ניהול תקציב כמה עולה פסח למשפחה ממוצעת?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אודה לעזרת ההמונים.
לצורך פרויקט של גיוס תרומות מנדיבי עם בארה"ב, התבקשתי ליצור מסמך עם עלויות של משפחה סטנדרטית לפסח.
לצורך העניין לקחתי משפחה עם שישה ילדים (קצת מתחת הממוצע) בגילאי שנתיים עד שבע עשרה.
נניח שלוש בנים ושלוש בנות וכמובן זוג הורים.

חשובה לי מאוד האמינות ומדובר כמובן בכספי צדקה אז מעדיפה לתמחר קצת פחות מאשר קצת יותר.

להבנתי יש שתי הוצאות עיקריות: אוכל(ומצות) וביגוד חג(לא בטוחה אם לכלול הוצאות ביגוד אביב-קיץ).

עשיתי כבר חישוב מסוים אבל אני חוששת שהוא לא מספיק משקף.

אודה לעזרתכם - כמה עולה האוכל לפסח למשפחה הנל? וכמה הביגוד?

• הוסף לסימניות
אתחיל מחישוב הביגוד-
ביגוד חג.
האם מקובל ברוב שדרות העם שכל ילד מתחדש בבגד ונעליים לחג?
חישבתי 300 שח לבגד לנערה/אישה ועוד 100 ש"ח לנעליים.
לילדות/ילדים 150 ש"ח לבגד ו100 לנעליים.
כמה עולה ביגוד לנער. באיזו תדירות קונים חליפה? וכובע? ונעלי שבת?

• הוסף לסימניות
אתחיל מחישוב הביגוד-
ביגוד חג.
האם מקובל ברוב שדרות העם שכל ילד מתחדש בבגד ונעליים לחג?
חישבתי 300 שח לבגד לנערה/אישה ועוד 100 ש"ח לנעליים.
לילדות/ילדים 150 ש"ח לבגד ו100 לנעליים.
כמה עולה ביגוד לנער. באיזו תדירות קונים חליפה? וכובע? ונעלי שבת?
אתה תמים...
עולה פי כמה

• הוסף לסימניות
נעלים לנערה לא עולות פחות ממאתים חמישים.
בגד נורמאלי עולה קצת יותר משלושמאות למרות שאפשר למצוא בשלוש מאות
נעלים לילדה עולה לפחות פי שתים אלא אם כן קונים בלידר.

• הוסף לסימניות
אתה תמים...
עולה פי כמה
אני לא כ"כ תמימה כי יש לי בנות בגילאים האלו. אבל מה שמעניין אותי כמובן הוא כמובן לא כמה אני מוציאה אלה כמה משפחה בסטנדרט נמוך, כזו שנתמכת בכספי צדקה, מוציאה.
אודה לנתונים ממך.
בגדי שבת צריך לפחות 2,
נעלים לשבת + נעליים ליום חול,
ולפחות 3 בגדים ליום חול,
וכמובן החכמות קונות בסוף עונה שנה קודם..
בואי נשים רגע בצד בגדי יום חול.
משפחה ממוצעת קונה לכל ילד שתי בגדי שבת? (אצלי תמיד יש משהו מעונה קודמת או ירושה מאחות או בת דודה).
וכמה עולה בגד לילד? לנערה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה שאלה מסובכת ומורכבת מדי
תלוי כמה ילדים באיזה גילאים מה הסטנדרטוכו
בדיוק.
זה הקושי שלי. נראה לי שבעזרת ההמון אפשר להגיע לאיזושהי נוסחה משוערת.
ולכן גם הגדרתי גילאים וסטנדרט נמוך

• הוסף לסימניות
אודה לעזרת ההמונים.
לצורך פרויקט של גיוס תרומות מנדיבי עם בארה"ב, התבקשתי ליצור מסמך עם עלויות של משפחה סטנדרטית לפסח.
לצורך העניין לקחתי משפחה עם שישה ילדים (קצת מתחת הממוצע) בגילאי שנתיים עד שבע עשרה.
נניח שלוש בנים ושלוש בנות וכמובן זוג הורים.

חשובה לי מאוד האמינות ומדובר כמובן בכספי צדקה אז מעדיפה לתמחר קצת פחות מאשר קצת יותר.

להבנתי יש שתי הוצאות עיקריות: אוכל(ומצות) וביגוד חג(לא בטוחה אם לכלול הוצאות ביגוד אביב-קיץ).

עשיתי כבר חישוב מסוים אבל אני חוששת שהוא לא מספיק משקף.

אודה לעזרתכם - כמה עולה האוכל לפסח למשפחה הנל? וכמה הביגוד?
מצות- תלוי אם יד/ מכונה, סדר גודל של 7-8 קילו למשפחה כזו.
בשר, דגים, ירקות וכו', כמו 5-6 שבתות רגילות.

כיפות (20 ליחידה ), כובעים זולים כ350, לא קונים לכולם לכל חג. חליפות זולות 350, כנל. לפעמים מחדשים רק חולצה (80) לחג
נעליים לבחורים לא פחות מ250. גם למעוטי יכולת. לנערות אפשר גם ב100-150. שוב- לא חייבים בכל חג.
סירוק פאה(150). קצת משחקים/ספרים לחג (200) לחדש מיקסר/ תנור שנשברו מהפסח שעבר (1000)

• הוסף לסימניות
אם מדובר בסטנדרט לא גבוה:
בגד לנערה 300-350. נעליים 150
בגד לילדה 150 נעליים 100
חולצה + מכנס לילד 130 נעליים 120
חולצה לבחור - 120 חליפה/ כובע - הרבה הרבה יותר, אבל לא קונים כל עונה.
הכול כמובן בערך,
וכמובן יש גם מי שקונה נעלי ילדים ב-35 וכדומה.

מזון לפסח - עולה כמה אלפים.

• הוסף לסימניות
תלוי גם מאד מה אוכלים בפסח ומה לא.
משפחות שלא אוכלות כמעט כלום - בד"כ קונים הרבה יותר אגוזים לסוגיהן (שעולים הון), עופות, תפו"א, וכד'.
שכחו פה את סעיף הדגים, למשפחות שאוכלות.
מצד שני - משפחות שאוכלות הכל - שוקולד וצ'יפס בכמויות.
מה עם ח"פ?

• הוסף לסימניות
אנחנו משפחה של תשע נפשות ילדים מגיל 5-15 ועולה לנו אוכל באזור 10,000 ש"ח (עושים סדר בבית, מארחים פה ושם) קונים מכל הלב אוכלים שרויה וכשרויות לא מינימלי אבל ברמה הסבירה.
ביגוד עולה לפחות 2500-3000 ש"ח שזה בהנחה שלא פרגנתי לעצמי כמעט שום דבר, אלא בעיקר לילדים
בד"כ צריך גם כלי בית פה ושם נוספים שהיו חסרים משנים קודמות.
כך שהייתי אומרת בהערכה גסה לפחות 15000 ש"ח ואולי יותר.

• הוסף לסימניות
מאד קשה לחשב.
כי הרבה קונים בסוף עונה/מעבירים ביגוד מילד לילד/ משתמשים במכנס שבתי שנקנה בחורף.

נראה לי שאוכל יותר קל לחישוב.
החישוב שלי לגבי אוכל, אודה לדעתכן:

חודש רגיל עולה למשפחה הנ"ל כ5000 ש"ח בסופר. (מסכימים עם ההנחה שלי?)
שבוע פסח יעלה בערך כמו חצי קנייה חודשית+עלות המצות(חבורה, 60 ש"ח *8 קילו) כ500 ש"ח.
סה"כ עלות אוכל כ3000 ש"ח.
עושה שכל?

• הוסף לסימניות
החישוב שלי לגבי אוכל, אודה לדעתכן:

חודש רגיל עולה למשפחה הנ"ל כ5000 ש"ח בסופר. (מסכימים עם ההנחה שלי?)
לא ממש, אם את כוללת בזה את העופות (שהרבה מזמינים בכשרות מועדפת), דגים, חטיפים (לשבת..), ח"פ, דגני בוקר/ בייגאלך/ ביסקוויטים לבוקר, ירקות ופירות

• הוסף לסימניות
אנחנו משפחה של תשע נפשות ילדים מגיל 5-15 ועולה לנו אוכל באזור 10,000 ש"ח (עושים סדר בבית, מארחים פה ושם) קונים מכל הלב אוכלים שרויה וכשרויות לא מינימלי אבל ברמה הסבירה.
ביגוד עולה לפחות 2500-3000 ש"ח שזה בהנחה שלא פרגנתי לעצמי כמעט שום דבר, אלא בעיקר לילדים
בד"כ צריך גם כלי בית פה ושם נוספים שהיו חסרים משנים קודמות.
כך שהייתי אומרת בהערכה גסה לפחות 15000 ש"ח ואולי יותר.
מעולה. תודה!
מה זה קונים מכל הלב? הכוונה שנשארים ביצים ותפוחי אדמה עודף לחודשיים או קניה ברמה גבוהה של בשרים ושוקולדים שמרלינג?
ובביגוד, כללת גם בגדי חול המועד או חג בלבד?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה