לדון לכף זכות או טאקט...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השראה;1353222:
אני לא אלביש לה בגיל 6 גרביונים אלא חצאית אחרי הברך.

דווקא לבת 4 אני כן מלבישה לפעמים גרביון כי היא עוד לא יודעת לשמור כ"כ על צניעות ( עין ערך ההודעה למעלה..) ובת 6 כבר כן.

יש הערות שלא מעירים. נקודה. גם לא בצורה נחמדה עדינה.

אותה גיסה גם העירה לי אח"כ בשולחן שבת על כמה שערות שהציצו מהכיסוי. האמת? אחרי ההערה על שמירת העיניים ההערה הזו כבר ממש לא התקבלה אצלי ברוח טובה.
מה לעשות? אנחנו בני אדם. וגם אם אני באמת לא רוצה שיראו לי שערות מציצות עדיף שבעלי יעיר לי על זה ולא הגיסה מהצד השני של השולחן שכבר יש לה חשבון "צניעות" עוד משלשום איתי.
זה נראה שיש לך חשבון ארוך איתה. אני מאוד מבינה אותך, אבל אני לא חושבת שהקביעה ש"יש הערות שלא מעירים, גם לא מצורה נחמדה ועדינה" היא קביעה גורפת.

• הוסף לסימניות
אם גיסתך היתה מבקשת ממך לא להסתובב ליד בעלה עם פאה רק עם מטפחת ולא היית עושה את זה זה היה חוסר כבוד לבקשה שלה?

יש בקשות שא"א לכבד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השראה;1353233:
אם גיסתך היתה מבקשת ממך לא להסתובב ליד בעלה עם פאה רק עם מטפחת ולא היית עושה את זה זה היה חוסר כבוד לבקשה שלה?

יש בקשות שא"א לכבד

השראה,

אם את באמת שלמה עם זה אז מה כ"כ פוגע כאן?

תעני לה בשלוה: "אוקי, כך אני מלבישה את בנותי, אני מצטערת אם גרמתי לך מורת רוח אבל זו הגיסה שזכית בה".

ההתקוממות כאן היא נגד הצדקות? המנהג? ההערה?

חשבי עם עצמך מה כ"כ מפריע שהיא אמרה. אז אמרה!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השראה;1353222:
אותה גיסה גם העירה לי אח"כ בשולחן שבת על כמה שערות שהציצו מהכיסוי. האמת? אחרי ההערה על שמירת העיניים ההערה הזו כבר ממש לא התקבלה אצלי ברוח טובה.
מה לעשות? אנחנו בני אדם. וגם אם אני באמת לא רוצה שיראו לי שערות מציצות עדיף שבעלי יעיר לי על זה ולא הגיסה מהצד השני של השולחן שכבר יש לה חשבון "צניעות" עוד משלשום איתי.

הופה, זה כנראה חשבון ארוך..
מאחלת לך שתצליחי להתגבר ולהעביר על מידותייך כך שבפעם הבאה ההערה לא תצליח לפגוע בך
אך בכל אופן ממליצה להיות יותר רגישה לידה כדי לא להזמין את ההערה הבאה

• הוסף לסימניות
הרבנית רות שמש אומרת
שלא מומלץ להיות כמה משפחות ביחד באותה דירת נופש...
עכשיו אני מבינה למה...

• הוסף לסימניות
השראה, מותק, לכל אחד יש זכות לחיות לפי איך שטוב לו.
גם לי יש גיסה (אני מהצד "הצדיק" של המתרס) שממש לא מתאימה לי רמת הצניעות שלה, גם בהתנהגות ולא רק בלבוש, אז אני משתדלת להימנע מלהתארח יחד איתם לזמן ממושך (שבתות, חגים, חופשות) והיחסים בינינו מצויינים!
מעולם לא הערתי לה והיא לא מעלה בדעתה למה אף פעם לא חגגנו יחד אירוח ארוך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השראה;1353233:

יש בקשות שא"א לכבד
יש לי גיסה שהזמינה אותנו פעם לעשות איתם מנגל בחופש, אבל היא בקשה בשם הבנים שלא אבוא עם פאה. לא שתכננתי להגיע עם פאה לכזה מעמד מכובד, אבל אחרי הבקשה שלה לא רציתי להגיע בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1353285:
יש לי גיסה שהזמינה אותנו פעם לעשות איתם מנגל בחופש, אבל היא בקשה בשם הבנים שלא אבוא עם פאה. לא שתכננתי להגיע עם פאה לכזה מעמד מכובד, אבל אחרי הבקשה שלה לא רציתי להגיע בכלל.

טוב, זה באמת מוגזם.

מכירה ג"כ אחד שלא מרשה לאשתו להתחבר עם נשים בפאה, וח"ו לא לדרוך על סף ביתו. פעם הם עשו שבע ברכות והעמידו בחוץ סלסילה עם מטפחות להחלפה... :cool::eek:

המשותף לשתי הדוגמאות הוא שלא מעירים לבנ"א אחרי שכבר הגיע, ואין בידיו לעשות כלום. הטעות הקטנה והקריטית היא שלא היה לך מה להלביש לבנות גם אם רצית מאוד לכבד, וכך מתוך המבוכה נולדו עלבון וזעם.

אבל זו שהעירה על פאה, סתם חוסר טאקט, יכלה לומר לך "יו נראה לי עדיף לבוא עם כיסוי חבל על הסרוק של הפאה, הכל יתלכלך בעשן שם..." לא תמיד צריך לפתוח את כל הקלפים...

• הוסף לסימניות
אפשר להבין את האמא שצרם לה המראה, בעיקר אם יש לה רק בנים.
לא כ"כ אפשר להבין שהיא העירה לך.
הרי מה תעזור ההערה? את בחופש ולא תרוצי לקנות גרביונים, נכון?
צריך לשים לב כשמעירים אם ההערה קונקרטית וישימה, ולא לפגוע סתם.
ובכלל גיסות עדיף שישתקו ויעבירו מסרים דרך האח/אחות ועדיף גם זה לא.

מבינה גם אותך, זה מאאאד מעצבן שגיסה מעירה על צניעות, הרבה פעמים זה בא מקנאה.

מה שכן ילדה בת 4 עם חצאית קצרה וגרביים קצרות זה לא ממש צנוע זה ברור.

• הוסף לסימניות
היתה פה התלהמות על ילדה בת 4 שנדרש ממנה צניעות, ואני יכולה להגיד מניסיון שילדה בת 4 לעיתים נראית כילדה גדולה שאכן מצפים מהאם להלבישה בצניעות.
לי יש בת בת 4, שאני בתור אמא מאד רוצה להלביש לה חצאית קצרה וגרביים קצרות, אבל מרגישה במראה שזה לא צנוע ולכן מקפידה לה או על חצאית מתחת לברך או גרביונים. הגיל זה לא הפרמטר היחיד שקובע מראה הילדה מאד משפיע. (כמובן שלא דובר על בת 2)
- כמובן השראה שלא דברתי על ביתך כי אין לי מושג איך היא נראית. רק הערתי שגם ילדה בת 4 יכולה להראות כחייבת בצניעות.

לגבי אותה גיסה, השראה שאלת מה עושים?
זה לא התפקיד שלך לדעתי. לנו במשפחה לצערי גם יש הבדלים בין המשפחות ועם כל הכאב שבדבר אחותי שלה יש בנים גדולים ותרה על השתתפות בנופש המשפחתי בגלל הבעיה עם אותן משפחות.
היא רצתה לשמור על ילדיה, אז פעלה מהצד שלה במה שניתן. להם כמובן נאמר תירוץ אחר והם עד היום לא יודעים שהיה פה ענין של הימנעות מלהיות יחד, ככה היא פועלת גם בשבתות משותפות וכו'.
וברור לי שגם ילדי יגדלו וזה יגיע להשפעה על החינוך שלהם - אנחנו נפעל באותה דרך.
תפקידנו אנו לשמור על החינוך שלנו ולא לחנך אחרים. מפריע לך תשארי בבית. כל אחד יודע מי המשפחה שלו ומי הנפשות הפועלות.

ולגבי אותה אחת שכתבה שיש להקפיד על ילדה בת 3 על גרביונים בגלל הבת בת ה6 שלא תקנא?!
אדרבא אולי גם לתינוקת נלביש חצאיות כדי שהגדולה לא תקנא בזה שלתינוקת יש מכנסיים?
הפוך - אני מסבירה לביתי שהיא כבר גדולה ולכן מגיעה לה הזכות להקפיד על גרביונים וצניעות כמו אמא! ואילו הקטנה עדיין קטנה ולכן היא לובשת דברים של קטנים.

• הוסף לסימניות
לי נראה כי גיסתך היא מאותם טיפוסים הנהנים או חושבים שמחובתם להעיר ולתקן אנשים.
פעם הבאה(שבטח תהיה) תהנהני בנימוס, תחייכי ותגידי לה שתנסי לחשוב על מה שאמרה ושתראי כבר מה לעשות, ותודה על העצה.
(כן, עצה. היא לא הכתיבה לך, רק העירה, את תסתכלי על זה בתור עצה או המלצה בלבד.ץ)

• הוסף לסימניות
אני לא מאלה שמעירות לאחרים כיצד לנהוג כל עוד לא סיימתי לחנך את עצמי ואת הילדים שלי...
בכ"ז פעם ראיתי אשה עם ברכונים שראו לה את הרגליים בכל פסיעה, לא אמרתי לה מילה אבל אני לא בטוחה שנהגתי נכון.
פעם עמדו קבוצת נשים / בנות לבושות רחוק מהצניעות ליד הבית שלי בקיץ בשעה 1:30 בלילה ושוחחו בקולי קולות. וכמה שהשתיקו אותם הן המתפללים מהביכ"נ הסמוך שהיו במקום עקב אירוע, והן השכנים שהתקוממו על הגזל שינה זה לא עזר.
מישהו תפס יוזמה והשפריץ חצי כוס חד פעמי עם מים שלא השפריץ על אף אחת...
הם התפרצו מה זה להשפריץ מים ולפגוע ביהודים אנחנו נכנס לתוך הביכ"נ לצעוק על כולם...
לבוש פרוע מותר, לדבר בקולי קולות באמצע הרחוב ובאמצע הלילה ולעשות גזל שינה מותר רק להעיר להם שיהיו בשקט וכשלא עזר השפריצו עליהם בקיץ קצת מים לידם זה אסור ומאוד פוגע...

• הוסף לסימניות
באמת לא נעים, השראה...
ברור שהיה עדיף, טקטי, ומכבד יותר, אם הגברת הייתה מדברת איתך אחרי האירוע הנידון, או לפני האירוע הבא, ואומרת בעדינות את אשר על ליבה, אבל הערה קטנה בצד לא נחשבת להפרה עצומה של כבוד הבריות....

• הוסף לסימניות
זה שהן לא היו לבושות בצניעות ודיברו בקול הופך אותן ללא בסדר, אבל לא הופך את מי ששפך עליהן מים לבסדר.
השתגעתם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;1353531:
זה שהן לא היו לבושות בצניעות ודיברו בקול הופך אותן ללא בסדר, אבל לא הופך את מי ששפך עליהן מים לבסדר.
השתגעתם?
נכון אבל כמה פעמים צריכים להעיר???
אף אחד לא מת מחצי כוס מים באמצע קיץ חם בפרט שהמים הושפרצו רק לידם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1353545:
נכון אבל כמה פעמים צריכים להעיר???
אף אחד לא מת מחצי כוס מים באמצע קיץ חם בפרט שהמים הושפרצו רק לידם

אלימות חוזרת היא לא תגובה...
אולי גם אלו שמשפריצים אקנומיקה בגאולה מרגישים צודקים???

• הוסף לסימניות
גברת חנון, יש שיטה הרבה יותר פשוטה לפזר עדת נשים טורדנית.
די שמישהו בסביבה יצעק:"עכבר" או "ג'וק" והן תשאנה רגליהן בבהלה.

אבל זו אלימות פסיכולוגית.:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אפשר לחשוב! כולה כוס מים.

• הוסף לסימניות
אפשר לחשוב
כמה טיפות דם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה