לא מצליח להבין

• הוסף לסימניות
חוץ מזה, יש איזה מין נחיתות אצלינו, כאילו בעל מקצוע חילוני או חנות חילונית הם יותר מקצועיים או מה, כאילו אצל החרדים זה סתם שטיבל. מה שבדרך כלל לא נכון.
לדעתי יש לזה גם סיבה. אצל החילונים הכל עובד עם רושם, כל אחד מנסה לעשות כמה שיותר רושם, הם מדברים במילים גבוהות, ויש להם כל מיני כללים והסדרים, וזה נראה לנו כאילו הם 'באמת' משהו רציני יותר. משא"כ הציבור החרדי בדרך כלל יותר כנה ואמיתי, ורגיל לפשטות וצניעות. הוא מדבר אתך בגובה העיניים, ואומר לך את האמת בדיוק מה שהוא יודע ומה שהוא לא יודע, מה שנותן לך הרגשה כאילו הוא פחות מקצועי וסתם חובבן.

• הוסף לסימניות
אולי כדי לאזן את תמונת המצב, וכדי שלא אצא דפוקה... אצלנו מקפידים רבות בשנים לרכוש מוצרי צריכה ברשת חרדית מסוימת, דייקא. למה? כי בעל הבית, יהודי חרדי, מעניק לאברכים תלושי קניה בחנותו, הרבה הרבה לפני שרשתות אחרות החלו לחקותו.

אז נכון, יש לו סניפים מלוכלכים, לא תמיד מחיריו הם הזולים ביותר, וחלק מן הקופאיות איטיות ברמה מטריפה. אבל אנו רואים לזכות לסייע בכספנו לתומכי תורה.

לעומת זאת, קיימים מצבים בהם איני רואה כל הצדקה לפרנס בעלי חנויות חרדיים, שאינם חושבים שמגיעה לי וליתר לקוחותיהם תמורה הוגנת בעד כספי. התפתחה במחוזותינו תרבות 'בורו פארקית' (המבינים יבינו), של חנויות אנ"ש יקרות להחריד, רק מתוקף היותן חנויות אנ"ש. מדוע בעלי חנויות אלו לא רואים לנכון להתחשב בקהל לקוחותיהם?

ולקינוח- סיפור מזוית אחרת:

כשהתארסתי, רכשה עבורי דודה מזרחיסטית מתנה יוקרתית מאד מאד, באחת מחנויות המתנות שהופיעו בסקר. הדודה היא לקוחה קבועה ונכבדה באותה החנות, ובעת הרכישה היא קבלה הבטחה כי באם המתנה לא תשא חן בעיני- אוכל להמירה בכל חפץ שווה ערך.

יומיים לאחר האירוסין, כשבאתי להחליף את המתנה (סט קפה מהודר ולא פרקטי, למתעניינים), המוכרת סרבה נמרצות, בטענה שלא קיימת אצלה מדיניות של החזרה והחלפה. לא הועילו טענותי שאני אחיינית של איקס, אותה היא מכירה היטב, ושהובטח לאיקס שאוכל להחליף.

אם המדיניות בחנות היא שלא להחליף מוצרים- מדוע הובטח לדודתי שאוכל להחליף את המתנה? אולי רק משום שרצו להחניף לה, היא לא מאנ"ש... ולי כמובן לא החליפו, כי אני כן מאנ"ש, בי מותר לזלזל...

• הוסף לסימניות
יכלו האשכולות ולא יכלו הסיפורים לכאן או לכאן.
מי שמכיר אותי יודע היטב שאני מעדיף כרוני של אנ"ש, וגם משתדל לעשות להם הרבה פרסום חיובי.
אם השאלה היא אם בעלות החנות היא שיקול - אז כן.
לחנות מחללת שבת אני לא נכנס באורח מופגן, (וזה כולל גם את שפע שוק למי שדווקא מתעניין, והאמינו לי שאני מכיר את כל הטענות על הקומבינות וכו', אבל בשורה התחתונה, מי שסוטר על לחיי, לא יהנה מכספי גם אם זה עסקונה פוליטית ותו לא.) אבל לומר שזהו השיקול הראשוני - תלוי מה אני קונה: מוצרי מזון, אוכל מוכן, תבינו בעצמכם שכן, אבל אם זה לא תלוי בהכשר וכו', השיקול הזה הופך להיות משני לעומת נוחות, קרבה, איסוף / משלוח, שירות ועוד.
ו..כן, אני מסכים לגמרי עם העובדה שבציבור שלנו יש לא פחות מוכשרים, אמינים, ומקצועיים, ואפילו הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
אגב, אם זה היה נשמע כך, ההעדפה שלנו את הדתי היא לא 'בגלל ההכשר', כמובן - על זה אין צורך לדבר... בשניהם מדובר בהכשר מהודר, וממילא המאפים לא מיוצרים במקום. השיקול שלנו במקרה הזה הוא בעל הבית נטו.

• הוסף לסימניות
לצערי נתקלתי בשירות גרוע ואנטיפתי יותר בחנויות של אנ"ש. לדוגמא, לגאולה אני לא מתקרבת, יכול להיות שזאת סתם רגישות יתר שלי, אבל כשאני מגיעה לשם תמיד אני חוזרת הביתה בהרגשה נוראית כי צעקו עלי/התעלמו ממני/או סתם מכרו לי לוקשים.
בשכונה שלי (שעדיין יש בה כל מיני) אני מעדיפה את החניות של אנ"ש

• הוסף לסימניות
בבגדים דוקא אנ"ש לטובתנו...
(אני משאירה לך טלפון מודדת לילדה ומחזירה מחר...)
וגם לרעתנו..
כשבחנויות אחרות בעיצומה של סוף עונה והנחות גדולות באנ"ש אפילו לא אחוז של הנחה...
בתכל'ס מי שמכבד את הלקוח, הלקוח יכבד אותו ולא משנה הכיפה שלראשו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נמה;364269:
לצערי נתקלתי בשירות גרוע ואנטיפתי יותר בחנויות של אנ"ש. לדוגמא, לגאולה אני לא מתקרבת, יכול להיות שזאת סתם רגישות יתר שלי, אבל כשאני מגיעה לשם תמיד אני חוזרת הביתה בהרגשה נוראית כי צעקו עלי/התעלמו ממני/או סתם מכרו לי לוקשים.
בשכונה שלי (שעדיין יש בה כל מיני) אני מעדיפה את החניות של אנ"ש

נמאס מהקלישאות!
בכל המקומות יש ישרים ויש שאינם.
יש נותני שירות ויש שאינם.

אני יכולה לתת לך רשימה גדולה מאד של עסקים ב"גאולה" עם שירות מצוין.
זה קטנוני מאד להציג את הדברים כאילו אנ"ש מנצלים את אנ"ש, אולי יש כמה כאלו.
אני יכולה כנגד זה לתת לך רשימה ארוכה מאד של בעלי עסקים חילוניים שניצלו את היותי חרדית וסמכו ע"כ שלא אעמוד על שלי וכד' (לפעמים הצליח להם ולפעמים פחות)

אף אחד לא אומר לקנות אצל אנ"ש שיורק עליכם. (בין בשרות בין במחיר)
אבל האם מלבד זאת, תשתדלו לקנות אצל אנ"ש? תנסו קודם לחפש ולבדוק אולי תמצאו את מבוקשכם אצל אנ"ש?
אני בהחלט כן אעדיף לתת את כספי ליהודי שתו"מ.

בנוגע לפערים במחיר, פעמים רבות כאשר בחנות אנ"ש עולה עוד כמה פרוטות (כשהמחיר אינו מופקע!) אני אומרת לעצמי שלו היו עכשיו אוספים עבורו כסף היתי נותנת כמה שקלים? אז למה לחכות שיגיע להזדקק לבריות. ניתן לו אותם עכשיו בדרך כבוד. (שוב, כשהמחיר אינו מופקע)

• הוסף לסימניות
תשמעו, בתור כך שניהלתי חנות בבני ברק, המצב הוא לא פשוט בשוק, יש היום גימיקים איך להשיג מחירים זולים, ודווקא בגלל שמוכר חרדי ישר דרך ותמים, כדי למכור במחיר שאתם מצפים ממנו כי הוא חרדי, הוא צריך למכור בהפסד, אני נתקלתי במקרים לא נעימים, כשיום אחד אני נתקל בפרסום של רמקולים של קריאטיב, במחיר מבצע: 150 ש"ח ואני מתקשר ליבואן ושואל מה המחיר ירד, הוא אומר לי לא, לי כבעל חנות הוא רצה למכור לי ב155 ש"ח, מה שאומר שאם אני רוצה למכור לכם במחיר של המתחרה, אני צריך להפסיד נשמע הגיוני? לא רק מה מדובר בקומבינות, יש חנויות שיכולות לקנות כמויות ואז המחיר בהתאם, יש חנויות שקונות מוצר אחד בכמות מופרזת ועושה בארטרים, דהיינו החלפת סחורה בעד סחורה וככה משיגה מחירים זולים בהכל, במילים אחרות אם אתם רואים מוכר מסכן שיוצא לו העיניים בגלל שהשני מוכר בזול, זה לא אומר שהוא יקרן או "|גנב" בלשון העמך, הוא בסך הכל מנסה להתפרנס, והוא לפעמים מוכר במחיר הקרן ואפילו פחות מכך רק כדי לרצות אותכם, ומכאן לבוא ולהשמיץ? בנוגע לשירות, לפעמים היבואן מרים קשיים על החנות בנוגע לשירות, השאלה מה החנות עושה ואיזה לחץ היא מנסה להפעיל לטובת הלקוח, וכאן נמדד ההבדל בין חנות עם שירות לבין בלי שירות, למשל החנות של חצי, לא מעניין אותו אחריות מהיבואן, הוא לוקח הכל על גבו, אם צריך הוא מעסיק מהנדס על חשבונו שיתקן, הוא נותן שירות בכל מחיר, שמעתי שבעקבותיו עוד חנויות החלו לעשות זאת, ויש חנויות כמו אני לא רוצה להגרר ללשון הרע, שאפילו לא ינסו לשחזר חשבונית כדי לעזור לך לקבל אחריות, פה אגב יאמר לזכות מחסני חשמל, שהם דווקא יעשו הכל כדי לנסות לאתר חשבונית קניה שלכם כדי לעזור לכם לקבל אחריות

• הוסף לסימניות
טוב,
אם מישהו שאל את עצמו למה השירות בציבור החרדי נראה ככה, התשובה עכשיו ברורה לי מאד:
החרד חרד מהמילה המחרידה ב י ק ו ר ת.

• הוסף לסימניות
מה התעוררת כעת?

מה ההקפצה כעת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;372097:
מה התעוררת כעת?

מה ההקפצה כעת?

אל תעשה את עצמך, המון אנשים היו עדים למה שהיה פה היום. לעשות העתק הדבק עבורך??

• הוסף לסימניות
אני באמת ובתמים - תמים
מה היה כאן?

• הוסף לסימניות
הייתה כאן תגובה שמחקו אותה..

• הוסף לסימניות
תודה mis על הסבר באישי.
------------

כשיש ויכוח על שירות או ויכוח כספי בין 2 משתמשים באתר, האתר הוא לא המקום לסגור חשבונות. למרות שזה נראה מאד אובייקטיבי לכתוב את זה בתוך דיון על שירות במגזר החרדי....

בואו נחזור לשגרה, ונשמור על מכובדות הפורום. (אני כותב את זה ואני לא יודע מי כתב על מי ומה. וזה גם לא חשוב לי לדעת את זה!)

ובאמת, אני ממש לא יודע מה היה כאן, מי נגד מי, וכו'.
אבל אני מאחל לכולם שיתפרנסו זה מזה בכבוד, שיתנו שירות כמו שצריך, ושיתחשבו אחד בשני.
ושיהיה לכולם פרנסה בשפע. אמן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה