כללי לגלות את אמריקה - למי שחשב שטרייסינג בקורל עדיף על אילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
בטעות גיליתי שאפשרויות הtrace באילוסטרייטור פשוט מדהימים
הרבה יותר מאלו שבקורל.
והתוצאה כמעט דמיונית.
צורף קובץ של תמונה אקראית שהפכה לוקטורית באילוס.

זה כנראה לא כזה חידוש לחברי הפורום
אבל אני עדיין בטראומה...

קבצים מצורפים

• trace.ai
    4 MB · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
זה שהטרייס של אילוס' מצויין, זה ברור.
(רק נראה אותך משכנע את הרשל'ה ואת ונתנו10)

התמונה שצירפת היא לא ראיה לזה.

טרייס טוב לדעתי נמדד דווקא ביכולת להמיר צורות פשוטות יותר בצורה מדוייקת מבלי "לעגל פינות" ולפקשש...

לדוגמה, לעשות טרייס ב3 צבעים (לבן שחור וירוק) ללוגו של פרוג שנמצא שם מימין למעלה, מבלי שהאותיות ייראו מוזר והזוויות יתפקששו...

זה המבחן האמיתי לאיכות הטרייס.

טיפ, אני אישית, דבר ראשון מגדיל את התמונה באופן משמעותי בפוטושופ, ורק אז עושה טרייס.
ככה אילוס "לוקח את זה יותר ברצינות" ;)

• הוסף לסימניות
אם כי הטרייס באילוסטרייטור לא מיועד לדוגמה שהבאת, אבל למרות שכבר שעת אחה"צ תרשה לי לומר לך: בוקר טוב אליהו...
ואני מקווה שהמעצבים שהתחילו עוד בדור הקודם, כהרשל'ה ושות' המעודדים בכל פה את השימוש בקורל כשיסכימו לעשות הסבה לאילוסטרייטור גם יאזרו אומץ לגלות כי אכן...

:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;399836:
טיפ, אני אישית, דבר ראשון מגדיל את התמונה באופן משמעותי בפוטושופ, ורק אז עושה טרייס.
ככה אילוס "לוקח את זה יותר ברצינות" ;)

זה בדיוק מה שנעשה
רק שאחרי הטרייס הקטנתי אותו באילוסטרייטור
להקטנת נפח משמעותית והעלאה מהירה לשרת פרוג

• הוסף לסימניות
אי פעם השתמשתי בטרייס, אך כבר זמן רב שאינני משתמשת בו, ואינני מוצאת אותו באילוסטרייטור, היכן הוא?

• הוסף לסימניות
כאן

קבצים מצורפים

• obj.jpg
    KB 185.6 · צפיות: 78
  • הוסף לסימניות
הנה טרייס שעשיתי ללוגו של פרוג...
עם קצת עזרה ידנית

קבצים מצורפים

• prog.ai
    KB 134.5 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
הנה טרייס שעשיתי ללוגו של פרוג...
עם קצת עזרה ידנית
<!-- / message --><!-- attachments -->
באיזה אפשרות בחרת מהרשימה?
לא הגעתי לתוצאה טובה בשום אפשרות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;399841:
ואני מקווה שהמעצבים שהתחילו עוד בדור הקודם, כהרשל'ה ושות' המעודדים בכל פה את השימוש בקורל כשיסכימו לעשות הסבה לאילוסטרייטור גם יאזרו אומץ לגלות כי אכן...

:)

כשאתה תקבל מקורל העולמית את התמלוגים שאני מקבל,
תתחיל לדבר אחרת...:D

ולגוף העניין: כמעצב, אני מוצא את הקורל קלה, מהירה ומתאימה הרבה יותר למטרותיי. וגם בה, אני אחד המשתמשים הפחות משכילים. למעשה, כשאני חושב על עיצוב, אני מנסה להגיע לתוצאה בסוג של חשיבה טיבעית-לנארית שהופכת את הרעיון וביצועו למסלול אחיד. סוג של "ידא אריכתא" עם CTRL Z... במעט מאד מקרים, נתקלתי בבעיה של מחסור בפקודה / אפקט / מניפולציה ספציפית שהפריעו למהלך העבודה. הידיעה שאי שם טמונה לה פונקציה מ ד ה י מ ה שתוכנה זו או אחרת יכולה לבצע, לא עוזרת לי בפועל. אני מעדיף להיות פחות "צודק" ויותר "חכם" ולו בשביל להצליח לבצע את הרעיון בצורה איכותית (ומהירה).
בתוכנה שמספקת גם רעיונות, עדיין לא נתקלתי לצערי. אולי גם זה יבוא יום אחד בCS5...

חוסר הרצון שלי להסתגל לתוכנה אחרת, נובע בהחלט מעצלות, רפיון מוחין, הפרעת קשב מאובחנת, מידות פגומות ועוד, אבל כאדם עסוק אני מעדיף את כפכף הטבע נאות המרוט והמוכר שלי - על פני הריבוק אייר טורבו עם הסוליה הביונית המוקצפת.

ועד שתבוא אל שכמותי בטענות, בדוק במטותא כמה מחברי הפורום מעמדים טקסטים בפוטושופ (..!) ותזדעזע הרבה יותר...

בברכת קורל שולתתת!!!1

• הוסף לסימניות
הרשול

הכל הבנתי, רק מה זה קשור למידות רעות?

(גם אני רוצה לתקן את המידות הללו...).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;399930:

ולגוף העניין: כמעצב, אני מוצא את הקורל קלה, מהירה ומתאימה הרבה יותר למטרותיי. וגם בה, אני אחד המשתמשים הפחות משכילים. למעשה, כשאני חושב על עיצוב, אני מנסה להגיע לתוצאה בסוג של חשיבה טיבעית-לנארית שהופכת את הרעיון וביצועו למסלול אחיד. סוג של "ידא אריכתא" עם CTRL Z... במעט מאד מקרים, נתקלתי בבעיה של מחסור בפקודה / אפקט / מניפולציה ספציפית שהפריעו למהלך העבודה. הידיעה שאי שם טמונה לה פונקציה מ ד ה י מ ה שתוכנה זו או אחרת יכולה לבצע, לא עוזרת לי בפועל. אני מעדיף להיות פחות "צודק" ויותר "חכם" ולו בשביל להצליח לבצע את הרעיון בצורה איכותית (ומהירה).
בתוכנה שמספקת גם רעיונות, עדיין לא נתקלתי לצערי. אולי גם זה יבוא יום אחד בCS5...

חוסר הרצון שלי להסתגל לתוכנה אחרת, נובע בהחלט מעצלות, רפיון מוחין, הפרעת קשב מאובחנת, מידות פגומות ועוד, אבל כאדם עסוק אני מעדיף את כפכף הטבע נאות המרוט והמוכר שלי - על פני הריבוק אייר טורבו עם הסוליה הביונית המוקצפת.

ועד שתבוא אל שכמותי בטענות, בדוק במטותא כמה מחברי הפורום מעמדים טקסטים בפוטושופ (..!) ותזדעזע הרבה יותר...

בברכת קורל שולתתת!!!1

כל מילה פנינה!

אך למען יסכר פי.. הואל נא גם להסביר את פשטות הפונקציות הקיימות והממשק הקל של קורל, או אז יבינו משתמשי אילוס' שיש משהו שממכר את משתמשי קורל בתוכנה - -

• הוסף לסימניות
הרשל'ה, הרשל'ה,
גם אם נעמוד שנינו בהר סיני לא נוכל לשכנע אותם :)

גם אני מרגיש את קורל כדף שזורם יחד איתי, אני "מצייר" עליו, והוא מגיב בטבעיות ל"יד" שלי.
באדובי, אני צריך להיות טכנאי+יוצר+לזכור את כל הפונקציות...
אז תודה.
כמו שיש לי בארון הספרים, לצערי, ספרי "טפט" שכמעט לא פתחתי אותם, כך להבדיל, יש לי במחשב שלי את תוכנות אדובי השונות (קנויות, אל דאגה) כשהן סגורות ומשמשות לתפאורה (למעט אינדיזיין).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;400192:
כמו שיש לי בארון הספרים, לצערי, ספרי "טפט" שכמעט לא פתחתי אותם, כך להבדיל, יש לי במחשב שלי את תוכנות אדובי השונות (קנויות, אל דאגה) כשהן סגורות ומשמשות לתפאורה (למעט אינדיזיין).

ואני מודה לה' על כל יום שנתן בלב אנשים להמציא תוכנות מדהימות כתוכנות אדובי.

אכן צריך ללמוד אותם ולעבוד אתם הרבה כדי לקלוט את כל הפונקציות, אבל בסופו של דבר כשיודעים את שלושת התוכנות וקולטים את השילוב ביניהם זה פשוט פצצה.

הטענה היחידה שיש לי עליהם, היא על כובד התוכנות (ללא יוצא מן הכלל) גם במחשבי מק חזקים.

• הוסף לסימניות
לו הייתי צעיר ב20 שנה הייתי משקיע את האנרגיות והזמן על מנת ללמוד אותן.
כעת, כשאני צריך לדאוג לפרנסת ביתי בע"ה - אני מעדיף לשוט עם הכלים הידועים שעושים את העבודה בלי לקחת לי את הזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;399930:
אם הם היו משקיעים בפרסום אפילו רק 10% מתקציב היח"צ של אדובי,
היית חוסך גם את זה...

• הוסף לסימניות
אוהבים את קורל שיערב לכם בהחלט יש משהו בקורל שאין באילוס'
אבל בהחלט יש הרבה משהו באילוס שאין בקורל
אבל למדתי בחיים התוכנה היא רק סה"כ כלי ליצור דברים היקר תלוי בראש כמה הוא יצירתי
אם הראש עובד טוב מה זה משנה איך הגעת לתוצאה..

• הוסף לסימניות
שיעה אולי תסביר קצת איך עשית את זה כזה מדויק זה בד"כ לא מביא כזאת תוצאה לסמל ששמת ע"י
ומה פרוש להגדיל את התמונה בפוטושופ הרי האיכות שלה לא תגדל
ובקשר לתוכנות קורל או אדובי אם אין כשרון ואין ראש פתוח (ז"א מתנות מלמעלה) לא יעזור גם אם זה יהיה תוכנת על של המעצב הכי גדול בעולם ראיתי אנשים שעשו דברים מהממים מקווים ועיגולים וציור פשוט ביד ויש כאלא שיש להם אוספים ענקיים במחשב ולא יודעים להוציא תחת ידיהם שום דבר מושלם
ככה שחבל על הויכוח ברור שאם התרגלת לתוכנה מסוימת קשה יהיה לך לעבור לאחרת תמשיך בשלך ותהנה

• הוסף לסימניות
לרוב הדברים הפשוטים והוקטוריים, קורל היא כמו נסיעה באופניים, לעומת אילוס' הדומה לנסיעה למכולת בטנק מרכבה 5. אני מעדיף לדווש עם הרגליים ולהגיע לכל מקום בקלות ובמהירות מאשר ליסוע בטנק עם אלף ואחת אפשרויות.

אני בקורל כבר 10 שנים בקירוב, וראיתי גם את אילוס'. לא הצלחתי להתרגל לעשרות הפקודות והלחצנים לכל פקודה קטנה. מצד שני, אם אצטרך לצייר מישהו בווקטורי במש, אלך לאילוס', אבל לעצב לוגויים או כריכות הטבעה, שערים וכו' וכו', בקורל הרבה יותר מהר וקל.

• הוסף לסימניות
עד היום אני עושה את קיצורי הalign באילוס כמו בקורל... וזה לא משפיע :)
הקורל מאד פרקטית בפקודות הפשוטות, שבדיוק בהן אילוס מאד מסורבלת.
ותכלס משתמשים איתן הרבה יותר מאשר עם הפעולות המיוחדות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה