דרוש מידע פטור מתור- אפשר לדבר על זה?

מצב
הנושא נעול.
אני חושב שאותם אלו שהגיבו בצורה בוטה ופוגענית כלפי ניקים אחרים שצידדו בזכות לממש ברמה כזו או אחרת את התעודה שקיבלו.
כדאי שיתקנו את תגובותיהם. או ימחקו אותם לאלתר.

זה פוגע ומצער מאוד אנשים שכבר מספיק מתמודדים.
נראה לי שאחרי קריאת עשרות תיאורים לאורך האשכול, גם אנשים מתמודדים אמורים לכל הפחות להבין שמאחורי התבטאויות מסויימות, וחלילה, פוגעניות, עומד לעיתים סיפור נוגע ללב על ילדים (שאולי יכלו בדרך זו או אחרת לנצל פטור... ואולי גם מתמודדים עם משהו...) שחיכו בשמש ועיניהם כלות לראות את המתקן המיוחל מרחוק...
גם אם מותר לממש זכות כזו או אחרת (מבחינת חושן משפט), זה לא אומר שהיא מוצדקת וראויה בעצם...

אז כן יש מקום להאזין לדעות רבות ואפילו מנוגדות.
אין מקום לדיבורים לגופו של אדם, ויהיו דעותיו אשר יהיו.

נ.ב. מומלץ לכולם לעבור על כל האשכול כמות שהוא, ובלי אמוציות אישיות.
בלי לקטלג: זאת חוויה.
נתקלים בכל כך הרבה דרכי התמודדות של אנשים עם סבל, מכל סוג שהוא קבוע או זמני. בלי לתת ציונים או חלילה לשפוט אנשים, ישנן תגובות שבטוח גורמות לרבים דמעות בעיניים, ולא מתוך רחמים.
אנשים שחווים קושי ולא מתמלאים ברחמים עצמיים. אנשים שמזכירים לעצמם מי נתן את הקושי או את ה"מתנה". שזוכרים שיש להם עם מי לדבר.
אנשים שפיתחו מודעות רבה לקושי של אחרים, ולא משתמשים ב"מחשבון סבל" אולי הם עצמם סובלים יותר...

וואו אשכול מרתק
ואין לי שום קשר לנושא... לא מצד הפטור ב"ה לא מצד הממתינה (לא זוכרת כזה מקרה רק משום שלא הייתי כבר הרבה זמן בתור לאטרקציה???)
רק תיקון קטן לכמה מכאן
אומרים פטור ולא פתור...

חברות
עזבו את התורות
לכו למוזיאון המדע ולמוזיאון ישראל
מזגן. שעות שקטות בלי לריב עם אף אחד.

הכל טוב, אני כבר שנים אומרת את זה בכל במה אפשרית כולל פרוג אבל רובם עדיין מעדיפים ללכת לאטרקציות ולהתעצבן על התורים ועל העקיפות
אנשים פשוט לא חושבים על מוזיאון בתור משהו שילדים יכולים להנות ממנו. בן דוד של זה שאנשים לא מאמינים שילדים יכולים לאהוב אוכל בריא.
הילדים שלי היו בשבוע שעבר במוזיאון ישראל, וחזרו מאושרים. אבל הם ילדים מוזרים שנהנים מטיולים ברגל ומשוקו בלי סוכר ;)
אגב, מוזיאון ישראל חינם לילדים בחודש אוגוסט. אולי זה כבר כן יגרום לאנשים ללכת לשם...

לא שתמיד זה עוזר...
היינו שבוע שעבר במדעטק בחיפה.
היו צריכים פקחי תנועה לנהל את האנשים במסדרונות... :)
לא יודעים באיזה יום הייתם
אבל גם אנחנו היינו שבוע שעבר
היה הרבה אנשים והיה מענין וכיף מאד

הייתי גם כן במדעטק שבוע שעבר ואכן היה עמוס
אבל מוזיאון ישראל הרבה יותר גדול אז יש מקום להרבה יותר אנשים

איפה רואים את זה?
באתר המוזיאון . זה ככה כל שנה, יש כניסה לילדים בחינם בחלק כזה או אחר של החופש
1755512870524.png

מה יש שם, ואיפה זה?
מוזיאון ישראל בירושלים, גבעת רם.
פירוט התערוכות והפעילויות באתר כמובן.
בין התערוכות הקבועות: אגף יהדות: אוסף בתי כנסת, יודאיקה, בגדים מסורתיים מתקופות שונות וכיוצא בזה.
אגף ארכיאולוגיה של תקופות ואיזורים שונים.
היכל הספר שמוקדש למגילות ים המלח ומה שמסביבן.
גן פסלים.
באגף הנוער מוצגות תערוכות בנושאים מתאימים לילדים, כרגע הנושא הוא אוצרות.

בלת"ק חלקי
אין לי כרטיס פתור מתור ב"ה!
אבל ראיתי הרבה זלזול באלרגיות,
אז-
מכירה משפחה המורחבת אלרגיות חריפות
לחלב/ בוטנים ברמה מסכנת חיים אפילו רק בשאיפה באוויר.

חשבתם על זה שהם לא יכולים להמתין בתור שלא יבוא משהו עם במבה/שוקולד חלבי?
כבר היו כמה פעמים פינוי למיון על זה שהאחות חזרה מהגן אחרי שאכלה שם שוקולד חלבי ולא שטפה פנים וידיים
או מקרים דומים ברמת החשיפה.

אז נכון שרוב האלרגיות לא כ"כ חמורות אבל יש גם כאלו...

נ.ב. אין לי מושג אם הם משתמשים בפתור מתור,
אבל הם לא מהסוג שילך לפרקי מים /לונה פארק זה בטוח.
כך שלא נתקלתם בהם...
שוב!
לא מדברים כאן על בעלי הפטורים!!!
רק על מי שאינו בעל הפטור עצמו ועדיין משתמש בו כי זה חבר/אח/ות וכו'!!!

לא נראה שהיית שם באוגוסט
"שעות שקטות" במוזיאון המדע (נראה לי שיש גם במוזיאון ישראל) הן שעות סגורות לבעלי צרכים מיוחדים בלבד.
לא ניסיתי באופן אישי אבל שמעתי ממי שכן ניסה שזה מוצלח עבור מי שקשה לו עם מקומות הומים ועודף גירויים.

נראה לי שאחרי קריאת עשרות תיאורים לאורך האשכול, גם אנשים מתמודדים אמורים לכל הפחות להבין שמאחורי התבטאויות מסויימות, וחלילה, פוגעניות, עומד לעיתים סיפור נוגע ללב על ילדים (שאולי יכלו בדרך זו או אחרת לנצל פטור... ואולי גם מתמודדים עם משהו...) שחיכו בשמש ועיניהם כלות לראות את המתקן המיוחל מרחוק...
גם אם מותר לממש זכות כזו או אחרת (מבחינת חושן משפט), זה לא אומר שהיא מוצדקת וראויה בעצם...

אז כן יש מקום להאזין לדעות רבות ואפילו מנוגדות.
אין מקום לדיבורים לגופו של אדם, ויהיו דעותיו אשר יהיו.

נ.ב. מומלץ לכולם לעבור על כל האשכול כמות שהוא, ובלי אמוציות אישיות.
בלי לקטלג: זאת חוויה.
נתקלים בכל כך הרבה דרכי התמודדות של אנשים עם סבל, מכל סוג שהוא קבוע או זמני. בלי לתת ציונים או חלילה לשפוט אנשים, ישנן תגובות שבטוח גורמות לרבים דמעות בעיניים, ולא מתוך רחמים.
אנשים שחווים קושי ולא מתמלאים ברחמים עצמיים. אנשים שמזכירים לעצמם מי נתן את הקושי או את ה"מתנה". שזוכרים שיש להם עם מי לדבר.
אנשים שפיתחו מודעות רבה לקושי של אחרים, ולא משתמשים ב"מחשבון סבל" אולי הם עצמם סובלים יותר...
אח יקר.
לצטט חלק מהנכתב ולהוסיף את מה שכתבתי......
לאחר מה שכתבת \ כתבתי, הוספתי שמי שהתבטא בצורה פוגענית צריך לתקן את מה שכתב או למחוק. וגם שחרור קיטור ברור שאפשר אבל בצורה המכבדת את הכותב ואת הקוראים.
ומול כל סיפור עומד סיפור. (את התיאורים שכתבת אפשר לכתוב בדיוק מנקודת המבט ההפוכה של בעל התעודה ומלווהו) וכל אחד צריך לעשות חושבים עם עצמו עד כמה ומתי ואיך.
וכן לדעתי הזכות היא מוצדקת מאוד. עד כמה לנצלה? זה עניין של שיקול דעת בריא של כל אחד. וראה לדוגמא את מגוון הדעות שבוטאו באשכול.

סתם עיצה שראיתי בפארק מים של המגזר הכללי.
פעם בשעה כל התור נעצר למשך 10 דק’ ואז רק הפטורים יכולים לעבור.
ככה במשך השעה כולה אין פטורים וכד’.
אני כפטורה זה מאוד נח לי
אני יודעת שבשעה × יש לי זמן שלי ואני לא צריכה לצעוק פטורה וכו’ וגם האחרים יודעים את הזמן ואין עקיפות כל הזמן
אגב כבר כתבו זאת כאן מוקדם יותר באשכול
זה לפי החוק ציטוט:
הסדר אל-תור
מבקרים המחזיקים בתעודת פטור מעמידה בתור )מוכרת על פי חוק( זכאים לקבל צמיד "אל-תור" הפוטר מעמידה בתור למתקנים ועמדות אחרות למתן שירות ברחבי הפארק. צמיד "אל-תור" יינתן למבקר הזכאי לפטור ולמלווה אחד )רצוי מלווה מעל גיל ,18 המסוגל לסייע במקרה הצורך( בהצגת התעודה ובצירוף תעודה מזהה. לצורך קבלת צמידי "אל-תור" יש לפנות לעמדת שירות הלקוחות של הפארק.

חשוב לדעת
הפטור מתור ניתן למלווה אחד בלבד!

לדעתי צריכים לעשות הבחנה מבדלת בין מי שאלרגי רק במאכל, למי שיכול למות(!!!!) כי מישהו פתח שקית במבה בסביבה שלהם
לא רואה הבדל בין אלו שאלרגיים בריח לאלו שאלרגיים במגע.
לא קורה אף פעם שבטעות נשפך פתאום מהאלרגיה (במבה חלב וכו') מהילד שעומד לפני האלרגי על הילד האלרגי?
גם אם יש לו את זריקת האפיפן, עדיין זה מסוכן עבורו!

לדעתי ילד אלרגי חייב לממש את זכאותו (כמובן בהתאם לחוק ולא לניצול ע"י אחרים וכו' וכן מותר לו גם להתחשב באחרים אך אינו צריך בגלל זה לוותר כליל על המשחק!)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה