כללי לגלות את אמריקה - למי שחשב שטרייסינג בקורל עדיף על אילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swiss;400293:
שיעה אולי תסביר קצת איך עשית את זה כזה מדויק זה בד"כ לא מביא כזאת תוצאה לסמל ששמת ע"י
ומה פרוש להגדיל את התמונה בפוטושופ הרי האיכות שלה לא תגדל
ובקשר לתוכנות קורל או אדובי אם אין כשרון ואין ראש פתוח (ז"א מתנות מלמעלה) לא יעזור גם אם זה יהיה תוכנת על של המעצב הכי גדול בעולם ראיתי אנשים שעשו דברים מהממים מקווים ועיגולים וציור פשוט ביד ויש כאלא שיש להם אוספים ענקיים במחשב ולא יודעים להוציא תחת ידיהם שום דבר מושלם
ככה שחבל על הויכוח ברור שאם התרגלת לתוכנה מסוימת קשה יהיה לך לעבור לאחרת תמשיך בשלך ותהנה

להגדיל בפוטושופ, הכוונה להגדיל, לחדד ולפשט ככל האפשר את התמונה. כדי שאילוס יזהה את האובייקטים בקלות ובדיוק...

לדוגמה:
לקחתי את הסמל של פרוג-
צפה בקובץ המצורף 61838

הגדלתי אותו בפוטושופ (800%) מחקתי את ההברקות הלבנות על הפינות של השבלול, והרצתי כמה פילטרים כדי לחדד את הצורה ולהפוך את הצבעים שלה לאחידים ככל האפשר.
יצא ככה:
צפה בקובץ המצורף 61840

את זה אילוס מתרגם לווקטורי הרבה יותר בקלות.

אבל האמת היא, שמי שמיומן באמת באילוס', פשוט עושה טרייס ידני, בפחות זמן ומקבל תוצאות יותר טובות...

קבצים מצורפים

• logo.jpg
    KB 9.2 · צפיות: 17
  • prog.png
    KB 600.8 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;400397:
עד היום אני עושה את קיצורי הalign באילוס כמו בקורל... וזה לא משפיע :)
הקורל מאד פרקטית בפקודות הפשוטות, שבדיוק בהן אילוס מאד מסורבלת.
ותכלס משתמשים איתן הרבה יותר מאשר עם הפעולות המיוחדות.

אני יודע כמה זה מטריד כשאני עובד באינדיזיין ולוחץ על קיצורי קורל:)

• הוסף לסימניות
אחרי שכל אוהדי הקורל הרימו ראש וצצו מחוריהם
מעיז גמני ללחוש:
אצלי הקורל והאילוסטרייטור גם יחד הם תוכנות חובה בכל המחשבים שרכשתי.
אהההם, בעצם........ במחשב הבודד והיחיד שקניתי.
וכמו שכבר אמרו קודמי
יש בזה מה שאין בזה וכן להיפך, ולא ראי זה כעקומות זה.
וכמו שנאמר במקורותינו: מזה ומזה אל תנח ידך
רק לא לריב, זה גורם לאשכול שלא לשקוע בתהום הנשיה... וחבל :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;400433:
וכמו שנאמר במקורותינו: מזה ומזה אל תנח ידך

הבעי' היא שלא מלמדים את התוכנה בקורסים לעיצוב. וחבל.
בדר"כ, משתמשי אילוס' פותחים זוג עינים או צוחקים מלוא פיהם בכל פעם שהם נתקלים במילה 'קורל', מבחינתם זה תוכנה ישנה שרק הגרפיקאים הותיקים נאלצים להתמודד עם זה, והם עצמם זורמים עם הקידמה - - וזו טעות בסיסית כתוצאה מחוסר ידע והתמצאות.

אז להם נצא בקול קורא: נסו וגם תהנו - -

___
קיבלתי אחוזים בודדים מהתמלוגים של הרשל'ה - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;400452:
בקורל קורא...

או
בקו(ר)ל קורא :)

אני מכירה היטב את שני התוכנות
ומעדיפה הרבה יותר את האילוס'.

• הוסף לסימניות
הקולר תלוי בצואר המשתמשים בקורל
ומכאן אני קורלכולם די לביזיון.
ובמחשבה שניה זה קורלמשפחות הכי טובות.

יואו, מהקורלי????????!!!!!!!!!!!!!:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;400474:
הקולר תלוי בצואר המשתמשים בקורל
ומכאן אני קורלכולם די לביזיון.
ובמחשבה שניה זה קורלמשפחות הכי טובות.

יואו, מהקורלי????????!!!!!!!!!!!!!:eek:

אני קורלך לסדר!
;)

• הוסף לסימניות
משהו פה קורלכולם. פתאום נזכרים להעלות באוב תוכנה מיושנת ומצחיקה, שאת כל יכולותיה מבצעת אילוס ללא שום אילוץ. כאילו, מה הבעיה? לכו תשקיעו ותלמדו להפיק מקסימום מתוכנה משגעת!!

ואגב קיצורי מקשים, אפשר לסדר אותם באילוס מחדש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;399930:
ולגוף העניין: כמעצב, אני מוצא את הקורל קלה, מהירה ומתאימה הרבה יותר למטרותיי.
איך שאני אוהב את זה.
משעשע לראות גרפיקאים שבכלל לא מבינים על מה אתה מדבר,
ובכל זאת מנסים לשכנע אותך לעבור לאילוסטרייטור...
:)

• הוסף לסימניות
ונתנו, אל תוציא לעז. הייתי קורליסטית, כך שאני מכירה היטב את שני צידי המתרס.

• הוסף לסימניות
צריך להיות כמה שנים טובות קורליסט מושבע כדי להבין את זה!

• הוסף לסימניות
לעבור מקורל לאילוס' זה כמו לעבור לשטוף את הבית במכונת שטיפה של סופרים במקום המקל ספונג'ה הזמין, הנוח והידידותי.
האילוס' לא מגיעה ל"פינות" הקטנות, זזה בכבדות, נעה לפי נטיות ליבה ולא לפי נטיות עכברי, והיא ממש לא ממושמעת..וכמו כל מכונה מסורבלת וממונעת - היא משתתקת באמצע העבודה.
יש לה מעלות גדולות ונכבדות אבל לעבודה מהירה ויעילה, למי שהדברים מתוכננים אצלו בראש אין כמו הקורל. הכל נמצא בדיוק היכן שהנחתי, בלי הפתעות, בלי תחכומים מיותרים, ועם אופציות שאדובי חסכו מאיתנו בטוב ליבם (כדי שנרכוש את כל החבילה ולא רק את אילוס')
יש כאן משהו די נלעג שגרפיקאים מתחילים יחסית קוטלים דבר שהם פשוט לא מכירים...

אבל - ברצינות - אם מישהו שעבד עם קורל כיד ימינו במשך שנים הצליח "להתגרש" ממנה לטובת אילוס' שירים את היד - ויספר לנו איך עשה את זה. אני אחרי כמה נסיונות כושלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סיכת משרד;400572:
ונתנו, אל תוציא לעז. הייתי קורליסטית, כך שאני מכירה היטב את שני צידי המתרס.
לשכנע אותך שלא הכרת את התוכנה?
:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני,
אחרי שהיא נפלה שוב ושוב כשעבדתי עם מינימום טקסט...

אין לי סבלנות לעבוד עם שני תוכנות מקבילות+-, אי לכך אני עובדת היום בעיקר באילוס, מקטרת כל פעם כשאני עורכת קווים ונקודות, ואני עושה את זה הרבה.
וכל פעם כשאני מסתרבלת עם הפעולות הכי פשוטות.
אבל ככה זה אין את הכל.

• הוסף לסימניות
'צטערת. אני מכירה את קורל'ה היטב, על מעלותיה ומגרעותיה. הייתי כבדה עליה, ישבתי בה טוב, ידעתי איפה ואיך למצוא כל דבר, והיו לי אינספור פתרונות יצירתיים ודרכים חכמות להגיע לתוצאות מפתיעות, מדוייקות וטובות. ועוד הייתי בטוחה שלא אוכל להתרגל לעולם לתוכנות אחרות, דוגמת האילוס. ונפשי היתה קשורה בקורל....!

האילוס, מבחינתי, קיצר לי אינספור תהליכים.

קורליסטים, יש לכם בכלל זמן לנסות לשנות?????? נראה לי שהוצאתם עין עקומה על אילוס, מראש . חוץ ממה שאתם לא מוכנים לתת לעצמכם הזדמנות.

בעצם, אם רוצים לעשות מבחן השוואה, צריך להביא פרוייקט שיהיה בסיס משותף להשוות עליו!

מי מרים את הכפפה? מיר רוצה להגדיר בריף מפורט - ברמה הביצועית - לצורך העניין?

• הוסף לסימניות
ראשית, אני שמח לראות ולשמוע את כל הקנטוניסטים שהתחבאו עד עתה מאימת חילותיו של הצאר אדובי שר"י. לפתע פתאום, צצים כל חברי החסידים שנרדפו על צוואר, רמוסים ומבוזים, בחורים ובסדקים. טוב לדעת שאתה לא לבד...

ייתכן שזו גם חלק מהבעיה. אי הנוחות להודות שאתה אכן עבדקן/ית שהתחילו בכוחות עצמם...ואולי אף ר"ל לא למדו מעולם במקום מסודר (אוטודידעקאט בלע"ז). היסטורית הרי בואו נודה אנו הזקנים, בזמנו בכלל כולנו נאבקנו בסבתא פריהנד והפּלַג הקדוש ע"ה.

כפי שכבר כתבתי, בתור מעצב חשוב לי כלי שיאפשר לבצע את הרעיון המתגבש בכמה שפחות עיכובים, פקדים ופקודות. הכי קרוב ליד הטבעית. וכאן, יודו אלו שמכירים את שתי התוכנות, שלקורל יתרון ברור. לעומת זאת כשהמדובר בטיפול בטקסטים מורכבים, אודה שהנושא אכן כאוב.

בצד הדברים: מבלי לנסות ולהכליל ח"ו, מה שמזהה יותר מכל גרפיקאי/ת צעיר/ה (להרגע! לא אמרתי מתחיל...) הוא השימוש בברירת המחדל = CS3 ובנותיה. זה מה שלומדים היום וגם אתמול. ולא שיש לי חלילה טענה כלשהי לטכנולוגיה והשכלולים שבכנפיה, אבל זה עדיין לא מבטיח את היכולת ליצור משהו איכותי.
לצערי, חלק מיוצרי הדור החדש נשענים יתר על המידה יכולותיה של התוכנה. דבר זה יוצר בלבול בין יצירה גרפית למניפולציה גרפית. אפקט ויזואלי מרשים ככל שיהיה, אינו תחליף לרעיון ומחשבה.

• הוסף לסימניות
אין לי מושג אל מה אתם מדברים.
מספיק לי 30 דק' של הדגמה בקורל, לא X5, לאX4 ולא X3, קורל 9, כן, כן, שמעתם נכון, קורל 9. להדגים לכם ברצף את יתרונות הקורל.
למעצב על בסיס ווקטורי, אין תחלופה לקורל ולא משנה מה יספרו לכם.
האילוס' היא תוכנה לגרפיקאים, הקורל תוכנה למעצבים.
ואם מותר לי להוסיף, אני מאשים את האילוס' בהתדרדרות רמת העיצוב בעולם.
גרפיקאי עושה איזה שטיק אוטומטי בתוכנה, ואז בא לאמא, תראי איזה יופי, "אני לבד עשיתי" .
חשיבה קריאיטיבית ועיצובית נעשית אצל האדם ולא במחשב.
קורל הוא כלי למעצב לבצע בו רעיונות, האילוס' הוא כלי לאפשר לאנשים לרמות את עצמם שהם יודעים מה הם עושים.

הוויכוח שבין הנגר לאינסטלטור איזה כלי עדיף, המסור או הפלומבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;400670:

מבחינתי, הדיון הסתיים כבר במילים האלו.

לעיתים, אין מנוס מלהכניס למערכה את הכלים הכבדים באמת.
תודה אלי...

• הוסף לסימניות
תוכנת הבית שלי זה קורל, אבל תודו כל הקורליסטים המושבעים
שקורל היא לא תוכנה לפרויקטים מרשימים, היא עממית
הדבר היחיד שלא הצלחתי בגללו עדיין לנטוש אותה זה כלי הציפורן וכל אפשרויות ה'עקומות'
שהיא נותנת כשאני צריכה לשרטט משהו, אני עושה את זה בקורל וגוררת לאילוסטרטור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה