היו לי שתי דקות פנויות אז נכנסתי לפורום לחפש את הכריכה שלך...
בהחלט משופר - החלון מהמם והצבעים הרבה יותר נעימים עכשיו.
לא רוצה לבלבל אותך - אבל הפונט נרקיס תם שהיה מאחורה בגירסה הראשונה היום, וגם העימוד שעשית שם, הרבה יותר מתאים לקטע קריאה מאשר הפונט הארוך ששינית אליו עכשיו. גם א. אייכלר בפונט נרקיס תם יכול להיות מצוין. רק אריאל הוא מעצבן כי הוא מעצבן כזה... וגם כי כל אחד יודע שזו הברירת מחדל וה"לא מקצוענים" משתמשים בו.
אבל הפונט החדש הזה... הוא חינמי? גם הוא נראה מאד לא מקצועי ולא קריא וחבל. נרקיס תם הוא פונט קלאסי וקריא. הוא לא חינמי אבל אם את בד"כ לא בתחום הגרפיקה, אני לא מאמינה שיעלו עלייך.
עוד נקודה חשובה בעיצוב גרפי: כמה שיותר אובייקטים מקבילים. כלומר ש"א. אייכלר" לא יבלוט מעבר לחלון. שהסוף שלו יהיה מיושר לקו החלון החיצוני השמאלי. זה יותר נקי ונעים לעין כשדברים לא קופצים מפה ומשם.
מישהי כאן (אולי רונצ?) אמרה להמשיך את הצללית עד למטה וליישר את "אל ההרים" לקו הימני של החלון - גם דבר כזה יתרום לארגון ולסדר של הכריכה כולה.
וכמובן אם את מחליפה לנרקיס תם את השם בקדימה, אז גם ב"שדרה". ברור.
ועוד הערה ביצועית: אני מקוה שאת עושה "גלישה" מכל הכיוונים. אם זו כריכה קשה חייבים הרבה גלישה, לא זוכרת כמה. שימי לב שלא תתקרבי מדי עם העיצוב לקצה הכריכה (משהו שאמרתי לך בפעם שעברה, הערה עיצובית) כי אז העין בורחת החוצה. בכל מקרה כדאי לתת יותר שוליים ולהקטין קצת את כל הגוש של החלון, הצללית, שם הספר ושם הסופר בגלל הסיבה הנ"ל, אבל מבחינה טכנית זה עוד יותר חשוב שזה לא יחתך חלילה... תבררי עם בית הדפוס.
וואו, הארכתי, אבל זה לא מסובך, באמת.
זה יהיה מקסים בסוף! בהצלחה!