שוק ההון כמה שאלות על השקעה בקרן כספית

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
1. דמי ניהול זה לקרן וזה תמיד יש, אחן דמי קניה ומכירה ודמי משמרצ וכדו'
2.הוסבר למעלה שכנראה לא תשלם מס כמעט
3. א''א לדעת איזו קרן תעשה יותר תשואה בעתיד, אין כל ראיה מהעבר
4. אם יהיה עליה של 1/2 אחוז בחודש הקרוב לול להפסיד מעט ממש, התחזיות והסבירות לכך נמוכה
5. הריבית החזויה מגולמת במחיר כבר עכשיו גם בפיקדונות בבנקים אם תקנה עכשיו ויהיה תחזית לירידה לא צפויה אתה תרויח. (כן באמת)
אם קניתי היום בקרן כספית (14.08) ומחר (15.08) תאריך ההכרזה על מדד המחירים לצרכן, ונגיד שהמדד יעלה ב-0.5%. אז זה בעצם אומר שכרגע סוג של הרווחתי פטור ממס עד רווח של 0.5% מההפקדה?
ואם הפקדתי אחרי השעה 4 אחה"צ וההוראה לקנייה תחול רק מחר ביום עליית המדד, האם פספסתי את הפטור ממס על הרווח עד 0.5% (גובה עליית המדד המשוער), או שכיוון שזה עדיין באותו יום, כן יחושב לי פטור ממס על רווח בגובה של 0.5%?
מי שיודע, אשמח למידע.

• הוסף לסימניות
אם קניתי היום בקרן כספית (14.08) ומחר (15.08) תאריך ההכרזה על מדד המחירים לצרכן, ונגיד שהמדד יעלה ב-0.5%. אז זה בעצם אומר שכרגע סוג של הרווחתי פטור ממס עד רווח של 0.5% מההפקדה?
ואם הפקדתי אחרי השעה 4 אחה"צ וההוראה לקנייה תחול רק מחר ביום עליית המדד, האם פספסתי את הפטור ממס על הרווח עד 0.5% (גובה עליית המדד המשוער), או שכיוון שזה עדיין באותו יום, כן יחושב לי פטור ממס על רווח בגובה של 0.5%?
מי שיודע, אשמח למידע.
המס מהיום בו קנית עד היום בו מכרת הרווח בתקופה הזאת מינוס האינפלציה.
מה שאומר שאם קנית רגע לפני ההכרזה על המדד אז הרווחת.
אבל במקרה שלך המדד לא מוכרז ב8 בבוקר 😉 מה שאו מר שכנראה הוא מחושב מלמחרת...
מקווה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
המס מהיום בו קנית עד היום בו מכרת הרווח בתקופה הזאת מינוס האינפלציה.
מה שאומר שאם קנית רגע לפני ההכרזה על המדד אז הרווחת.
אבל במקרה שלך המדד לא מוכרז ב8 בבוקר 😉 מה שאו מר שכנראה הוא מחושב מלמחרת...
מקווה שעזרתי.
עזרת מאוד. תודה.

• הוסף לסימניות
אני מנסה לקנות בקרן כספית באתר הבנק בחברת מיטב,
אבל יש שם עשרות קרנות, לפי מה אני בוחר? מה הכי טוב וכו'?

• הוסף לסימניות
אני מנסה לקנות בקרן כספית באתר הבנק בחברת מיטב,
אבל יש שם עשרות קרנות, לפי מה אני בוחר? מה הכי טוב וכו'?
כספית שקלית כשרה, כל התוצאות טובות.

• הוסף לסימניות
אני מנסה עכשיו לקנות ולא הולך לי,
ישנם שעות בהם אפשר לקנות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מילאתי את כל הפרטים ואז הוא נתן לי אפשרות לריענון או אפשרות לביטול, אבל את האפשרות לאישור קניה וסיום הוא לא נתן לי, ?
תודה

• הוסף לסימניות
אני נכנס עכשיו לאתר הבנק, אני רואה שיש לי תיק ניירות ערך, ולא רק זאת אלא שזה עלה במשך היום ביותר ממאה שח,
הבעיה היא שהכסף משתקף בעו"ש ואני חושש שזה רק קניית דמה, יכול להיות שזה קניית דמה והוא מראה לי בכמה זה עלה (בכאילו)?
ואם לא אז מה זה כן?

• הוסף לסימניות
ובכן, מישהו יכול להמליץ על קרן כספית ללא סיכון כלל, בכשרות טובה, ועם תשואה יפה?

• הוסף לסימניות
ובכן, מישהו יכול להמליץ על קרן כספית ללא סיכון כלל, בכשרות טובה, ועם תשואה יפה?
אתם הבנתם מה זה קרן כספית?
כל קרן כספית היא ללא סיכון בכלל (להפקדה של יותר מיומיים).
והתשואה די זהה בכל הקרנות האלו.

• הוסף לסימניות
אני רוצה לקנות קרן כספית של מיטב ואני לא רואה כזה מספר, יש מספרים אחרים, השתנה?
לא ידוע על שינוי.
בכל מקרה יש עוד כשרות:
אי בי אי 5139522
הראל 5137815
מגדל 5138094

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה