כן היא לובשת גופיה מתחת,היא לובשת גופיה מתחת? אולי המגע של הכפתורים בגוף מציק לה.
ילדים לא תמיד יודעים להסביר מה בדיוק מפריע להם ולכן אומרת מגעיל.
אגב הבת שלי לא הסכימה ללבוש בגדים עם כפתורים כי זה של בנים...
יש לו הסבר מה מפריע לו בכפתורים, מענין לשמוע מבן אדם בן 40 את התשובהאני מכירה אדם בן 40 שגם לא מסכים להלביש משהו עם כפתורים - כמו סוודרים וכו' אבל חולצות מכופתרות לבנות וחליפות חסידיות אין לו בעיה
(אצלו כל כפתור על הרצפה מגעיל אותו בצורה חזקה מאוד יותר מעל בגד...)
הוא בכלל לא קורא לזה כפתורים אלא מקקיםיש לו הסבר מה מפריע לו בכפתורים, מענין לשמוע מבן אדם בן 40 את התשובה
תנסי לבדוק סינסתזיה.כן היא לובשת גופיה מתחת,
זה פשוט דוחה אותה להלביש משהו עם כפתורים
כשאני מלבישה לה בגד כזה היא ממש כזה מסיטה את הראש לצד ועוצמת עיינים בסלידה
זה נשמע לי גם הגיוני....אולי זה קומפונופוביה
שזה פחד מכפתורים
במאמר מוסגר,
לסטיב ג'ובס היה את זה,
ומכאן התגלגל כל הטלפונים החכמים לעולם בלי המקשים
וזה מה שגרם לו לעצב מוצרים עם כמה שפחות כפתורים
ואם תסתכלו בתמונות שלו הוא בחיים לא לבש חולצות מכופתרות...
אפילו מעלית בבניין משרדים שלו הייתה ללא כפתורים
עד כאן שיעור העשרה![]()
ממש לא נכון זו אגדה, סטיב ג'ובס לא סבל מפוביה מכפתורים – אלא קידם עיצוב שממעיט בכפתורים מתוך חזון עיצובי ולא פסיכולוגי, הוא בעצמו העיד על כך.אולי זה קומפונופוביה
שזה פחד מכפתורים
במאמר מוסגר,
לסטיב ג'ובס היה את זה,
ומכאן התגלגל כל הטלפונים החכמים לעולם בלי המקשים
וזה מה שגרם לו לעצב מוצרים עם כמה שפחות כפתורים
ואם תסתכלו בתמונות שלו הוא בחיים לא לבש חולצות מכופתרות...
אפילו מעלית בבניין משרדים שלו הייתה ללא כפתורים
עד כאן שיעור העשרה![]()
זורקת כיוון מחשבה לא בטוח שיש קשר.הבת שלי בת 6 לא מוכנה ללבוש בגד שיש בו כפורים, זה ממש מגעיל אותה,
אני משתדלת לא לקנות לה בגדים עם כפתורים- העונה יש לה שמלה אחת עם 3 כפתורים למעלה(שמלת פולו) והיא לא מוכנה ללבוש אותה, וכשכן זה אחרי מריבות ובכיות, יש למישהי מידע בנושא? אולי טיפול שיכול לעזור זה ממש קשה לי (וגם לה כמובן)
במיוחד ששנה הבאה היא עולה לא' ואז כידוע החולצת תלבושת מרובה בכפתורים...
יש לציין שהיא לא תחושתית בשאר הדברים, לא מפריעה לה תויות וכו רק בענין הכפתורים, נראה שיש לה ממש חרדה מיזה
לפעמים כשאני שואלת אותה שתסביר לי למה היא לא אוהבת ללבוש בגדים עם כפתורים היא אומרת שיש לזה ריח מגעיל...
ממש לא נכון, הכפתורים בבגדים ובמעלית שניהם נקראים button...עברית זו השפה היחידה שבה יש את אותה מילה לכפתורים בחולצה, וכפתורים במעלית/ מחשב וכו' (שאלו נקראים גם לחצנים)
כנראה שהוא לא לומד בחיידר חסידי עם תלבושת...הבן שלי בן 8 היה בדיוק כך,
לא הסכים שום בגד עם כפתורים אפילו סתם לקישוט
זרמתי איתו ולא התווכחתי, כי לדעתי לעשות מזה עסק רק יחמיר את הבעיה.
היום שחשוב לו לא להיות שונה הוא רוצה והולך בשבת עם חולצה מכופתרת, אבל עדיין לא מוכן בשום אופן חולצות עם כפתורים סתם ביום חול.
אני חושבת שיש לזה קשר לויסות חושי ורגשי, שלפעמים יושבים על אותו מקום, וכדאי לנסות לפנות להתפתחות הילד.
(את רואה עוד דברים שקשה לה מבחינה רגשית וכד'?)
נכון, אבל בטח אם כולם היו הולכים ככה, אז היה מתמודד.כנראה שהוא לא לומד בחיידר חסידי עם תלבושת...
כן מאוד ,שלא יהיה בנמצא בכלל לא קדימה ולא אחורה ,מה שכן לי אישית מפריע ומגעיל רק הפלסטיק הברזל אין לי בעיה בכלל תשאלי אותה...וואו עוזר לי לשמוע שיש עוד כאלה,
אני חשבתי י שהיא צריכה פשוט לגדול וזה יעבור לה-וכעת אני רואה שגודלים עם זה
נשמע שאכן מפריע מאוד-אדע יותר להבין אותה ולא לנסות בכלל
חולצה שנגיד מאחורה יש כמה כפתורים לסגירה-גם מפריע לכם?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //