כללי לא קל להיות מעצב!

• הוסף לסימניות
אני מקווה שהרמז יהיה מובן לכולם.
במסעדה.
הלקוח פונה אל המלצר :
אתה יודע מה, התקציב שלי מוקבל עכשיו, לכן תביא לי רק מרק. כן. תביא רק מרק בצל. נכון, שיש בתפריט מרק בצל? מהר בבקשה, בעצם הייתי צריך אותו עוד אתמול.
מה זה? מרק בצל? לפי המתכון הקלאסי? חשבתי שיש לזה טעם אחר...אחר לגמרי...ומה זה בצלחת? שקדי מרק? לא הזמנתי שקדי מרק. ואיפה בשר? מי אוכל מרק ללא בשר? טוב. תשנה את זה מהר.תוסיף איטריות, גזר חתוך יפה, תפוחי אדמה שלא יהיה ריק. ובעיקר תוסיף בשר. ואתה יכול גם לא להוסיף בצל. ותמהר, בבקשה. אני מחכה.
*טועם*. לא רע, אבל הייתי רוצה משהו יותר... לא בנאלי. אולי תעשה לי משהו בסגנון אחר. יופי! יש לי רעיון נהרד! תעשה לי מרק בורש. ותמהר בבקשה!
*מסתכל בתוך הצלחת עם מרק בורש*. אני אפילו לא רוצה לטעום את זה! איפה מצאתם בורש בצבא כזה? למה הוא שחור? הוא מקולקל? אני יודע שאני במשקפי שמש. אני תמיד לובש אותם, אבל אני רוצה לראות מרק בצבע אדום! תעשה לי טובה, תביאי לי בורש אדום, שאני אראה שהוא אדום!
*מסתכל בצלחת*. הנה, עכשיו המרק אדום כמו שצריך. מצויין!
*טועם* מה זה הדבר הזה? זה לא בורש! שום דבר לא יוצא לך. אתה יודע מה, תביא לי את מרק הבצל הזה שהיה בהתחלה. הוא היה בסדר, מקווה שעוד לא שפכת אותו. מה? שפכת? מי ביקש ממך לשפוך אותו? אז תעשה לי אותו מהתחלה, ומהר בבקשה!
*טועם מרק בצל*. לא. הוא בכלל לא טעים. אני בהתחלה אמרתי שהוא לא טעים. לא רוצה לאכול אותו.
אני יודע שאני מעצבן אותך, אבל מה אני יכול לעשות? אני חייב לאכול! אולי תמצא איזה פתרון? אולי מרק פטריות? לא, לא, לא. הבוס שלי לא אוהב פיטריות. אבל תביא, אולי זה יתאים, לא נראה לי, אבל בכל זאת תביא.
*טועם מרק טפיטריות*. לא. זה לא זה. צדקת.
יש לי רעיון מצוין! תעשה לי מנה חמה! כן. תכין מנה חמה. גם משביע וגם המחיר טוב!
*אוכל מנה חמה*. מאד טעים!
*משלם על מנה חמה והולך*

למה זה לא יכול לקרות במסעדה?
ולמה אנשים מנסים לעשות זאת עם מעצבים?
למה אנשים חושבים שנכון לשלם למעצב רק על ה"מנה חמה" הסופית אבל לפני זה להרוג המון זמן על מרק בצל, מרק בלי בצל עם בשר, בורש , לשחזר מרק בצל ראשון ולהכין מרק פיטריות שיהיה? למה????????????

• הוסף לסימניות
כי במסעדה המלצר אומר "מצטער, זה מה שיש"
ואם הלקוח ינסה לעזוב בלי לשלם הוא יקבל תביעה מעו"ד במקרה הטוב.
והמעצב לעולם לא יגיד את זה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;549969:
כי במסעדה המלצר אומר "מצטער, זה מה שיש"
ואם הלקוח ינסה לעזוב בלי לשלם הוא יקבל תביעה מעו"ד במקרה הטוב.
והמעצב לעולם לא יגיד את זה

אני חושבת שצריכים להגדיר מראש מה הלקוח מקבל ומה הוא יכול לשנות.
פעם, היה לי מקרה שהלקוחה עיצבנה אותי. בהתחלה לא היו לה שום דרישות, היא מאד אהבה את העיצוב וכמעט שלחתי את זה לדפוס ואחרי שדיברה עם בעלה אמרה לי שחייבים לשנות את הכל לגמרי. פתאום היא אמרה שרוצה כרטיס לגובה ולא לרוחב ולעשות בדיוק כמו הכרטיס שלה הקודם וכד'...
אז אמרתי לה שאני לא הולכת לשבת על זה עוד 5 שעות וזה מה שיש.
פשוט יש אנשים שחושבים שבגלל שיש לנו מחשב אז הכל אפשרי ואפשר לבקש כמה שינויים שרוצים.

• הוסף לסימניות
אותי הורסים האנשים שחייבים להגיהה את הטקסט אחרי העיצוב. ולא יעזור כמה שתבקש קודם.
כל הגרפיקה מעולה + אבל יש פה שינויים קטנים בטקסטים שגוזלים זמן ומעצבנים...
זה מתומחר בנפרד מבחינתי אבל לא לומדים לקח...

• הוסף לסימניות
אנשים משלמים על מה שדורשים מהם לשלם.
ומתייחסים למעצב/מלצר/שף כמו שהוא משדר שצריך להתייחס אליו.

כמובן שזה בהכללה וכמובן שאני לחלוטין מודעת לזה שהתחום שלנו בעייתי ושלקוחות נוטים לנסות לנצל מעצבים הרבה יותר ממה שהם נוטים לנסות לנצל מלצרים, אבל כל עוד ימשיכו להופיע כאן שאלות שמעידות על עבודה ללא חוזה, ללא סיכום מחיר מראש, ללא הגבלת סקיצות - התחום שלנו ימשיך להיראות כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;550059:

כמובן שזה בהכללה וכמובן שאני לחלוטין מודעת לזה שהתחום שלנו בעייתי ושלקוחות נוטים לנסות לנצל מעצבים הרבה יותר ממה שהם נוטים לנסות לנצל מלצרים, אבל כל עוד ימשיכו להופיע כאן שאלות שמעידות על עבודה ללא חוזה, ללא סיכום מחיר מראש, ללא הגבלת סקיצות - התחום שלנו ימשיך להיראות כך.
מסכימה איתך ב-100%

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;550059:

אני לא כל כך מסכימה איתך.

גם עם חוזים, ואישורים, ומקדמות עדיין יש הרבה לקוחות שמנצלים.
אומרים להם עד הגהה אחת, מקבלים מאה. לכי תסבירי להם אחר כך לגבי התשלום. אז מתחילים ויכוחים ובעיות. וזה לא משנה שהלקוח ידע מראש. עדיין ברגע שהוא יצטרך להוסיף תוספת, זה יהפוך לאי נעימות בריבוע.

יש גם לקוחות נחמדים לפעמים כמו לקוח שנתן לי בלי שביקשתי תוספת תשלום בגלל שטרטר אותי יותר ממה שהתכוון. החומר לא היה מוגה כמו שצריך. לא הצטרכתי אפילו לבקש.

אבל הוא יוצא דופן.

לגבי חוזים, כבר כתבתי בעבר שלקוחות לא מעוניינים לחתום על חוזה. זה מפחיד אותם ואין להם חשק להתחיל לעבור על חוזה עם עורך דין שיעלה להם כפול ממה שתעלה להם פרסומת מסכנה.

אני כותבת את התנאים באימייל ומבקשת מהלקוח שיאשר.

ובכל זאת תמיד יש בעיות בסוף. לקוח שרוצה דברים שלא מקובל לתת כמו קבצים פתוחים. היה אחד שאיים עלי בבית דין בשביל קובץ פתוח. כאילו מה? מי חייב לתת כאלה דברים? או לקוח שרצה רק את הרקע שיוכל להחליף את כל המלל בעצמו בלי שיצטרך לשלם או שבן דודו יעשה לו את זה.

פשוט ממאיס את כל המקצוע הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י alizae;549966:
אני מקווה שהרמז יהיה מובן לכולם.
במסעדה.
הלקוח פונה אל המלצר :
אתה יודע מה, התקציב שלי מוקבל עכשיו, לכן תביא לי רק מרק. כן. תביא רק מרק בצל. נכון, שיש בתפריט מרק בצל? מהר בבקשה, בעצם הייתי צריך אותו עוד אתמול.
מה זה? מרק בצל? לפי המתכון הקלאסי? חשבתי שיש לזה טעם אחר...אחר לגמרי...ומה זה בצלחת? שקדי מרק? לא הזמנתי שקדי מרק. ואיפה בשר? מי אוכל מרק ללא בשר? טוב. תשנה את זה מהר.תוסיף איטריות, גזר חתוך יפה, תפוחי אדמה שלא יהיה ריק. ובעיקר תוסיף בשר. ואתה יכול גם לא להוסיף בצל. ותמהר, בבקשה. אני מחכה.
*טועם*. לא רע, אבל הייתי רוצה משהו יותר... לא בנאלי. אולי תעשה לי משהו בסגנון אחר. יופי! יש לי רעיון נהרד! תעשה לי מרק בורש. ותמהר בבקשה!
*מסתכל בתוך הצלחת עם מרק בורש*. אני אפילו לא רוצה לטעום את זה! איפה מצאתם בורש בצבא כזה? למה הוא שחור? הוא מקולקל? אני יודע שאני במשקפי שמש. אני תמיד לובש אותם, אבל אני רוצה לראות מרק בצבע אדום! תעשה לי טובה, תביאי לי בורש אדום, שאני אראה שהוא אדום!
*מסתכל בצלחת*. הנה, עכשיו המרק אדום כמו שצריך. מצויין!
*טועם* מה זה הדבר הזה? זה לא בורש! שום דבר לא יוצא לך. אתה יודע מה, תביא לי את מרק הבצל הזה שהיה בהתחלה. הוא היה בסדר, מקווה שעוד לא שפכת אותו. מה? שפכת? מי ביקש ממך לשפוך אותו? אז תעשה לי אותו מהתחלה, ומהר בבקשה!
*טועם מרק בצל*. לא. הוא בכלל לא טעים. אני בהתחלה אמרתי שהוא לא טעים. לא רוצה לאכול אותו.
אני יודע שאני מעצבן אותך, אבל מה אני יכול לעשות? אני חייב לאכול! אולי תמצא איזה פתרון? אולי מרק פטריות? לא, לא, לא. הבוס שלי לא אוהב פיטריות. אבל תביא, אולי זה יתאים, לא נראה לי, אבל בכל זאת תביא.
*טועם מרק טפיטריות*. לא. זה לא זה. צדקת.
יש לי רעיון מצוין! תעשה לי מנה חמה! כן. תכין מנה חמה. גם משביע וגם המחיר טוב!
*אוכל מנה חמה*. מאד טעים!
*משלם על מנה חמה והולך*

למה זה לא יכול לקרות במסעדה?
ולמה אנשים מנסים לעשות זאת עם מעצבים?
למה אנשים חושבים שנכון לשלם למעצב רק על ה"מנה חמה" הסופית אבל לפני זה להרוג המון זמן על מרק בצל, מרק בלי בצל עם בשר, בורש , לשחזר מרק בצל ראשון ולהכין מרק פיטריות שיהיה? למה????????????
מסכים עם כל מילה. (אפילו צלצלתי תודה, ולא בטעות ;)).
אבל....
תרשו לי להרגיז קצת, שיש גם צד שני.

בחנות למתנות.
הלקוח פונה אל המוכר :<o></o>
אתה יודע מה, התקציב שלי מוגבל עכשיו, לכן תביא לי רק משהו קטן. כן. תביא רק מתנה ליום הולדת, איזה פנקס מכתביות קטן. נכון, שיש בחנות דברים פשוטים? מהר בבקשה, בעצם הייתי צריך אותה עוד אתמול.<o></o>
מה זה? מתנה זה? לפי האופנה הקלאסית? חשבתי שזה יראה אחרת...אחרת לגמרי...ומה זה ליד? מפוזרים סוכריות? לא ביקשתי סוכריות. ואיפה דף ברכה? מי נותן מתנה בלי מכתב ברכה? טוב. תשנה את זה מהר. תוסיף קצת קישוטים, עלים, וניר צלופן שלא יהיה ריק. ובעיקר תוסיף עוד דברים. ואתה יכול גם בלי הפנקס. ותמהר, בבקשה. אני מחכה.<o></o>
*המוכר מעצב מתנה שונה*. לא רע, אבל הייתי רוצה משהו יותר... לא בנאלי. אולי תעשה לי משהו בסגנון אחר. יופי! יש לי רעיון נהרד! תעשה לי מתנת בת מצוה, אולי שעון ממותג. ותמהר בבקשה!<o></o>
*מסתכל על השעון*. אני אפילו לא רוצה להסתכל מה השעה! איפה מצאתם שעון בצבע כזה? למה הוא שחור? הוא מקולקל? אני יודע שאני במשקפי שמש. אני תמיד לובש אותם, אבל אני רוצה לראות שעון בצבע אדום! תעשה לי טובה, תביאי לי שעון אדום, שאני אראה שהוא אדום!<o></o>
*מסתכל על העיצוב המחודש*. הנה, עכשיו השעון אדום כמו שצריך. מצויין!<o></o>
*בוחן ובודק* מה זה הדבר הזה? זה לא יפה! שום דבר לא יוצא לך. אתה יודע מה, תביא לי את הפנקס הזה שהיה בהתחלה. הוא היה בסדר, מקווה שעוד לא פירקת את העיצוב. מה? פירקת? מי ביקש ממך לפרק אותו? אז תעשה לי אותו מהתחלה, ומהר בבקשה!<o></o>
*ושוב*. לא. הוא בכלל לא יפה. אני בהתחלה אמרתי שהוא לא יפה ולא מתאים. לא רוצה לקנות אותו.<o></o>
אני יודע שאני מעצבן אותך, אבל מה אני יכול לעשות? אני חייב מתנה! אולי תמצא איזה פתרון? אולי מתנת אירוסין? לא, לא, לא. אין לי בכלל אירוסין באופק. אבל תביא, אולי זה יתאים, לא נראה לי, אבל בכל זאת תביא. <o></o>
*מעצב מחדש*. לא. לא. צדקת. אין לי מה לעשות עם זה<o></o>
יש לי רעיון מצוין! תן לי מחזיק מפתחות וזהו! כן. המחזיק מפתחות בשקל וחצי. גם חמוד וגם המחיר טוב!<o></o>
*לוקח את המחזיק מפתחות*. מאד לטעמי!<o></o>
*משלם עליו והולך*<o></o>
<o></o>
וזה יכול לקרות לכל אחד, כך או אחרת....
מסקנא. הלקוח תמיד צודק, אלא אם כן אני בצד של המוכר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;550317:
אבל....

בחנות למתנות.
הלקוח פונה אל המוכר :<O></O>
אתה יודע מה, התקציב שלי מוגבל עכשיו, לכן תביא לי רק משהו קטן. כן. תביא רק מתנה ליום הולדת, איזה פנקס מכתביות קטן. נכון, שיש בחנות דברים פשוטים? מהר בבקשה, בעצם הייתי צריך אותה עוד אתמול.<O></O>
מה זה? מתנה זה? לפי האופנה הקלאסית? חשבתי שזה יראה אחרת...אחרת לגמרי...ומה זה ליד? מפוזרים סוכריות? לא ביקשתי סוכריות. ואיפה דף ברכה? מי נותן מתנה בלי מכתב ברכה? טוב. תשנה את זה מהר. תוסיף קצת קישוטים, עלים, וניר צלופן שלא יהיה ריק. ובעיקר תוסיף עוד דברים. ואתה יכול גם בלי הפנקס. ותמהר, בבקשה. אני מחכה.<O></O>
*המוכר מעצב מתנה שונה*. לא רע, אבל הייתי רוצה משהו יותר... לא בנאלי. אולי תעשה לי משהו בסגנון אחר. יופי! יש לי רעיון נהרד! תעשה לי מתנת בת מצוה, אולי שעון ממותג. ותמהר בבקשה!<O></O>
*מסתכל על השעון*. אני אפילו לא רוצה להסתכל מה השעה! איפה מצאתם שעון בצבע כזה? למה הוא שחור? הוא מקולקל? אני יודע שאני במשקפי שמש. אני תמיד לובש אותם, אבל אני רוצה לראות שעון בצבע אדום! תעשה לי טובה, תביאי לי שעון אדום, שאני אראה שהוא אדום!<O></O>
*מסתכל על העיצוב המחודש*. הנה, עכשיו השעון אדום כמו שצריך. מצויין!<O></O>
*בוחן ובודק* מה זה הדבר הזה? זה לא יפה! שום דבר לא יוצא לך. אתה יודע מה, תביא לי את הפנקס הזה שהיה בהתחלה. הוא היה בסדר, מקווה שעוד לא פירקת את העיצוב. מה? פירקת? מי ביקש ממך לפרק אותו? אז תעשה לי אותו מהתחלה, ומהר בבקשה!<O></O>
*ושוב*. לא. הוא בכלל לא יפה. אני בהתחלה אמרתי שהוא לא יפה ולא מתאים. לא רוצה לקנות אותו.<O></O>
אני יודע שאני מעצבן אותך, אבל מה אני יכול לעשות? אני חייב מתנה! אולי תמצא איזה פתרון? אולי מתנת אירוסין? לא, לא, לא. אין לי בכלל אירוסין באופק. אבל תביא, אולי זה יתאים, לא נראה לי, אבל בכל זאת תביא. <O></O>
*מעצב מחדש*. לא. לא. צדקת. אין לי מה לעשות עם זה<O></O>
יש לי רעיון מצוין! תן לי מחזיק מפתחות וזהו! כן. המחזיק מפתחות בשקל וחצי. גם חמוד וגם המחיר טוב!<O></O>
*לוקח את המחזיק מפתחות*. מאד לטעמי!<O></O>
*משלם עליו והולך*<O></O>
<O></O>

חכם מה הוא עושה?
בונה בריף!

מה אתה צריך, מתנה?
למי, לבייביסיטר? מתנת בת מצוה לאחינית? יום הולדת לאח?
מה אתה רוצה להביע במתנה? הוקרה, ברכה מסוג זה או אחר?
מה התקציב שלך?

יופי, יש לי כאן את X ב-12.90,
את Y ב 17.30,
ואת W ב-14.50,
תראה מה יותר מתאים לך, ואם תרצה עיצוב תוספת 3 שקלים.

יופי בחרת את זה? מצוין,
שילם, לקח והלך.... העיצוב לא היה בתקציב.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;550152:

אומרים להם עד הגהה אחת, מקבלים מאה. לכי תסבירי להם אחר כך לגבי התשלום. אז מתחילים ויכוחים ובעיות. וזה לא משנה שהלקוח ידע מראש. עדיין ברגע שהוא יצטרך להוסיף תוספת, זה יהפוך לאי נעימות בריבוע.

יש גם לקוחות נחמדים לפעמים כמו לקוח שנתן לי בלי שביקשתי תוספת תשלום בגלל שטרטר אותי יותר ממה שהתכוון. החומר לא היה מוגה כמו שצריך. לא הצטרכתי אפילו לבקש.

אבל הוא יוצא דופן.

לגבי חוזים, כבר כתבתי בעבר שלקוחות לא מעוניינים לחתום על חוזה. זה מפחיד אותם ואין להם חשק להתחיל לעבור על חוזה עם עורך דין שיעלה להם כפול ממה שתעלה להם פרסומת מסכנה.

ובכל זאת תמיד יש בעיות בסוף. לקוח שרוצה דברים שלא מקובל לתת כמו קבצים פתוחים. היה אחד שאיים עלי בבית דין בשביל קובץ פתוח. כאילו מה? מי חייב לתת כאלה דברים? או לקוח שרצה רק את הרקע שיוכל להחליף את כל המלל בעצמו בלי שיצטרך לשלם או שבן דודו יעשה לו את זה.

במקום שהמקצוע ימאס - ניתן התגמש.

אם הלקוח רוצה עוד שינויים, עוד עיצובים, עוד דוגמאות, עיצוב מחדש וכו' וכו', אז יש מקום לטענות שהובאו לעיל.

אבל לקוח שמעוניין בקובץ מקור - זה לקוח שאינו מודע לנושא הזה שעל קובץ מקור יש כאלו שלוקחים תוספת, והוא יודע שזה לא מוסיף לך עבודה בכלל, אז מה אכפת לך לתת לו? לדעתי - אם תתני לו בחינם, יש סיכוי שהוא יבוא אליך לעוד עבודות, אם לא, אז הוא נשרף אצלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;550152:

אבל הוא יוצא דופן.

ושוב...
איך שתרצי לנהל את העסק שלך כך הוא יתנהל.
אם לא תסכימי לעבוד ללא חוזה (ואגב, חוזה לא חייב להיות מסמך מפחיד בן 5 עמודים שמנוסח בשפה משפטית) - זה מה שיהיה.
אם לא תסכימי לתת קבצים פתוחים - זה מה שיהיה.
אם לא תסכימי לטרטורים - לא יטרטרו אותך.

שוב, ברור שתמיד יהיו את אלה שינסו.
גם לי היו כאלו. לעיתים רחוקות עדיין יש שמנסים אותי.
אבל למדתי, עם הזמן והניסיון, להיות אסרטיבית, לסנן מראש לקוחות בעייתיים, ולעיתים רחוקות להצטרך לחתוך באמצע פרוייקט של לקוח בעייתי.
כיום רוב הלקוחות שלי הם לקוחות קבועים וחוזרים שמספקים לי ב"ה פרנסה יפה, וכולם לקוחות אמינים, ישרים, שמעריכים אותי כאשת מקצוע ומשלמים כראוי ובזמן. פשוט כי לא הסכמתי להתפשר על המוני הנצלנים והמעצבנים שפגשתי בדרך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;550410:
כיום רוב הלקוחות שלי הם לקוחות קבועים וחוזרים שמספקים לי ב"ה פרנסה יפה, וכולם לקוחות אמינים, ישרים, שמעריכים אותי כאשת מקצוע ומשלמים כראוי ובזמן. פשוט כי לא הסכמתי להתפשר על המוני הנצלנים והמעצבנים שפגשתי בדרך.
ולאן הולכים כל אלה שפגשת בדרך????????????????
למעצבים שלא רגילים להגיד "לא" ולהציב גבולות מהתחלה. ואז מנסים אותם ומעצבנים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;550317:
אבל....

בחנות למתנות.
הלקוח פונה אל המוכר :<o></o>
אתה יודע מה, התקציב שלי מוגבל עכשיו, לכן תביא לי רק משהו קטן. כן. תביא רק מתנה ליום הולדת, איזה פנקס מכתביות קטן. נכון, שיש בחנות דברים פשוטים? מהר בבקשה, בעצם הייתי צריך אותה עוד אתמול.<o></o>
מה זה? מתנה זה? לפי האופנה הקלאסית? חשבתי שזה יראה אחרת...אחרת לגמרי...ומה זה ליד? מפוזרים סוכריות? לא ביקשתי סוכריות. ואיפה דף ברכה? מי נותן מתנה בלי מכתב ברכה? טוב. תשנה את זה מהר. תוסיף קצת קישוטים, עלים, וניר צלופן שלא יהיה ריק. ובעיקר תוסיף עוד דברים. ואתה יכול גם בלי הפנקס. ותמהר, בבקשה. אני מחכה.<o></o>
*המוכר מעצב מתנה שונה*. לא רע, אבל הייתי רוצה משהו יותר... לא בנאלי. אולי תעשה לי משהו בסגנון אחר. יופי! יש לי רעיון נהרד! תעשה לי מתנת בת מצוה, אולי שעון ממותג. ותמהר בבקשה!<o></o>
*מסתכל על השעון*. אני אפילו לא רוצה להסתכל מה השעה! איפה מצאתם שעון בצבע כזה? למה הוא שחור? הוא מקולקל? אני יודע שאני במשקפי שמש. אני תמיד לובש אותם, אבל אני רוצה לראות שעון בצבע אדום! תעשה לי טובה, תביאי לי שעון אדום, שאני אראה שהוא אדום!<o></o>
*מסתכל על העיצוב המחודש*. הנה, עכשיו השעון אדום כמו שצריך. מצויין!<o></o>
*בוחן ובודק* מה זה הדבר הזה? זה לא יפה! שום דבר לא יוצא לך. אתה יודע מה, תביא לי את הפנקס הזה שהיה בהתחלה. הוא היה בסדר, מקווה שעוד לא פירקת את העיצוב. מה? פירקת? מי ביקש ממך לפרק אותו? אז תעשה לי אותו מהתחלה, ומהר בבקשה!<o></o>
*ושוב*. לא. הוא בכלל לא יפה. אני בהתחלה אמרתי שהוא לא יפה ולא מתאים. לא רוצה לקנות אותו.<o></o>
אני יודע שאני מעצבן אותך, אבל מה אני יכול לעשות? אני חייב מתנה! אולי תמצא איזה פתרון? אולי מתנת אירוסין? לא, לא, לא. אין לי בכלל אירוסין באופק. אבל תביא, אולי זה יתאים, לא נראה לי, אבל בכל זאת תביא. <o></o>
*מעצב מחדש*. לא. לא. צדקת. אין לי מה לעשות עם זה<o></o>
יש לי רעיון מצוין! תן לי מחזיק מפתחות וזהו! כן. המחזיק מפתחות בשקל וחצי. גם חמוד וגם המחיר טוב!<o></o>
*לוקח את המחזיק מפתחות*. מאד לטעמי!<o></o>
*משלם עליו והולך*<o></o>
<o></o>

שטויות והבלים
המוכר ממשיך ללקוח הבא ונותן לזה עם המשקפי שמש להתייבש עד שיבין שאינו רצוי פה, ובטח בערב חג שיש לו הרבה עבודה.
תנסה פעם אחד לבוא לחנות ספרים ולבקש שיחליפו לך רק את העטיפה של הספר כי זה ליום הולדת ולא לבר מצווה או הפוך, המוכר יגיד לך רגע רגע...... עד שתבין או שאתה משלם או שאתה נשאר שם עד שהחנות נסגרת, ותנסה לאיים עליו שאתה לא קונה, הוא אפי' לא יגיב לך.
וההבדל פשוט שמעצב עבד 5 שעות על דבר, לא כמו המוכר ש-3 דקות עיצב משהו ומוכן בשביל הבן אדם הנכס שממולו להשקיע וד 5 דקות או 15 דקות, אבל בעיצוב זה עוד 5 שעות נוספות עבודה,
ולסיכום : אין דומה הטענה לפירכא.

ועוד דבר - חוזה לא תמיד יעזור, לך תתחיל להכין עוד ארון לקלסרים מדפי בית הדין ולהבדיל בתי משפט, תצטרך טוען רבני + עו"ד,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י alizae;550425:

נראה לי שהם באים אלי
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י alizae;550425:

נו, אז מה?
אני לא אחראית להרגלי העבודה של מעצבים אחרים.

מה שאני כן עושה זה לכתוב את הדברים האלה שוב ושוב כאן בפורום, בתקווה שעוד מעצבים ילמדו ויישמו וכך לכולנו תהיה סביבת עבודה נעימה יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת