כמה הריבית בצמוד?אני ממחזר מסלול צמוד למדד לפריים,וטפחות מציעים לי פריים פלוס מרווח של 1.5
שווה??? המדדים פשוט מגדילים לי את הקרן....עליה של כ200-300 עדיפה עלי
כשהפריים ירד זה מציאותי שאפשר למחזר פריים שוב עם מרווח יותר נמוך??
1.96%כמה הריבית בצמוד?
צריך לבדוק בסכומים, אבל בד"כ אם אתה מסוגל להעלות החזר בצורה כ"כ דרסטית (תוספת 3%+ בריבית), עדיף לקצר שנים בצמוד, יותר חסכוני ומשתלט על האינפלציה ואוכל קרן.1.96%
הכל ל30 שמה
למה שיהיה שינוי?? הוא רק יפגע לי בקרן אבל פחות זמן...כבר עכשיו ראיתי איך החודש האחרון העלה לי 2K ש''ח....אז מה משנה אם יהיה ל30 או ל20??צריך לבדוק בסכומים, אבל בד"כ אם אתה מסוגל להעלות החזר בצורה כ"כ דרסטית (תוספת 3%+ בריבית), עדיף לקצר שנים בצמוד, יותר חסכוני ומשתלט על האינפלציה ואוכל קרן.
כך עובד לוח שפיצר, אין לי זמן להאריך, אבל כל אדם שלוקח הלוואות כדאי לו ללמוד על התכונות הבסיסיות של שפיצר.למה שיהיה שינוי?? הוא רק יפגע לי בקרן אבל פחות זמן...כבר עכשיו ראיתי איך החודש האחרון העלה לי 2K ש''ח....אז מה משנה אם יהיה ל30 או ל20??
הגם שניסיתי והיצעו רק ריבית של 2.45 אם היתי משנה ל20 שנה...
בפריים הנוכחי, זה לא כ"כ ברור שכדאי למחזר את זה לפריים שהציעו לכם. אתם תשלמו בפריים 5% עם צפי לעליות נוספות בקרוב.1.96%
הכל ל30 שמה
בסדר אבל בעז''ה הוא גם ירד עם הזמןבפריים הנוכחי, זה לא כ"כ ברור שכדאי למחזר את זה לפריים שהציעו לכם. אתם תשלמו בפריים 5% עם צפי לעליות נוספות בקרוב.
נשמח לשמוע את דעת המומחים פה.
כמו שהפריים ירד, גם המדד לא יעלה כ"כ הרבה לאורך זמן. זה שהקרן עולה זה בגלל שההחזר החדשי שלכם נמוך בהרבה ממה שתחזירו בפריים, כך שבתוצאה הסופית בכלל לא בטוח שתחזירו בפריים פחות ממה שאתם מחזירים היום.בסדר אבל בעז''ה הוא גם ירד עם הזמן
אני מסתכל על זה שהקרן שלי לא יגדל וינפלציה לא יגדיל לי את הקרן והמסלול הזה יהיה בממוצע באזור של 3.8% עם עליות וירידות.....אני חושב שזה לא רע וזה בהחלט נח
מדינה מפותית עם כלכלה יציבה וחזקה כמו ישראל אין סיבה שהאינפלציה לא תיהיה 2% (וזה גם טוב ולשם מכוונים)כמו שהפריים ירד, גם המדד לא יעלה כ"כ הרבה לאורך זמן. זה שהקרן עולה זה בגלל שההחזר החדשי שלכם נמוך בהרבה ממה שתחזירו בפריים, כך שבתוצאה הסופית בכלל לא בטוח שתחזירו בפריים פחות ממה שאתם מחזירים היום.
מצטרף לדברי משכנטוב במסלול צמוד מדד עם מקצרים בשנים בצורה דרסטית מ30 שנה לאיזור ה15 שנה זה משנה את כל הסיפור כי התשלום היחסי על הקרן כל חודש הוא גדול והוא נוגס בקרן למרות עליות המדדצריך לבדוק בסכומים, אבל בד"כ אם אתה מסוגל להעלות החזר בצורה כ"כ דרסטית (תוספת 3%+ בריבית), עדיף לקצר שנים בצמוד, יותר חסכוני ומשתלט על האינפלציה ואוכל קרן.
וזזה גם עם הוספה של 200-30??מצטרף לדברי משכנטוב במסלול צמוד מדד עם מקצרים בשנים בצורה דרסטית מ30 שנה לאיזור ה15 שנה זה משנה את כל הסיפור כי התשלום היחסי על הקרן כל חודש הוא גדול והוא נוגס בקרן למרות עליות המדד
מה העוגן והמרווח במה שיש לך כיום, וכל כמה שנים הוא משתנה?וזזה גם עם הוספה של 200-30??
לאחרונה דיברתי עם בנקאי עם בקשה לקצר את הצמודים ל20 שנה
הוא הציע לי צמוד מדד רבית משתנה כל שנתיים וחצי עם עוגן של 0.34 + מרווח של 1.95 ויוצא 2.29%...לפי סימולציה עם מדד של 2.5 יצא לו חיסכון של 100K
ואחרי התקופה גם העוגן משתנה.אמנם הבנתי ממנו שלא מדובר על שינויים חדים
אם זה משתנה כל 5 שנים אז העוגן יהיה 1.7
שמה עדיין יהיה משתלם בסוף??יש להניח בזהירות (צריך לבדוק את זה בהסכם ההלוואה הישן מול אישור עקרוני, שהעוגן משתנה כל 5 פשוט גדל מאד בשנתיים האחרונות, ועוד 3 שנים זה סביבת הריבית שתהיה לך בכל מקרה, ולכן אולי זה עדיין משתלם.
לקצר את הצמוד, ולא למחזר לפריים אם כזה מרווח.שמה עדיין יהיה משתלם בסוף??
לפי איך שהוא היציע לי? (הוא הציע לי צמוד מדד רבית משתנה כל שנתיים וחצי עם עוגן של 0.34 + מרווח של 1.95 ויוצא 2.29%)לקצר את הצמוד, ולא למחזר לפריים אם כזה מרווח.
לפי ההפרש בעוגן אני מניח שמדובר במזרחי, אצלם עדיף משתנה 30לפי איך שהוא היציע לי? (הוא הציע לי צמוד מדד רבית משתנה כל שנתיים וחצי עם עוגן של 0.34 + מרווח של 1.95 ויוצא 2.29%)
או למה לחתור אם ההמלצה שלך היא שישתנה כל 5 שנים??
או פשוט לחכות עד שהפריים יהיה יותר זול ולקוות שיתנו לי יותר זול?
כן מדובר במזרחילפי ההפרש בעוגן אני מניח שמדובר במזרחי, אצלם עדיף משתנה 30
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים