מידע שימושי לבלוע פנינה??

• הוסף לסימניות
אני מבינה מאיפה הגישה שלך באה
אבל אני שמחה בשבילך שלא חשת אף פעם טעמה של לידה קשה מהי
נתקלתי במקרים שנשים סבלו מייסורי תופת עוד הרבה זמן אחרי הלידה
יש לך מושג כמה קשה לטפל בתינוק כשאת כולך כאובה?
יש לך מושג כמה נשים לא יכולות לחשוב על לידה נוספת כעבור שנה ואפילו שנתיים?
יש לך מושג אלו השלכות ניתן להמשיך לסחוב לכל החיים בעקבות משהו לא מוצלח בלידה?

כנראה שלא.
שמחה בשבילך
העיקר בבריאות ובידיים מלאות לכולן!

תפילות על לידה קלה זה כולל גם שהלידה תעבור בשלום ולא יהיו סיבוכים וסכנות לאם.
אם האם תהיה בסכנה ממילא זה ישפיע גם על העובר ואולי גם על הלידות הבאות (אם יהיו...)

• הוסף לסימניות
רבינו בחיי פרשת תצוה
ודע כי נמצא כתוב בספרי חכמת הטבע, כי כל האבנים היקרות שהם עקריות ושרשיות אינן אלא י"ב והם אבות לכל שאר האבנים, וכל השאר מיניהם ענפיהן ותולדותיהן. ומה שנתן אבן "אודם" לראובן, על שם שהאדימו פניו בחטא בלהה כשבלבל יצועי אביו והודה ולא בוש, והאבן הזאת נקרא רובי"ן והוא גדל במקומות ידועים בים, והוא סלע גדול, ומוצאו כמוצא הכסף וכמוצא הזהב, והסלע והמוצא ההוא קורין אותו בלאש"ו, ורובינו ובלאש"ו הכל מין אחד וחתיכה אחת, אלא שהרובי"ן הוא אדום בתכלית, וכן תרגומו: סמקן, והוא מבחר האבן כמין ענפים שבולטים ממנו ונמשכים ממנו, והבלאש"ו הוא למטה ממנו מאד במעלת האדמומית, ומפני זה נקרא מבחר האבן הזאת בלשוננו "אודם" כי מראהו אדום כדם, וסגולתו שכל אשה שנושאתו אינה מפלת לעולם נפלים, ואמרו שהוא טוב לאשה המקשה לילד, ואם היו שוחקים אותו ומערבים אותו באכילה ובשתיה מועיל הרבה להריון כדודאים שמצא ראובן ששם דמות אדם, ועל כן נכתב "אדם" חסר וי"ו להורות על אדם, כי המקרא יורה עצמותו של אבן

• הוסף לסימניות
את אבן הפנינה ניתן להשיג אצל הרב אלישע הלברשטאם - האדמו"ר מגארליץ.
רח' רבן גמליאל 1 בבני ברק, 03-5704204 (ניתן לבקש הנחה לאברכי כולל)
יש גם נקודות איסוף בירושלים רח' חנה ובביתר.

יש המון סיפורים שהפנינה עזרה - וגם להיפך...

סיפור מעניין מופיע בקישור הבא (פתוח בנטפרי):
http://www.midwivesil.co.il/?CategoryID=360&ArticleID=448

בשורות טובות ובהצלחה

• הוסף לסימניות
הרב אויערבאך זצ"ל אמר ש"אבני תקומה" שמוכרים ללידה קלה, זה בוודאי תקומה - למי שמוכר אותם. מן הסתם הפנינים באותה הקטגוריה.

• הוסף לסימניות
האמת היא שתמיד ידענו שיופיה של בת ישראל הוא בתוכה
אז הכי טבעי ומתבקש זה לשים בפנים כמה פנינים... ;)

- בורחת - - -

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רבינו בחיי פרשת תצוה
ודע כי נמצא כתוב בספרי חכמת הטבע, כי כל האבנים היקרות שהם עקריות ושרשיות אינן אלא י"ב והם אבות לכל שאר האבנים, וכל השאר מיניהם ענפיהן ותולדותיהן. ומה שנתן אבן "אודם" לראובן, על שם שהאדימו פניו בחטא בלהה כשבלבל יצועי אביו והודה ולא בוש, והאבן הזאת נקרא רובי"ן והוא גדל במקומות ידועים בים, והוא סלע גדול, ומוצאו כמוצא הכסף וכמוצא הזהב, והסלע והמוצא ההוא קורין אותו בלאש"ו, ורובינו ובלאש"ו הכל מין אחד וחתיכה אחת, אלא שהרובי"ן הוא אדום בתכלית, וכן תרגומו: סמקן, והוא מבחר האבן כמין ענפים שבולטים ממנו ונמשכים ממנו, והבלאש"ו הוא למטה ממנו מאד במעלת האדמומית, ומפני זה נקרא מבחר האבן הזאת בלשוננו "אודם" כי מראהו אדום כדם, וסגולתו שכל אשה שנושאתו אינה מפלת לעולם נפלים, ואמרו שהוא טוב לאשה המקשה לילד, ואם היו שוחקים אותו ומערבים אותו באכילה ובשתיה מועיל הרבה להריון כדודאים שמצא ראובן ששם דמות אדם, ועל כן נכתב "אדם" חסר וי"ו להורות על אדם, כי המקרא יורה עצמותו של אבן

מעניין מאוד, הרי לפי התיאור הנ"ל מדובר באלמוג (קורל) שהוא אכן גדל בים, צבעו אדום חזק ויש גם מינים ורודים וכתומים שהאודם פחות בולט בהם.
לעומת מה שקוראים היום אבן אודם, או רובי שזו אבן שמקורה דווקא ביבשה, אבן יקרה מאוד ששובצה בכתרי מלכים. הגוון שלה הוא יותר עמוק, קרוב לבורדו, מלטשים אותה בצורה דומה ליהלום.

לגבי סגולות -
לבקש ולהתפלל הרבה!
לומר תהילים בכוונה.
לשים צדקה כל יום, וגם בזמן הלידה עצמה.
והכי חשוב! לבטוח ב-ה' שהכל יהיה כשורה בעז"ה.

אם יש משהו ספציפי שקשה לך בלידה אפשר לפנות אלי למייל (לא באישי, לא נוח לי לענות כאן)
יש לי מדריך שכתבתי בנושא ואשמח לעזור.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
אני חושבת לגבי הסגולות הללו, שאם גדול נותן את זה,
יש על מה לסמוך, וזה חלק מהסגולה והכח שלה,
עצם זה שהרב נותן אותה, ואמונת החכמים שלנו.

לגבי פנינה שמסתובבת, הייתי מבררת טוב מה מקורה.

• הוסף לסימניות
סגולה ללידה קלה (ולא רק...) -
ליטול ידיים למלווה מלכה

• הוסף לסימניות
שאלתי פעם את אחד מגדולי הרבנים [ליטאי] על סגולות לפני לידה, והוא ענה לי שמלבד פתיחת הארון ע"י הבעל בחודש תשיעי, [פעם אחת מספיק, לא צריך שוב ושוב... פרסומי ניסא...] מובא במקורות הקדמונים גם טהרה בחודש תשיעי. [ומכיון שזהו רק לסגולה ארין בו את החומרות הרגילות]. ותו לא!!
כמובן שכל מצוה וזכות ותפילה וחסד מועיל מאוד, אך שני הדברים אלו הם הסגולות המבוססות

דווקא אני שמעתי שטהרה בחודש תשיעי לא מומלצת בגלל הציפורניים שמצויות על הרצפה ומסוכנות להריון.

• הוסף לסימניות
אחותי ילדה את חמשת ילדיה בלידות מהירות וחווייתיות ובלידה השישית פתאום הכל נתקע והלידה התארכה ל12 שעות.
בפעם השביעית היא התפללה כל ההריון על לידה קלה וממש התחננה לבורא עולם שיהיה לה לידה בלי כאבים וב"ה היא ילדה לפני חודשיים והפעם זה היה לידה ניסית והבכי של התינוק בישר לה על הלידה כי היא לא הרגישה כאב כלל והיא לא מצליחה להסביר את זה כי היא לא לקחה אפידורל וכל זה היה 10 דקות אחרי שהיא נכנסה לביה"ח.
שורה תחתונה: צריך לבקש, להתחנן ולהאמין!

• הוסף לסימניות
וודאי שזכותך לבקש, ובוודאי שזה גם לא סותר.

רק כנראה אני החריגה שכמו שכתבתי - הלידה לא תופסת אצלי שום מקום ומשמעות עד שהיא מגיעה, ותפילות עליה מרגישות לי קצת כמו בזבוז.... עדיף לי כבר להתפלל על הנולד.......
(מה שוודאי לא נכון עבור הציבור ככלל, אחרת לא היו סגולות ותפילות של גדולי ישראל על לידות קלות, רק ענין של הרגשה אישית).

וזה לא מגיע מהסטוריה של לידות מאד קלות, ממש לא.........
אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות...

כמו שכתבת עד שהיא מגיע...
אולי מלמד קצת זכות על זה שאת לא באמת יודעת מה יכולה להיות לידה קשה (ב"ה)
אבל לידה כזו היא אחת שלפעמים אי אפשר לשכוח שנים
ולא רק בפן הרגשי
אלא שהגוף ממש קיבל נזק שצריך כל הזמן טיפולים כדי לא להגיע לנכות...
לאבד הכרה
להיות סיעודי אחרי לידה וכו'.. וכו'..

גם אני רק כשחוויתי את מה שחוויתי הבנתי עד כמה צריך לזעוק ולהתפלל על לידה קלה ותקינה ליולדת ולוולד.

זה שאת לא יודעת על מה להתפלל זה לא אומר שאין צורך להתפלל כי כמו שאומרים אין בעל הנס מכיר בניסו ,

אני מברכת אותך שלידותיך יהיו קלות, אבל כן תתפללי עליהם כי את לא יכולה לדעת מה יכול להיות ואין ביטוח לאף אחת.
ותאמיני לי שאם בתורה שהיא אמת החיים כתבו שיש להדליק נר בשבת אפילו ליולדת עיוורת , בגלל ההרגשה הטובה שלה, קל וחומר בהשתדלות רוחנית כמו תפילה הן להרגשת היולדת.
והן לעורר רחמים שמים כי אף אחת לא יודעת ממה ניצלת.

בזבוז ???!!!

• הוסף לסימניות
במרכז פשרה- של חנה בורר היא מחלקת בקורסים שלה חוברת עם התהילים מהרבנית קנייבסקי ועם רשימת סגולות מגדולי הדורות וכן סגולות ותפילות עם תחילת הצירים
ומה אפשר לומר בכל שלב.

• הוסף לסימניות
במרכז פשרה- של חנה בורר היא מחלקת בקורסים שלה חוברת עם התהילים מהרבנית קנייבסקי ועם רשימת סגולות מגדולי הדורות וכן סגולות ותפילות עם תחילת הצירים
ומה אפשר לומר בכל שלב.

את כל התפילות האלה כדאי להגיד לפני
את אף פעם לא יכולה לדעת אם תצליחי בכלל להתפלל משהו בשעת הלידה.. (או בכלל מדף)
להכין תמיד אפשר, אבל כדאי לקחת בחשבון שלפעמים הדפים האלו נשארים קבורים בתיק

• הוסף לסימניות

עדיין אפשר להשיג שם?

• הוסף לסימניות
עדיין אפשר להשיג שם?
שמח לבשר על בשורות טובות ברוך השם

כשכפי הנראה לעין אכן הפנינה הנ"ל עזרה מאד

נ. ב. היה שווה גם בגלל החיוך והעידוד שהאדמו"ר הנ"ל נתן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה