ניהול תקציב כמה עולה פסח למשפחה ממוצעת?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בואי נשים רגע בצד בגדי יום חול.
משפחה ממוצעת קונה לכל ילד שתי בגדי שבת? (אצלי תמיד יש משהו מעונה קודמת או ירושה מאחות או בת דודה).
וכמה עולה בגד לילד? לנערה?
לא מספיק לילד בגד אחד לשבת, אם יש מעונה קודמת או ירושות מצוין, אבל לא תמיד יש...

• הוסף לסימניות
עלות המצות(חבורה, 60 ש"ח *8 קילו) כ500 ש"ח.
בד"כ בליל הסדר אוכלים יד, שהעלות כפולה לפחות (במשפחות רבות, לפחות כאלו שאני מכירה, אב המשפחה אוכל יד, והיתר מכונה)
ו-60 ש"ח לק"ג חבורה זה ממש זול...

• הוסף לסימניות
ל
החישוב שלי לגבי אוכל, אודה לדעתכן:

חודש רגיל עולה למשפחה הנ"ל כ5000 ש"ח בסופר. (מסכימים עם ההנחה שלי?)
שבוע פסח יעלה בערך כמו חצי קנייה חודשית+עלות המצות(חבורה, 60 ש"ח *8 קילו) כ500 ש"ח.
סה"כ עלות אוכל כ3000 ש"ח.
עושה שכל?
לדעתי חישוב לחלוטין לא מציאותי (אנחנו 9 נפשות)
שבוע פסח עולה כקניה חודשית.
וקניה ב5000 לחודש היא ממש ממש מינימלית
ובסטנדרט הכי נמוך

• הוסף לסימניות
החישוב שלי לגבי אוכל, אודה לדעתכן:

חודש רגיל עולה למשפחה הנ"ל כ5000 ש"ח בסופר. (מסכימים עם ההנחה שלי?)
שבוע פסח יעלה בערך כמו חצי קנייה חודשית+עלות המצות(חבורה, 60 ש"ח *8 קילו) כ500 ש"ח.
סה"כ עלות אוכל כ3000 ש"ח.
עושה שכל?
קצת מתנגדת
קניה של פסח ה לא חצי חודש פלוס מצות
זה הרבה הרבה יותר
ראשית קונים גם את המוצרים שבדכ יש בבית מהתחלה (תבלינים וכד’)
דבר שני המוצרים הרבה יותר יקרים
דבר שלי נהוג שבחול המועד אוכלים שסעודה בשרית כל יום שהרבה יותר מיקר

• הוסף לסימניות
כובע
מצות- תלוי אם יד/ מכונה, סדר גודל של 7-8 קילו למשפחה כזו.
בשר, דגים, ירקות וכו', כמו 5-6 שבתות רגילות.

כיפות (20 ליחידה ), כובעים זולים כ350, לא קונים לכולם לכל חג. חליפות זולות 350, כנל. לפעמים מחדשים רק חולצה (80) לחג
נעליים לבחורים לא פחות מ250. גם למעוטי יכולת. לנערות אפשר גם ב100-150. שוב- לא חייבים בכל חג.
סירוק פאה(150). קצת משחקים/ספרים לחג (200) לחדש מיקסר/ תנור שנשברו מהפסח שעבר (1000)
כובע 350 ש"ח ????
תכיר לי בחורים שהולכים עם כובע כזה
כנל חליפה
שתיהם באזור 700 שקל והרבה פעמים מתחדשים דווקא לפסח. ותאמינו שמתחדשים רק כשחייבים...

ושההורים לא קנו משהו חדש לעצמם אלא אם כן ממש אין ברירה... (אני קניתי לעצמי לפני חודשיים בגד קיצי בסופעונה 120 ש"ח...)
בקשר לכל ההוצאות האחרות כמו אוכל ועוד אלף דברים - כל סכום שתגידו - זה יותר. וזה אחרי שקונים במכירות הכי זולות שיש...
בכלל כל השאלה הזו עשתה לי כזה כואב בראש ובלב...
שאשמח לתת את פרטי לנדיב הנדיב הזה...

• הוסף לסימניות
כובע

כובע 350 ש"ח ????
כנל חליפה
שתיהם באזור 700 שקל והרבה פעמים מתחדשים דווקא לפסח. ותאמינו שמתחדשים רק כשחייבים...

ושההורים לא קנו משהו חדש לעצמם אלא אם כן ממש אין ברירה... (אני קניתי לעצמי לפני חודשיים בגד קיצי בסופעונה 120 ש"ח...)
בקשר לכל ההוצאות האחרות כמו אוכל ועוד אלף דברים - כל סכום שתגידו - זה יותר. וזה אחרי שקונים במכירות הכי זולות שיש...
מדברים כאן על משפחה נזקקת..

• הוסף לסימניות
כובע

כובע 350 ש"ח ????
כנל חליפה

הבנים שלי. נעים להכיר.
חליפה של 350 באקסוס. כובע לנער בישק 350 גג 400. בישג עלינו קצת במחיר. לא הרבה.

וכשחיים בסטנדרט נמוך (לא ספציפית עלינו. אנחנו משקיעים הון בדברים אחרים) חוסכים בהכל.

• הוסף לסימניות
הבנים שלי. נעים להכיר.

וכשחיים בסטנדרט נמוך, חוסכים בהכל.
חליפה אני מסכימה על 350
ובסוף עונה גם פחות.
כובע רב מוחלט של הבחורים ביש"ג לא יסכימו ב350-400 אלא ב700.

• הוסף לסימניות
הבנים שלי. נעים להכיר.

וכשחיים בסטנדרט נמוך (לא ספציפית עלינו. אנחנו משקיעים הון בדברים אחרים) חוסכים בהכל.
הלוואי
ולא מסכימה בכלל עם המשפט האחרון
ההורים (=אנחנו) בסטנדרט נמוך. וכל הבית. באוכל, בהכל.
לא חיים בעוני אבל בהחלט משתדלים להיות מחושבים
אבל הבנים בישיבות הסטנדרט שלהם לגמרי מעל... כמובן שאנחנו נפגשים איפושהו באמצע (הם היום שמחים לקבל כובע וחליפה יוקרתיים עוד יותר)
אני ממש לא מאלה שחושבים שצריך לתת להם כל רמה שהם מחליטים עליה. אבל בהחלט לא משהו שיתביישו בו...
והם משתתפים לפעמים מכספם שלהם...

• הוסף לסימניות
מאד קשה לחשב.
כי הרבה קונים בסוף עונה/מעבירים ביגוד מילד לילד/ משתמשים במכנס שבתי שנקנה בחורף.

נראה לי שאוכל יותר קל לחישוב.
בגדים מתפרקים תוך עונה...
לא כל כך םשוט להעביר כיום מילד לילד

• הוסף לסימניות
חליפה אני מסכימה על 350
ובסוף עונה גם פחות.
כובע רב מוחלט של הבחורים ביש"ג לא יסכימו ב350-400 אלא ב700.
תלוי כנראה בחינוך ובסדרי עדיפויות. ובחור של ישג יכול לארגן לעצמו מימון (במבחנים, או קריאת התורה בשבתות, או ישיבות בין הזמנים)
יש כאלה שעובדים בשביל סיגריות, יש בשביל כובע יותר יוקרתי ויש בשביל ספרים.

• הוסף לסימניות
אם את מנהלת קמפיין גיוס אצל נדיבי עם למה את חושבת שעינם תהיה צרה שיהיה ליהודי טיפטיפונת מרווח נשימה בקניות לחג?!
למה הכל במינימום מינימום ולמה הגישה של "אני מעדיפה לכתוב פחות מאשר יותר"?!
אם תורמים סכום גלובלי אז באמת צריך לעשות שיקול לכמה אנשים לחלק סכום, אבל אם שאלו אותך לפי עלות למשפחה, למה לנקוב מספרים שיאפשרו לאנשים בקושי את המינימום?!
למה שהם לא יתחדשו בנעליים שיחזיקו כל העונה?!
למה קניה של בשר ושוקולד זה "מותרות"?!
לא צריך לפחד לבקש מתורמים. להרבה מאד יש לב חם ורוצים דווקא שלמשפחות הנתרמות יהיה חג ש-מ-ח ולא חג דחוק!

אגב, ראיתי בשרשור ששכחו גם את כל נושא ההלבשה התחתונה שמתבלה אחרי חצי שנה והעלות המטורפת של גרביונים לילדות (ולאמא).
וכמובן קניית אוכל לחג היא שוות ערך לקניה של חודשיים בערך כי מלבד ההוצאות של ערב החג, כל יום בחול המועד עולה כמו שבת.

עלויות חג בסיסיות לשמונה נפשות עולה לא פחות מ 20,000 ש"ח בלי שום מותרות.

• הוסף לסימניות
תלוי כנראה בחינוך ובסדרי עדיפויות. ובחור של ישג יכול לארגן לעצמו מימון (במבחנים, או קריאת התורה בשבתות, או ישיבות בין הזמנים)
יש כאלה שעובדים בשביל סיגריות, יש בשביל כובע יותר יוקרתי ויש בשביל ספרים.
לא מסכימה שתלוי בחינוך
תלוי בנטיה אישית של בחור וגם במקום הלימודים

• הוסף לסימניות
אם את מנהלת קמפיין גיוס אצל נדיבי עם למה את חושבת שעינם תהיה צרה שיהיה ליהודי טיפטיפונת מרווח נשימה בקניות לחג?!
אם תורמים סכום גלובלי אז באמת צריך לעשות שיקול לכמה אנשים לחלק סכום, אבל אם שאלו אותך לפי עלות למשפחה, למה לנקוב מספרים שיאפשרו לאנשים בקושי את המינימום?!
לא צריך לפחד לבקש מתורמים. להרבה מאד יש לב חם ורוצים דווקא שלמשפחות הנתרמות יהיה חג ש-מ-ח ולא חג דחוק!

אגב, ראיתי בשרשור ששכחו גם את כל נושא ההלבשה התחתונה שמתבלה אחרי חצי שנה והעלות המטורפת של גרביונים לילדות (ולאמא).
וכמובן קניית אוכל לחג היא שוות ערך לקניה של חודשיים בערך כי מלבד ההוצאות של ערב החג, כל יום בחול המועד עולה כמו שבת.

כל מילה. בנוסף לכך שהאוכל של פסח הרבה יותר יקר. מתבסס על אגוזים ושקדים ושמן שעולה פי כמה וכו' וכו'

• הוסף לסימניות

מסכימה עם כל מילה!
גם אני חושבת שסכום של 20000 ש"ח
זה סכום מינימלי שמוציאה משפחה של 8 נפשות לפסח!

• הוסף לסימניות

לגמרי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה