דרוש מידע פטור מתור- אפשר לדבר על זה?

מצב
הנושא נעול.
שאלה יפה!
הייתי פעם בפארק מים שהושכר כולו מנכים (בתור מדריך)
וברור שהיה תורים כי מי יהיה לפני?
חוץ מאלו היותר דחופים...
אבל בגדול לא היה תורים ארוכים ממש זה יחסית זרם..
ככל הנראה הוא גם לא היה בביטוח לאומי ;)
אולי גם שם צריך להיות תורים.

כל המתקוממים על האלרגיות- קודם כל הזכאות על האלרגיה היא עד גיל 10, ובהרבה מהאטרקציות הפטור מתור בכלל לא רלוונטי לבני הגיל הזה.
אני הייתי עם ביתי האלרגית בפארק מים, הסברתי לה שהיא יכולה להיות בכל מתקו פעם 1 עם הפטור, היא הקפידה על כך ממש, ואפילו במגלשות של הילדים שאף אחד לא עמד לבדוק היא לא ניצלה את זכאותה יותר מפעם 1 בכל מגלשה (חוץ מזה לא עלתה בכלל, כי -כן, יש קושי לחכות בתור!).
בהמשך פגשנו מישהי נחמדה שפרגנה לנו ואמרה לי- הבת שלך סובלת כל השנה מהאלרגיה, שפעם אחת תהנה... ותעלה כמה פעמים, נהנתי מהפרגון אבל הסברתי לה ולילדה, שאין סיבה שכל הבנות יסבלו כי לה קשה כל השנה. מה שמגיע לה- מגיע, וזהו..
עצוב לשמוע שהורים בשם הנכות הפיזית מאפשרים לילדיהם נכות רגשית וחוסר התחשבות מינמלית באאחר

כל המתקוממים על האלרגיות- קודם כל הזכאות על האלרגיה היא עד גיל 10, ובהרבה מהאטרקציות הפטור מתור בכלל לא רלוונטי לבני הגיל הזה.
אני הייתי עם ביתי האלרגית בפארק מים, הסברתי לה שהיא יכולה להיות בכל מתקו פעם 1 עם הפטור, היא הקפידה על כך ממש, ואפילו במגלשות של הילדים שאף אחד לא עמד לבדוק היא לא ניצלה את זכאותה יותר מפעם 1 בכל מגלשה (חוץ מזה לא עלתה בכלל, כי -כן, יש קושי לחכות בתור!).
בהמשך פגשנו מישהי נחמדה שפרגנה לנו ואמרה לי- הבת שלך סובלת כל השנה מהאלרגיה, שפעם אחת תהנה... ותעלה כמה פעמים, נהנתי מהפרגון אבל הסברתי לה ולילדה, שאין סיבה שכל הבנות יסבלו כי לה קשה כל השנה. מה שמגיע לה- מגיע, וזהו..
עצוב לשמוע שהורים בשם הנכות הפיזית מאפשרים לילדיהם נכות רגשית וחוסר התחשבות מינמלית באאחר
כן ירבו וכן יעשו (למי שכבר הגיע למצב זה)
רק שלא יגיעו למקומות האלו.
גם אם מגיע לי אני מתחשב באחרים!!! .

תודה לך ולכל אחד שכמותך.

מתאים לילדה בת כמעט 3?
ילדה כמעט בת 3 קחי אותה לגינה השכונתית.. עם קרטיב בכלל קנית אותה
בעז"ה עוד יהיו לך שנים רבות להתגלגל איתה בדרכים ולהחכים אותה במוזאונים

1755517754678.png

באתר המוזיאון . זה ככה כל שנה, יש כניסה לילדים בחינם בחלק כזה או אחר של החופש
צפה בקובץ המצורף 2042695

מוזיאון ישראל בירושלים, גבעת רם.
פירוט התערוכות והפעילויות באתר כמובן.
בין התערוכות הקבועות: אגף יהדות: אוסף בתי כנסת, יודאיקה, בגדים מסורתיים מתקופות שונות וכיוצא בזה.
אגף ארכיאולוגיה של תקופות ואיזורים שונים.
היכל הספר שמוקדש למגילות ים המלח ומה שמסביבן.
גן פסלים.
באגף הנוער מוצגות תערוכות בנושאים מתאימים לילדים, כרגע הנושא הוא אוצרות.
זה מענין ילדים שבד"כ מחפשים אקשן ואטרקציות פעילות?

חחחחח

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250818_151821_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250818_151821_WhatsApp.jpg
    KB 619.5 · צפיות: 17
זה מענין ילדים שבד"כ מחפשים אקשן ואטרקציות פעילות?
מוזיאון זה יותר התבוננות מאשר אקשן... יש דברים מעניינים אבל צריך טיפה סבלנות כדי להסתכל עליהם.
יכול להיות שילדים שמחפשים אקשן עדיף להם להשתתף באחת הפעילויות של המוזיאון ולא רק לשוטט באופן עצמאי.
ילדים שממש לא רגילים להתעניין בדברים דוממים אולי לא מתאים להם. מצד שני, אולי אגף הנוער הוא התחלה טובה יחסית, כי התצוגה אמורה להיו מעניינת לילדים.
אם צריך להוציא קצת מרץ בין לבין, יש את גן הפסלים, יש שם מרחבים ואפשר אפילו לטפס על הפסלים.

נראה לי פשוט ש"מתן שירות" בסופר הוא חשבון אחד.
המקסימום שאפשר למתוח הוא חשבון לנכה + חשבון למלווה, ואם הנכה הוא ילד אז זה לא רלוונטי.
בוודאי שאין צורך לתת שירות ליותר ממלווה אחד.
לא מצאתי בשום מקום שגם המלווה יכול לעשות חשבון אדרבה תכוון אותי
לכן גם לא כתוב בחוק אם זה מלווה אחד או 7 כי המלווים לא מקבלים שירות הם רק מלווים והנכה הוא זה שמקבל בלבד
זה מה שאני הבנתי אם כתוב אחרת אשמח לראות

ילדה כמעט בת 3 קחי אותה לגינה השכונתית.. עם קרטיב בכלל קנית אותה
בעז"ה עוד יהיו לך שנים רבות להתגלגל איתה בדרכים ולהחכים אותה במוזאונים
היא לא בת יחידה.. אבל רוצה להתאים גם לה את הפעילויות, היא בגיל שכבר צריכה תעסוקה מגוונת.

בתור אמא לילד קטן שסובל בחיים שלו סבל שאני לא מאחלת לגדולי שונאינו כמובן שיש לו פטור מתור גם אם חיצונית לא רואים שום דבר ממש מדכא אותי לקרוא כל מיני תגובות של אנשים כאן מה עם:אל תדון עד שתגיע למקומו? לא רוצה לאחל לאף יצור אנוש לסבול חלק קטן ממה שהילד סובל וממה שאנו ההורים סובלים אז לבוא ולדבר דיבורים של יפי נפש על הזעזוע של פטור מתור וכו'??????!!!!!!!!!!!!!!!
מי שמכם??????????.
דבר אחד יש לכם אפשרות לעזור תתפללו עם כל המשפחות שמתמודדות עם ילדים מיוחדים לביאת גואל ואז לא יצטרכו פטור מתור ואף אחד לא יעקוף אתכם בשום תור...
אמא לילד מיוחד במיוחד!!!

בתור אמא לילד קטן שסובל בחיים שלו סבל שאני לא מאחלת לגדולי שונאינו כמובן שיש לו פטור מתור גם אם חיצונית לא רואים שום דבר ממש מדכא אותי לקרוא כל מיני תגובות של אנשים כאן מה עם:אל תדון עד שתגיע למקומו? לא רוצה לאחל לאף יצור אנוש לסבול חלק קטן ממה שהילד סובל וממה שאנו ההורים סובלים אז לבוא ולדבר דיבורים של יפי נפש על הזעזוע של פטור מתור וכו'??????!!!!!!!!!!!!!!!
מי שמכם??????????.
דבר אחד יש לכם אפשרות לעזור תתפללו עם כל המשפחות שמתמודדות עם ילדים מיוחדים לביאת גואל ואז לא יצטרכו פטור מתור ואף אחד לא יעקוף אתכם בשום תור...
אמא לילד מיוחד במיוחד!!!
כמה כואב, כמה צודק!
מזדהה והזדהיתי עם זה כבר לעיל 👇
קראתי רק 4 עמודים ותחושת חמיצות עומדת בגרוני.

לא נכנס לעובי הדיון, אם נכון והגון להשתמש ב'פטור' כשלא צריך כמה, מתי, ועל מה.
לשמחתי הרבה (תודה השם יתברך שכולנו בריאים ושלמים) לא מכיר את תופעת הפטור לא מצד בעלי הזכאות ולא מאותם כאובים שעקפו אותם שוב בתור..

מעונין להביע רק הבנה והכלה.

לכאורה, העולה מהאמור שהרבה מנצלים בצורה בלתי הוגנת את הפטור וזה מה שגורם לציבור להתמרמר על התופעה, ולהתאכזר על הזכאים באמת ובתמים.

אבל מכאן ועד להטיח ולהתנסח במילים בוטות ופוגעניות בהורים/האחים המלווים את היקר להם, זה ממש עצוב.. ולא נשמע מספיק יהודי אוהב ומכיל.

רק מילה לבעלי הפטור.
(נפגעתי וכאבתי ממש - בשביל כמה כותבים כאן שנראה שאין מי שמבין אותם לא חומל ובעיקר לא אכפת מהרגשות שלהם.. זוכר בעיקר את @אופססס ;) אבל היו עוד כמה..)

מתפללים על היקרים לכם מכל הלב שיזכו לבריאות שלימה רפואת הנפש ורפואת הגוף בתושח"י.
ליבנו 🩵 אתכם בכל מצב, ולוואי ויכלנו לתת כתף תומכת ויד חמה בכל עת.

תזכרו שתכף ומיד יבוא משיח,
כן, הוא ממש בחוץ על השטיח.
ואז,
אתם שהתנסיתם,
תקבלו גמול עשרת מונים על שהתיסרתם.

באהבה, עם ישראל🌹
רק לעצור רגע ולחשוב כמה המוני משפחות מתמודדות עם ילדים מיוחדים בדרגות שונות, ולזעוק גאולה ברחמים!
ברור שיש עוד התמודדויות ומשברים שונים בעם ישראל וכל זאת כמובן שזה מתוקף הגלות וצער השכינה.
אז, לפחות נבין נכיל ולא נדבר ונכתוב בנבזות וזלזול חלילה.
איזה תור מסודר זה כנראה תמונה משוויץ
ברור, בישראל יותר מסובך לאייר תמונה כזו.. כי צריך לצייר את פלוני מנסה להידחף מכאן ואת פלמוני מטפס על הגדר, ושלמוני נלחם עם מפעיל המתקן כי שחבירו בנתיים יחלץ חושים וידחף פנימה...
היא לא בת יחידה.. אבל רוצה להתאים גם לה את הפעילויות, היא בגיל שכבר צריכה תעסוקה מגוונת.
כמו שכתבו בגיל הזה תשמרו את הכסף ותקחו אותה לגינה הסמוכה או זו משכונה אחרת שבד"כ היא לא מגיע אליה וסיימתם את הסיפור

אגב כבר כתבו זאת כאן מוקדם יותר באשכול
זה לפי החוק ציטוט:
הסדר אל-תור
מבקרים המחזיקים בתעודת פטור מעמידה בתור )מוכרת על פי חוק( זכאים לקבל צמיד "אל-תור" הפוטר מעמידה בתור למתקנים ועמדות אחרות למתן שירות ברחבי הפארק. צמיד "אל-תור" יינתן למבקר הזכאי לפטור ולמלווה אחד )רצוי מלווה מעל גיל ,18 המסוגל לסייע במקרה הצורך( בהצגת התעודה ובצירוף תעודה מזהה. לצורך קבלת צמידי "אל-תור" יש לפנות לעמדת שירות הלקוחות של הפארק.

חשוב לדעת
הפטור מתור ניתן למלווה אחד בלבד!
לא הבנתי בין מה שכתבתי לבין התשובה.
אני כתבתי שהייתי במקום מאוד מסודר שיש זמן מוגדר לכל הפטורים מתור.
ברור שבזמן של הפטור התור זה רק לכאלו עם צמידים

כמו שכתבו בגיל הזה תשמרו את הכסף ותקחו אותה לגינה הסמוכה או זו משכונה אחרת שבד"כ היא לא מגיע אליה וסיימתם את הסיפור
כבר כתבתי שהיא לא בת יחידה, יש לה אחים גדולים שלא מסתפקים בגינה
שאלתי אם המוזאון יתאים לה כי אנחנו יוצאים למקומות שיעניינו את כל הילדים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה