נכתב ע"י פילפל;489273:
היום, בעידן שכה מרבים לדבר על כל הנושאים של "דיכאון אחר לידה" "מונו" וכו' וכו' וכמה שהמנוחה וההתאוששות היא קריטית וכו' וכו' אני מוצאת את עצמי די חוששת ולחוצה מכל הנושא... במיוחד שהאפשרויות אינן רבות, ובבית יש ספק רב אם אזכה למנוחת הנפש (בגלל הרדיו העוצמתי והטורדני של השכנה אטומת הלב

הפיתרון היחיד בינתיים הוא לעבוד ולהיות כמה שפחות בבית... ומה יהיה "אחרי"?!

הצילו!!!...

)
נכתב ע"י shor;489300:
וזה בלי קשר לנושא של :דיכאון אחרי לידה" כי דיכאון אחרי לידה אם מגיע אז מגיע אחרי שבועיים מהלידה.. כך שאין קשר (כך לימדוני הרופאים..)
גם בפורום אחר שבו אני חברה, פורום השכנות בחצר, אני מוצאת את עצמי בתפקיד ההסברה של כמה דברים חשובים בנושא הזה:
יש פחד גדול מאד בציבור שלנו מכל הנושא העלום הזה של דיכאון לאחר לידה. סיפורים רבים מסתובבים במחוזותינו על כל מיני נשים, נחמדות ומוצלחות, שלפתע פתאום תפס אותן הדכאון, והופ, קמו וקפצו מן החלון....
ובכן, המציאות רחוקה מאד מאד מן התאורים הנ"ל.
דכאון אחרי לידה הוא תוצאה של הורמונים פלוס גורמי רקע סביבתיים.
כלומר: ישנם כל מיני שינויים במערכת ההורמונים אחרי הלידה. מיד אחרי הלידה מוכרת תופעה נפוצה בשם "בייבי בלוז" דכדוך או מצבי רוח שונים התוקפים ברמות שונות כל אשה בריאה בנפשה. אני בטוחה שאין אם מי שלא חוותה את הרגישות הזו על בשרה. עד כאן, תופעה נורמלית ומתבקשת.
מעבר לכך, גם בהמשך, החל משבועיים לאחר הלידה ועד שנה לאחריה, עדיין ישנן השפעות הורמונליות שונות שעלולות להחמיר מאד מצבים שבתקופה רגילה לא היו מוציאים את האשה משיווי משקל. על כן יכולה כל אחת למצוא את עצמה לוקחת תופעות יום יומיות בצורה קשה יותר מן הרגיל. גם זה נורמלי, וזה עובר.
חוסר בויטמין B, ובעיקר B12 יכול להחמיר תופעות אלו מאד. כדאי מאד לכל אשה לקחת ויטמין B קומפלקס או B12 בשנה שלאחר הלידה.
ישנם מצבי סיכון סביבתיים שעלולים להחמיר מאד תופעות אלו, ולהפוך אותן להיות טריגר (-זרז) להוציא מן הכח אל הפועל נטייה שהיתה קודם לכן להתפרצות דכאון. גורמים שכיחים לעניין הם חוסר שביעות רצון במערכת הנישואים, מצב כלכלי דחוק במיוחד, ועוד.
חשוב מאד לדעת כי טיפול בעניין בזמן הנכון הוא קל ופשוט ואפשר לצאת מזה במהירות. אבל הכי חשוב
לפנות לעזרה בזמן!!! ובציבור שלנו ממש לא חסר למי לפנות... ארגון ניצה, מחלקת בריאות הנפש של עזר מציון, בית חם - כולם ישמחו לעזור, אבל למען שלמות ביתכם, אל תתביישנה! מי שחושבת שאולי היא מצבי הרוח שלה חרגו מן הנורמה, ולא חושבת שהיא בדכאון - עדיין תוכל למצוא אוזן קשבת ועצות יעילות במתנדבות הנפלאות של "ניצה".
בשורות טובות אצל כולם, שמחות בלב שמח.
אגב, שור, את צודקת שהדכאון לא מתחיל לפני שחלפו שבועיים מן הלידה, אבל כל המחקרים מוכיחים על קשר הדוק בין התמיכה שקיבלה אישה בזמן הלידה ואחריה, וההתאוששות וה"פינוק" שחוותה או לא, לבין התפרצות הדכאון... אז בהחלט חכם להשקיע במנוחה נאותה.