בדיוק לפי מה שבניתי לו קודם (היה לו קובץ הגהה בידו) וסיימה את העבודה.
הוא אמר שהוא לא צריך לשלם לי כי זו הבעיה שלי שלא עמדתי בלוח הזמנים,
וזה היה לו דחוף...

חלפו כמה חודשים, ומיודעינו שוב פנה אלי בבקשה לעצב לו עבודה מסויימת..
מיד כשפנה חשבתי לסרב - אחרי נסיוני המר איתו, אבל הוא אמר שזה משהו קצר ולא דחוף.
שוב הכנתי סקיצות, הצעתי לו כמה סגנונות ווריאציות, אחרי מס' שעות עבודה גיבשנו קו עיצובי. ואז לפתע פתאום הוא אמר: "אני עוד לא סגור על זה - אהיה אתכם בקשר..."
הרחתי משהו חשוד אבל לא אמרתי כלום.

היום הוא בישר לבעלי שהוא יסתדר עם איזה גרפיקאית זולה שהוא מכיר והיא כבר תעשה לו את זה...
וכמובן - הוא ישלם כמה שאני ארצה (בתקווה שאתבייש לקחת כסף על עבודה שלא סיימתי)

מה הייתם עושים במקומי?

• הוסף לסימניות
אם הפרטים שציינת אוביקטיבים - פונים לבי"ד. פשוט וחלק. :mad:

• הוסף לסימניות
מבקשים ממנו עכשיו כסף גם על העבודה הקודמת.

• הוסף לסימניות
לשלוח לו מייל עם דעתך המלאה על התנהגותו, ולא לומר עוד מילה.
או למסור זר פרחים חינני למשפחתו האבלה בצירוף פתק תנחומים נאה.

או אם מדובר בסכומים גדולים, לנסח מכתב מסודר כביכול מעורך דין המתריע לפני הגשת תביעה.

• הוסף לסימניות
מרתיח ומתסכל. כנ"ל לשאול רב. אגב, המליצו פה בעבר על אתר לשאלות בדיני ממונות וכד', אולי כדאי לך לברר שם כללית,מה עמדת ההלכה לגזל של רעיון.

• הוסף לסימניות
שילך הכסף לעזאזל,
הזילזול הוא הגרוע בעיני יותר מהכל...
אני אקח ממך את הרעיון ואעשה בו מה שאני רוצה
(למותר לציין שהגרפיקאית האלטרנטיבית חסרת רעיונות, ולכן הוא נאלץ לקחת אותם ממני)

• הוסף לסימניות
לגבי שאלת רב או ללכת לבית דין -
לא נראה לי שמישהו היה פוסק שהוא לא צריך לשלם
במיוחד שהמחיר שנקבע איתו (לאור הכרותי הקודמת איתו) היה לפי שעות

אולי על העבודה הקודמת יש מקום לשאלה

• הוסף לסימניות
אפשר אולי לתבוע אותו גם על הקרדיט שהפסדת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;522688:
וכמובן - הוא ישלם כמה שאני ארצה (בתקווה שאתבייש לקחת כסף על עבודה שלא סיימתי)

מה הבעיה?
אם הוא אמר שישלם כמה שתרצי, תבקשי את מה שמגיע לך על שני העבודות.
אם הוא לא ירצה לשלם, הוא יהיה זה שיצטרך להתבייש ולהתחמק.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לפרסם את שמו ברשימה השחורה שעולה פה כל כמה זמן לדיון
ויש מקום גם לתבוע את הגרפיקאית או להודיה לה שאין לה הרשאה להשתמש עם היצירות שלך בחינם אם הלקוח נוכל זה לא אומר שיש למישהו רשות להשתמש עם הדברים שיצרת, בלי רשות ממך

והגיע כבר הזמן לחשוב על רעיון איך לעצור מלקוחות לעשוק מעצבים ולדעתי צריכים שיתוף פעולה עם העיתונים ומקומים ולהוציא צו מניעת פרסום מרב או מבית דין, על כל מודעה שהלקוח לא שילם או מתחמק בתירוצים שונים וכודו
שלא לפרסם את המודעה

או שעיתונים או בעלי המקומנים יבקש מהלקוח שיביא אישור מהגרפיקאי/ת שמאשר/ת לפרסם את המודעה

• הוסף לסימניות
סיפור מצער, אך צפוי.
טיפ קצר מנסיון ארוך: התנהלות של לקוח, אפילו במקרה בודד מעידה על דינמיקה קבועה.
הפעם הראשונה היתה פשוט רמז לבאות. (תאוריית 80/20 הידועה מיטיבה, בן היתר, לתמצת את כל הנושא). ובקצרה, להעיף לכל הרוחות. לבזבז זמן נוסף בתביעה / דין תורה / סצינות נרגזות, רק תעניש אותך בפעם השלישית.
וסוד קטן לסיום: אני באופן אישי, מזה שנים שאיני מתפרנס מעיצוב גרפי, אלא מרעיונות - ויש להם מחיר. זה הרבה יותר רווחי, כך גיליתי. (העובדה שבמרבית המקרים גם משלמים לי לבצעם, זה כבר עניין נוסף של סייעתא דשמיא).
כל עוד תתייחסי אל עצמך כביצועיסטית נטו, יתייחסו אליך כך, וימצאו לנכון לשלם לך בהתאם. (או בכלל לא, במקרה ומצאו מישהי אחרת זולה ו/או מהירה יותר..).

תנחומיי הכנים, התייחסי למה שארע כשיעור זול על התנהלות עיסקית וטבע האדם.

בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
הרשל'ה, מהי תיאוריית 20/80? נשמע מענין...

• הוסף לסימניות
וכוכב, אם את רוצה לעבוד אתו להבא, פשוט תקחי כסף מראש ותסבירי לו למה.

• הוסף לסימניות
זה באמת גזל מה שהוא עשה, כי הדבר העיקרי זה הרעיון לעיצוב, והביצוע זה קל ומהיר,
זה כמו אחד שקנה נעלים ואחר נתן לו את הקופסה והוא משלם לזה שנתן את הקופסה.

• הוסף לסימניות
מקדמת רעיונות מראש! אין ברירה אחרת בעולם השקר שלנו.

• הוסף לסימניות
בשביל מה יש חוזה עבודה?? בדיוק לדברים כאלה.
היום, לאחר שנכוויתי קשות - שום עבודה רצינית אני לא מתחילה בלי לחתום חוזה תחילה (לא מדברת על מודעת פרסום בודדת/כרטיס ביקור וכו'. אלא על מיתוג וכו'..)

ולא משנה מי זה יהיה - אפילו החברה הכי טובה שלי!

• הוסף לסימניות
טעית שהסכמת לעבוד איתו שוב בפעם השניה.

וטעית שלא תבעת אותו לדין תורה על הפעם הראשונה.
חוצפה שאין כדוגמתה.
לאנשים כאלה לא צריך לתת צ'ופרים על התנהגותם הנלוזה - ולהסכים לעבוד איתו שוב זה בדיוק לתת לו צ'ופר שלחלוטין לא מגיע לו.

• הוסף לסימניות
אני לא מצליחה להבין את את נותנת לו רעיונות לפני שאת מחתימה אותו על חוזה עבודה? כל זה לא היה אמור לקרות!!!

• הוסף לסימניות
א. 'ידיד של בעלך'?אני-לא הייתי קוראת לאדם כזה ידיד....
ב. תתייעצי עם רב, ואני מאמינה שאת יכולה לתבוע אותו וגם את הגרפיקאיץ בדין תורה!!!!הן על הרעיון ועלך הקרדיט שהיא לקחה לעצמה ללא רשות.......

בהצלחה!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה