אני!מבינה את ההרגשה של חוסר הצניעות, לא מבינה את הערה.
בשום מקום, בשום צורה!!
שתספר לי משהיא אחת שהעירו לה בנושא זה ואכן קיבלה את הערה ברוח טובה, או עוד יותר, השתפרה במעשיה.
נכתב ע"י גילה;1354106:לא צריך לחפש דווקא תירוצים למה הגיסה העירה, ואם היה לה סיבה וכו' ולמה היא כן צודקת.
יכול להיות שהיא באמת לא צודקת!
יכול להיות שהיא לא היתה צריכה להעיר.
אז היא התנהגה לא בסדר, למה זה צריך לפגוע בי?
(אם היא כן צודקת, זה עוד יותר פוגע... כי אני באמת לא בסדר, אבל אם היא טועה?)
למה צריך כ"כ להתקומם כשמישהו אחר טועה?
נכתב ע"י חנון;1354014:אני!
העירו לי כמה פעמים על בגד מסוים
אמרתי סטופ! הבגד הזה נשאר בארון"
נכתב ע"י פוסטר;1354160:בפרט שזה לא קשור להלכה, אלא למנהגים והחמרות.
לא שואלת.נכתב ע"י פוסטר;1354109:כשמשהו נפגע, לא שואלים אותו למה נפגעת...
ועוד יותר כשהנפגע מנסה למצוא זכות.
נכתב ע"י פוסטר;1354160:אז את זן נדיר.
על פי רב התוכחות האלה לא מתקבלות מזרים.(גיסה היא על גדר משהו זר)
בפרט שזה לא קשור להלכה, אלא למנהגים והחמרות.
לא דיברתי על להעיר או לא, אבל צריך לשים לב ולהבין גם את הצד השני.כתוב בשולחן ערוך (או"ח עה, א')
טפח מגולה באשה במקום שדרכה לכסותו אפילו היא אשתו אסור לקרות ק"ש כנגדה.
וכתב בביאור ההלכה (לבעל הח"ח): עיין בספר שולחן שלמה שכתב, דשיעור זה שייך אפילו בקטנה, מבת ג' ואילך, שהיא ראויה לביאה, ואם היא בתו הוא מי"א שנה ואילך, וכדלעיל בסימן ע"ג עי"ש. עכ"ל.
נכתב ע"י gila;1354201:בלי לקחת פה צדדים. אני חושבת שהרבה מאיתנו נהיה מופתעים אם נלמד את ספרי ההלכה על צניעות. יש הרבה בלבול בעניין והרבה חושבים על הלכות גמורות שהן עניין של מנהג...
לדוג' חצאית שלא מכסה את הברך בכל מצב נוגדת את ההלכה. ואין כאן עניין של מנהג/עדות/מקומות וכו' (ואני לא מדברת עכשיו על ילדות מתחת לגיל בת מצווה שזה נושא אחר) האמהות...
אבל שוב זה התפקיד של כל אחת ללמוד ולקיים את ההלכות. ואין מקום לחינוך... (חוץ מדוגמה אישית)
שמעתי לאחרונה בשם החפץ חיים שפעם אמר:
פעם רציתי לתקן את העולם. ראיתי שאי אפשר, חשבתי שרק אתקן את בני עירי, ראיתי שגם זה אי אפשר חשבתי לתקן את משפחתי, כשראיתי שגם זה אי אפשר החלטתי שאני אנסה לתקן רק את עצמי - והלוואי ואצליח...
נכתב ע"י Yafittz;1354557:לדעתי, פשוט לעשות חשבון נפש אישי לא כלפי הגיסה/השכנה/החברה וכו' שהעירה אלא כלפי הקב"ה אם באמת כך היה רוצה שאלבש/אלביש . יום אחד כולנו נגיע לבית דין של מעלה, שם אין תירוצים/ התחמקויות/ הצדקות וכו'. נפגעתי/לא נפגעתי לא יעזור... אלא לחשוב אם הקב"ה היה שואל אותי על הבגדים שלבשתי/הלבשתי מה באמת הייתי עונה. ובנקודה הזאת צריך פשוט אמת פנימית מוחלטת
ושוב אני מזכירה קודם כל לעצמי ולכולן לזכור תמיד מה שכתוב לעיל ...אמת פנימית כלפי שמיא.
בהצלחה לכולנו עם נסיונות החיים......![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים