כללי לגלות את אמריקה - למי שחשב שטרייסינג בקורל עדיף על אילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;401013:
ההצהרות הנחרצות האלה נשמעות משכנעות מאוד.

מדוע זו שנוצרה בקורל היא תפארת היצירה האנושית ואילו השניה היא מלאכת רמיה ואחיזת עיניים.

יהושע.

יהושע, היטבת לבטא את רגשותי, ורגשותיהם של משתמשי אילוטרייטור על המתקפה שזכו לו מהדור הקודם, על כך שבסה"כ הם משתמשים עם תוכנה קצת יותר מתקדמת...

אוח... אוח...

אם כי אני מבין היטב את זעמו של אליהו פריד ושות' שיש גישה לאנשים שהם לא מעצבים, ולא חושבים לתוכנות עם אפקטים משוכללים, וכך יוצא להם לפעמים דברים יפים בלי כוונה... וזה ממש זילות למקצוע, אבל לא בגלל זה אנחנו צריכים לעבוד עם פריהנד...

• הוסף לסימניות
קורל העתיקה והביתית, לזקני הדור.

אני כבר בדור החדש, מתאים לי אילוסטרייטור! ו-כן, אני יודעת להפיק ממנה את כל מה שידעתי להפיק מהקורל, בין כה וכה.

ועל זה כבר נאמר ונכתב שהמבוגרים לא מסוגלים להבין את הדור הצעיר. אחחחחח.........

• הוסף לסימניות
אוי וויי, ר' אליהו קשישא, הצעירים נעלבים יותר מהר מהמבוגרים...
מה עוללנו?

:)

• הוסף לסימניות
ליתר משתמשי אילוס' שעדיין לא הספיקו למחות על דבריו של אליהו אזכיר את מאמר החכם 'גם כסיל כי יחריש לחכם ייחשב' - -
[אני לא מכליל ח"ו את כל המשתמשים, אני מתכוון בעיקר לאלו שמרגישים צורך למחות - - :)]

• הוסף לסימניות
קטונתי מלהכניס את ראשי בין ההרים הגבוהים.

אך מתוך הדברים עולה, שמבחינה וקטורית, משחק בעקומות, ומהירות תגובה במשחקים וקטוריים, קורל עדיפה על אילוס, (עי' בדברי מיג), ומעצב-על מסתכל בראש ובראשונה, האם הכלי שבידו הוא הכי טוב למשחקי עקומות, ורק אחר כך ינסה לדעת אם ישנם עוד יתרונות שוליים.

ולכן ניתן איכשהו להבין ת'דבריו החריפים של אליהו, הוא מסתכל על תוכנה וקטורית, ככזה שמגשימה את הנשמה העיצובית הפנימית, תוכנה שמהלכת במקום הלב, והלב כידוע, פועם מהר, והוא רוצה תגובה מהירה, וקורל עונה לו על הציפיות.

אם כי יש תחושה מסויימת, שיש שמתחמקים מלהודות על האמת: אין לזקני השבט כוח ללמוד תוכנות חדשות!

ולכן לכאורה, בויכוח הזה כולם יישארו צודקים.

ובלב פנימה נפנים בכאב: אדובי כובשת את העולם.

........................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;401107:
אם כי יש תחושה מסויימת, שיש שמתחמקים מלהודות על האמת: אין לזקני השבט כוח ללמוד תוכנות חדשות!

ולכן לכאורה, בויכוח הזה כולם יישארו צודקים.

ובלב פנימה נפנים בכאב: אדובי כובשת את העולם.

זו חלוקה בין זקני קורל, לזקני פריהנד.
זקני קורל דבוקים ברבם,
בעוד זקני פריהנד דבקו בצאצא הצעיר למרות ירידת הדורות...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;401087:
ליתר משתמשי אילוס' שעדיין לא הספיקו למחות על דבריו של אליהו אזכיר את מאמר החכם 'גם כסיל כי יחריש לחכם ייחשב' - -
[אני לא מכליל ח"ו את כל המשתמשים, אני מתכוון בעיקר לאלו שמרגישים צורך למחות - - :)]

ומה באשר לאותם משתמשי קורל שסבורים שכלי העבודה שלהם מעיד על רמתם, ועדיין לא טרחו לציין זאת?
לדעתי גם הם צריכים להתחשב בעצתך לכסילים.

(גם אני כמובן לא מכליל אף אחד, רק את מי שחושב שהוא שחקן כדורגל טוב יותר בזכות נעלי אדידס)

• הוסף לסימניות
מלחמת קורל&אילוס, מתחילה לקבל גווני מלחמת פי-סי&מקינטוש.

(אגב שעיה, המשל שלך על כדורגל ונעלי אדידס, אמור לשרת נאמנה את מתנגדי אילוס, עיי"ש ודו"ק).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;401107:
קטונתי מלהכניס את ראשי בין ההרים הגבוהים.

........................

למה מתחמקים? אמרתי זאת בפירוש. אין לי כוח ללמוד תוכנה חדשה - מסובכת - מורכבת ואיטית להחריד, שתתן לי בסופו של דבר, ברוב המקרים, את אותה התוצאה.

• הוסף לסימניות
יש כאן עוד תחושה חמוצה, שחלק נכבד משתמשי קורל, אינו משתמש במקביל עם אינדיזיין, לפחות לא בדרך קבע.

וזה אומר המון. כי הרי במגרש תוכנות העימוד, אינדיזיין כובשת וכובשת כמו גוגל, כמעט לא נשארו לה מתחרים, ומבחינת האינדיזיין, הרי האילוס (כמו כל תוכנות אדובי) משתלבת באינדי יד ביד, פי מליון מאשר עם קורל.

בארה"ב היו מחלקים את שני צידי המתרס לשניים: שמרנים ודמוקרטים.

פריד את הרשלה את אוהב בע"מ, הם מראשי המפלגה השמרנית, והיפוכם בהפוכה.

............

• הוסף לסימניות
אוחח. איזה אשכול ארוך...
אנסה להגיב בקצרה:

אדובי היתה פעם חברה טובה. היו לה תוכנות טובות, פוטושופ ואקרובט למשל.
החברה צמחה וגדלה וכנראה גם פוצלה למחלקות.
מה שקורה בפועל הוא שהתוכנות יוצאות בגירסאות ביטא אם לא גרועות יותר, ובזכות מונופול על ידי רכישת מקרומדיה ויח"צ טוב כבשה את השוק.

אני לא מכיר את אילוס, אבל האם מישהו בדורנו יכל להאמין שאין אפשרות לכמה משטחי עבודה (עד CS4)?
את אינדזיין אני מכיר. זו תוכנה לעימוד. האם מישהו העלה על דעתו שאין אפשרות להגדיר שפיסקה תהיה קשורה לפיסקה הקודמת?
אני לא מכיר את פלאש, אבל אני יודע דבר וחצי בתחזוקת מחשבים. תוכנה שגוזלת משאבים כמוה לא היתה ולא נבראה. גלישה באינטרנט אמורה להיות דבר זניח, שעובד כל העת ברקע. כשצריכת הפרוססור שלך מגיעה ל-100% בגלל פלאש - זה אפילו לא ביטא.

מה שאני, האיש הקטן, רואה הוא פשוט. יש חברה שרוצה בכח להוכיח שהיא הכי טובה וגדולה. מכורח זה היא נכנסת לפינות בלי לדעת איך לצאת משם. במקום להוציא תוכנת עימוד ובראש להעמיד את נושא הטיפול בטקסט, העדיפו כלמיני דברים מסביב, להכביד על התוכנה, וביום פקודה כדי למנוע קריסות להוריד את האפשרות לשמור פיסקה עם הפיסקה הקודמת.
כתוצאה מהעדיפות הזו, התוכנות קורסות בלי סוף. מישהו פעם נתקל בקריסות של פ"ש 7? ומה קורה עם פ"ש CS4?
בשונה מקורל, שמגירסה לגירסה מקבלים יותר יציבות (בגדול, אל תתפסו אותי על המילה).

יש לי עוד מה לכתוב, אבל יכלה הזמן......

• הוסף לסימניות
rc

אינדיזיין תוכנה כבדה? קורסת? באיזה טרסמופרה אתה חי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;401132:
יש כאן עוד תחושה חמוצה, שחלק נכבד משתמשי קורל, אינו משתמש במקביל עם אינדיזיין, לפחות לא בדרך קבע.

וזה אומר המון. כי הרי במגרש תוכנות העימוד, אינדיזיין כובשת וכובשת כמו גוגל, כמעט לא נשארו לה מתחרים, ומבחינת האינדיזיין, הרי האילוס (כמו כל תוכנות אדובי) משתלבת באינדי יד ביד, פי מליון מאשר עם קורל.

............

על סמך מה אתה אומר את זה?
אינדיזיין, אכן תוכנה מאוד מוצלחת לעימוד. עדיין יש מה לשפר, אבל בהחלט היא המלך(ה) היום.

משא"כ אילוס שהיא כבדה נורא ומסורבלת.

יש מעצבים שהם רק מעצבים ולא עוסקים בעימוד, כך שאין להם שום סיבה להשתמש באינדי.

הויכוח כאן מאפיל על הויכוחים בין המקיסטים לפי.סי.

מנסיון בפרוג, תמיד האשכולות הללו היו גורפי רייטינג.... :)

סגולה בדוקה להעיר את הפורום, לכתוב קורל יותר טובה מאילוס, או להפך, ואז האשכול יחזיק מעמד 40 יום לפחות...:)

• הוסף לסימניות
RC,
צר לי, אבל באינדיזיין יש פקודה בסגנון פסקה של 'שמור עם' KEEP וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;401142:
על סמך מה אתה אומר את זה?

מנסיון בפרוג, תמיד האשכולות הללו היו גורפי רייטינג.... :)

סגולה בדוקה להעיר את הפורום, לכתוב קורל יותר טובה מאילוס, או להפך, ואז האשכול יחזיק מעמד 40 יום לפחות...:)

מה שמעצבן אותי ומרגיז אותי מאוד
שתפסתם אותי ביום מאוד נינוח :)
ככה שאין לי מספיק גישמק בויכוח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;401132:

............

מוחה נמרצות!

אני מעצבת שנים שנים בקורל יופי ונהנית ממנה בלי סוף,
ובמקביל -
מגזינים, חוברות ופרוספקטים מרובי טקסטים מריצה באינדיזיין לרוב!
והעבודה, יציבה ומהירה ורצה מתחת לידים בדרך לפרויקט הבא.......

• הוסף לסימניות
לא אמרתי שהיא לא המלך. רק התכוונתי שהיא לא היתה בשלה ביום יציאתה. ועד היום אנחנו מקבלים מידי פעם תזכורת לכמה היא עדיין ילדה.
אגב, מאיזה דור של אינדי אתה?
אני חייב לציין שמבין כל תוכנות אדובי - אינדזיין זו התוכנה שגודלת הכי מהר. עוד מעט אפשר כבר לחפש לה שידעך :)

איש קטן, נראה אותך במסמך עם 500 עמודים של טקסט (חישובי טקסט מסובכים הרבה יותר מגרפיקה), עם 3 או 4 סיפורים, (כתבות? תרגמו איך שתרצו), שאחד מהם הוא בעברית מנוקד OT, ועם 20 סגנונות. תעשה Ctrl+Y, ו-99% שהתוכנה קורסת.

• הוסף לסימניות
גרף

אינדיזיין הינה תוכנה לסידור הקומפוזיציה הסופית של כל מודעה, והיא מדהימה, מכיון שיש לה דיבור צפוף עם אחיותיה, פוטושופ אילוס ואקרובט וכו'. ואינה תוכנה לעימוד גרידא.

קורל היא תוכנה כבדה, גם בשמירה, גם בשילוב עם פוטושופ, וגם בשילוב עם אקרובט. כל השילובים הללו חובה למעצב ממוצע.

• הוסף לסימניות
אני מלפני CS

אבל מCS2 בטוח כבר היה את האפשרות הזאת.

מה שמצחיק באדובי, שבפוטושופ 5 אולי אפילו ב4 כבר היה את האופציה של טקסט מעוגל וכו' בכל מיני וריאציות, בעוד שפוטושופ היא תוכנה לעיבוד תמונה, ואילו באינדיזיין, עד היום אין את זה, למרות שזו תוכנה המיועדת לטקסטים.

כששאלתי על כך את עדי רביד, הוא אמר לי שבאדובי, על כל תוכנה עובדת קבוצה אחרת, והם לא הכי מפרגנים אחד לשני... אז ככה זה נראה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה