DATARECOVERY
אני כופר הכל,
אקדים שאין לי שום אינטרס לא בWD ובטח לא בST (היא בכלל חברה פרטית, פעם אחרונה שבדקתי היא לא נסחרה אפילו ב NASDAQ) .
אני מתפלא מאוד על אחד שמתעסק בתחום ברצינות שיעשה כאלה הכללות. WD טוב ו ST לא טוב. זה גם לא נכון וגם גישה קצת ילדותית.
אפילו אם נניח שבמסגרת ההתנסות שלך , יש פער בין מס הדיסקים התקולים שהגיעו אליך בין WD ל ST , זה כמובן לא מדעי , בגלל המדגם המאוד קטן (מדובר על מאות מליונים של כוננים בשנה לכל יצרן ), וגם על חוסר מידע על האחוז של הדיסקים בשוק בארץ .
בעיקרון , נתח השוק של WD ו ST די דומה , גם בשיווק לצרכנים וגם בשיווק ליצרנים (פער של כ 3.5 אחוז לטובת WD) , ובמגזר הארגוני לST יש נתח שוק גדול הרבה יותר.
צירפתי דוח של נתח שוק של 3 היצרנים (מטושיבה אין מידע מדוייק וזה הערכות)
זה לבד מוכיח , שאין ליצרנים הגדולים (DELL HP וכדו ) מידע על הבדל סטטיסטי גדול באמינות בין היצרנים. וגם לא ללקוחות (תבדוק ב AMAZON יש שם REVIEWים מאוד מקיפים של לקוחות)
נכון , שיש דגמים בעייתיים , עם אחוז תקלות מטורף וזה קורה לכל היצרנים.
באופן כללי , יש הסכמה בין היצרנים , שלא מוציאים מידע סטטיסטי על תקלות בדיסקים בפועל.
החברה היחידה שעושה כזה מחקר בקנה מידה מספיק גדול היא BACKBLAZE.
זאת חברת גיבוי קטנה (אבל מאוד יעילה ומאוד טובה) שהיא לא בבעלות בורסאית ולא חייבת כלום לאף משקיע , אלא היא בבעלות העובדים שלה (הייתי פעם שם , חברה מגניבים , ושפוכים טיפוסים של OPEN SOURCE כאלה) לכן הם משחררים באופן קבוע את דוחות האמינות שלהם בלי לעשות חשבון לאף אחד (הם קונים המון דיסקים אבל לא ישירות מהיצרנים אלא ממשווקים רגילים כמו NCIX ו NEWEGG )
אם תעייין בדוח האחרון מ 2016
תראה שגם ל WD ול ST יש דגמים מסויימים עם אחוז תקלות הזוי (AFR - מס תקולים בשנה הראשונה) אבל שאר הדגמים די דומים (באיזור ה 2-3 אחוז , שזה הטווח התקין מבחינת היצרנים)
יש עוד המון חומר על זה , אולי בהמשך היום , נכנסו מלא טל
צפה בקובץ המצורף 320186פונים ....