לגבי דיסק קשיח חיצוני

• הוסף לסימניות
הנה קישור לדיסק קשיח חיצוני: דיסק קשיח חיצוני
אני רוצה ייעוץ האם הוא שווה את המחיר, כמה זמן הוא מחזיק, ועוד...
תודה מראש לכל העונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2279752:
בהשוואה לWD ?
מכיוון שחברת Transcend אינה יצרנית של דיסקים קשיחים, הייתי אומר כמעט בוודאות (על פי המחיר) שיש בפנים דיסק קשיח של Seagate.

סיגייט בהשוואה לשאר היצרנים עומד בתחתית הסולם

• הוסף לסימניות
קופץ על האשכול. איך מגבים את המחשב בצורה הכי טובה ? בווינדוס 7

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Datarecover;2279819:
בהשוואה לWD ?
מכיוון שחברת Transcend אינה יצרנית של דיסקים קשיחים, הייתי אומר כמעט בוודאות (על פי המחיר) שיש בפנים דיסק קשיח של Seagate.

סיגייט בהשוואה לשאר היצרנים עומד בתחתית הסולם

לי יש כזה ובפנים יש לי WD
כחול

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Datarecover;2279883:
הכנסת לבד או הגיע ככה ?
(במחיר הזה?)
הגיע ככה אתה רוצה צילום מסך מתוכנה שבודקת?
לכן זה כבר יותר שווה

לקנות את זה ומקבלים מכסה גם

• הוסף לסימניות
כמה דקות

• הוסף לסימניות
-----------------------------------------------------------------------
Enclosure : StoreJet Transcend USB Device (V=174C, P=5106, sa1) - wd
Model : WDC WD10JPVX-22JC3T0
Firmware : 01.01A01
Serial Number : WD-WX11A16F5AYR
Disk Size : 1000.2 GB (8.4/137.4/1000.2/1000.2)
Buffer Size : 8192 KB
Queue Depth : 32
# of Sectors : 1953525168
Rotation Rate : 5400 RPM
Interface : USB (Serial ATA)
Major Version : ACS-2
Minor Version : ----
Transfer Mode : SATA/300 | SATA/600
Power On Hours : 366 hours
Power On Count : 149 count
Temperature : 31 C (87 F)
Health Status : Good
Features : S.M.A.R.T., APM, 48bit LBA, NCQ
APM Level : 0060h [ON]
AAM Level : ----
Drive Letter : F:

• הוסף לסימניות
אכן כן

• הוסף לסימניות
חדש לי
הדיסקים שהגיעו אלי לשחזור (כן כן, גם כאלה מגיעים) היו של סיגייט
מה גם שמוזר לי מאד המחיר (כידוע ליודעי ... שWD יותר יקרים מST

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Datarecover;2279955:
חדש לי
הדיסקים שהגיעו אלי לשחזור (כן כן, גם כאלה מגיעים) היו של סיגייט
מה גם שמוזר לי מאד המחיר (כידוע ליודעי ... שWD יותר יקרים מST

מה ההמלצה שלך לדיסקים קשיחים

WD טושיבה או סיגייט?

סדר לפי הסדר

הייטאצ'י מה איתם זה WD נכון?

• הוסף לסימניות
בגדול כל דיסק קשיח היום הוא לא דיסק קשיח של פעם
הצפיפות שקיים היום בדיסקים קשיחים כ"כ גבוה וזה מצריך לבנות ראשי קריאה/כתיבה בהתאם (הרבה יותר קטן ושברירי)
יש כמובן הבדל בין 3.5 (שלפחות המנוע עדיין יותר חזק, לעומת זאת מעמיסים כיום 4 ו5 צלחות שלא בדויק עושים טוב להם) לבין 2.5 שיותר שברירי (יש כבר היום דיסקים 2.5 עם 5 צלחות ו10 ראשים)

כמו שכתבתי לעיל ST בתחתית הרשימה בפרט הסדרה של DM שיש לו מעל 40 % נפילות (יש אפילו תביעה ייצוגית בארה"ב על זה, ואפל החליף את כל הדיסקים האלה חינם אין כסף)

דיסקים 2.5 slim בעייתי אצל כולם (מי יותר ומי פחות)

Hitachi זה ייצור של Hitachi
HGST זה Hitachi בייצור של WD (אבל המבנה הפנימי (SA) ושיטת מבנה הROM עדיין של Hitachi
(כמו שסמסונג נקנה על ידי סיגייט אבל המבנה הפנימי עדיין של סמסונג)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Datarecover;2280027:
בגדול כל דיסק קשיח היום הוא לא דיסק קשיח של פעם
הצפיפות שקיים היום בדיסקים קשיחים כ"כ גבוה וזה מצריך לבנות ראשי קריאה/כתיבה בהתאם (הרבה יותר קטן ושברירי)
יש כמובן הבדל בין 3.5 (שלפחות המנוע עדיין יותר חזק, לעומת זאת מעמיסים כיום 4 ו5 צלחות שלא בדויק עושים טוב להם) לבין 2.5 שיותר שברירי (יש כבר היום דיסקים 2.5 עם 5 צלחות ו10 ראשים)

כמו שכתבתי לעיל ST בתחתית הרשימה בפרט הסדרה של DM שיש לו מעל 40 % נפילות (יש אפילו תביעה ייצוגית בארה"ב על זה, ואפל החליף את כל הדיסקים האלה חינם אין כסף)

דיסקים 2.5 slim בעייתי אצל כולם (מי יותר ומי פחות)

Hitachi זה ייצור של Hitachi
HGST זה Hitachi בייצור של WD (אבל המבנה הפנימי (SA) ושיטת מבנה הROM עדיין של Hitachi
(כמו שסמסונג נקנה על ידי סיגייט אבל המבנה הפנימי עדיין של סמסונג)

לנו יש היטאצי ישן בן 7 בערך עובד רצוף חזק כמו שור!!!

בקיצור הפתרון הוא לחכות להוזלת הSSD

ולעבור לשם לגמרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודכהן;2280349:
לנו יש היטאצי ישן בן 7 בערך עובד רצוף חזק כמו שור!!!
היטאצ'י נחשב לדיסק קשיח טוב גם היום
ושלך הוא מלפני 7 שנים אז בכלל...
נכתב ע"י דודכהן;2280349:

ולעבור לשם לגמרי
ל SSD יש את הבעיות שלו, וגם לא סוגה בשושנים

אתן רק דוגמה אחת, הSSD עם controller של SandForce זוכים להגיע לביקור אצל משחזרי מידע, עד כדי כך שהמותגים המובילים בשוק הגיעו למסקנה שזה צרה צרורה, והפסיקו להשתמש עם זה.

SandForce עברה כמה גלגולים בשנים האחרונות, ונרכשה על ידי כמה חברות, האחרונה היא... איך לא.... סיגייט

ועל זה נאמר: "כל המחובר לטמא טמא... רבי אליעזר אומר לא לחנם הלך זרזיר אצל עורב אלא מפני שהוא מינו" (ב"ק צב, ב)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודכהן;2280349:

ולעבור לשם לגמרי
אין שום סיבה להשתמש עם ssd כדיסק איחסון. לא בשביל זה הוא נוצר.
וגם לא בהכרח שהוא עמיד יותר מקשיחים אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2280480:
אין שום סיבה להשתמש עם ssd כדיסק איחסון. לא בשביל זה הוא נוצר.
ברור כשמש
נכתב ע"י רמה פלוס;2280480:
וגם לא בהכרח שהוא עמיד יותר מקשיחים אחרים.
ברור שלא
דיסק קשיח (HDD, שעובד בשיטה מגנטית, או בלשון המקצועי moving parts) אפשר לאפסן אותו לאורך ימים ושנים
לעומת זאת SSD או לצוך העניין כל flash לא יחזיק מעמד הרבה זמן ללא חשמל (ולא נכנס כרגע לחישוב של זמנים וטמפרטורות וכו')

• הוסף לסימניות
DATARECOVERY
אני כופר הכל,
אקדים שאין לי שום אינטרס לא בWD ובטח לא בST (היא בכלל חברה פרטית, פעם אחרונה שבדקתי היא לא נסחרה אפילו ב NASDAQ) .

אני מתפלא מאוד על אחד שמתעסק בתחום ברצינות שיעשה כאלה הכללות. WD טוב ו ST לא טוב. זה גם לא נכון וגם גישה קצת ילדותית.

אפילו אם נניח שבמסגרת ההתנסות שלך , יש פער בין מס הדיסקים התקולים שהגיעו אליך בין WD ל ST , זה כמובן לא מדעי , בגלל המדגם המאוד קטן (מדובר על מאות מליונים של כוננים בשנה לכל יצרן ), וגם על חוסר מידע על האחוז של הדיסקים בשוק בארץ .

בעיקרון , נתח השוק של WD ו ST די דומה , גם בשיווק לצרכנים וגם בשיווק ליצרנים (פער של כ 3.5 אחוז לטובת WD) , ובמגזר הארגוני לST יש נתח שוק גדול הרבה יותר.

צירפתי דוח של נתח שוק של 3 היצרנים (מטושיבה אין מידע מדוייק וזה הערכות)

זה לבד מוכיח , שאין ליצרנים הגדולים (DELL HP וכדו ) מידע על הבדל סטטיסטי גדול באמינות בין היצרנים. וגם לא ללקוחות (תבדוק ב AMAZON יש שם REVIEWים מאוד מקיפים של לקוחות)

נכון , שיש דגמים בעייתיים , עם אחוז תקלות מטורף וזה קורה לכל היצרנים.

באופן כללי , יש הסכמה בין היצרנים , שלא מוציאים מידע סטטיסטי על תקלות בדיסקים בפועל.
החברה היחידה שעושה כזה מחקר בקנה מידה מספיק גדול היא BACKBLAZE.
זאת חברת גיבוי קטנה (אבל מאוד יעילה ומאוד טובה) שהיא לא בבעלות בורסאית ולא חייבת כלום לאף משקיע , אלא היא בבעלות העובדים שלה (הייתי פעם שם , חברה מגניבים , ושפוכים טיפוסים של OPEN SOURCE כאלה) לכן הם משחררים באופן קבוע את דוחות האמינות שלהם בלי לעשות חשבון לאף אחד (הם קונים המון דיסקים אבל לא ישירות מהיצרנים אלא ממשווקים רגילים כמו NCIX ו NEWEGG )

אם תעייין בדוח האחרון מ 2016

תראה שגם ל WD ול ST יש דגמים מסויימים עם אחוז תקלות הזוי (AFR - מס תקולים בשנה הראשונה) אבל שאר הדגמים די דומים (באיזור ה 2-3 אחוז , שזה הטווח התקין מבחינת היצרנים)

יש עוד המון חומר על זה , אולי בהמשך היום , נכנסו מלא טלצפה בקובץ המצורף 320186פונים ....

קבצים מצורפים

• backbkaze.jpg
    KB 642.1 · צפיות: 17
  • total market share.png
    KB 15.1 · צפיות: 22

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה