התייעצות כתיבה כואבת. (עונש)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אז מה? מה לימדת פה את הילד? לכתוב?
לא. שעל התנהגות X משלמים...
מה שלא הולך במח, הולך בלמידה שלפעמים היא גם הפסד של הילד (וההפסד כאן הוא הכתיבה וע"י הכתיבה שלפעמים זה שהוא לא יכול ללכת למקום כל שהוא או עצם זה שצריך לשבת ולכתוב, זה ילמד אותו לחשוב על מה שעשה).

• הוסף לסימניות
אני לא אמרתי כזה דבר...
למה ציטת את התגובה שלי? מה הקשר?
מיהו דיבר על אלימות? דיברתי נטו על עונשים...
והתגובה שלך שאותה ציטתתי היתה שזה לא חוקי להעניש את הילד.
במצב שאנחנו מסתכלים על העונש רק במדד של חוקי/ לא חוקי ולא חושבים על מה היה ומדוע הילד נענש ובמצב שבו למורה אין סמכות בעיני התלמיד ובפרט במצב שבו ההורה מזלזל במורה באזני הילד העיינים עלולים להדרדר כמו במגזר הכללי.
והתגובה שלי היא קיצונית- אבל חוויתי מצבים בשטח שהובילו אותי לתגובה הזאת

• הוסף לסימניות
בתור מלמד בכיתה ברוך השם ובסייעתא דשמיא,
דבר ראשון זה באמת עונש ממש לא בסדר, הוא גם לא עוזר, ולא מביא את הילד לשום הכרה בבעיה של המעשה אלא לפחד שבפעם הבאה פשוט לא יהיה לו כח לכתוב שוב ולכן יימנע מעשיית המעשה שעליו קיבל את העונש, ולכן צריך להרים טלפון ולדבר על כך עם המלמד, אך מצד שני אסור לדבר עם הילד או להראות לו שהמלמד לא בסדר זה רק הורס את החינוך שלו.

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@גלבוע
גם אני שרדתי הרבה עונשים כאלה.
באמת לא מתים מזה.
מתים ממרד שההורים עושים נגד הרבה... ונושרים מזה הרבה יותר.
זה הרבה פחות גרוע מצעקות משפילות או גערה משפילה מול כל הכיתה. גם מזה נושרים הרבה יותר.
אולי הגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה.

• הוסף לסימניות
תגובת הכאב של האם מוצדקת.
אבל אחרי הכאב צריך רגע אחד להתאפס ולשים הכל בצד:
טובת הילד שווה לי יותר מכל.
מסכימה עם הגישה של @אדם לעמל יולד.

ילד שמקבל מסר מההורים: "העונש קשה מנשוא, נברר מה בדיוק היה, אבל כבודו של המורה במקומו מונח",
יגדל לילד מחונך יותר, כזה שמסוגל לקבל סמכות.
לעומתו, ילד שמקבל תחושה אחרת מההורה: "איך הוא לא מתבייש? למה מועיל העונש הזה? מילא הוא לא יספור וכו'..."
לא יוכל לקבל את סמכות המורה הספציפי ויפסיד הזדמנות ללמידה והתבגרות בחיים.

מאחורי הקלעים- לכי דברי עם המורה / מחנך/מנהל מי שתרצי.
בפני הילד- רק לקבל בהכנעה ובכבוד. לכל הפחות-בשיחה הראשונה עם הילד שאז רושם תגובת ההורים הוא משמעותי ביותר.

לתת לגיטימציה להתעצבן בצדק על המורה.
במבט ראשון נראה שזה הכי טוב לילד.
שהילד יראה את האמת. שלא יפחד. שאנחנו מגבים אותו ולא ניתן שיפגעו בו וכו'...
אבל זה לא נכון.
עצבים על מורה זה דבר לגיטימי, ואפשר אפילו להגיד לילד: "זה בטח מכאיב ומעצבן אותך שהמורה אמר לך לעשות כך וכך..."
אבל לבוא ולהתעצבן בפניו של הילד, זה אקט לא חינוכי בעליל.
א. אנחנו כהורים נדרשים לשלוט ברגשותינו.
ב. הילד מצפה לשמוע שיש לו סמכות. ולא משנה מה יעשה, הסמכות הזו חשובה לנו ולא נתן לפגוע בה.

• הוסף לסימניות
א. צודקים שזה עונש לא מתאים.
ב. אני חושבת שאחד המחדלים של הדור שלנו זה השרשור הזה. הורים מלמדים את הילד לזלזל במבוגר ואת התוצאות גם ההורים וגם המלמדים סופגים.
לדעתי- צריך דבר ראשון להנהן בראש לילד. להשתתף בצערו. להצדיק את המלמד. ולא להתחיל להתלהם שזה עונש לא מקובל עלי / לא חוקי.
וכן. להשיב אותו לכתוב! הילד עשה מעשה לא בסדר. את באמת רוצה שהילד ילמד שלא נורא לדבר בשיעור?
לא. אני רוצה שהילד שלי ילמד שזה נורא ואיום לדבר בשיעור. אני רוצה שהילד שלי ילמד מה זה התנהגות ראויה. לא רוצה שילמד להשים פס על המלמד.
ג. אם הוא לא מצליח למלא הכל. לכתוב למלמד פתק- חיים כתב רק 48 פעמים והפנים את המסר. (אמת! לא ללמד את הילד לכתוב פחות ולהגיש כאילו כתב 150)
ד. להתקשר למלמד בשעה רגועה ולא לאוזני הילד ולהסביר לו את העניין מנקודת מבטי.

• הוסף לסימניות
הילד חזר מהבי"ס עם דף בו שורה אחת.
"בשיעור לא מדברים ומפריעים, רק מקשיבים ומשתתפים"
המטלה: 150 פעם.
כשביררתי מעט והנחתי שקיבל את זה בעקבות עניין זניח והגיוני,
בהתחשב בקשיים ובמגבלות שגם ככה יש לתלמידים הקטנים עם המסכות וכו',
אמרתי לו שאכתוב יחד איתו כדי להרגיש מה הוא מרגיש,
וכך יצא ששנינו יושבים בסלון עם דפדפת ועפרון..
אחרי בערך 20 פעם כבר התחילה לכאוב היד -
כשהיד כבר ממש כאובה אני סופרת,
אחד שתיים שלוש ארבע... 38.. ! זה בקושי רבע.
למה לעזאזל זה חוקי לתת דבר כזה לילד קטן?
למה זה לא מוגדר כבר כעונש פיזי שאסור בתכלית?
כמו שהמורה יתן מכה לילד על היד ויכאיב לו, הוא בעצם מצווה עליו להכאיב *פיזית* לעצמו.
הייתי די כועסת, אמרתי לו לעצור ואולי להמשיך בערב. בינתיים מתקשרת למורה.
מה הייתם עושים, מה הייתם אומרים לו?
האמת הייתי מצפה שבפורום כמו פרוג, השאלה תהיה מה אומרת על זה דעת תורה, ולא מה אומר על זה החוק.
לא מספיק מה שהחוק מונע ממנו כמה וכמה דברים שהיינו יכולים לעשות טוב יותר עבור ילדינו (עונש פיזי אמנם גם עפ"י דעת תורה לא טוב היום, ברוב המקרים אבל יש מקרים שכן, לא לשכוח שחז"ל ראו בזה עונש לגיטימי לחלוטין) עוד צריך להשתמש בחוק כדי למנוע ממנו גם לתת לילד את המינימום שבמינימום כדי להעמיד אותו על המקום?? (כמובן לא מדבר ספציפי על המקרה המדובר, ננסה לקוות ששם זה גם היה עונש לא מוצדק, מדבר ברמת הרעיון)

• הוסף לסימניות
האמת הייתי מצפה שבפורום כמו פרוג, השאלה תהיה מה אומרת על זה דעת תורה, ולא מה אומר על זה החוק.
לא מספיק מה שהחוק מונע ממנו כמה וכמה דברים שהיינו יכולים לעשות טוב יותר עבור ילדינו (עונש פיזי אמנם גם עפ"י דעת תורה לא טוב היום, ברוב המקרים אבל יש מקרים שכן, לא לשכוח שחז"ל ראו בזה עונש לגיטימי לחלוטין) עוד צריך להשתמש בחוק כדי למנוע ממנו גם לתת לילד את המינימום שבמינימום כדי להעמיד אותו על המקום?? (כמובן לא מדבר ספציפי על המקרה המדובר, ננסה לקוות ששם זה גם היה עונש לא מוצדק, מדבר ברמת הרעיון)
כל כך קל ופשוט לבוא ולהיות "המעוררים" איפה דעת תורה בעניין..
אם כל הכבוד והערצה על החשבון של התורה מכל רגע ורגע
זה פשוט לקחת את המושג של דעת תורה ולשבש אותה וד"ל..

• הוסף לסימניות
לצערי יש כ"כ הרבה בחורים שבגלל עונש כזה או אחר נשרו...
לא ממליצה לאף אחד להסתובב בימים אלו באזור יפו-ממילא...:(:(
אולי נשרו למרות עונש כזה או אחר? אולי כי ההורים המרידו נגד המערכת החינוכית?

• הוסף לסימניות
אבל לבוא ולהתעצבן בפניו של הילד, זה אקט לא חינוכי בעליל.
א. אנחנו כהורים נדרשים לשלוט ברגשותינו.
ב. הילד מצפה לשמוע שיש לו סמכות. ולא משנה מה יעשה, הסמכות הזו חשובה לנו ולא נתן לפגוע בה.
אף אחד לא אמר שמתעצבנים בפני הילד.
מורה שמלמד אסור לו בשום אופן לנקות בשיטות חינוך לא אפקטיביות . מורה צריך לדעת מראש איזה עונשים יש בפונטציאל ולא בשלוף... לשם מה יש השתלמויות למורות ולמורים???
מסכימה שהורים צריכים מאוד להיזהר, אבל לתת גיבוי לילד כדי שבפעם הבאה הוא יבוא לספר ולא יפחד.יש פה גבול דק של שמירת כבוד המורה מצד אחד, וחיזוק הילד מצד שני.
ובמקרה דנן הייתי מבררת מול המורה מה הסיפור כמובן לא באוזני הילד. (ובפירוש הייתי עוזרת לו לכתוב....)
כבר קיבלתי פעם פתק מאמא שהיא "מורה מדופלמת" "אם ביתי התחצפה כנראה שיש לכך סיבה...",
, האמת שאחרי כזה מכתב הבנתי מאיפה מגיעה החוצפה. (אגב, המכתב היה פתוח...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עונש כזה הוא לא על פי דעת תורה.
מורה שפועל על פי דעת תורה לפני שהוא מעניש הוא אומר פרק תהילים ומתפלל על התלמיד, בפרט תלמיד שקשה לו, ובפרט בימים הזויים שכאלו. ורק אחרי שהתפלל על התלמיד, וניסה לדבר על ליבו בנועם ולא הצליח, שילך להתייעץ איפה הבעיה, ומה עושים.

• הוסף לסימניות
2 צדדים למטבע, אבל ילד שקשה לו להקשיב , בד"כ גם קשה לו לשבת ולכתוב...
צריך לטפל בשורש הבעיה , ואם יש לו קושי לפעמים מאד עוזר לסכם עם הרבה שכשהוא לא מסוגל כבר לשבת הוא יצא לשתות / לעלות ולרדת את המדרגות כמה פעמים - מניסיון אח"כ הילדים נרגעים ומקשיבים...
התייעצנו פעם עם איש חינוך כשהרגשנו שבנינו נענש לחינם ממש [ כמובן שכאן אין מושג ע"מ בדיוק העונש..] והוא אמר לנו להיות לצד הילד ולתמוך בו . [ גיל ישיבה קטנה. ]
ופניה למלמדים - אם התלמידים לא מקשיבים אפשר לעצור, לערוך משחק קצרצר לשחרר , לאוורר מניסיון הרווח עצום ולא מפסידים זמן רק מרווחים! הכי נחמד משחק שקשור לחומר ...[השבוע בשיעור נביא שחקנו המלך אמר לכמה דקות ואח"כ שוחחנו על גדעון שבנ"י בקשו שימלוך עליהם וכו'.. זה היה מקסים ב"ה ]
אפשר לשאול את הילדים אם יש להם רעיון למשחק ...

• הוסף לסימניות
אני לא פופולרית?
נראה לי שום ילד לא מת מכזה עונש.
וגם לא חטף טראומה.
שיכתוב כל יום חמישים, וחוץ מזה שאין מצב שהרב'ה ממש סופר.

(הח"מ קיבלה בשיעורי אנגלית של כיתה ה' 4 או 5 פעמים לכתוב 500 פעם, ונשארה די עליזה כדי לספר על כך גם לדורות הבאים).
המורה ר'? ;)
גם אני יצאתי בחיים מהעונשים האלה :)
חחח

• הוסף לסימניות
(עונש פיזי אמנם גם עפ"י דעת תורה לא טוב היום, ברוב המקרים אבל יש מקרים שכן, לא לשכוח שחז"ל ראו בזה עונש לגיטימי לחלוטין)
אני מתייחס רק למשפט הזה ע"פ דעת תורה ולא לפי חוקי המדינה

זה נכון שחז"ל מוצאים הרבה פעמים שהם בעד עונש פיזי, אבל ידוע גם ידוע דעת גדולי ישראל שלפני 50
הסבא מסלבודקה בחו"ל הנהיג חינוך קפדני מאד על התלמידים וכשהגיע לארץ שינה את כל הנהגתו ליותר קלה כי בארץ הבחורים עשויים ממשי
וזכור לי שהחזו"א אמר שאם פעם היה צריך כפית כבוד לבחור, היום צריך כבר כף כבוד

וחוץ מזה שהיום העונש הפיזי לא יעיל מהסיבה שהדור שלנו לא מוכשר לזה
פעם שילד היה מקבל סטירה, היה למלמד גיבוי מההורים, והילד למד להתנהג בסדר . היום - עונש כתיבה כבר יש שמתמרמרים, אז מה אתה מצפה שאיך הילד יתנהג בחיידר ??
וכן בגלל תגובות של אימהות כמו התגובה (33) אז עונש הפיזי לא ישיג את המטרה שיכל להשיג

• הוסף לסימניות
בני קבל פעם עונש כתיבה הזוי -נדמה לי לכתוב 500 פעם שלא יפטפט בתפילה....
חרגתי ממנהגי והתקשרתי למפקח הנכבד ושאלתי אם הוא חושב שזה מה שיגרום לו לא לעשות כן.
הוא שאל אם יש לי רעיון יותר מוצלח-הצעתי שיסכם עמוד אחד על מעלת התפילה-ישבנו וכתבנו יחד עמוד מתוך אחד מספרי הרב ש''ך.
הילד זוכר עד היום מה כתב שם..(והעיקר הרגיש שיש לו גיבוי טוב מאחוריו)

• הוסף לסימניות
המורה ר'? ;)
גם אני יצאתי בחיים מהעונשים האלה :)
חחח
זה לא מספיק לצאת בחיים... השאלה איזה חיים , בנית את נשמתו של הילד או הרסת יש הרבה אנשים מתים מהלכים... שקברו אותם בהשפלות ועונשים אני מכירה למשל ילד שהתחיל לגמגם בגיל החיידר ... אני מכירה בחור שנשבר נפשית... צריך לחשוב ע"כ בראש גדול..

• הוסף לסימניות
זה לא מספיק לצאת בחיים... השאלה איזה חיים , בנית את נשמתו של הילד או הרסת יש הרבה אנשים מתים מהלכים... שקברו אותם בהשפלות ועונשים אני מכירה למשל ילד שהתחיל לגמגם בגיל החיידר ... אני מכירה בחור שנשבר נפשית... צריך לחשוב ע"כ בראש גדול..
נכון אם זה ילד עם בטחון עצמי , שקבל המון משוב חיובי בחייו ופעם אחת נענש... שיתמודד... השאלה מה התמונה הכוללת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה