לאן נעלמה הרגישות????

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
יש משהו שקצת מציק לי בזמן האחרון.....

כאשר צלמת מעלה תמונה היא מצפה לחוות דעת של כולנו.... (וכמובן שמחמאות ופירגונים לא יזיקו....)

ברור לי שהאתר הזה נועד על מנת להתמקצע יותר ומן הסתם שיהיו הערות והארות, למה לא?! כל עוד זה הארות בונות...

אך יש לפעמים אנשים שמגיבים בצורה כל כך פוגעת וחסרת רגישות!!!!
וכבר ראיתי תגובות כמו: "מכוער ביותר", "הייתי מתפדח להעלות תמונה כזו...." "לא אהבתי בכלל!!!" "שואף לאפס..."
ועוד כל מיני תגובות שאני לא רוצה לצטט אותן כדי שלא יזהו מי כתב אותן.... (ויש תגובות כאלו שקראתי ואח''כ שמתי לב שמחקו אותן.... כנראה יש סיבה מספיק טובה לכך....)
כשאני קוראת תגובות כאלו אני פשוט נפגעת בשביל אותו אדם שהעלה את התמונה!!!
תחשבו איך הוא מרגיש באותו רגע שהוא קורא את מה שכתבו עליו!!! (על התמונה שלו= הוא עצמו)
אתם חייבים לזכור שלא כולם פה בעלי נסיון של שנים בתחום.... מותר גם למתחילות להעלות תמונות שהן צילמו!!!! ומן הסתם השקיעו עליהם המון מחשבה ומאמץ.....
וקצת פירגונים וצילצולים לא יזיקו.... במיוחד שזה לא עולה כסף!!!!!

באמת שלא באתי לחנך אף אחד וזה ממש לא מתאים לי! אבל הרגשתי נפגעת בשביל אחרים....

בתקווה להבנה.....

ומשהו שאני מוסיפה עכשיו (אחרי שראיתי כל מיני תגובות...)
מי שזה נוגע אליו- שיפנים. ומי שלא (שזה הרוב המוחלט...) שפשוט ידלג על אשכול זה.... ואין קטע סתם לנסות להתנגח....
האשכול הזה מופנה ליחידים, אך בכל זאת היה חשוב לפתוח לכך אשכול!

• הוסף לסימניות
אני רוצה להוסיף משהו שגם אני נפגעת בשביל המעלים.
הרבה פעמים החדשים מעלים ואין מגיב... או שיש אבל 3 או 2 ומספר הציפיות קרוב או יותר ממאה.

• הוסף לסימניות
אמממ....
לא ראיתי כאלו תגובות בשנתיים האחרונות. מאיפה הבאת את זה?

חדשים שלא זוכים לתגובה מוזמנים לפנות לכל אילו שהיו צועקים על זה שפוגעים ברגשות המתחילים כשנותנים להם הערות, וככה הפורום מתנהל לו עם המון המן מחמאות דבש ומדי פעם איזו הערה בקטנה.

• הוסף לסימניות
ועוד משפט אחד, לפעמים ניקיות יקרות משקיעות מזמנן
וכותבות הערות מחכימות ונכונות ומקדמות,
ועושות זאת בצורה יפה ונעימה.
מה בעלת התמונה כותבת להן?, "ככה אני אוהבת.".
תאהבו, בכיף, אבל אם לא תודו על הביקורת,
ותכתבו את המשפט הנ"ל בעדינות,
אל תתפלאו למה אחרי כמה פעמים יפסיקו לכתוב תגובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2294961:
אמממ....
לא ראיתי כאלו תגובות בשנתיים האחרונות. מאיפה הבאת את זה?

חדשים שלא זוכים לתגובה מוזמנים לפנות לכל אילו שהיו צועקים על זה שפוגעים ברגשות המתחילים כשנותנים להם הערות, וככה הפורום מתנהל לו עם המון המן מחמאות דבש ומדי פעם איזו הערה בקטנה.

תעשי בדיקה קטנה בכל מיני אשכולות.....
אם לא היה מדובר בלשון הרע הייתי מצטטת לך מכל מיני אשכולות....
אני במקרה מחוברת די באופן קבוע לפרוג ומספיקה לקרוא הודעות לפני שנמחקות.....

ולגבי המתחילות....
לא חייב רק לחפש איפה להעיר כל הזמן מותר גם להחמיא! ולא חייב משהו ארוך ומפורט אפילו לכתוב: "יפה". אל תדאגו להן הן יתמקצעו בהמשך גם ללא הביקורת...... הנסיון יעשה את שלו בעז''ה.....

• הוסף לסימניות
מתר להאיר ולהעיר!!!!!
לא אמרתי שלא!!!!!!!

אתן סתם סוטות מהנושא.....
אני דיברתי על אלה שמעלות תמונות וזוכות לתגובות פוגעות מאוד!!! ויש כאלה..........

ולגבי מי שכותבת שככה היא אוהבת ולא מוכנה לקבל הערות זה משהו אחר.........

• הוסף לסימניות

את באמת מחוברת תמיד.... את גם ישנה מתישהו?:D

ולעניין, אני באופן אישי העלתי כמה פעמים תמונות, כדי להתמקצע. הייתי שמחה שתהיה איזו תגובה כדי שאוכל להתקדם ולהבין מה לא בסדר, לרוב אין תגובות בכלל....
צלמת ותיקה אמרה לי שמאחר והפורום פתוח לכלל היא לא רוצה להזיק לצלמת מתחילה אם תכתוב לה הערות ולקוחות פוטנציאליים יראו את זה, זה נכון ולכן צריך לדעת להגיב...
צלצולים זה גם תגובה
ו... צריך ללמוד ללכת בין הטיפות:)
הרבה הצלחה לכולם- למתחילות ולותיקות

• הוסף לסימניות
נראה שלא היית פה כאשר היו פה דיונים סוערים על הנושא הזה, כמה שנים אחורה

בואי נגיד שבסופו של דבר הצד ה'נחמד' ניצח.. וכפועל יוצא הפורום השתנה והפך למה שהוא עכשיו
(פורום צילומי ילדים, טובים יותר ופחות, בדגש על עיבוד בפטושופ, אבל שום דבר מעבר)

לקרוא עכשיו שוב ביקורת על כך שלא מספיק נחמדים פה - גורם לי לחשוש שיש עוד לאן לרדת

אבל זו דעתי מתוך ראיה מקצועית נטו, אני מתאר לעצמי שבמצב הנוכחי הדעה שלי יכולה להישמע כמעט מוזרה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביטל שורץ;2294975:

את באמת מחוברת תמיד.... את גם ישנה מתישהו?:D

מתישהו.....

• הוסף לסימניות
אני חושבת, ותפארת תתקני אותי, שפותחת האשכול התכוונה להערות פוגעניות שלא קשורות לעניין הצילומי, דבר שאכן קורה הרבה...
מי שמעלה תמונות רוצה שיעירו לה הערות בונות לגבי התאורה הקומפו' הצבעים ושאר הדברים הקשורים לצילום. קראתי הרבה אחורה בהיסטוריה של הפורום וחבל שהמקצועיות קצת עזבה אותו.
צריך לתת ביקורת אבל עניינית ולא אישית, על צילום ולא השקפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;2294977:
נראה שלא היית פה כאשר היו פה דיונים סוערים על הנושא הזה, כמה שנים אחורה

בואי נגיד שבסופו של דבר הצד ה'נחמד' ניצח.. וכפועל יוצא הפורום השתנה והפך למה שהוא עכשיו
(פורום צילומי ילדים, טובים יותר ופחות, בדגש על עיבוד בפטושופ, אבל שום דבר מעבר)

לקרוא עכשיו שוב ביקורת על כך שלא מספיק נחמדים פה - גורם לי לחשוש שיש עוד לאן לרדת

אבל זו דעתי מתוך ראיה מקצועית נטו, אני מתאר לעצמי שבמצב הנוכחי הדעה שלי יכולה להישמע כמעט מוזרה..

ואתה חושב שלכתוב לבנאדם:
"מכוער ביותר" או "הייתי מתפדח להעלות תמונה כזו..." ועוד ועוד.....
זה כן יקדם אותו לאן שהוא????

אם אתה לא רוצה להיות 'נחמד' אל תהיה ואל תגיב! אבל לפחות את תהיה רע ופוגעני!!!!
(אני לא מדברת עליך אלא בכללי..... פשוט יותר קל להתנסח עם המילה 'אתה')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביטל שורץ;2294979:
אני חושבת, ותפארת תתקני אותי, שפותחת האשכול התכוונה להערות פוגעניות שלא קשורות לעניין הצילומי, דבר שאכן קורה הרבה...
מי שמעלה תמונות רוצה שיעירו לה הערות בונות לגבי התאורה הקומפו' הצבעים ושאר הדברים הקשורים לצילום. קראתי הרבה אחורה בהיסטוריה של הפורום וחבל שהמקצועיות קצת עזבה אותו.
צריך לתת ביקורת אבל עניינית ולא אישית, על צילום ולא השקפה

כנראה שהניסוח שלך יותר ברור מהניסוח שלי!!!!

זה בדיוק כוונתי.... ופעם המליון! מותר להעיר כל עוד זה בונה אבל למה לפגוע??????? זה לא ישפר זה רק יגרע ויוריד את המוטיבציה להמשיך.....

זה לא אומר שצריך להתחנף......

• הוסף לסימניות
אני חושב שהחדשים/ות מצפים/ות ליותר יחס ושיקבלו אותם וירימו אותם. האם זה כוונתך.
רק שתדעי שצריך לכך הרבה הרבה כוחות כל פעם. אז לכן יש כאלו שלא מגיבים. ולכן אין מספיק תגובות. לא רוצים מחד לפגוע. ומאידך להתחיל להסביר ולהכין על כל תמונה רשימת מכולת זה קשה. אז זה נראה כאילו לא מתייחסים.
הטובים ממש יעירו על תמונה באמת טובה. כדי שתהיה מושלמת. על תמונה לא טובה לא יגיבו ויחכו לשיפור. תקני אותי עם אני טועה.

הערות פוגעניות נוגדות את חוקי הפורום לא זכור לי שקרה לאחרונה דבר כזה.

ומה שמאיר אמר שלאחרונה הפורום נהיה יותר נחמד, לגמרי מסכים איתו.
אני זוכר כשנכנסתי לפורום כמה שפאכטלים חטפתי. ונפגעתי. אבל ככה זה היה בנוי. ולאט לאט עם הערות נהיים יותר טובים. ולומדים כבר לא להתייחס לתגובות לא מחמיאות.

:):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;2294993:
אני חושב שהחדשים/ות מצפים/ות ליותר יחס ושיקבלו אותם וירימו אותם. האם זה כוונתך.
רק שתדעי שצריך לכך הרבה הרבה כוחות כל פעם. אז לכן יש כאלו שלא מגיבים. ולכן אין מספיק תגובות. לא רוצים מחד לפגוע. ומאידך להתחיל להסביר ולהכין על כל תמונה רשימת מכולת זה קשה. אז זה נראה כאילו לא מתייחסים.
הטובים ממש יעירו על תמונה באמת טובה. כדי שתהיה מושלמת. על תמונה לא טובה לא יגיבו ויחכו לשיפור. תקני אותי עם אני טועה.

הערות פוגעניות נוגדות את חוקי הפורום לא זכור לי שקרה לאחרונה דבר כזה.

ומה שמאיר אמר שלאחרונה הפורום נהיה יותר נחמד, לגמרי מסכים איתו.
אני זוכר כשנכנסתי לפורום כמה שפאכטלים חטפתי. ונפגעתי. אבל ככה זה היה בנוי. ולאט לאט עם הערות נהיים יותר טובים. ולומדים כבר לא להתייחס לתגובות לא מחמיאות.

:):):)

אם יש תמונות לא יפות לטעמכם אז באמת לא חייב להגיב ומי שמגיב (לטובה) אשריו!
אף אחד לא מכריח להגיב....

אבל למה לפגוע????????????????????????????????????????????????????

או שאני לא מספיק ברורה או שהאנשים כאן כבר עייפים.........

משפט אחד לסיכום בפעם המליון ואחת:
לטעמך לא יפה? -אל תגיב או אפילו תעיר! אבל גם אל ת פ ג ע ! ! !

• הוסף לסימניות
(אני שונא לסנגר על תגובות מעליבות.. אבל)

יש רף מינימלי מסויים שמתחתיו זה לא מתאים להעלות תמונה, איך משתמש לא בקי יודע היכן הוא הרף? הוא מדפדף קלות בפורום וקולט..
אם יש ביקורות (מקצועיות) צולבות (!) לתמונות שהוא היה חולם לצלם - הוא יודע שהוא עדיין לא שם, אם הוא רואה שמעלים תמונות חופשי - אז הוא מצטרף לחגיגה.. והרמה בפורום יורדת ויורדת..

חכמת הרחוב קובעת את גבול הטעם הטוב, ככל שנהיה נחמדים כך יצוצו דברים לא מתאימים
ככה אנחנו מגיבים בחיי המעשה כשמישהו עושה משהו שהוא 'ספאסטנישט' וככה גם בפורום צריך לדעת שיש גבול ורף מינימלי שאין לזלזל בו.

סהדי במרומים כמה פעמים התלבטתי אם להעלות לכאן תמונות שאני בטוח שהיו סוחטות מחמאות מהצופה הממוצע ולא העליתי כי בעיני זה לא עבר את הרף.
את הרגש הזה צריך לדעת, או ללמוד בדרך פחות חביבה.
לטובת כולם, גם אלה שזה פחות נעים להם בשלב זה של הקריירה.. עוד מעט הם עצמם יראו את הדברים אחרת! ויש פה בפורום כמה דוגמאות חיות לזה.

ואני לא מדבר על הערות לגופו של אדם אלא לגופה של תמונה, אין שום בעיה בעיני לומר על תמונה 'לא מתאים לרמה של הפורום' או 'לא הבנתי מה התמונה רוצה לומר' ואפילו 'תמונה גרועה' (עם הסבר מדוע)
ודאי שלא אישית בסגנון 'אתה צלם גרוע' (לא ראיתי כאלו..)

מי שרוצה להתמקצע צריך לדעת להודות לכל ביקורת, קשה ככל שתהיה!
אני פוגש צלמים שאין להם מושג בין ימינם לשמאלם וניכר שמה שמעניין אותם זה העניין החברתי ולא המקצועי וככה הם מדשדשים שנים.. (דווקא כלכלית הם לפעמים מתקדמים.. אבל זה עניין לפוסט אחר על הלקוחות..)

ההתקדמות בצילום היא כמו טירונות בצבא.. מי שיעשה טירונות על ערסל בחוף הים - לא יצא ממנו חייל קרבי.

אני עצמי אמנם לא סבלתי מתגובות מעליבות בתהליך ההתקדמות שלי, אבל זה משום שהתהליך שלי לקח שנים ארוכות מאוד של למידה עצמית, ניסוי וטעיה שנמשכו המון זמן וככה למדתי את כל הפרטים הקטנים
מי שנכנס לתחום ותוך תקופה קצרה רוצה להתמקצע צריך 'קיצורי דרך', זה יכול להיות קורס ממוקד (בהינתן עוד תנאים כמובן, קורס זה לא קסם) ויכול להיות ב'העזה' להעלות תמונות לפורום ציבורי ולתת לגלים לכוון אותו אל החוף.
שובר גלים זה טוב בשביל רחצה המונית, לא לגולשים מקצועיים.
אני מקוה שהפורום לא יהפוך לבריכת **** בקיץ ממוצע, שאין בה גלים גם בבריכת הגלים.

• הוסף לסימניות
אני אשמח לקבל לפרטי קישורים לתגובות פוגעניות....

"מכוער"?
"הייתי מתבייש להעלות כזו תמונה"?

אפילו לפני 4 שנים לא היה כאלו תגובות.....
(וגם לא ב 2008 אבל אז באמת ידעו לעקוץ פה אחד את השני החבורת גברים הראשונית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;2295001:
(אני שונא לסנגר על תגובות מעליבות.. אבל)

יש רף מינימלי מסויים שמתחתיו זה לא מתאים להעלות תמונה, איך משתמש לא בקי יודע היכן הוא הרף? הוא מדפדף קלות בפורום וקולט..
אם יש ביקורות (מקצועיות) צולבות (!) לתמונות שהוא היה חולם לצלם - הוא יודע שהוא עדיין לא שם, אם הוא רואה שמעלים תמונות חופשי - אז הוא מצטרף לחגיגה.. והרמה בפורום יורדת ויורדת..

חכמת הרחוב קובעת את גבול הטעם הטוב, ככל שנהיה נחמדים כך יצוצו דברים לא מתאימים
ככה אנחנו מגיבים בחיי המעשה כשמישהו עושה משהו שהוא 'ספאסטנישט' וככה גם בפורום צריך לדעת שיש גבול ורף מינימלי שאין לזלזל בו.

סהדי במרומים כמה פעמים התלבטתי אם להעלות לכאן תמונות שאני בטוח שהיו סוחטות מחמאות מהצופה הממוצע ולא העליתי כי בעיני זה לא עבר את הרף.
את הרגש הזה צריך לדעת, או ללמוד בדרך פחות חביבה.
לטובת כולם, גם אלה שזה פחות נעים להם בשלב זה של הקריירה.. עוד מעט הם עצמם יראו את הדברים אחרת! ויש פה בפורום כמה דוגמאות חיות לזה.

ואני לא מדבר על הערות לגופו של אדם אלא לגופה של תמונה, אין שום בעיה בעיני לומר על תמונה 'לא מתאים לרמה של הפורום' או 'לא הבנתי מה התמונה רוצה לומר' ואפילו 'תמונה גרועה' (עם הסבר מדוע)
ודאי שלא אישית בסגנון 'אתה צלם גרוע' (לא ראיתי כאלו..)

מי שרוצה להתמקצע צריך לדעת להודות לכל ביקורת, קשה ככל שתהיה!
אני פוגש צלמים שאין להם מושג בין ימינם לשמאלם וניכר שמה שמעניין אותם זה העניין החברתי ולא המקצועי וככה הם מדשדשים שנים.. (דווקא כלכלית הם לפעמים מתקדמים.. אבל זה עניין לפוסט אחר על הלקוחות..)

ההתקדמות בצילום היא כמו טירונות בצבא.. מי שיעשה טירונות על ערסל בחוף הים - לא יצא ממנו חייל קרבי.

אני עצמי אמנם לא סבלתי מתגובות מעליבות בתהליך ההתקדמות שלי, אבל זה משום שהתהליך שלי לקח שנים ארוכות מאוד של למידה עצמית, ניסוי וטעיה שנמשכו המון זמן וככה למדתי את כל הפרטים הקטנים
מי שנכנס לתחום ותוך תקופה קצרה רוצה להתמקצע צריך 'קיצורי דרך', זה יכול להיות קורס ממוקד (בהינתן עוד תנאים כמובן, קורס זה לא קסם) ויכול להיות ב'העזה' להעלות תמונות לפורום ציבורי ולתת לגלים לכוון אותו אל החוף.
שובר גלים זה טוב בשביל רחצה המונית, לא לגולשים מקצועיים.
אני מקוה שהפורום לא יהפוך לבריכת **** בקיץ ממוצע, שאין בה גלים גם בבריכת הגלים.

אתה צודק ב100% שיש רף מסויים שממנו ניתן להעלות תמונות לאתר ולא כל ילד שיצלם יעלה ויצפה למחמאות.......
בסופו של דבר זה אתר למקצוענים!!!!!

אבל שום סיבה שבעולם לא תצדיק לפגוע!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2295002:
אני אשמח לקבל לפרטי קישורים לתגובות פוגעניות....

"מכוער"?
"הייתי מתבייש להעלות כזו תמונה"?

אפילו לפני 4 שנים לא היה כאלו תגובות.....
(וגם לא ב 2008 אבל אז באמת ידעו לעקוץ פה אחד את השני החבורת גברים הראשונית)

א. זה עומד לי על הלשון לכתוב בדיוק באיזה אשכולות רשום כל דבר.... ואל תלכי ל2008 אני מדברת רק על הזמן היחסית אחרון.... אבל אני לא יאמר לשון הרע וק''ו לא בפומבי! (וגם לא בפרטי...)

ב. אם עשית חיפוש למילה ''מכוער'' או "הייתי מתבייש להעלות תמונה כזו" זה לא יתן לך כי כבר כתבתי בהודעות הנ''ל ששינתי מהמילים המקוריות כדי שלא יזהו את מי שרשם (ולא הגזמתי בכלל בניסוח שלי ולהיפך אפשר לומר שהפחתתי....)

ג. את המשפט "הייתי מתפדח להעלות תמונה כזו" מחקו 5 דקות אחרי שהיא נכתבה!!!
וזה היה בערך לפני שבוע!

זה לא אומר שכל הזמן רק פוגעים פה אחד בשני- בכלל לא!!!! הצלמות והצלמים בכלל לא חוסכים בפירגונים ומחמאות אבל גם כשזה קורה פעם ב...(בד''כ מניקים לא כל כך מוכרים...) זה לא טוב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תפארת שיש;2295008:
אתה צודק ב100% שיש רף מסויים שממנו ניתן להעלות תמונות לאתר ולא כל ילד שיצלם יעלה ויצפה למחמאות.......
בסופו של דבר זה אתר למקצוענים!!!!!

אבל שום סיבה שבעולם לא תצדיק לפגוע!!!

וכאשר מישהו יעלה תמונה מתחת לרף הזה והוא בטוח שהיא מהממתתת ומישהו יגיב שהתמונה גרועה משום שאין בה לא קומפוזיציה, לא צבע, לא נושא ולא חדות - מה תאמרי על זה?

• הוסף לסימניות
אני יאמר שהמשהו הזה לא חייב להגיב ולפעמים שתיקה אומרת המון.....
כשמעלה התמונה יראה שלא מגיבים הוא יבין לבד שזה לא הרמה!!!!

זה אפילו יהיה מסר יותר ברור מאשר לכתוב שהתמנה גרועה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת