כנס INPUT

• הוסף לסימניות
הייתי היום בכנס input, המיועד לעורכי וידאו וכו', ונדהמתי ממספר הנציגים/ות החרדים
תנחשו כמה היינו...

דרך אגב - היה מאד מעניין, ומי שרוצה יכול להצטרף מחר...

• הוסף לסימניות
נו ספרי, אולי אני אבוא מחר אם זה בבוקר.

• הוסף לסימניות
היכן הכנס ובאיזה שעות וכמה עולה הכניסה?
תודה

• הוסף לסימניות
זה יהיה טוב אם תבוא, כי חפשתי אותך בטלפון, (אשתך סיפרה לך?) בנוגע לנסיון החיאה למפגש של הפורום שלנו בחנוכה.

ובסה"כ היה מצוין.
במיוחד ההדגמות החינמיות...

אוקי, לגבי מס' המשתתפים/ות מהמגזר:
4 נשים חרדיות + 1 גבר דתי
ונראה לי שהיו שם עוד 2 שלא נכנסו להרצאות (הם קבעו להפגש שם...)
עכשיו אתם מבינים למה צלמים מבקשים "טיפים" באפטר בשעה ש(כנראה) אין להם מושג בתחום (מנחם הלוי - סליחה, אתה צלם מעולה! אני יודעת ומעריכה) ומה קורה כשגרפיקאיות עורכות סרטים ללקוחות שלהם...
זה מזכיר לי שצלם אחד (בכנס) שאל אותי אם שמעתי על סרטים מסוימים שמוקרנים בציבור שלנו (והוא צילם), עניתי - בודאי! וכהמשך טבעי, שאלתי אותו לתחומי עבודתו, ומכיון שזמר פלוני פנה אלי בנוגע לקליפ שאלתיהו אם אפשר לעבוד איתו בצילום הקליפ. מה היתה תשובתו?
"איני מתעסק בצילום זמרים, אלא בצילום סצינות דרמה!"
מעניין איך הוא היה מקבל את הצעתי אילו הוא היה חרדי...

(סליחה - לא התכוונתי לפגוע באי מי, ואני מבקשת את סליחת כל קוראי השרשור. מטרתי בהודעה זו הינה - שינוי תפיסה קיימת בציבור, שדרך אגב - מזיקה לכולנו!)

אשמח לקרוא את דעתכם בנידון.

• הוסף לסימניות
יוסלה -
יוסלה -
המחיר להרצאה - 50 ש"ח.
מ9:00 בבוקר עד 4:00 (הגעתי בול להדלקה).

לאורך כל היום יש הדגמות חינמיות מצוינות (אבל אין כסאות... אולי מחר זה יסתדר, מי יודע?!)

• הוסף לסימניות
נושא הוידאו במגזר החילוני הוא תחום פרוץ מאוד ולכן לפעמים אנו נאצלים לוותר על כל מיני דברים בשביל לשמור על המסגרת הנפלאה שלנו. אין מה לעשות, ואשרי מי שמצליח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamaid;487305:
יוסלה -
יוסלה -
המחיר להרצאה - 50 ש"ח.
מ9:00 בבוקר עד 4:00 (הגעתי בול להדלקה).

לאורך כל היום יש הדגמות חינמיות מצוינות (אבל אין כסאות... אולי מחר זה יסתדר, מי יודע?!)
היכן?
על איזה נושאים ההרצאות וזמנים? אני לא יוכל לבואמ9 עד 4 ולכן צריך לבחור את הנושא המתאים ביותר ולכנן את הזמן שלו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki-v;487309:
נושא הוידאו במגזר החילוני הוא תחום פרוץ מאוד ולכן לפעמים אנו נאצלים לוותר על כל מיני דברים בשביל לשמור על המסגרת הנפלאה שלנו. אין מה לעשות, ואשרי מי שמצליח

האם חשבת לרגע שצפינו בסרטי קולנוע???
מספיק לתמימות ולפירטיות!

דרך אגב - 3 מהנשים שהגיעו היו מקבוצות מאד מחמירות בחברה החרדית, אז בבקשה אל תתלי את ההסבר בבעיה שאינה רלוונטית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;487318:
היכן?
על איזה נושאים ההרצאות וזמנים? אני לא יוכל לבואמ9 עד 4 ולכן צריך לבחור את הנושא המתאים ביותר ולכנן את הזמן שלו

בשעה 9:00 - NUKE / פאנל מצלמות חדשות
10:30 - AVID / FINAL CUT
12:00 - עקיבה טובה באפטר / יצוא וקידוד
14:00 - DSLR / ההרחבות באפטר
15:00 - תחנות עבודה לוידאו (טכני) / פורמטי וידאו דיגיטלים.

התשלום הוא פר הרצאה, ובמשך כל היום מתקיימות גם הרצאות חינמיות כפי שפרטתי לעיל'.

(איפה ערן שטרן? הוא צריך לשלם לי על יחסי ציבור...:p)

• הוסף לסימניות
בעז"ה אני יהיה שם ל-12, זה בגני התערוכה נכון? איך בדיוק מגיעים?

• הוסף לסימניות
זה לא בגני התערוכה, זה בסימינטק בת"א רח' שפרינצק 2 הכניסה מרח' קרליבך.

• הוסף לסימניות
לא, ממש לא חשבתי, ועדין אני נשארת באותה הדעה

וגם אם יש כמה נשים מקבוצות מאוד מחמירות הן לא נותנות הכשר...

רק ניסיתי להביע את דעתי ולהניח את דעתך ולהסביר שיש כאלו שמבחירה מוותרות על רמה מקצועית מסויימת (למרות שהיו מאוד רוצות להתמקצע) כאשר זה לא בא במסגרת חרדית.
אבל לא התכוונתי להרגיז אף אחד, ממש סליחה,

• הוסף לסימניות
ריקי באמת התחום של הוידאו, תחשבי שנייה על המילה "וידאו" זה משהוא שהוא גויי וחילוני לחלוטין זה מה יש. מי שמתעסק בזה יודע בדיוק מה הוא לקח על עצמו.

• הוסף לסימניות
כן בהחלט, גם מחשב עלול להיות חילוני לחלוטין וכל מי שמתעסק איתו יודע מה הוא לקח על עצמו ומגן על עצמו בהתאם ל (?)

מי שיש לו אנטרנט חסום הוא מוגבל, לפעמים נתקע בעבודתו, קשה לו יותר להשיג מידע, תמונות וכו' אבל הוא יודע שזה שווה, הוא מוותר על משהו תמורת ערכים נעלים וחשובים יותר.
זה מה שניסיתי להגיד גם בתחום הוידאו.

• הוסף לסימניות
הנושא באמת כאוב, לא מעריכים את העבודה שלנו במגזר החרדי.
רק עכשיו עשיתי קליפ, הסרטה ועריכה רק 420 ש"ח.
זה יצא ככה כי אני עובדת בבי"ס הזה ולא היו צריכים לשלם לי נסיעות אלא רק שעת הסרטה ו-4 שעות עריכה. (3 וחצי דק' קליפ)
ואח"כ עוד אמרה לי מישהי שזה לא שווה את הכסף כי זה ממש יקר...
מה היא חושבת??
כמו שבאים לקנות משהו ומבינים שצריך להשקיע על זה כסף, כך גם פה.
זה לא סתם לשבת לבהות מול המסך... זו עבודה מאומצת!!
סתם עיצבן אותי אז הייתי חייבת להוציא את העצבים על מישהו....

• הוסף לסימניות
שלום ריקי,
הערב אני הרבה יותר רגועה ומסוגלת להסביר את הרעיון ביתר שאת.
ראשית, עלי לציין כי חששך הוא בעל בסיס, אך מאידך כל תחום הגרפיקה, הפרסום (והוידאו ביניהם) לא נולדו אצלנו, וגם המורות שלך שאבו את הידע שלהן ממקורות דומים למקורות הנ"ל.
ועל כן - אילו את פוסלת את הבסיס עליך להחליף מקצוע במהירות, (את מוכנה לשבת על עץ ללא גזע יציב?) בדיוק כמו שאמרת בנוגע לאינטרנט הפתוח, אולי רצוי לותר על האינרנט (גם הסגור) ע"מ לחסום מעצמנו את האופציה של חשיפה לתמונות שאינן מתאימות לאופי חיינו?!

לדעתי, אדם בוגר שבחר את המקצוע שלו ע"מ לפרנס את ביתו צריך להיות קרוב לאישיות רוחנית ולא לחשוש מעבודתו. ואם ע"מ לשדרג עבודתו לסטנדרט נורמלי בשוק העבודה עליו להגיע לימי עיון (שישאל את רבו) ויגיע להשתלם. האם בדורות עברו לא היו סוחרים? בעלי חנויות וכו'? מה הם לא חששו לרדת ברוחניות??? ברור שחששו!!! אך פרנסה אינה מגונה.

ואם כבר דברנו על שדרוג - הרבה מעבודות הוידאו בציבור שלנו זקוקות לשני שידרוגים: הראשון - באיכות העבודה, והשני - במחירה.
מדוע לקוח (חרדי!!!) מעדיף לשלם לסרט תדמית (לדוג') 50,000 ש"ח לעורך וצלם חילוניים, ולא לפרנס עוד 3 משפחות חרדיות ובסכום נמוך בהרבה?! התשובה לשאלה זו נעוץ בתגובתך הראשונה. וחבל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamaid;487844:
מדוע לקוח (חרדי!!!) מעדיף לשלם לסרט תדמית (לדוג') 50,000 ש"ח לעורך וצלם חילוניים, ולא לפרנס עוד 3 משפחות חרדיות ובסכום נמוך בהרבה?!
האשמה לכך מוטלת בחלקה על אנשי מקצוע מהמגזר החרדי שעושים עבודה זבל במחיר בדיחה.
התוצאה: רושם לא טוב שגורם למשקיעים לברוח החוצה.

החלק העיקרי יותר מוטל על הלקוח החרדי שחוץ מבזול, זול ועוד פעם זול - לא יודע להעריך כלום!
בסוף הוא מוצא בזול, אבל כשהוא מקבל את העבודה הוא מבין שגם למחיר הזול יש מחיר יקר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;487860:
האשמה לכך מוטלת בחלקה על אנשי מקצוע מהמגזר החרדי שעושים עבודה זבל במחיר בדיחה.
התוצאה: רושם לא טוב שגורם למשקיעים לברוח החוצה.

החלק העיקרי יותר מוטל על הלקוח החרדי שחוץ מבזול, זול ועוד פעם זול - לא יודע להעריך כלום!
בסוף הוא מוצא בזול, אבל כשהוא מקבל את העבודה הוא מבין שגם למחיר הזול יש מחיר יקר...

ואתה יודע מה הבדיחה?
שמפיק חילוני פנה אלי מס' פעמים עבור עבודות ללקוחות החרדים שלו...
(הוא כבר אינו מנסה לפנות אלי עם פרויקטים ללקוחות חילונים, מפני שאני מסרבת לעבוד על פוטייג' שלא מתאים לבית כמו שלי.)

נו נו, אז אולי עדיף שהלקוחות החרדים ימשיכו לפנות אל החילונים וכך יעסיקו גם אותנו :p.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

חשבתי היום על רעיון גאוני שובר שוק שישבור את הקיפאון ושישנה את כל שוק הנדל"ן
רק אסביר בקצרה מה היה עד היום:

משנת 23 אחרי עליית הריבית השוק נקפא בהתחלה היו ירידות עד שהקבלנים והבנקים יצאו בטריק שיווקי של הפריסליים וכך חזרו המשקיעים ונהיה ביקוש מזויף ועלו המחירים

בשנת 25 בנק ישראל ביטל את זה וחזר וגדל הקיפאון העליות שהיו נמחקו ואף התחילה ירידה כולנו היינו בטוחים שהקבלנים ישברו

אבל אז הקבלנים הנשימו את עצמם במשקיעי שוק ההון שהדמיון שלהם מפותח יותר ממשקיעי שוק ההון (ושמתמחרים את העליות שאחרי הירידות) ובכך נוצר מלחמת התשה כל אחד מחכה שהצד השני יכנע וכ"א מסביר למה השני יושב על הגדר ועוד רגע נשבר ומלחמות ההתשה יכולות להיגרר שנים (אנחנו במלחמה הזאת כבר שנתיים וכמו שעד היום לא זז כנראה שגם ההמשך לא יזוז הקבלנים לא פראיירים ויש להם רעינות חדשים כל הזמן ולקונים אין יכולת וכך אין איך לצאת מהסבך)
קחו דוג' את ישראל וחמאס כ"א מנסה להתיש את השני וזה לוקח ויקח שנים את שמישהו יכנע וינצח

כולם מחכים לשלום ופתרון שובר שוק אז הנה הוא אשמח לשמוע את דעתכם

הקדמה:
מי שבאמת יכול לשבור את השוק זה המדינה (שראשיה מצהירים שמעוניינים בירידות אז בוא נראה שזה אמיתי ולא קרדיטים על מה שלא עשו)
החוליא החלשה היום זה דווקא המשקיעים שקנו בקרונה ומחכים לממש את הרווח אבל הם מחכים שהקבלנים ישברו קודם או הקונים והם יושבים ומחכים אותם קל יותר לשבור וזה באמצעות הנחות ומבצעים

הרעיון: פשוט מאוד המדינה עושה הוראת שעה לחצי שנה (שזה מוגבל זה מזרז ואין הרבה הפסד למדינה כי רק צריך להניע את הגלגל ואחרי זה זה יסע לבד ואפשר אחרי זמן קצר לבטל)
1.שמס שבח יורד מ25% ל-15% או 20%
2.ונותנים שחרור לכל המחיר למשתכן גם מי שלא עברו לו 7 שנים (חד פעמי)
3.נותנים פטור מיידי למס שבח לדירה ראשונה
4.מורידים קצת את המע"מ לדירה ראשונה מה שיתן כח ותירוץ לקבלנים להוריד מחירים שמשם זה ימשיך וירד
5.מעלים את המס רכישה כדי שקונים יחזרו ולא משקיעים מה שעלול לעלות את המחירים כמו אחרי הקרונה ושהקונים שאין להם דירה ירוויחו ולא המשקיעים העשירים
כמובן שאם זה לחצי שנה זה יזרז את כולם למכור מיד והקונים יתחילו לחזור עד שהשוק יתקן את עצמו מהעליות של הקרונה וימשיל לעלות ולפרוח כמו שוק תקין (ולרובם ברור שהשוק יתקן אתעצמו אז מה העניין למרוח)

ומי שמפחד שיהיה עליה כמו אחרי הקרונה שהמדינה ידעה להתערב (לטובת הקבלנים) והורידה את המס רכישה
יש 2 הבדלים ענקיים
1.אחרי הקרונה חזרו הרבה משקיעים מה שעכשיו לא יקרה בגלל שזה יהיה תחילת ירידות וגם מעלים את מס הרכישה
2.היום יש מספיק דירות לכולם בשונה מאחרי הקורונה
3.שהמחירים עולים כולם לחוצים לקנות, שהמחירים יורדים כולם לחוצים למכור ולקנות לא לחוצים כי מחר ירד יותר (ולכולם ידוע שזה ירד עוד עד סיום התיקון שוק של עליות הקרונה)

מה המדינה תרוויח 1.רווח כלכלי לאזרחים (אם זה מעניין אותה) ירידה במחירים בקנייה ושכירות
2.המון הכנסות ממכירות וקניית דירות
3.השוק יפרח ויצא מקיפאון והכלכלה תנוע
4.ימכרו אח"כ את הקרקעות יותר יקר שכל עוד שבונים על ירידה הקרקעות זולות אבל אחרי הירידה הקרקעות יעלו ובכך המדינה תרוויח ולא הקבלנים שקונים קרקעות היום בזול בשביל למכור ביוקר עוד כמה שנים
5.הריבית תרד וכך הקרקעות יעלו עוד ובמקום שהבנקים ירוויחו המדינה והאזרחים ירוויחו
6. מניעת קריסת הבנקים והקבלנים שככל שיעבור הזמן כך המשבר יגדל והקבלנים יהיו להם הפסדים יות גדולים

לדעתי מי שיעשה את זה יהיה מנצח הבחירות הבאות כי זה שהכי מעניין אזרח ישראלי יותר מהמריבות הקטנוניות של המדינה ובג"ץ שנמאסו על כולם

ואם הח"כ החרדים יצליחו לעשות את זה זה יכפר על כל הכשלונות שלהם (שנעשו שלא על ידם) ויחזיר את אמון הציבור

אשמח לשמוע את דעתכם וכן כל מי שיש לו השפעה על ח"כ ויוכל לקדם להצלת הציבור והמדינה שכרו רב לאין שיעור בזה ובבא!
אפשר לדבר רגע על פטור מתור? אחרי שבועיים של בין הזמנים וחוויות שליליות מאד מצד השימוש ש"פטור מתור", אשמח לשמוע את התרשמות ההמונים.

ההערות הבאות מתייחסים אך ורק למה שקורה במתקני שעשועים, ולא במקומות כמו בנק או בית מרקחת.

אז דבר ראשון צריך לאמר שברור שיש ילדים שצריכים פטור מתור בעליה למתקנים. יש ילדים שהנכות בולטת ויש גם כאילו שזה לא בולט.
אבל הפטור נועד למי שבאמת קשה לו לעמוד בתור. הוא לא מבין את המושג 'לעמוד בתור', וכשמכריחים אותו לעמוד בתור הוא מתנהג בצורה שמראה לכולם שזה מעבר ליכולות שלו. מי שיש לו אלרגיה לחלב לא אמור להתקשות בעמידה בתור, ואין שום סיבה לתת לו פטור. ובודאי שלא לכל האחים האהובים שלו.
ולכן ההערה כאן באה על ילדים אחרים שנראים שהם מנצלים את כל התור.

דוגמאות -

מחכים בתוא למתקן ואחרי מלא זמן, התור שלנו. מגיעה ילדה בת 10 וצועקת "יש לנו פטור מתור". למה? כי לאח שלה יש אלרגיה. אז האח ועוד שני אחים יכולים לעקוף את כל התור. ואז הם ירדו ורצו מיד לעלות שוב.

אחרי המתנה יחסית ארוכה בדוכן האוכל באיקאה, מדיעה אישה "יש לנו פטור מתור". אז בבקשה - אני צריכה להזמין 9 מנות פלאפל וכו'. 10 דקות לקח לה להזמין...

שוב במתקן, המתנה ממש ממש ארוכה, בערך 45 דקות. מגיעים 3 ילדים גדולים, נגיד 13-17. פטור מתור ו... עולים. אחד יש לו פטור והשניים האחרים? מלווים!

עמדתי ליד אישה שהילדים שלה חיכו הרבה זמן והיא התווכחה עם אישה שכל הילידים שלה היו עם פטור מתור. האישה עם הפטור אמרה לה - 'אנחנו פה כל שבוע וככה אנחנו עושים. את צריכה ללמוד להכיל את האחר...'

מה שמפריע לציבור הרחב זה שהם מרגישים מ-נ-ו-צ-ל-י-ם. אנשים כועסים מאד על האנשים שבאמת לא צריכים לעקוף את התור ובעצם רק גוזלים מהאחר.

היום היינו בלונה פארק דרך העירייה. הסתובבה שמועה שחילקו שם פטור מתור לילדים של אחמי"ם. אחיין, גיס של וכד'.

העניין הוא, שככל שעובר הזמן התופעה הזו מתרחבת יותר ויותר. ולדעתי זה פוגע קודם כל בציבור וברגישות שלו לכל הנושא הזה - ולא, זה לא מלמד אף אחד 'להכיל את השני' - אבל זה גם פוגע בכל הילדים שמקבלים פטור.

למה?
כי מי שבאמת אינו זקוק לפטור שכזה, מתחנך וקולט שהוא 'אני ואפסי עוד', ושהוא יכול לעשות 'מה שבא לו' ולעקוף את כולם. ככה אנחנו רוצים לחנך את ילדינו?
ומי שבאמת לא מסוגל לעמוד בתור, גם יפגע. למה? כי בסופו של דבר יעשו מה שעשו עם תווי החניה. יבטלו אותם. יפסיקו להנפיק אותם. כי יש יותר מידי זיופים ורמאויות, ובסוף מי יסבול מכל זה - מי שבאמת (באמת) צריך את זה.

מה אומרים? מוצדק בעיניכם?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה