ניהול תקציב כמה עולה פסח למשפחה ממוצעת?

מצב
הנושא נעול.
ומעניין, אנחנו ליטאים ואוכלים שרויה, רק חסידים אוכלים רק יד חוץ ממנו?
מכירה הרבה ליטאים שלא אוכלים מכונה. אולי זה מנהג חזון איש או לחילופין הונגריה- זה הקשרים ביניהם

תודה!
ההורים שלי לפני כמה עשורים קיבלו המון כלים מתנה לחתונה, היום זוג סטנדרטי מתחיל ממש מאפס
ומעניין, אנחנו ליטאים ואוכלים שרויה, רק חסידים אוכלים רק יד חוץ ממנו?
נכון. משפט מדויק.
לא. גם אבא שלי אוכל רק יד, ויש לי דודים ליטאים שאוכלים יד - אבל לא שרויה.
אגב, השרויה זה מאד מפתה, כי הוא יוצר מליון אפשרויות. אבל זה יקר טירוף. אל תיכנסי לזה. אצל ההורים שלי השרויה היחיד זה הגפילטע (וזה ממצות יד, שיהיה טוב גם לאבא שלי). להכל יש תחליפים מצוינים.
אם לקראת שביעי של פסח יש מצות מיותרים - מכינים 'פתיתים' וכד'. אבל אל לפני כן.
מה שכן, כשהיו קטנים - לפעמים חייבים קניידלאך כדי שישבעו.
אגב, אם לא היה המחיר המטורף של ח"פ - הייתי ממליצה לך להתחיל השנה בח"פ כדי לשרוד את ההוצאות. אבל המחיר כ"כ יקר, שאני לא אומרת כלום

חברים יקרים (ובעיקר חברות יקרות..)!
האמת היא שאני באופן אישי עקבתי אחרי השיח כאן באשכול עד אתמול בלילה מאוחר ממש..
ואני חייב לומר - שנהניתי! היה מכבד, מתחשב, מבין, ועם גישה עניינית ומחכימה!
ואני בטוח ש2 הצדדים למדו שיש 2 צדדים..

לצערי הרב, הבוקר (אולי בגלל הצום, או שהלכנו לישון מאוחר אתמול.. ;)) הרוחות התלהטו, והגיעו לפסים אישיים.
חבל.
כי זה כ"כ לא אנחנו..
ואתם יודעים/ות שכאן זה מאסט!!
כולם בפורום (שלי לפחות, עובר ושב ומשכנתאות) מכבדים, מפרגנים, תומכים, ונתמכים.
לכן, ניקיתי מה שהיה נראה עם אופי אישי, בלי לשים לב אפילו מה ומי כתב/ה אותו. רק לגופו של תוכן.

אז אחרי שהאשכול ננעל (לא אני נעלתי הפעם..), בואו ביחד נירגע.
קיבלתי בפרטי המון דיווחים ופניות על יחס ופגיעות, ואני מזדהה עם כולכם.. כואב לי עבור כל מי שנפגע/ה !!

אני לוקח את הענין עליי -
ופותח אתגר:
בעז"ה למחרת פורים - ביום חמישי, נפתח אשכול, בו נעלה רשימות ואקסלים לניהול הוצאות פסח, נדבר על איך מתכוננים אליהם נכון, איך מחשבים, וגם.. מה עושים עם הילדים המתבגרים.
ועוד, ועוד, ועוד..
אז תשארו איתנו,
ופורים שמח לכולם !! :D:love::devilish::giggle:
של כולכם,
ינאי

נ.ב. אחרי פורים, נפתח גם את האשכול הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה