לא מצליח להבין

• הוסף לסימניות
באשכול הסמוך מתבצע סקר, כאשר אחת השאלות בו היא "האם יש לך עניין לקנות דווקא בחנות של אנ"ש?"
בתמימותי הייתי בטוח שאין מקום לשאלה כזו בפורום כזה, הרי השאלה לא היתה "האם בכל מחיר תקנה אצל אנ"ש" או "האם תקנה סחורה פחות איכותית רק בגלל שהיא מאנ"ש"
אולם למרבה הפלא, לעת עתה לשליש מהעונים (עונות יותר נכון) אין עניין לקנות אצל אנשים שומרי תורה ומצוות.

מה לגבי "וחי אחיך עמך"? מה לגבי "קנֹה מיד עמיתך"?
מה לגבי "מחזיק ידי עוברי עבירה" (למשל בחנויות שפתוחות בשבת/שמוכרות דברים שלא ברוח התורה וכד')?

האם אתם באמת לא מוצאים עניין לחזק את מי ש"עמך בתורה ובמצוות"?

• הוסף לסימניות
באם איש שלומנו, למרות היותו איש שלומנו, ואולי דוקא בשל עובדה זו, מנצל את אחיו- לקוחותיו וגובה מחיר מופקע (ואיני מדברת על מחיר הגבוה באחוזים בודדים)- נעלם החשק המפעם בי לתרום ולהוזיל לו מהוני.

הסקר המדובר עסק בתחום המתנות. הרשה לי לגלות אזנך, שמרבית החנויות שהופיעו בשאלה הראשונה שבסקר, גובות מחירים מופקעים על פריטים הנמכרים בחנויות חילוניות במחיר נמוך בהרבה. זאת עוד מבלי לציין תודעת שירות לקויה ומזלזלת (משפחתי נכותה עם שתי חנויות מן הרשימה שהופיעה שם).

אנו צריכים להתחשב במוכרים מאנ"ש, אולם הם אינם אמורים להתחשב בנו? אתמהה.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה.... מה כוונתה בשאלה אנ"ש...???
האם לשומרי תו"מ או ל"אנשי שלומינו" במלוא מובן המילה כולל ההתיחסות לעדות???
(השתדלתי לכתוב בעדינות...)

• הוסף לסימניות
פנית אלי? התכוונתי לכלל שומרי התורה והמצוות. אני מתעבת את הכתתיות הנודפת מן המושג, אולם נקטתי בו מכיון שפותח האשכול, כמו גם בעלת הסקר, השתמשו באותו הביטוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;362923:
הרשה לי לגלות אזנך, שמרבית החנויות שהופיעו בשאלה הראשונה שבסקר, גובות מחירים מופקעים על פריטים הנמכרים בחנויות חילוניות במחיר נמוך בהרבה. זאת עוד מבלי לציין תודעת שירות לקויה ומזלזלת (משפחתי נכותה עם שתי חנויות מן הרשימה שהופיעה שם).

אנו צריכים להתחשב במוכרים מאנ"ש, אולם הם אינם אמורים להתחשב בנו? אתמהה.
אני לא דיברתי על מקרים כאלו אלא באופן כללי, האם בגלל שמשפחתך נכוותה בשני חנויות מהרשימה - לא תלכי לבדוק את החנויות האחרות בגלל שאת אומרת "גם הם דוסים, אז זה אומר שגם אצלם הסחורה היא על הפנים/ יקרה/ יחס מזלזל"?
כך זה היה נשמע מהשאלה
נכתב ע"י שיר770;362927:
סתם שאלה.... מה כוונתה בשאלה אנ"ש...???
האם לשומרי תו"מ או ל"אנשי שלומינו" במלוא מובן המילה כולל ההתיחסות לעדות???
(השתדלתי לכתוב בעדינות...)

בתור אחד שלא משייך את עצמו לשום תת-זרם מגזרי (או לחילופין, משייך את עצמו להרבה תתי-זרמים) הנחתי שהכוונה לאנשים שומרי תומ"צ ולאו דוקא לאנשים שלובשים אותו סוג של מעיל ושמכניסים את המכנסיים לגרביים באותה הצורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;362930:
אני לא דיברתי על מקרים כאלו אלא באופן כללי, האם בגלל שמשפחתך נכוותה בשני חנויות מהרשימה - לא תלכי לבדוק את החנויות האחרות בגלל שאת אומרת "גם הם דוסים, אז זה אומר שגם אצלם הסחורה היא על הפנים/ יקרה/ יחס מזלזל"?
כך זה היה נשמע מהשאלה

לא. חלילה וחס. אבדוק גם כאן וגם שם. פער קטן לא ירתיע אותי מלשלם יותר למוכר שומר תומ"צ.

ציינתי כי נכווינו עם שתי חנויות, כי יש לי יותר מהרגשה שהתנהגותן קשורה במישרין לעובדת היות בעליהן מאנ"ש. לא נעים לומר זאת, אך זו המציאות.

• הוסף לסימניות
אני יכול לתת דוגמאות הפוכות לשתי הכיוונים (דהיינו חנויות/רשתות/חברות חילוניות עם שירות גרוע ביותר ולהפך חברות/חנויות חרדיות עם שירות מעולה)
אם יודעים על חנות ספיציפית שהיא בעייתית אז לא נכנסים אליה, אבל לפסול מראש בגלל שהבעלים שומר תורה ומצוות?!?

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
מישהו דיבר על פסילה מראש? אפסול מראש רק באם ידוע לי שטיב המוצרים/השרות לקוי, או שהמחירים מוגזמים.

• הוסף לסימניות
מלכתחילה שאלה כזו היא בעייתית ואין עליה תשובה חד משמעית (כמו בכל סקר).
לכן אני לא עונה לסקרים, מהסיבה הנ"ל, לא בטלפון, לא בדואר ולא ברחובה של עיר או כפר גלובלי :).

• הוסף לסימניות
תסלחו לי על הדעה הבאה, אבל זו שאלה, איך נאמר, ברמה נמוכה מאד.
כי כשאני מבצע קניה ממש לא מעניינות אותי אורחות חייו של נותן השירות (להוציא מקרים קיצוניים) ברור שאני מעדיף תמיד לרכוש אצל מי שאני מרגיש איתו יותר בנוח, אבל השיקול הזה הוא משני לחלוטין. יש שיקולי קירבה, מחיר, שירות, רצינות וכו' הרבה לפני גודל הכיפה ואורך הזקן.

• הוסף לסימניות
לא מסכימה בכלל אם הדברים האחרונים שנאמרו.
בכל קנייה יש כמה וכמה שיקולים. השיקול שומתומ"צ או לא - הוא אפילו לא אחד מהם?
כשיש חנות קרובה יותר ואחת רחוקה יותר, מצד שני הראשונה טיפה יותר יקרה, מצד שלישי יש בה יותר מבחר, ומצד רביעי כאן מי שירוויח את הכסף הוא חילוני וכאן בעלי הבית שומרי מצוות (לא אורך זקן או צבע כיפה, אלא חובש כיפה או גלוי ראש)... כן, גם זה בהחלט שיקול מרכזי אצלנו, וזה עניין הלכתי! מה פתאום לזלזל ככה?

גאה להתוודות כי באופן קבוע אנחנו מאריכים קצת את הדרך בקנייה של החלות והמגדנות של יום שישי כדי לקנות בשנים-שלושה שקלים יותר אצל המוכר חובש הכיפה.

• הוסף לסימניות
ללא ספק, אם יש שתי חנויות שמציעות אותם דברים, אותו שרות, אותם מחירים וכו', אעדיף ללכת לחנות של שומרי תומ"צ.

אבל כמו שאמר כאן מישו, כשמנצלים את זה שצריך לקנות אצל "אנ"ש" ובעלי החנויות רוכבים על זה, אז כמובן שאלך לחנות אחרת. (וכן להפך כמובן..)

בהצלחה,

חיה :)

• הוסף לסימניות
אברימי, אני לא מדבר על מקרים של הפרזה מוגזמת במחיר/שירות גרוע וכד', אלא על התופעה של אנשים (גם חרדים) שיש להם סטיגמה על העסקים החרדים ולכן הם אפילו לא טורחים לבדוק ולהשוות אלא ללכת דווקא לקנות במקום החילוני.
כבר אמרתי שאני יכול לתת דוגמאות ל 2 הכיוונים ואני אעשה זאת כעת:
לפני כחודשיים פניתי לאחד מאתרי המכירות הגדולים (חילוני, לא אזכיר את שמו מפאת לשה"ר) כדי לרכוש רדיו דיסק. שילמתי את הסכום ולאחר כשבוע - קיבלתי את החבילה בדואר. פתחתי אותה וחשכו עיני - תא הדיסקים מלא אבק, המוצר שרוט מספר שריטות, ועם לכלוך דביק מסרטי הדבקה שהוסרו (כנראה הביאו לי משהו מתצוגה).
פניתי לשירות הלקוחות של האתר ואמרו לי שתוך מספר ימים, הספק ייצור איתי קשר. חיכיתי וחיכיתי בסוף התקשרתי שוב, ושוב נאמר לי שהספק ייצור איתי קשר. למחרת קיבלתי טלפון מהספק (החילוני) ששאל מה בדיוק הבעיה, ואם המוצר עובד אז על מה בעצם אני מתלונן. עניתי לו שלאחר שראיתי את מצב המכשיר אפילו לא טרחתי לבדוק אם הוא עובד או לא אלא מיד החזרתי אותו לאריזה ע"מ שאוכל להחזירו ולקבל מוצר חדש, שעליו שילמתי.
הוא ביקש שאשלח להם בדואר רשום את המוצר ו"(האתר) כבר יזכו אותך על המשלוח".
שלחתי.
אחרי שבוע אני שמח למצוא בדואר פתק המודיע שקיבלתי חבילה. באתי הביתה בשמחה עם החבילה וכשפתחתי אותה - אני מגלה את אותו מכשיר בדיוק, עם אותן השריטות ושאריות הדבק, בליווי נייר מודפס. "נבדק, תקין".
מיד פניתי לאתר ואחרי יומיים קיבלתי פניה חוזרת מהם שהספק ייצור איתי קשר. כעבור כמה ימים ועוד כמה פניות מצידי הוא אכן יצר קשר, וטען שחלה טעות, לכן ששוב אני אשלח ושוב ישלחו לי מוצר חדש.
אמרתי לו שאני לא מסכים לשלוח לפני שאני מקבל את המוצר החדש ומזוכה על דמי המשלוח, הרי כבר עבר חודש מאז הרכישה שלי.
הוא התווכח והתווכח ובסוף אמר לי "תשמע, עד יום רביעי מגיע אליך שליח, תתן לו את המוצר והוא יתן לך את המוצר החדש".
חיכיתי עד יום רביעי ואפילו נתתי להם עוד יום. ביום חמישי כשראיתי שהשליח לא הגיע יצרתי קשר עם האתר. הם טענו שהם ניסו ליצור איתי קשר ולא הצליחו, ומה שהם רצו בעצם לומר לי זה שלא קיים אצלנו שירות דואר שליחים אז שאשלח להם את המוצר בדואר. אמרו לי שימצאו פתרון.
לאחר מספר ימים התקשרו מהאתר עם שיחת ועידה לנציגת הספק. הנציגה אמרה "תשמע אנחנו רוצים ללכת לקראתך (איפה הייתם עד עכשיו?) ולתת לך אחת משתי אופציות:
או שתשלח בדואר את המוצר הפגום ואז נשלח לך חזרה את המוצר החדש או שתתן לנו כתובת אחרת שנוכל לבצע את ההחלפה באמצעות דואר שליחים.
כדי לא להלאות אתכם אני לא אפרט יותר חוץ משאיימתי בפנייה לאגודה להגנת הצרכן, אבל מנקודה זו ועד סוף הסיפור הייתי יכול לכתוב כמות זהה לזו שכתבתי עד עכשיו ואף יותר מכך.
(בסופו של דבר - קיבלתי שבוע שעבר את המכשיר החדש בדואר, ולפני יומיים קיבלתי הודעה מהאתר שהם שלחו פקס לחברת האשראי לזכות אותי על המשלוח בדואר).
עד כאן דוגמא על שירות גרוע ביותר
דוגמא הפוכה - לפני זמן מה רכשתי מכשיר טלפון קווי דרך האתר של קניון רפאלי (החרדי), כעבור יומיים בלבד הגיע המוצר תקין, שלם ובלי בעיות וכד'. אין לי ספק שבקנייה הבאה שלי באינטרנט - אעדיף לחפש באתר של קניון רפאלי לפני האתר השני, ואפילו אם המחיר יהיה גבוה יותר בכמה עשרות שקלים (למרות שאני לא בטוח בכלל שאכן המחיר יהיה יותר גבוה).
עוד דוגמא שכולנו מכירים מקרוב - השירות של חברת פונטייפ (החרדית) ראוי לכל שבח. יחס אישי לכל לקוח, מחירים ללא תחרות לפונטים ללא תחרות ושירות מצויין שעושה חשק לחזור ולקנות אצלם גם את החבילה הבאה של הפונטים שלי.

• הוסף לסימניות
נכנסנו אני ואחותי לחנות נעליים בחובבי ציון בפ"ת. אחותי(נשואה +) הובילה במקרה את עגלת תינוקי בן הארבעה חודשים(זה היה לפני כחודש)
היא הכניסה את העגלה עם בני לחנות ואני נכנסתי עוד לפניה וחיפשתי לי נעליים.
המוכר המבוגר בעל הכיפה הסרוגה התעצבן שתינוק העז להיכנס לחנותו ו"חסם" כדבריו את הכניסה לחנות.
הוא צעק עליה שתצא עימו מייד...מיותר לומר שלא קניתי שם רבע נעל.
לדעתי בעיר חרדית זה לא היה קורה.
אגב החנות היתה ריקה לחלוטין חוץ מאיתנו והתינוק לא חסם כלל את פתח החנות...

• הוסף לסימניות
עוד משו -והפעם על שרות לקוחות:
קניתי ברשת חרדית חבילת אגרול קפוא. על האריזה נכתב-מכיל 1 קילו, כ-16 יחידות.
כשטיגנתי את האגרולים ספרתי אותם-היו 12.
טילפנתי להתלונן ונתקלתי בפקידה אטומה כמו קרש שאמרה-כתוב כ...16 ולא 16.
אמרתי לה-כ...16 הכוונה 14 או 15 או אולי 17...
זה גורם לי לא לקנות ממכם יותר...
מה אומר?עניין תסבתא שלה.
כתבתי להם מייל תלונה דווקא אדיב אך לא זכיתי עדיין למענה.
אם תרצו אומר לכם באישי איזו חברה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שסיפורים על אנשים נחמדים ולא נחמדים ושירותים איכותיים או לאו אצל אנ"ש והפכיהם הם לא רלוונטיים כאן. בכל מגזר תוכלו למצוא את המוכר האנטיפת, ובכל מקום אפשר ליפול עם מוצר לא אמין.
השאלה היא אם מלבד כל השיקולים האחרים - ולא חשוב אם לאחריהם או לפניהם - האם אצלכם מופיע גם שיקול של שמירת תומ"צ כאחד מן השיקולים ברשימה.
למרבה הפלא נשמע שיש כאן כאלה שלא!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;363401:
למרבה הפלא נשמע שיש כאן כאלה שלא!

למרבה הפלא.. לדאבון הלב.. לצער העם היהודי על כל גווניו.. :rolleyes:

אני לא מבינה אתכם, לא אכפת לכם אם הכסף שלכם הולך למאכלי שבת ויו"ט או להופעות תאטרון??:eek:

לא מדברים פה על שרות, ותפסיקו להשמיץ את עצמכם. השאלה היתה אם יש לך ממש מתחת הבית מכולת של חילוני, ועוד אחת כזו במרחק של עוד כמה סנטימטרים, והיא בבעלות יהודי משלנו שומר תומ"צ (בלי להכנס לסוג המגבעת ולצבע הגרביים) האם תסכימו 'להרחיק נדוד' ולפרנס משפחה חרדית או לתת את הכסף לחילולי שבת?? אל תסיטו את הנושא בכוונה תחילה, כי זו בהחלט בעיה בציבור החרדי, ואני בשוק שיש כאלו שאפילו לא מנסים להתבייש ולומר זאת בפומבי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;363419:
למרבה הפלא.. לדאבון הלב.. לצער העם היהודי על כל גווניו.. :rolleyes:

אני לא מבינה אתכם, לא אכפת לכם אם הכסף שלכם הולך למאכלי שבת ויו"ט או להופעות תאטרון??:eek:

לא מדברים פה על שרות, ותפסיקו להשמיץ את עצמכם. השאלה היתה אם יש לך ממש מתחת הבית מכולת של חילוני, ועוד אחת כזו במרחק של עוד כמה סנטימטרים, והיא בבעלות יהודי משלנו שומר תומ"צ (בלי להכנס לסוג המגבעת ולצבע הגרביים) האם תסכימו 'להרחיק נדוד' ולפרנס משפחה חרדית או לתת את הכסף לחילולי שבת?? אל תסיטו את הנושא בכוונה תחילה, כי זו בהחלט בעיה בציבור החרדי, ואני בשוק שיש כאלו שאפילו לא מנסים להתבייש ולומר זאת בפומבי.

נכנסתי יום אחד לחנות כדי לקנות מתנה לחברה.

כשבאתי כעבור חצי שעה כדי לקחת את המתנה לאחר העיצוב, ראיתי שה"מעצבת" הוסיפה פריט שלא ביקשתי. אמרתי לה להוציא אותו. היא הוציאה אבל נהיה כמו כתם מכוער של דבק על המתנה. היא לא הסכימה לתקן את זה.

עכשיו, זה לא מעניין אותי היא היא אנ"ש או לא אנ"ש. אני לא אחזור לשם לקנות עוד מתנה.

ברור?

אני חושבת שכן....

ולא נראה לי שיהיה מישהו שיאמר לי, תלכי כי זה כסף שהולך למאכלי שבת.

ומה עם הכסף שלי?? אין לו כבוד???

ושלא תחשבו, אם הסיפור היה קורה בחנות של מישהו לא שומר תומ"צ, גם כן לא הייתי חוזרת לשם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה