- הוסף לסימניות
והוא?מרשים, אם כי הסיכום שלי שונה, כפי שאתם מבינים....
והוא?מרשים, אם כי הסיכום שלי שונה, כפי שאתם מבינים....
אני אשמח לקבל אותו,מרשים, אם כי הסיכום שלי שונה, כפי שאתם מבינים....
כיף לנו נורא להגיע להורים, להפגש עם המשפחה.והוא?
תרשו לי סיכום שלי
ההורים מחכים שנבוא
גם האחים/גיסים בדרך כלל
מצד שני זה דורש מאמץ
אז כדאי להעריך
ולהתחשב ככל יכולתינו
ומצד שני
מותר טיפלה להתפנק
אני חושב שאלו שתי צדדים של המטבעכיף לנו נורא להגיע להורים, להפגש עם המשפחה.
נכון, זה דורש מאיתנו התארגנות עם מזוודות ואוטובוסים, ומוצ"ש שהולך בפקקים, ולפרק מזוודה. אבל אנחנו מגיעים להורים עם הנחת, נפגשים עם האחים/ות וזה כיף גדול.
ההורים משתדלים להקל מאיתנו. מבינים שאנחנו לא יכולים להגיש כמו הרווקות, מקבלים בתודה כשאנו כן שותפים בארגון השולחן.
אנחנו משתדלים לא להכביד בדרישות, מקבלים בתודות כל הצעה שיש בה להקל. מודים ומעריכים על כל מחווה, כי זה לא מובן מאליו. נהנים מאוכל של אמא, ומפינוקים שאין לבית שלנו להציע (מתי אני מספיקה להכין מנות אחרונות ועוגות?)
מודים על היש, מקבלים את האין וממשיכים לאהוב
הלם.מה שכן הפריע לי מאד- זה גיסות שפשוט היו מנצלות אותי! באמצע הסעודה ילד עשה בטיטול- ביקשו ממני להחליף!! (היום כמובן אני דנה לכף זכות שהיו לכך סיבות מוצדקות, אבל אז זה הפריע לי)
אם כבר למה שהאורח לא יוריד את של כולם?רק שאלה קטנה לכל הנשואים בפורום
נחמד לנו נורא שאתם מתארחים
מחכים לכם מאוד
אנחנו אוהבים ורוצים לשמור לכם על הילדים המתוקים
מארגנים לכם את החדר מא' ועד ת'
מאכילים את כל השיירה שיהיה לכם קל
שומרים עליהם שתוכלו לישון
הכל עושים בשבילכם
לא ביקשנו ממכם דבר
אבל משהו קטן שממש מציק לי
למה את הצלחת שלכם אני אמורה להוריד?
למה אתם לא יכולים לקום לחצי דקה
אם כל אחד יוריד סלט אחד למטבח ויקח את הצלחת שלו לפח זה יעזור מאוד
לא ביקשנו מעבר
בשבילכם זה כלום
בשבילנו זה המון
מה שכן הפריע לי מאד- זה גיסות שפשוט היו מנצלות אותי! באמצע הסעודה ילד עשה בטיטול- ביקשו ממני להחליף!! (היום כמובן אני דנה לכף זכות שהיו לכך סיבות מוצדקות, אבל אז זה הפריע לי)
והדבר שהכי הכי הפריע לי-שבמוצ"ש אורזים מזוודות וטסים לאוטובוס- ואני זאת שצריכה לאפס את החדר, להוציא מצעים, להחזיר מזרונים למקום וכו'
לא להיתפס לדוגמאותאם כבר למה שהאורח לא יוריד את של כולם?
לא יודעת אבל אצלנו עושים ערמה של צלחות ומורידים הכל ביחד
רק מדמיינת את התהלוכה של כולם עם צלחת לפח..
את לא צריכה לקום."יואו אתה צריך כפית . יש פה כפית? מישהו רואה סביבו?"
ואז המישהו הזה שזה אני צריכה לקום בפעם העשירית כבר להיום
ולהביא לו כפית
סתם נקודה למחשבה
אז את כנראה מזן אחראת לא צריכה לקום.
וכשאני שואלת אם יש כפית ואחותי מתרוממת ממקומה - זה מכעיס אותי. שאלתי כדי לדעת אם לקום, לא כדי להקים אותה.
ואם כבר - אחיות שלכן יצאו מהשולחן כדי להגיש - מלאו להן את הצלחת בסלטים. כל כך מעצבן לחזור עם דגים ולגלות צלוחיות מנוגבות מסלטים שיש למלא. זה המינימום. נשאר ליד השולחן? דאגי לאחותך
אני על הפרנציף לא הייתי קמה.אז את כנראה מזן אחר
כי אצלינו ככה זה עובד
הם יושבים אני רצה הלוך חזור
ולא לדאוג גם אם הם חשבו לקום
הכל מחכה להם יפה בצלחות
ממלאים להם ביד נדיבה
ואם נגמר תמיד יש עוד
לא אמרנו שלא נחמד לנובשם כל הגיסים ואחים
שרצו להישאר השבת בבית
כי הילדים ישנים יותר טוב
והחוויה המשפחתית יפה
וחשבו לצאת מאזור הנוחות כדי שיהיה נחמד לסבא וסבתא לראות את הנכדים
ולדודות להשוויץ באחיינים
וסתם כי השבת כולם בישיבות אז יהיה משעמם
תודה שעזרתם לנו לקבל את ההחלטה
ולא להטריח לחינם
נישאר בבית ככה תהיה לכם שבת נחמדה
לדעתי אחד בתגובות הנורמאליות שיש באשכול המוזר הזה...מידות טובות והתחשבות הן ללא ספק בסיס.
וחלק מזה זה להבין שיש גם מגבלות ותנאים אובייקטיביים.
לדוגמא נשארה בבית ההורים רק בת אחת רווקה, ויש כמה נשואים עם משפחות ברוכות, שבאות בתורנות כל שבת...
לדוגמא, זוג שיש להם כמה קטנטנים בזה אחר זה, וגם ככה הם די בהישרדות... והנסיעה לשבת זה מבצע שלם כשלעצמו...
לכן, אין כללים מה צריך לעשות ומה לא. רק לראות גם את הצד השני, לדעת שהשני לא חייב לנו כלום, להיות עם רצון טוב ועם הכרת תודה על כל דבר.
אם את באה בגישה כזאת אולי באמת לא שווה לארח אותך - תעשי להם הרגשה טובהבשם כל הגיסים ואחים
שרצו להישאר השבת בבית
כי הילדים ישנים יותר טוב
והחוויה המשפחתית יפה
וחשבו לצאת מאזור הנוחות כדי שיהיה נחמד לסבא וסבתא לראות את הנכדים
ולדודות להשוויץ באחיינים
וסתם כי השבת כולם בישיבות אז יהיה משעמם
תודה שעזרתם לנו לקבל את ההחלטה
ולא להטריח לחינם
נישאר בבית ככה תהיה לכם שבת נחמדה
פעם אחת אמרתי לגיסתי שיש בארון סכו"םאני על הפרנציף לא הייתי קמה.
כמובן כשאני במטבח אני אשאל אם משהו צריך משהו
ולפעמים כשאחותי אומרת אם יש משהו במטבח כדי להביא משהו אני אקום מרצוני
כי כיף לי לתת להם ולתת להם טיפה יותר לנח...
אבל כשהיא מבקשת מידיעה שאני אקום - בחיים לא!
אני אגיד לה : מותק , יש במגירה שם ושם...
וכמובן זה תלוי
לפעמים הם יושבים בפנים ואז אין להם אפשרות לצאת אז אני אקום
האמת שלא כ"כ קרה לי את המקרה שציינת אבל נראלי ככה הייתי מגיבה...
אויש נו...פעם אחת אמרתי לגיסתי שיש בארון סכו"ם
כי כבר באמת שלא היה לי כוח לקום
אז היא אמרה שהיא לא יודעת איפה זה נמצא
ולא נעים לה לחטט כי זה לא הבית שלה
אגב הם נשואים 6 שנים
לדעתי מספיק זמן בשביל לדעת איפה הח"פ
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים