השקעות לבעלי דירות להשקעה בלבד. כמה השקעתם, ומה אחוזי הריווח נטו

• הוסף לסימניות
אני עוקב אחרי האשכול ויש פה כל כך הרבה נושאים מרתקים,
ב"ה יש לי את הזכות להעניק שירות כמלווה משקיעים, ואכן חשוב מאד לקחת איש מקצוע כשנכנסים להשקעה (בכל תחום, בטח כשההשקעה היא מאות אלפי ש"ח)

אנסה לענות דבר דבר:

@זר פרחים
אתה זועק על העוול, ועל האבסורד,
זה מעלה בי חיוך, התמימות הטהורה הזו. ישתבח שמו.
אז אפשר להירגע, אין מה לשלוח מכתבים ואין מה לתקן את המצב,

א. אם אתה כזה גביר (:rolleyes:), שיש לך נכסים ועניינים, אז תתכבד לתת לאמא מדינה את מס כמו כולם.

ב. המדינה לא יכולה לשלוט על קומבינות של אנשים שכל פעם יגידו על דירה אחרת שהיא הדירה שהם גרים בה וככה יפטרו עצמם ממס בדירה יקרה למרות שהיא בעצם להשקעה.

אני תמיד שמח להעלות חיוך על פני בנ"א.

אבל - דירה להשקעה לא בהכרח מלמדת על עשירות יתר, הייתי יכול להשקיע את הכסף במקום אחר, או בנדל"ן מסחרי וכדו'.
בקשר לקומבינות - אפשר למצוא דרך, כמו היכן הילדים לומדים,
עדיין, אין סיבה שאדם שעשה השקעה , בגלל שעשה השקעה בנדל"ן הוא יפסיד שלא יוכל לשפר דיור כמו חבירו שעשה השקעה באפיק אחר.

ואם ליצמן או גפני יחליטו שזה אינטרס של הציבור החרדי, הם יכולים לעשות את השינוי - ע"ע המאבק שלהם במס על דירה שניה ושלישית שהצליחו למנוע למרות טענת המדינה שמי שיש לו 2 דירות הוא איש עשיר.

המציאות מוכיחה שישנם אנשים רגילים שעשו השקעה לא מפני עשירותם אלא מפני חכמתם, וכידוע מס על שכל משלמים אם אתה טיפש, לא אם אתה חכם.

• הוסף לסימניות
בהזדמנות אכתוב על עוד נקודות שהועלו פה,
אם זה מעניין את החברים

לילה טוב בנתיים
מענין.

נשמח אם תכתוב על תחום ההתמקצעות שלך

כדי לא לסטות מהנושא של האשכול שהוא - כמה אחוזי ריווח יש לכם מדירה להשקעה, אתה מוזמן לפתוח אשכול חדש, ולקשר לשם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ירושלים - פסג"ז מזרח
תשרי - תש"פ
1,650,000
כל ההוצאות הנוספות = 60,000
דופלקס מחולק: 3 חדרים 80 מ"ר מושכר 3,800
2 חדרים 50 מ"ר מושכר 2,850

אחוז הריווח השנתי (בהנחה שאין עלויות נוספות כמו ארנונה חשמל ומים ודמי ניהול):

4.66%

• הוסף לסימניות
ובהנחה שעל המשכנתא משלמים ריבית של כ2.5 אחוז - לדוגמא, זה יוצא פחות?
החישוב הוא ריווח שנתי על ההשקעה, ולא כמה מרוויחים בסך הכל.
כי ברור שמי שקנה דירה רק במשכנתא, ואחרי 30 שנה הדירה שלו בלי חובות והכל מדמי השכירות - ברור שהוא עשה ריווח עצום של מאות אלפי שקלים יש מאין.

מטרת הריווח השנתי הוא לתת כיוון עד כמה ההשקעה רווחית.

מי שהריביות שלו גבוהות - זה כמובן מצמצם את שולי הריווח שלו.
אני לא מספיק מבין בזה כדי לחוות דעה מוצקה.

מה שבטוח, לפני שניגשים להשקעה, לבדוק כמה העלויות, כמה השכירות, ומהו הריווח.
(התרגיל הוא פשוט - מכפילים את חודש השכירות ב12 כדי לקבל את הריווח השנתי. ואז מחלקים את זה ב1% מסך ההשקעה.
לדוגמא - אם הריווח השנתי הוא 10,000 ש"ח.
וההשקעה הייתה - 100,000 ש"ח.
התרגיל הוא :10 = 10,000/1000
א"כ הריווח הוא : 10%

• הוסף לסימניות
בקריית מלאכי, קנינו ב 650k לפני כשנתיים והשכרנו ב 2200, שזה 4.06%, אבל עכשיו המחירים לקניה גבוהים יותר, מה שמוריד את התשואה.

אה מה מה (דא עקא בלע''ז), שהתשואה בפועל ירדה משמעותית אחרי שהשוכרים שילמו לפי החלטתם האישית עד המכתב מעורך הדין...:(

• הוסף לסימניות
בקריית מלאכי, קנינו ב 650k לפני כשנתיים והשכרנו ב 2200, שזה 4.06%, אבל עכשיו המחירים לקניה גבוהים יותר, מה שמוריד את התשואה.
להיפך - זה אומר שבנוסף ל4 % רווח בשנה, הרווחתם גם עליית ערך. הרווח נמדד לפי ההשקעה ולא לפי שווייה כיום.

אה מה מה (דא עקא בלע''ז), שהתשואה בפועל ירדה משמעותית אחרי שהשוכרים שילמו לפי החלטתם האישית עד המכתב מעורך הדין...:(

בשביל זה כדאי לקחת חברה לניהול נכס

• הוסף לסימניות
להיפך - זה אומר שבנוסף ל4 % רווח בשנה, הרווחתם גם עליית ערך. הרווח נמדד לפי ההשקעה ולא לפי שווייה כיום.
ברור, התכוונתי שהיום התשואה תהיה נמוכה יותר למשקיעים חדשים, כיון שמחיר הדירה עלה והשכירות נשארה.
כמובן שבסופו של דבר הרווחנו יותר מעליית הערך, אבל זה לא קשור לשכירות.

• הוסף לסימניות
אז היכן בארץ יש את התשואה הכי גבוהה?

• הוסף לסימניות
לאחר ניקוי כל ההוצאות והעלויות, כמו דמי ניהול, ארנונה, וכו'.
אשמח שתציינו את:
שם העיר
גודל הדירה
עלות הדירה (כולל הכל, מס רכישה, דמי תיווך, שמאות, עו"ד, שיפוץ וכו')
אחוזי ריווח שנתיים נטו.

לא מדובר בחפירה אלא בקבלת פרספקטיבה נכונה לכל אחד על ההשקעה הפרטית שלו, והכוונה למשקיעים עתידיים.
כמובן, הכל בעילום שם.

תודה רבה
אני אוהב מאד את הקריות יש שם איזורים טובים מאד (צריך לדעת היטב היטב איפה לקנות ויותר נכון איפה לא לקנות ויש המון מקומות שאסור לקנות שם גם עם אנ"ש מסביר כמה כדאי שם).
קניתי דירות שם כשהמחירים היו סביב ה200,00 לפני 11-12 שנים
מס רכישה אז היה 3 אחוז בלבד
שכירות התחילה ב1500 ועם השנים עלתה עד 2300
עלויות שיפוץ כלליות קשה להכליל אבל אם הייתי צריך לתת הכללה גסה ממוצעת משהו כמו 1500 ש"ח בשנה הולך לכל מיני סוגי הוצאות תיקונים.
עו"ד לוקח שליש אחוז ממחיר הדירה בדרך כלל
ארנוה לא קשורה אליך רק לשוכר (לא עמד לי ריק יום אחד אף דירה, אם קונים נכון בס"ד לא מסתבכים).
דמי ניהול, בחיים אל תתן למישו לנהל לך את הנכס אין בזה צורך וזה יכול לגרום לך עלויות מסתוריות מרובות (אנ"ש , כן אנ"ש!) וזה ממש מיותר כל אחד יכול לנהל את הנכס שלו לבד בלי טרחה גדולה שוב בתנאי שהוא קונה במקום נכון.

• תודה
Reactions: szn
  • הוסף לסימניות
תאריך קנייה: 08/2011
עיר: ערד
גודל דירה: 3.5 חדרים 68 מטר
סכום קניה: 227 אל' ש"ח (410 אל' ש"ח כיום)
עלות שכירות: 1700 ש"ח
תיווך + עו"ד: 10,000 ש"ח
הייתי רוצה לשאול אותך מס' שאלות לגבי ערד איך אפשר ליצור קשר?

• הוסף לסימניות
אני אוהב מאד את הקריות יש שם איזורים טובים מאד (צריך לדעת היטב היטב איפה לקנות ויותר נכון איפה לא לקנות ויש המון מקומות שאסור לקנות שם גם עם אנ"ש מסביר כמה כדאי שם).
עלויות שיפוץ כלליות קשה להכליל אבל אם הייתי צריך לתת הכללה גסה ממוצעת משהו כמו 1500 ש"ח בשנה הולך לכל מיני סוגי הוצאות תיקונים.
ארנוה לא קשורה אליך רק לשוכר (לא עמד לי ריק יום אחד אף דירה, אם קונים נכון בס"ד לא מסתבכים).
דמי ניהול, בחיים אל תתן למישו לנהל לך את הנכס אין בזה צורך וזה יכול לגרום לך עלויות מסתוריות מרובות (אנ"ש , כן אנ"ש!) וזה ממש מיותר כל אחד יכול לנהל את הנכס שלו לבד בלי טרחה גדולה שוב בתנאי שהוא קונה במקום נכון.
איך אתה יודע איפה איזור יותר טוב?
כנראה השקעת שם המון זמן שזה שווה ערך לכסף...

בלי מנהל נכס, אתה צריך להגיע לשם לא מעט
שזה גם שווה ערך לכסף...

• הוסף לסימניות
איך אתה יודע איפה איזור יותר טוב?
כנראה השקעת שם המון זמן שזה שווה ערך לכסף...
צריך בזה הרבה ס"ד!

בנוסף כנראה שיש אנשים ש'יש להם את זה' וכאלו שפחות..
אם אתה מהסוג הראשון, יש לך סיכויים גבוהים יותר לעשות את זה כמו שצריך, ולחסוך אלפי שקלים בשנה!!
בלי מנהל נכס, אתה צריך להגיע לשם לא מעט
שזה גם שווה ערך לכסף...
עדיין, אתה יכול לחסוך הרבה (בכפוף לסוג האדם שאתה ;) )
כיון שגם עם מנהל נכס - הוא לא משלם מכיסו את ההוצאות,
אלא שהוא האיש ש('יש לו את זה' ו)מגיע לַמַקום במקומך
ונותן את החו"ד המקצועית.
כך שאם אתה עושה זאת לבד, אתה לא צריך לשלם גם למנהל וגם לאינסטלטור..

• הוסף לסימניות
קנית בזמן מעולה היום המחירים שם הם פי 3 לפחות
על איזה איזור בקריות היית קונה עכשיו נכס?:
היית מהמר:) על הפינוי בינוי ביוסטפל וכדו'
אשמח לתגובה בונה

• הוסף לסימניות
אנחנו מוכרים דירה להשקעה בבאר שבע מחולקת ומושכרת כל אחת 1850-1900 במחיר של 760.
כל הקודם זוכה התשואה נראה לי הכי גבוהה מכל הדירות שאני רואה פה.
0504127674

• הוסף לסימניות
אנחנו מוכרים דירה להשקעה בבאר שבע מחולקת ומושכרת כל אחת 1850-1900 במחיר של 760.
כל הקודם זוכה התשואה נראה לי הכי גבוהה מכל הדירות שאני רואה פה.
0504127674

איזה שכונה?

ובאיזה קומה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה