אם כבר מדברים על פרסום תוך שימוש ב"דריסת" אחרים,
יש דברים יותר דוחים..
הרבה הרבה יותר צורם קו הפרסום של רשת "יש" שבאופן קבוע "תופסים טרמפ" על סגנון המתחרים,
בכל קרן זווית מתנוסס פרסום שלהם עם הלוגו המחודש "יש חסד" כשהויזואל נראה תאומו הסיאמי של "נתיב החסד",
ולפני תקופה, כאשר שפע שוק שינו ל"זול בשפע", יצאו רשת "יש" באותן פרסומות בדיוק, "יש בזול יש בשפע" וכשבקטן בצד היה את הלוגו של "יש". זה היה נראה פשוט "העתק הדבק" מהמודעות של שפע.
פשוט מגעיל אותי אופן הפרסום ש"רוכב" על פרסומים מתחרים.
זה נראה כאילו רשת "יש" פשוט מנסה בכל דרך אפשרית שהלקוח "יתבלבל" בין רשתות אחרות כמו שפע ונתיב החסד ו"יפול" לידיה.
לדעתי הקמפיינים האלו רק דוחים לקוחות. הציבור אינו טיפש, וקולט מסר כזה: "אנחנו (רשת יש) יקרנים, המתחרים זולים, אך היות ואין לנו במה לנפנף (מבצעים/מחירים זולים במיוחד) ואנחנו בכל אופן רוצים שתקנו אצלינו, אנחנו פשוט מנסים לבלבל אתכם, עם אותם הויזואליים והשמות. תראו מבצעים של שפע, תראו מחירים של נתיב החסד, אך המודעה שלנו תעשה לכם מיקס במח, כשהוויזואליים / עיצוב / בריף / שם יהיו ממש דומים, ופשוט תיכנסו לקנות ב"יש"...
הסגנון הזה מגעיל ודוחה!!!
המסר שנקלט אצלי לפחות, שאין להם "מה למכור" משלהם, ומנסים להידמות למתחרים מבחינה וויזואלית בלבד, על מנת להטעות, במילים אחרות: כנראה שהם יקרנים, כי אם הם היו זולים, היה מספיק להם לשווק את עצמם בלי לנסות "להטעות" או "לבלבל".
(אין לי שום קשר לאף רשת. מעצבן אותי הן בתור פרסומאית, והן בתור קונה תמימה, הסגנון הזה של "זה דומה, זה כמעט, אבל זה מועתק!!!!!!"

)
הציבור אינו טיפש. אם אין לכם במה לשווק את עצמכם, עדיף שלא תעשו זאת כלל, מאשר שתנסו "לבלבל" ביניכם לבין רשתות אחרות.