לא מקבלת יום חופשי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1063785:
מצטער לקלקל לך את התאוריה...
במעונות שאני מדבר עליהם 50% מהעובדות חילוניות 50% דתיות לאומיות.

ok
אז אפשר להרחיב את ההגדרה.
מצב התעסוקה בקרב נשים בישראל, במיוחד ללא השכלה גבוהה, לא עושה כבוד למדינה הזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1063556:
והמדינה שכל כך דואגת לעובדים הסכימה לזה ולא העלתה את שכר המינמום, כנראה שזה בסדר.

:rolleyes:

עוד דאגה אחת כזו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1063800:
ok
אז אפשר להרחיב את ההגדרה.
מצב התעסוקה בקרב נשים בישראל, במיוחד ללא השכלה גבוהה, לא עושה כבוד למדינה הזו.
מישהו כאן גורם לי להתבייש שאשתי עובדת במעון????:eek:
אוקיי,נרגעתי הן מעצם העובדה שהרבה אנשים הגיבו והשתתפו והבינו וכו'
והן מבחינת ההבהרה שעכשיו יותר מובן לי.
אז תודה לכם חברי פרוג
מבחינתי נעלתי את האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חזק;1063991:
אז תודה לכם חברי פרוג
מבחינתי נעלתי את האשכול.

למרות שנעלת...ומכיוון שנעלבת...
עיין במה שכתבתי בתגובתי "נשים עומדות בתור" לא מדובר בכלל בסוג האנשים שחושב הניק "גלבוע"
נכון עורכות דין אין שם אבל יש שם נשים רגילות עם השכלה רגילה שלמדו קורס מטפלות מטעם התמ"ת שלפעמים אורך יותר זמן מללמוד קורס גרפיקה או צילום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חזק;1063991:
אז תודה לכם חברי פרוג
מבחינתי נעלתי את האשכול.

סליחה, ממש לא זו היתה הכוונה.
מי שצריך להתבייש זה לא העובדות...

• הוסף לסימניות
אצלינו במעון עובדות נשים חשובות הרבה יותר מעורכות דין וכודמה.
(הבת של מרן הרב שך, ועוד כמה מהרמה הזו)
הזכות של לעבוד במעון או בגננות היא זכות שמורה לנשים בעלות רמה יהודית גבוהה ולא ליהודיות עם רמת דת נמוכה או סיניות.
אנחנו מפקידים בידים של הגננות במעון את הילדים שלנו שהם האוצר הכי יקר שלנו ואנחנו סומכים עליהם שהם ילמדו אותם ליטול ידים לפני האוכל ולברך בכוונה ולאהוב את התורה ואת המצוות.
(נ.ב. למיטב ידיעתי אשתו של ראש ישיבת חברון היא גננת, ויש עוד הרבה כאלו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1064098:
אצלינו במעון עובדות נשים חשובות הרבה יותר מעורכות דין וכודמה.
(הבת של מרן הרב שך, ועוד כמה מהרמה הזו)
הזכות של לעבוד במעון או בגננות היא זכות שמורה לנשים בעלות רמה יהודית גבוהה ולא ליהודיות עם רמת דת נמוכה או סיניות.
אנחנו מפקידים בידים של הגננות במעון את הילדים שלנו שהם האוצר הכי יקר שלנו ואנחנו סומכים עליהם שהם ילמדו אותם ליטול ידים לפני האוכל ולברך בכוונה ולאהוב את התורה ואת המצוות.
(נ.ב. למיטב ידיעתי אשתו של ראש ישיבת חברון היא גננת, ויש עוד הרבה כאלו)

אולי את לא יודעת אבל יש מעונות גם מחוץ לבני ברק ויש ילדי מעונות גם מחוץ לירושלים...ולא בכולם עובדות נשים/בנות של...

לאור הפנינים שאני קורא מפרי עטך במשך השנים אני מקווה שלנשים החשובות שהוזכרו כאן את מפרגנת תנאי עבודה טובים יותר מהעובדים שלך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י (נ.ב. למיטב ידיעתי אשתו של ראש ישיבת חברון היא גננת:
לא גננת אלא ריתמיקאית
אבל באמת יש הרבה נשים גדולות שהיו גננות כמו הבת של הרב אלישיב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1064257:
אולי את לא יודעת אבל יש מעונות גם מחוץ לבני ברק ויש ילדי מעונות גם מחוץ לירושלים...ולא בכולם עובדות נשים/בנות של...

לאור הפנינים שאני קורא מפרי עטך במשך השנים אני מקווה שלנשים החשובות שהוזכרו כאן את מפרגנת תנאי עבודה טובים יותר מהעובדים שלך...

אין לי מושג למה הפכת את זה לאישי, ואין לי מושג איך את יודעת מה אני מפרגנת לעובדות שלי.

פרי עטי הוא פרי הגיגי והוא לא קשור לעולם המעשה.
יש לי עובדות שהעלות שלהם היא למעלה מ 10,000 ש"ח לחודש, ו.. הם לא חשבי שכר, ולא יועצי מס, ואין להם תעודות תיכנות. סתם כי הם טובות/מוצלחות/משקיעות בעבודה את כל כוחם/לקוחות אחריות על העבודה, וכל מיני סיבות נוספות.

אם היה לי מעון, תאמיני לי שהעובדות היו מקבלות שכר לפי ותק, לפי מספר ילדים שיש בבית (זה גם שיקול אצלי), ובעיקר לפי לקיחת אחריות והצלחה בעבודה. נכון שבתחילה הייתי נותן להם 3 חודשים שכר מינימום (ואצלי קיבלו את זה גם חשבי שכר מהוללות בתחילה ומי שלא התאים לא הגיע, וכיום חשבת השכר מקבלת קצת הרבה יותר מהשכר בו היא התחילה.)

בכל מקרה אבקש, נא לא לא הפוך את זה לאישי....

• הוסף לסימניות
אולי כי זה אלול???
11 חודשים אני קורא דברים אחרים לחלוטין ביחסך לעובד מעביד כולל באשכול הזה.

• הוסף לסימניות
ממש לא קשור לאלול!

המשכורות הם ענין של כל השנה. (כן, יש אצלי בונוסים של 2000 ש"ח ו 3000 ש"ח, ועובדת מסורה שחסרה כמה שבועות מהעבודה קיבלה משכורת מלאה, אבל הכל כמובן לפי רווחי העסק ולמי שעומדת בדרישות).

אני יכולה לספר מכאן ועד לאמריקה סיפורים על עובדות/מעסיקות לא בסדר, אבל בפורום הזה יש לי מטרה כל הזמן לגרום שהשכירים יבינו שהעלות של העובד למעסיק זה כל כך הרבה, ועם קצת מחשבה הם יוכלו להבין את רוב המעסיקים שלא רואים לנכון לשלם לעובדים שלהם על ימי מחלה יותר ממה שהחוק מחייב, וכל מיני כאלו דברים
(ואני לא אתבייש לכתוב קבל עם ועדה שאצלינו במשרד נותנים כבונוס תשלום עבור ימי מחלה בהרבה מקרים שהחוק לא מחייב, ומנגד, בחוזה העבודה כתוב שימי המחלה ניתנים על פי חוק, בכפוף לחולי אמיתי.... ואין לך מושג כמה טענות שקיבלתי על זה שמקובל להשאר בבית ולנצל את ימי המחלה גם כשלא חולים. את האמת ? נדהמתי. ממש לגנוב כסף.)

כמובן, יש כאלו מעסיקים שלא עומדים במילה שלהם, לא משלמים משכורות בזמן, לא מפרישים פנסיה, לא מכניסים את כל המשכורת לתלוש, והם לא בסדר, אני לא אומרת שכל עם ישראל צדיקים, ואת זה שיש מעסיקים לא בסדר אני משאירה לאחרות כאן בפורום, אבל חייבים להבין שמאד מאד קשה כיום לנהל עסק עם עובדים ומי שלא התנסה בכך לפחות שלא ידון לחובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נפ;1064384:
לא גננת אלא ריתמיקאית
אבל באמת יש הרבה נשים גדולות שהיו גננות כמו הבת של הרב אלישיב

מה הקשר בת של / אשתו של הרב של... באמת....
חסר נשים צעירות או קצת יותר מבוגרות - טובות נהדרות מסורות!! והן לא בת של....
למה אם היא בת של הופך אותה לממש מיוחדת ?
זה שאבא שלה / בעלה מישהו גדול - יפה מאוד, זה לא אומר עליה כלום!

אני אישית מאוד מעריכה את הנשים שעובדות במעון
יש להם המון מסירות! סבלנות! הבנה ! ועוד .... ובכלל שיש להם את היכולת לטפל בילדים קטנים, כי לא כל אחת יכולה לעבוד בזה...
ובאמת לא היה מזיק קצת להעלות להם את התנאים והשכר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1064522:

אני אישית מאוד מעריכה את הנשים שעובדות במעון
יש להם המון מסירות! סבלנות! הבנה ! ועוד .... ובכלל שיש להם את היכולת לטפל בילדים קטנים, כי לא כל אחת יכולה לעבוד בזה...
ובאמת לא היה מזיק קצת להעלות להם את התנאים והשכר!

מצטרפת!
נשים שיש להן יכולות לעבוד עם ילדים במסירות ובסבלנות במשך שעות רבות כ"כ, ובתנאים ירודים כל כך, מוערכות בעיניי ביותר!

• הוסף לסימניות
למה קשור התנאים הירודים?
כל מזכירה / טלפנית / אשת שרות לקוחות מרויחה מליונים?!?

אנו מעריכות את המטפלות על עצם השקעתן בילדינו, בטיפוחם ובגידולם במשך כ50% מהיום...
והכל מאהבה, מסירות, יראת שמיים וסבלנות.

אין קשר להכניס כאן את גובה המשכורת.
[בדיוק כמו שאני לא מעריכה את המזכירה בקופ"ח בגלל גובה המשכורת שלה או בגלל המשמרת אחה"צ הקשה וכו' וכו']

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1064567:
למה קשור התנאים הירודים?
כל מזכירה / טלפנית / אשת שרות לקוחות מרויחה מליונים?!?

אנו מעריכות את המטפלות על עצם השקעתן בילדינו, בטיפוחם ובגידולם במשך כ50% מהיום...
והכל מאהבה, מסירות, יראת שמיים וסבלנות.

אין קשר להכניס כאן את גובה המשכורת.
[בדיוק כמו שאני לא מעריכה את המזכירה בקופ"ח בגלל גובה המשכורת שלה או בגלל המשמרת אחה"צ הקשה וכו' וכו']

לא רציתי הרבה להתערב, אבל אטשטש את הנתונים.
בעבר עבדתי במעון, עני, אבל נותן את כל מה שהחוק מחייב, הוגן
עברתי דירה, וממישהי שבמעון של הבן שלי המטפלות מקבלות: 16 שקל לשעה!!
לא האמנתי, ולא יחסתי לזה חשיבות, כשבאתי לגן, אמרתי כבדרך אגב ממה ששמעתי,
לתדהמתי התברר שזו האמת!!
המטפלות מקבלות תלוש מלא, וצריכות להחזיר את ההפרש שיתקבל להן 16 שקל.
כך גם בדמי ההבראה, הן מקבלות באופן רשמי וצריכות להוציא את הכסף ולהחזירו להנהלה.
הייתי בהלם, לא הכרתי את המושגים,
אז התחלתי לרחרח במעון והוצאתי את הבן של, בגלל עוד שקרים של ההנהלה.
ב"ה עכשיו הוא במעון אחר, בעז"ה טוב ונחמד. ומקווה מאד שהמטפלות לא מקבלות כך אבל אין לי דרך לעצור.
עוד מטפלת שכנה שלי סיפרה שגם במעון שהיא עובדת בו, באותה עיר, גם מקבלים אותו סכום.
כנראה שזו נורמה בעירנו.
הלוואי והייתי יכולה לשנות את העוול הזה, בעיני זה מזעזע, עד עכשיו כשעברה יותר מחצי שנה מאז שמעתי לראשונה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1064632:
לא רציתי הרבה להתערב, אבל אטשטש את הנתונים.
בעבר עבדתי במעון, עני, אבל נותן את כל מה שהחוק מחייב, הוגן
עברתי דירה, וממישהי שבמעון של הבן שלי המטפלות מקבלות: 16 שקל לשעה!!

שאלת רב אם מותר לך להלשין עליהם?
כי אם מותר זה הדבר הראשון שהייתי עושה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1064632:
המטפלות מקבלות תלוש מלא, וצריכות להחזיר את ההפרש שיתקבל להן 16 שקל.
כך גם בדמי ההבראה, הן מקבלות באופן רשמי וצריכות להוציא את הכסף ולהחזירו להנהלה.
הייתי בהלם, לא הכרתי את המושגים,
אז התחלתי לרחרח במעון והוצאתי את הבן של, בגלל עוד שקרים של ההנהלה.
ב"ה עכשיו הוא במעון אחר, בעז"ה טוב ונחמד. ומקווה מאד שהמטפלות לא מקבלות כך אבל אין לי דרך לעצור.
עוד מטפלת שכנה שלי סיפרה שגם במעון שהיא עובדת בו, באותה עיר, גם מקבלים אותו סכום.
כנראה שזו נורמה בעירנו.

ההתנהלות שאת מתארת זאת התנהלות עבריינית, לתת לעובד משכורת או דמי הבראה ולכפות על העובד להחזיר חלק להנהלה מתחת לשולחן אני לא מאמין שיש דבר כזה בישראל.
(תחשבו על זה שאתם מחזירים לבוס שלכם חלק מהמשכות בכל חודש, פשוט לא יאומן)

הדבר קיים ככל נראה רק ברשתות קטנות ופרטיות ששם ההנהלה מחפשת כל דרך להתעשר על חשבון השני גם ספק המזון של המעון וגם את כגרפיקאית לעולם לא תקבלי את המגיע לך וברור שלא בזמן.

ברשת המעונות של ויצ"ו, נעמת, ואמונה וככל הנראה גם בנאות מרגלית אין סיפורים מהסוג הזה, שכר המטפלות המוסמכות הוא 25 שקל לשעה + כל ההטבות הקבועות החוק.

אני מתפלא שעובדות לשעבר במעונות שנאלצה להחזיר חלק מהשכר וההטבות שלה לא התלוננה, אפשר להרים על טיל הנהלה כזאת בפנייה גם לרשות המסים וגם לתמ"ת...

• הוסף לסימניות
מי שעובדת במעון, (ועובדת... לא עובדת על הילדים...) אני שיא המעריכה אותה... כי על ילדים לא ניתן לשקר הם מרגישים מי אוהבת אותם באמת!!!
אשריה...
אני לא הייתי מסוגלת לעבוד שם... אני אוהבת ילדים, אבל את שלי....!!!!!
וקצת את הגדולים יותר שיש כבר מה לדבר איתם......... אבל זה באג שלי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1064640:
שאלת רב אם מותר לך להלשין עליהם?
כי אם מותר זה הדבר הראשון שהייתי עושה.

ת'אמת מרוב שהייתי מזועזעת,
פניתי לתלונות הציבור, אבל ראיתי שאני צריכה להשאיר מידע על עצמי.
ובעלי לא רצה שאתערב בזה, כי לא רצה שיצא עלינו שם מבעלי המעון.
נו, ככה זה עם חרדים. פוחדים להלשין,
אם יש דרך אחרת, שהפניה אנונימית, אשמח לעשות זאת, גם עכשיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1064522:

זה זהיא בת של לא אומר עליה כלום, אבל אפשר לסמוך עליה שתחנך את ילדינו לעשות את הדברים הנכונים בצורה הנכונה.

שתאהיב עליהם את נטילת הידים לפני האוכל, שתשיר איתם בשמחה את מה שצריך מברכת המזון, שתחנך אותם עם שירים יפים עם יראת שמים. (הילדה שלי היתה פעם בגן שכל יום שישי כשההורים באו לקחת את הילדים השיר שהיה מתנגן ברקע היה "שהשמש תעבור עלי", כי הגננת אהבה את השיר הזה, וילדה אחרת היתה בגן שבימי שישי היו שירי שבת - יש לטעמי הבדל מהותי בין צורות החינוך השונות, גם בגילאים האלו)

כמובן, קודם כל צריך שיהיו גננות טובות, אבל בנוסף, עדיף מאד שהגננות הטובות יהיו מושפעות ומשפיעות המון אהבת מצוות ויראת שמים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה