"לא הבנתי": רעיונות קריאייטיביים שמבוססים על תוכן חילוני מובהק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;2306668:
היא בהחלט לא מודעה מסעירה,
מודעת אוירה לדעתי
מעבירה מסר של חורף
בזוית מעניינת
אני התעמקתי דוקא בזוית של הצילום כביכול, שלקח לי זמן מה זה.

הקופי בוודאי לא קריאטיבי.
הויזואל, יחסית למודעות המגזר... שונה ומעניין.
והקופי משתלב בו בחננניות רבה.
תכלס,
המודעה עוצרת.
ואלגנטית, מאד מאד.
ומכניסה לאוירה.
ומזמינה לקנות.

הישג יפה, לדעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק כרמי;2306410:
את מוזמנת לעשות חיפוש בגוגל עם הצירוף המדוייק של המילים האלו בתאריכים שקדמו לסדרה.
ותראי משהו כמו 170,000 פרסומות שנושאות את הצירוף הזה.

במסונן אולי פחות.

ייתכן שזו היתה כוונת המשורר, אבל אני ממש לא הבנתי את זה כך.

אומר לך בוודאות שזו היתה כוונת המשורר
מאיפה אני יודע? כי הבנאדם מודיע לעולם, זמן קצר לפני, שהוא מתחיל לצפות
בסדרה, ואז מגיעה המודעה הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;2306553:
באמת מוזר התביעה..
מה אכפת שמישהו לוקח השראה מאיזה מקום
ראיתי נהניתי
ב"ה לא צלצל לי שום ידע לא חוקי בעקבות המודעה
על מה הטענה? שלקחו מאיזה מקום רעיון?? כלאחד יוצ א לו לקחת השראות ורעיונות
מה כלכך צר לכם? זה יותר מרגיז
וזה כבר לא דיון להעלאת המקצועיות סתם לשון הרע לשמו

שהדיונים פה יישארו עניינים ומקצועיים

בענין התמונות של בגיר ברחובות גם אני הייתי פןנה אליהם אבל איך?

הדיון מקצועי לחלוטין ואינו מופנה כלפי אף משרד או אדם. אם אראה עוד דוגמא ממשרד אחר - בוודאי שאעלה אותה. אני בכלל חושב שזו תופעה רחבה הרבה יותר מבמודעות פרסום, וגם בקרב משרדי הפרסום קיימת בהרבה יותר ממשרד אחד.

אגב, אני מבין שמשפט משיר חילוני ('את הגשם תן רק בעיתו' - בסדר הזה של המילים ולא כמו במקורות) לא מפריע לך. וזה בסדר גמור. לי מפריע - יותר מהפן הרוחני שבדבר - שזה מאוד לא מקצועי לבוא ולפנות עם משפט כזה לאנשים שיראו את המודעה והשיר בכלל לא יתנגן להם בראש.

לכן מצאתי את זה כנושא לדיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המפצח;2306755:
אתה בתוך העולם שלו? (כלומר זה קטע אישי?) כך זה נשמע
נכתב ע"י המפצח;2306770:
הדיון מקצועי לחלוטין ואינו מופנה כלפי אף משרד או אדם. אם אראה עוד דוגמא ממשרד אחר - בוודאי שאעלה אותה. אני בכלל חושב שזו תופעה רחבה הרבה יותר מבמודעות פרסום, וגם בקרב משרדי הפרסום קיימת בהרבה יותר ממשרד אחד.

אגב, אני מבין שמשפט משיר חילוני ('את הגשם תן רק בעיתו' - בסדר הזה של המילים ולא כמו במקורות) לא מפריע לך. וזה בסדר גמור. לי מפריע - יותר מהפן הרוחני שבדבר - שזה מאוד לא מקצועי לבוא ולפנות עם משפט כזה לאנשים שיראו את המודעה והשיר בכלל לא יתנגן להם בראש.

לכן מצאתי את זה כנושא לדיון.
לא מתנגנים לי שירים חילוניים בראש מסיבה פשוטה שאני לא מכירה שירים חילוניים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;2306788:
אתה בתוך העולם שלו? (כלומר זה קטע אישי?) כך זה נשמע

לא מתנגנים לי שירים חילוניים בראש מסיבה פשוטה שאני לא מכירה שירים חילוניים

זה לא נשמע כך. אני יודע מי זה וזה בכלל לא אישי.
גם אני לא מכיר שירים כאלו. מישהי מפה הסבה את תשומת ליבי באשכול גן זו לטובה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המפצח;2306755:

זה ההבדל בין אמונה, לידיעה :)

• הוסף לסימניות
אז אולי באשכול "גן זו לטובה" היה צריך להכניס את המילים 'שלום גן העיר, שלום אופניים'?
(ובינינו, יש מישהו שהמילים האלו לא מתנגנות לו במנגינה מאד מסויימת?)

• הוסף לסימניות
אוקיי, בנאדם התחיל לראות סדרה ולקח השראה לקופי.
איפה כאן הקריצה? יש קשר בין הסדרה למותג? מסר חבוי?? אז הוא לקח השראה... אם היה איזה מסר חבוי שנותן הרגשה ברורה ומקשר לעולם אחר, נו... אבל סתם לקח השראה למשפט מסדרה זה כבר הופך את הפרסומת למשהו פגום? הפוך! אלו שמכירים רק מזלזלים על גניבת הרעיון לקופי...
לא בפן המקוצעי ולא בפן הרוחני!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מפתח המוח;2312907:
אוקיי, בנאדם התחיל לראות סדרה ולקח השראה לקופי.
איפה כאן הקריצה? יש קשר בין הסדרה למותג? מסר חבוי?? אז הוא לקח השראה... אם היה איזה מסר חבוי שנותן הרגשה ברורה ומקשר לעולם אחר, נו... אבל סתם לקח השראה למשפט מסדרה זה כבר הופך את הפרסומת למשהו פגום? הפוך! אלו שמכירים רק מזלזלים על גניבת הרעיון לקופי...
לא בפן המקוצעי ולא בפן הרוחני!

א. זה לא בדיוק ככה. המשפט הזה הפך למזוהה מאוד עם הסדרה שפופולארית עכשיו.
ב. אתה צודק, הדוגמא שהובאה לא כ''כ משקפת את התופעה, אבל אם תעבור על ההודעות למעלה תראה דוגמאות אחרות כמו קופי לליבוביץ' "את הגשם תן רק בעיתו" שלקוח משיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה