הצלחה לכולם
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
חס וחלילה, אוי ואבוי אם לא נגלה את נוטלי השוחד ניהיה בדיוק יחד עם מדינות העולם השלישילשון הרע גמור.
חס וחלילה, אוי ואבוי אם לא נגלה את נוטלי השוחד ניהיה בדיוק יחד עם מדינות העולם השלישילשון הרע גמור.
כל אחד משלם את המע"מ שלו זה נכון שאתה עזרת לו לקנות [אבל זה כל אחד במדינה דואג לשני]לא חישבתי על זה ,חישבתי על מוכרים בחוץ
נניח יש לי מאה שקל וקניתי מגש פיצה
המוכר של המגש פיצה הלך לקנות עם זה בגדים לבן שלו
המוכר בגדים קנה עם זה ,מנורת חשמל וכו וכו
במקרה הזה כולם משלמים מס ישיר של 17 אחוז לכאורה ,לא?
תחשבי על זה ככהכל אחד משלם את המע"מ שלו זה נכון שאתה עזרת לו לקנות [אבל זה כל אחד במדינה דואג לשני]
תפנה למשטרה, ואם זה לא עוזר תפעל לפי שבעת הכללים של החפץ חייםחס וחלילה, אוי ואבוי אם לא נגלה את נוטלי השוחד ניהיה בדיוק יחד עם מדינות העולם השלישי
אתה צודק. אין ספק אבל כל החילונים גם עושים את זה ולכן לא שייך לשייך את זה אלינותחשבי על זה ככה
אם אני קונה פיצה במאה שקל
אז המוכר פיצה מתמחר הרבה מאוד דברים
פועלים עובדים חומרים שכירות ועוד ועוד
אבל לעניינו הוא מתמחר גם
א.את המע"מ
ב.את המע"מ של שאר השוק
ההיגיון בסעיף א הוא ברור וגם בחלק השני זה ברור
כי אם המוכר נעליים כפי שהבאתי בדוגמה מייקר את המחיר ב17 אחוז ומוכר ב83
במקום ב69 כי 14 שקל הולך למדינה
אז ברור שהמוכר פיצה מתמחר את זה גם וחוזר חלילה
אני מנסה להבין את שורש הענייןאתה צודק. אין ספק אבל כל החילונים גם עושים את זה ולכן לא שייך לשייך את זה אלינו
זה כבר הוסבר באריכות אין ספק שהחרדים לא יכולים להחזיק את המדינהאתה לא נהנה.
אתה מחזיר לעצמך.
(אלא אם אתה גר במא"ש לא קונה שם דבר ברישום ולא משלם שם תשלום למדינה).
זה היה צונח בכ15%אני מנסה להבין את שורש העניין
אם המדינה לא הייתה לוקחת 17 אחוז מע"מ
האם המחירים היו נופלים ב70 אחוז??
וזה בהחלט קשור אלינו
כי בעצם ערך הכסף שווה רק 30 אחוז
ואם כך אם קיבלנו מהמדינה מיליון שקל נניח
והחזרנו למדינה 300 אלף שקל אז בעצם יוצא אותו דבר ,לא?
גמרא בבא בתרא דף ז ע"ב:העניין הוא שגם על פי הלכה חייל מגיע לו כסף מה שאין כן מי שזכה למוד תורה וגם בפועל גם את יודעת שאת צריכה חיילים אבל אברכי כולל שזכו ובאמת זה זכות עצומה לא חייבים לשלם להם
אכן, מצער מאד שאין כאן עדיין מדינת הלכה, לכן מה? לכן לא לדאוג לעצמינו גם לפי כללי המשחק הדמוקרטיים שלהם? לא ממש הבנתי את הטענה הזו,מעריכה את עצמנו מאד
ברור שאנחנו סוג א'
אבל אנחנו לא במדינת הלכה. לצערי.
צאו מהסרט
אנחנו בגלות!
זו לא מדינת תורה.
בלי ציפיות.
כל אחד ידאג לתורה של עצמו בשקט ולשבת שלו
ולא יסמוך על מדינה חילונית שדורסת את התורה.
אם הייתי אמיצה לא הייתי נהנית ממנה כלום
נראה שאתה מבין בכלכלה ,תגיד לי עשיתי חשבון לפני כמה דקות ויצא לי שאם המדינה לוקחת 17 אחוז מכל מאה שקל
שלי אז תאכלס כמה מתוך הכסף הזה חוזר למדינה
לפי החישוב שלי(תקן אותי אם אני טועה)
בקניה הראשונה יוצא ש-17 שקל הולך למדינה
בקניה השניה-14 בערך(ולמרות שהכסף נמצא אצל מישהו אחר,אבל ברור שהמוכר הראשון העלה את המחיר ביותר כסף גם בגלל המוכר השני וכן על זה הדרך
בקניה השלישית 11 בערך וכן על זה הדרך
הגעתי לכמעט 70 אחוז!!
השאלה שלי -האם נכון לומר שכל משק בית שמרוויח נניח 10 אלף שקל בעצם נותן למדינה 70 אחוז??
(נשמע לי מופקע,אבל אני מנסה להבין איפה הטעות שלי בהנחה שאני טועה,אבל אם כן זה משנה את כל ההסתכלות)
תחשבי על זה ככה
אם אני קונה פיצה במאה שקל
אז המוכר פיצה מתמחר הרבה מאוד דברים
פועלים עובדים חומרים שכירות ועוד ועוד
אבל לעניינו הוא מתמחר גם
א.את המע"מ
ב.את המע"מ של שאר השוק
ההיגיון בסעיף א הוא ברור וגם בחלק השני זה ברור
כי אם המוכר נעליים כפי שהבאתי בדוגמה מייקר את המחיר ב17 אחוז ומוכר ב83
במקום ב69 כי 14 שקל הולך למדינה
אז ברור שהמוכר פיצה מתמחר את זה גם וחוזר חלילה
כי הרי אם כל השוק נניח, בדוגמה תיאורטית
לא הייתה משלמת מע"מ, מלבד המוכרי פיצה
ברור שהמחיר היה יורד בסכום הזה
אני מנסה להבין את שורש העניין
אם המדינה לא הייתה לוקחת 17 אחוז מע"מ
האם המחירים היו נופלים ב70 אחוז??
וזה בהחלט קשור אלינו
כי בעצם ערך הכסף שווה רק 30 אחוז
ואם כך אם קיבלנו מהמדינה מיליון שקל נניח
והחזרנו למדינה 300 אלף שקל אז בעצם יוצא אותו דבר ,לא?
@מקצועי בלבדזה היה צונח בכ15%
צריך להבדיל. תרומתך למדינה זה 17%, ואתה עוזר למשק שאנשים יקנו דברים וכך הם יכניסו למדינה כסף
אבל הדבר שאתה קונה הוא שווה פחות 15% למשל אדם ייצר חפץ שזה עלה לו חמישים ש"ח ומוכר במאה זה שווה 85 שח והוא מוכר בעוד 15 שח בשביל המע"מ ואם לא תקנה ממנו או שהוא לא ייצר את זה או שאחר יקנה ממנו
הנחה זו מתבססת על ממוצע סטטיסטי של הכנסה חציונית נמוכה מגובה מחויב במס, אממה שגם הממוצע בחברה הכללית הוא כ6000 ש"ח ופטור ממס, יען כי בכדי ליצור ממוצע אתה לוקח אחד שמרוויח 50k ומשלם 50% מס, והופך אותו לאדם שמרוויח 6000 ופטור, ואיך הם מתיימרים להיות משלמי מיסים יותר מאיתנו? אז ככה, התקשורת כדרכה מניפולטיבית, הם משלבים שני נתונים 1. אחוז העובדים הנמוך במגזר הגברי החרדי 2. ממוצע ההכנסה , הם יזעקו על אחוז העובדים הנמוך ואי תשלום מיסים עקב משכורות נמוכות ובמעבר חד להשוואה לציבור הכללי הם יזכירו רק את אחוז העובדים ללא ממוצע שכר. שימו לב.זה כבר הוסבר באריכות אין ספק שהחרדים לא יכולים להחזיק את המדינה
ובקצרה הציבור כמעט לא משלם מיסים חוץ ממע"מ שזה כ2000 שח אם מוציא הוצאהות חוץ ממשכנתא ושכר לימוד ב14,000 שח [דירות יד ראשונה אנו לא קונים יותר החילונים]
מקבל ישירות חינוך [יסודי על יסודי גנים מעונות] למספר רב יותר של ילדים, מקבל הנחות בארנונה, דמי לידה יותר, מהמקבילו החילוני, [קצבת זקנה מקבל כמו החילוני] קצבת ילדים מקבל יותר ועוד ועוד
יש כאן 3 נקודות חשובותהנחה זו מתבססת על ממוצע סטטיסטי של הכנסה חציונית נמוכה מגובה מחויב במס, אממה שגם הממוצע בחברה הכללית הוא כ6000 ש"ח ופטור ממס, יען כי בכדי ליצור ממוצע אתה לוקח אחד שמרוויח 50k ומשלם 50% מס, והופך אותו לאדם שמרוויח 6000 ופטור, ואיך הם מתיימרים להיות משלמי מיסים יותר מאיתנו? אז ככה, התקשורת כדרכה מניפולטיבית, הם משלבים שני נתונים 1. אחוז העובדים הנמוך במגזר הגברי החרדי 2. ממוצע ההכנסה , הם יזעקו על אחוז העובדים הנמוך ואי תשלום מיסים עקב משכורות נמוכות ובמעבר חד להשוואה לציבור הכללי הם יזכירו רק את אחוז העובדים ללא ממוצע שכר. שימו לב.
ושוב, 'לנו' 'אנחנו' 'הם' - כל המילים הללו הן ממוצע סטטיסטי שיקרי, כי אם יהיו 10 אנשים שמרוויחים 100,000 בחודש ומשלמים למדינה יחדיו כ6 מיליון שנתי, אם נוסיף אליהם עוד עשרה אנשים שמרוויחים 1000 בחודש, אז כולם בממוצע מרוויחים פחות משיעור החייב במס.יש כאן 3 נקודות חשובות
1. כן הם משתכרים יותר מאתינו ללא השוואה, ממוצע כל אחד שם עובד ומשתכר יותר, והנשים שם גם מרוויות יותר מאתנו
2. גם אלה שכן משתכרים גבוה הם יש להם יותר נקודות זיכוי, וכן נהנים הרבה יותר זמן מנקודות זיכוי מס על ילדים כי יש להם יותר הרבה זמן ילדים בבית
3. כפי שנכתב היות שיש לנו יותר ילדים אנו מקבלים יותר, וזה בכל דבר גם בחינוך, גם בבריאות, בחינוך לבד זה אלפי שקלים למשפחה לחודש!!!!!!!!!!!!!
גם האנשים אצלנו שמשתכרים יפה מאוד, חלקם מקבלים מהמדינה יותר ממה שהם נותנים בגלל כמות הילדים שיש להם
כל אחד יכול לעשות חשבון פשוט כמה הוא מקבל ישירות מהמדינה ויראה שהוא מקבל יותר, וזה לא כולל תקציב ביטחון פנים, פרפריה והגליל, ועוד ועוד
דבר ראשון גם העשירון העליון [דהיינו אחד מכל עשר] שמרוויח בממוצע בעבודה למעלה כ33,00 שח תורם למדינה יפה מאוד [ומדובר עובד אחד ולא הזוג ביחד ושמה וודאי שהרוב החילוניםושוב, 'לנו' 'אנחנו' 'הם' - כל המילים הללו הן ממוצע סטטיסטי שיקרי, כי אם יהיו 10 אנשים שמרוויחים 100,000 בחודש ומשלמים למדינה יחדיו כ6 מיליון שנתי, אם נוסיף אליהם עוד עשרה אנשים שמרוויחים 1000 בחודש, אז כולם בממוצע מרוויחים פחות משיעור החייב במס.
אם נשחד כמה ממנכ"לי הקונצרנים הגדולים להצהיר על עצמם כחרדים ניתן להעלות את הממוצע אפילו ליותר מהציבור הכללי.
האם הסיבה שאצלם משתכרים יותר בממוצע זה בגלל שהאברכים מורידים את הממוצע1. כן הם משתכרים יותר מאתינו ללא השוואה, ממוצע כל אחד שם עובד ומשתכר יותר, והנשים שם גם מרוויות יותר מאתנו
מע"מ זה רק על הרווח.
מע"מ זה רק על הרווח.
על הפער בין המחיר הנקוב לתשומות משלמים מע"מ.
אין שקל שממוסה פעמיים במע"מ
@יהודה מילר אני צודק?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים