קורונה לבת שלי חום 38.3 מותר להשתתף בחתונה?

• פותח הנושא RRL
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
למרות שפותחת האשכול לא ציינה לכאורה בעחדן שלנו מדובר על חתונה של קרובים מאוד קרובים אם היא בכלל חושבת ללכת

ואם היא באמת באמת תשאר רחוקה מכולם ועם מסכה...

• הוסף לסימניות
שווה לשאול רופא
לדעתי תינוק בגיל הזה (ולא בן שנתיים אפילו)רוב הפעמים זה רק שינים , במיוחד אם הוריו ואחיו לא היו בסביבת חולה קורונה...
אני מסכימה לגמרי שרוב הסיכוי שזה לא קורונה.
אבל... אם שווה לקחת את הסיכון ולהשתף בחתונה? זה עוד נושא למחשבה.

• הוסף לסימניות
לא קבעתי שום הוראה נחרצת.
ללכת ככה לחתונה, שמן הסתם משתתף בה גם סבא כלשהו, בעיניי זה יותר מלחיץ מסתם לצאת.
מסכימה איתך שחתונה זה באמת מלחיץ יותר.
אבל היו פה קולות באשכול שקראו להכנס לבידוד מיידי, ולזה הגבתי.

• הוסף לסימניות
מזל טוב!! בדקתי הרגע ויוצא לה שן!!!
היא סובלת חלשה עם חום גבוה (קיבלה אקמול עוד לא השפיע) ואנחנו חוגגים....
ה' יעזור שזה באמת רק זה ולא קורורע...
בכל אופן על החתונה נראה לי אוותר.

• הוסף לסימניות
הבת של אחותי הייתה עם חום גבוה 3 פעמים לפחות במהלך הקורונה, אך ידעה בוודאות שמדובר בשיניים, ולכן לא היתה לה בעיה לצאת, אם את יודעת בוודאות, או רגילה לחום אצל שאר ילדייך בעקבות צמיחת שיניים,
אז מסתמא אין לך סיבה לא לצאת (במיוחד אם הילדה לא יוצאת למטפלת, ואין לה מהיכן להדבק)

• הוסף לסימניות
ושימו לב שלא תמיד (לצערינו) אפשר לסמוך על שיקול דעת הרופא
יצא לי לפגוש כמה רופאים שאמרו שזה לא קורונה ויומים אח"כ היתה תשובה חיובית
מומלץ להפעיל שיקול דעת לבד , אם יש חום לא יוצאים מהבית, משתדלים להיות בבידוד (במסגרת הגיל ששיך)
ולבדוק מיד קורונה, שרשרת ההדבקה בימים האחרונים נוראה, חייבים לקטוע את רצף ההדבקה
בשורות טובות לכולם.

• הוסף לסימניות
ושימו לב שלא תמיד (לצערינו) אפשר לסמוך על שיקול דעת הרופא
יצא לי לפגוש כמה רופאים שאמרו שזה לא קורונה ויומים אח"כ היתה תשובה חיובית
מומלץ להפעיל שיקול דעת לבד , אם יש חום לא יוצאים מהבית, משתדלים להיות בבידוד (במסגרת הגיל ששיך)
ולבדוק מיד קורונה, שרשרת ההדבקה בימים האחרונים נוראה, חייבים לקטוע את רצף ההדבקה
בשורות טובות לכולם.
אין רופא שיגיד שזה לא קורונה

כנראה אמרו ש90 אחוז שזה לא ולכן כדאי להמשיך את החיים

והם צדקו

לא שזה אומר שאי אפשר להזהר יותר מהרופאים אבל משם לומר שהשיקול דעת שלו לא נכון זה רחוק

• הוסף לסימניות
אין רופא שיגיד שזה לא קורונה

כנראה אמרו ש90 אחוז שזה לא ולכן כדאי להמשיך את החיים

והם צדקו

לא שזה אומר שאי אפשר להזהר יותר מהרופאים אבל משם לומר שהשיקול דעת שלו לא נכון זה רחוק
כתבתי שלא תמיד אפשר לסמוך
ואכן זה כך.....

• הוסף לסימניות
חברים סבא שלי לא בהתחלה לא רצו להביא לו בדיקה אמרו לו שזה שיעול רגיל וגם שהביאו לו רק אחרי יומיים עם תסמינים, והוא נפטר... איפה? בבית חולים!!! לפני שהוא הלך לבית חולים הוא היה הולך ומדבר ורק רצו לעשות לו צילום... ובסוף חיברו אותו להנשמה ותוך שלושה ימים החזיר את נשמתו הטהורה למרום :(
אחותי בשבוע הראשון אחרי המגע עם סבא שלי לא פיתחה תסמינים ויצאה שלילית ובשבוע השני התחיל לה תסמינים והרופאה לא רצתה להביא לה בדיקה אמרה שזה שפעת וגם אחרי תחנונים לא הסכימה ואז אחותי פנתה לרופא אחר והוא הביא לה בדיקה בלית ברירה והיא כמובן יצאה... חיובית!!!
אז חברים תמשיכו להזהר!!!
וכל זהירות מונעת שרשרת הדבקה שלא נגמרת... ולכו תדעו מי יהיה הקורבן הבא שיזקף לזכותכם!
בהצלחה! רפואה שלמה.

יש לציין דרך אגב שמאוחדת ממש ממש מפנקים בבדיקות 5 פעמים כבר הביאו לי הפנייה לבדיקה ובכלל בלי לריב ולהתווכח.

• הוסף לסימניות
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא הולכים
אפילו בחשד הכי קל לעשות בדיקה ולהיות בטוחים
עדיף מאשר א"כ לא לסלוח לעצמינו על מה שעשינו
חברה שלי לא יוצאת מהבית כמעט (היציאות זה בערך למכולת ודייי)
היה לה כאב גרון קל היה עשתה בדיקה ליתר ביטחון
ויצא חיובית מרב שהיא נשמרה אף אחד לא נכנס לבידוד בגללה
וכמעט לא היה מצב שהיא נדבקה
עדיף להיבדק מאשר לסמוך על ??? וא"כ להצטער על זה.

• הוסף לסימניות
גם לקטן שלי,בן מס' חודשים
היה חום (לא גבוה, 38.3)
שאלתי רופא מומחה בקופ"ח
אמר לי וודאי בידוד+ בדיקה
ב"ה יצא שלילי
עד אז היינו אני והוא בבידוד
והפסדתי תור חשוב מאוד בביה"ח
(חיכיתי לו 8 חודשים!!!!!!)
החיים של אחרים לפני הכל
צר לי.

• הוסף לסימניות
על אנשים עם חום של 38 מעלות להישאר בבידוד בבית.

יש למדוד חום פעמיים ביום.

ניתן לצאת מבידוד כאשר במשך יומיים רצופים נמדד חום שאינו גבוה מ-37.5 מעלות
אני לא מבינה, לבת שלי היה חום פעם אחת (וכאבי ראש) והיה לה קורונה, אם לא היינו עושים בדיקה ויוצאים אחרי יומים בלי חום היינו מדביקים אנשים...
עשינו בדיקה בגלל עוד תסמינים לבני משפחה אחרים (שיעול וצינון - לא משהו מוצהר קורונה)

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה, לבת שלי היה חום פעם אחת (וכאבי ראש) והיה לה קורונה, אם לא היינו עושים בדיקה ויוצאים אחרי יומים בלי חום היינו מדביקים אנשים...
עשינו בדיקה בגלל עוד תסמינים לבני משפחה אחרים (שיעול וצינון - לא משהו מוצהר קורונה)
יש צדק בזה, אבל השיקול הוא שאין לזה סוף. האם בכל מקרה של חום חולף של אחד מבני הבית נבודד את כל הבית לשבועיים?
ולכן קבעו עוד שלושה כללים שאמורים לסייע בזה: מסיכות+ריחוק+הגיינה, וכך גם אם הייתם חולים לא הייתם מדביקים בחוץ.

• הוסף לסימניות
בכל אופן על החתונה נראה לי אוותר.
אשרי חלקכם. על כל אי נעימות תקבלו שכר רב בשמים כאילו הצלתם (לפחות) עולם מלא (אם לא כמה וכמה עולמות). וכמו שאמרו בכיבוד הורים: יש בן שמטחין את אביו בריחים ויורש גן עדן, ויש המאכילו שלוים מדושנים ויורש גיהנם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה