כללי לא אהבת - לא שילמת

• הוסף לסימניות
פנה אלי לפני שבוע לקוח חדש (איזה כיף זה לקוחות חדשים..) וסיפר לי על עסק חדש שהוא פותח. כמובן, קודם כל לוגו.
הוא מתאר את קהל היעד, את התדמית שהוא רוצה ליצור לעסק, ואגב מציין שכבר מישהי עשתה לו כמה דוגמאות ללוגו אך הוא לא אהב. "דווקא אחת מאד מקצועית מירושלים". אז חוצ מהכל, ירושלים היא גם מותג למקצועיות...
אוי, אמרתי לו בהשתתפות, אז אתה הולך לשלם את זה שוב?
לא שילמתי לה, הוא ענה. נדרכתי.
"היא אמרה לי שבגרפיקה תקף הכלל "לא אהבת - לא שילמת". ואני לא אהבתי."
כמעט נכנסתי בו עם כל הכח, כשנזכרתי שזה ממש לא קשור אליו.
אז תגידו לי אתם, מאיפה באה הגישה האיומה הזו? המזלזלת במקצוע? מי מעודד את זה? מאיפה היא למדה את זה, המקצועית? ועוד מירושלים!

• הוסף לסימניות
סתם חצופה...
אם זה חלק משרות הלקוחות שלה
(ויש בזה משהו פסיכולוגי שכשאדם לא מחויב, הוא נינוח ומתרצה יותר)
שתאמר אצלי תקף הכלל:"לא אהבת לא שילמת".
בגרפיקה תקף הכלל: " בדקת? הזמנת? שילמת גם שילמת!

• הוסף לסימניות
אגב במה העסק הייתי רוצה לקבל את שירותיו
ובמקרה שחס ושלום אני לא יאהב, אז כמובן...
לא אהבתי-לא שילמתי. ואם זה ממש גרוע אתבע גם פיצויים על בזבוז משווע של הזמן שלי

• הוסף לסימניות
די וי די, אל תתנקם בלקוח. הוא לא קשור לכל זה...

• הוסף לסימניות
נראה לי שהלקוח חלם את זה

• הוסף לסימניות
יש אולי אפשרות, שבשלב של הסקיצות - עוד אפשר לומר "לא אהבתי". ויש גם מי שלא מחייב על סקיצות ברמה הכי ראשונית שלהם.

רק מה???? שאם זה מתקדם לשלב יותר רציני ואז מכריזה הגרפיקאית על "לא אהבת - לא שילמת" - אצטרך אני שליטה עצמית מקסימלית וכוחות של ברזל כדי שלא לכלות בה את זעמי. אני אזיע, והיא תקטוף את כתר המקצוענות!!!

חוצפנית!!!!!!!!!!!!!

בושות!!!!!!

• הוסף לסימניות
אל תהיו בטוחים שהגרפיקאית נתנה את ההגדרה הזאת של "לא אהבת לא שילמת". יכול מאוד להיות שהיא אמרה את זה בצורה יותר עדינה והוא תימצת את דבריה למשפט הנ"ל.
נראה לי שמה שקרה הוא, שהיא הכינה כמה דוגמאות, כנראה לא הסתדרה עם הלקוח, הסתבכה עם עצמה ועם הלוגו ובסוף החליטה להתייאש וברוב תיסכולה אפילו ויתרה על התשלום.
זה מזכיר לי את עצמי בתחילת הדרך, ואני בטוחה שלכל אחד כאן יש לפחות דוגמא אחת כזו, על עבודה שהוא עשה ומפאת (חוסר) מקצועיותו הראשונית, כי הרי כולנו היינו מתחילים, העבודה פשוט לא זרמה...
ואז קשה מאוד לגבות כסף מהלקוח על משהו שבסתר לבו הוא יודע שגם הוא בתור לקוח לא היה רוצה לקחת...

• הוסף לסימניות
גם לי קשה להאמין שזו הגדרה של גרפיקאית , אפילו אם היא לא מאד מקצועית ולא מירושלים.....
כי עוד לא נתקלתי באדם שמוכן לעבוד בחינם...
יש כמה אפשרויות לדרך שהלקוח הסיק את המסקנה הזו, בלי לחשוד בו בשקר
אבל לא סביר שזו היתה אמירה של בעלת מקצוע.
חבל שלא הסברת לו מייד שאין דבר כזה, תיזהרי... שלא יחשוב שזה אמיתי.

• הוסף לסימניות
מה שבטוח עם לקוח כזה (אפילו שהוא חדש...) אני לא מתחילה לעבוד,
כי אם אני לא יגיד את הסיסמה הנ"ל
אז הוא יאמר זאת,
ויפנה לבאה בתור.

• הוסף לסימניות
חברות, רדו מהלקוח. הוא בסדר גמור. אישר את המחיר ושילם מקדמה.
הבעיה כאן בגישה של הגרפיקאית, ואת האשכול פתחתי כדי שאם מישהי כאן דוגלת עדיין בשיטה הנ"ל, תעזרו לה לשנות גישה.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין מה הבעיה שלך?
מי אמר שצריכים להתפרנס מהגרפיקה?
זה בסך הכל חלטורה!

• הוסף לסימניות
"היא אמרה לי שבגרפיקה תקף הכלל "לא אהבת - לא שילמת". ואני לא אהבתי."

ממש כלל יוצא מן הכלל (תרתי משמע).
אין לי איך להביע את "שגעון הגרפיקאים" החדש.

• הוסף לסימניות
לא הייתי ממהרת להאמין למה שהלקוח אומר, אולי הוא אמר זאת כדי להכשיר את הקרקע ל"לא אהבתי-לא שילמתי" הבא שלו, אז הייתי נזהרת גם ממנו...

• הוסף לסימניות
לצערינו יש הרבה "פרייריות", חברה שלי עשתה עבודה אצל גרפיקאית שהכינה לה 10 (!) סקיצות עד לשביעות רצונה, וכל זה באותו תשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;399647:
לצערינו יש הרבה "פרייריות", חברה שלי עשתה עבודה אצל גרפיקאית שהכינה לה 10 (!) סקיצות עד לשביעות רצונה, וכל זה באותו תשלום.

זה לא נקודה של פרייריות זה נקודה של צורת עבודה מקצועית.

גרפיקאי נורמלי יושב עם הלקוח, קודם כל שומע מה הוא עושה, מייצג, רוצה שהלוגו שלו יביע.
שומע אלו סגנונות הוא אוהב, ויותר מזה מה לא.
ואז הוא יושב מעבד וחושב ובונה לבסוף 2-3 דוגמאות לפעמים דומות ומגיש אותם בצורה מכובדת, ואפילו עם כמה מילים מסבירות מה מביע הלוגו ולמה הוא טוב לעסק.
בסוף תהליך רציני שכזה בד"כ מה שקורה הוא שהלקוח מתלבט מה לקחת.

בניגוד ל-10 שההיא נתנה שיתכן שהם באמת לא היו שווים אפילו כמו לוגו אחד שנבנה בצורה איכותית.

• הוסף לסימניות
מנסיון, ככל שמרבים בדוגמאות זה רק מבלבל יותר את הלקוח, 2-3 דוגמאות טובות מספיקות בהחלט.
כך קל יותר וטוב לגרפיקאית וללקוח גם יחד.
השאלה כאן היא אם לחייב מראש על הדוגמאות (וכמה) ואחר-כך לגבות את היתרה על העיצוב הסופי.

• הוסף לסימניות
אבל זה קרה אחרי שהיא עשתה אצלי את העבודה היתה מרוצה ושילמה, ואז חזרה אלי שאעשה לה מחדש כי בעצם היא רוצה סגנון אחר, הבנתי שהיא לא בדיוק יודעת מה היא רוצה וסרבתי לה - ממני היא הלכה לשניה שעשתה לה דוגמה בסגנון שהיא רצתה, אבל היא לא אהבה וככה המשיך הסיפור עד ל-10 סקיצות. שאת האחרון היא חושבת שהיא הולכת להדפיס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;399755:
אבל זה קרה אחרי שהיא עשתה אצלי את העבודה היתה מרוצה ושילמה, ואז חזרה אלי שאעשה לה מחדש כי בעצם היא רוצה סגנון אחר, הבנתי שהיא לא בדיוק יודעת מה היא רוצה וסרבתי לה - ממני היא הלכה לשניה שעשתה לה דוגמה בסגנון שהיא רצתה, אבל היא לא אהבה וככה המשיך הסיפור עד ל-10 סקיצות. שאת האחרון היא חושבת שהיא הולכת להדפיס.

יש שתי אפשרויות:
1. היא תהיה חייבת להדפיס בעקבות אילוץ כלשהו ואז זה יהיה הלוגו... אולי.
2. יעבור זמן עד ההדפסה בפועל, יעברו שבעה ימים ושבעה לילות ומן הסתם היא כבר תרצה לשנות משהו או בכלל משהו חדש...

זה לא הלוגו זה האנשים.

ויותר מבשבילינו צריכים בשבילם את הכללים,
הקמצנות והחסכנות המולדת + הגרפיקאית ההחלטית יעזרו להם יותר מהר להחליט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;399617:
אני לא מבין מה הבעיה שלך?
מי אמר שצריכים להתפרנס מהגרפיקה?
זה בסך הכל חלטורה!

אוהב אותך ככה...

:)

• הוסף לסימניות
סתם מענין לראות את רשימת הכללים שמקובלים אצל גרפיקאים...
תבקשי ממנו שיבקש ממנה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה