לדון לכף זכות או טאקט...?

נכתב ע"י progitm;1354795:
פשוט נראה לי שלאלימות יש הגדרה ומה שאת מעלה כנקודה למחשבה לא כלול בהגדרה זו...
"אלימות היא התנהגות כוחנית, בין אם פיזית, פסיכולוגית או אחרת, תוך כדי פגיעה או כוונה לפגוע בבני אדם, בעלי חיים, צומח או חפץ דומם כלשהו. בעבר התנהגות אלימה הייתה מקובלת יותר[דרוש מקור] והייתה מבוצעת למטרות ענישה, חינוך, שחרור לחצים, הבעת רגשות, יישוב סכסוכים וחילוקי דעות, שעשוע ועוד. כיום חברות רבות בעולם מוקיעות את ההתנהגות האלימה ומגנות אלימות מכל סוג, מדינות חוקקו חוקים כנגד אלימות והתקבלו תקנות בינלאומיות נגד התנהגות אלימה. "(ויקיפדיה)

נראה לי שגם יש להבדיל בין המניע , אם נפל למשהוא בטעות כוס ועבר שם בן אדם וזה התנפץ לידו אוקי זה טעות ...
אבל אם היה קורה אותו מקרה אבל רק בכוונה שזה יתנפץ לידו זה נחשב לאלימות
המניע הוא ג"כ מדד מובהק לזהות את זה אם כי לא רק..
אכן כך! להתלבש שלא בצניעות, ולהרעיש, ולהמשיך גם אחרי שהעירו להם זה בהחלט "התנהגות כוחנית, פסיכולוגית או אחרת, תוך כדי פגיעה או כוונה לפגוע בבני אדם".

ולענין חינוך-
חינוך אין פרושו לשמור על הילדים מכל מגע עם מישהו קצת שונה, או קצת 'פחות'.
הרי החינוך לא אמור להתבסס על זה שהילד לא יפגש עם שום דבר שונה. להיפך, צריך ללמד אותו להיות חזק בערכים שלו גם כאשר יש בסביבה בני דודים/חברים קצת שונים.
אז גם אם לכתחילה היינו מעדיפים שכל המשפחה תהיה בדיוק בקו שלנו, אם יש מישהו קצת שונה, זו הזדמנות להנחיל לילדים עוד ערכים חשובים; לכבד את הזולת גם כשהוא 'פחות', וגם לא לחקות אותו בדברים שבהם הדרך שלנו שונה.[/QUOTE]

זה כל כך נכון ומצד שני כל כך קשה.
זה נגע בדיוק בויכוח ודיונים שיש לי מול אחותי.
היא פשוט מתנתקת מהמשפחות שלא מתאימות לה וזהו. מגיע במקסימום למפגשים נקודתיים של ארוחת ערב ולא יותר מזה. שמא הילדים שלה יהיו איתם לבד ולא תחת השגחתה (מה שיכול לקרות בשבתות משותפות למשל), והיא לא מ וכנה שזה יקרה ולכן נמנעת טוטאלית משבתות או חופשות יחד (מיותר לציין כמה שזה קשה וכואב להורים שלי)
ואני ובעלי בגישה שאנחנו נחנך את הילדים שלנו שאנחנו שונים ולתת להם חוזק וחוסן גם כשיפגשו עם אחר, ולכן כן מגיעים ונפגשים בינתיים.

אבל - זה מאד מאד קשה. וממפגש למפגש אני מבינה את אחותי. ובאמת שבדילמה ולא יודעת איך להתנהל בהמשך. כל חזור ממפגש כזה אני ובעלי אומרים שזה כבר נהיה בעייתי וצריך לחשוב מה עושים הלאה. ואז מגיע ההזמנות הבאה אמא שלי מתחננת ואנחנו עושים עוד ניסיון... ו...

זה יכול להיות מילים שנאמרות ולא מתאימות לי ואחרי זה שבועות אני עובדת להשריש את זה מהילדות. אפילו שהם יודעות שלא מדברים ככה זה נפלט להם וזה קשה לשירוש. (לדוגמא שימוש במילה באלי במקום רוצה - אני ממש לא מוכנה לשימוש בשפה הזו, ואצלם זה מקובל)
או לחילופין בפועל במהלך החופשה/שבת זה ילדים שמשחקים יחד וכל הזמן להשגיח שלא יביאו איזה רעיון למשחק שלא מקובל עלי. ומה הם עושים שם ולאן הלכו. כך שיוצא שבסוף אנחנו נאלצים לעמוד כל הזמן על המשמר ובמעקבים, ולעיתים זה יצא שכרו בהפסדו.
(הם עדיין קטנות כך שהם לא מרגישות תחת מעקב..)

אשמח לעצות או הכוונה מניסיון או בכלל...

אני חושבת שכשיש מגוון של סגנונות ורמות רוחניות במשפחה, מה שמעורר דילמות באשר לשהות ביחד, יש מקרים שצריך לפנות ולקבל הכוונה מרב, מורה דרך, או כל סמכות רוחנית שמקושרים אליה.
בפרט כאשר מעורבים בזה גם ההורים.

נכתב ע"י עפולה;1354800:
אכן כך! להתלבש שלא בצניעות, ולהרעיש, ולהמשיך גם אחרי שהעירו להם זה בהחלט "התנהגות כוחנית, פסיכולוגית או אחרת, תוך כדי פגיעה או כוונה לפגוע בבני אדם".

לא רוצה לשנות את נושא הפורום אבל...
הם בדרך כלל לא עושים את זה כדי ליצור פרובוקציה אלא מתוך תרבות ומנטליות שונה הם אפילו לא מבינים שזה לא לגיטימי וזה "לא נורמלי"
תכירי בזה שהם תינוקות שנישבו...
וממש אבל ממש אין להם ענין לפגוע באף אחד..
זו המציאות ששורת כיום בחוץ רחוק ממחוזותינו - והיא כואבת

מזל - מה את עושה לגבי מוסדות החינוך?
אלא אם כן את שולחת למוסד פרטי.
פשוט הדוגמא שהבאת מראה על רמת השמירה שלך על הילדים, לא להשתמש אפילו בסלנג מקובל..

נכתב ע"י שירי12;1354909:
מזל - מה את עושה לגבי מוסדות החינוך?
אלא אם כן את שולחת למוסד פרטי.
פשוט הדוגמא שהבאת מראה על רמת השמירה שלך על הילדים, לא להשתמש אפילו בסלנג מקובל..
איפה אפשר לקנות את המילון השלם של הסלנג המקובל?:)
מקובל זה דבר יחסי.
יש משפחות ש"יאללה" הס מלהזכיר.
יש משפחות שאבא אימא גם יחד מייללים ביאללה ומזהירים בערבית.
במו אזני שמעתי אברך משי אומר משפט אזהרה שלם ביידיש, ומסכם בערבית: "דיר בלאק!"
אני לא חושבת שמדובר בנטיה שלילית, אבל אשמח שילדי כן ישתמשו בלשון נקייה. למותר לציין שילדים אוהבים לאמץ ביטויים "מגניבים" ומכאן אני מבינה את מזל שמעדיפה לא לחשוף את בנותיה לביטויים שהן תשמחנה להשתמש בהן.
מי יודע אולי "באלי" היא דוגמית קלה לשפה שלמה שאינה מתאימה למשפחה מהוגנת?

נכתב ע"י נוי;1354918:
מקובל זה דבר יחסי.

צודקת מאוד :)

"באלי" הייתה מילת סלנג כשאני הייתי בבי"ס, הרבה מילים שאז נחשבו לסלנג נכנסו לשפה המדוברת גם אצל המורות היום...

ואכן החינוך לשפה נקיה מתחיל בהורים.

צניעות זה ענין של רגש כל אחת בדרגה שלה.
רוצה להקפיד על דברים כל הכבוד! אבל אם זה על דברים שהם לא נגד ההלכה ואת מגדילה במו ידיך את הפערים בינך לבין סביבתך ואת גורמת לאנשים לגחך אני לא בטוחה שאת צודקת.
אני מכירה אחת כזו שהיא הצדיקה של המשפחה ובאמת כל הכבוד לה אבל לפעמים יש דברים שהיא יותר מהאפיפיור...
למשל היא מקפידה לקרוא לילדים שלה בשתי השמות ובמשפחתה זה מאוד יאכנע וצוחקים ממנה
למה היא צריכה לגרום את זה לילדים שלה? זה לא הלכה ולא מנהג ואם זה לא מקובל לא צריכים להיות יוצאי דופן
ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם

נכתב ע"י חנון;1354930:
רוצה להקפיד על דברים כל הכבוד! אבל אם זה על דברים שהם לא נגד ההלכה ואת מגדילה במו ידיך את הפערים בינך לבין סביבתך ואת גורמת לאנשים לגחך אני לא בטוחה שאת צודקת.
אני מכירה אחת כזו שהיא הצדיקה של המשפחה ובאמת כל הכבוד לה אבל לפעמים יש דברים שהיא יותר מהאפיפיור...
למה היא צריכה לגרום את זה לילדים שלה? זה לא הלכה ולא מנהג ואם זה לא מקובל לא צריכים להיות יוצאי דופן

אגב, אצל חוצניקים מאד מקובל לקרוא בכל השמות שניתנו, ואפילו שמות שאצלינו ממש יכנאיים.
הם באמת לא מבינים למה לא, אפילו אצל משפחות מודרניות
כך שזה לאו דווקא נובע מצדקנות יתר.

נכתב ע"י נוי;1354918:
מקובל זה דבר יחסי.
יש משפחות ש"יאללה" הס מלהזכיר.
יש משפחות שאבא אימא גם יחד מייללים ביאללה ומזהירים בערבית.
במו אזני שמעתי אברך משי אומר משפט אזהרה שלם ביידיש, ומסכם בערבית: "דיר בלאק!"
אני לא חושבת שמדובר בנטיה שלילית, אבל אשמח שילדי כן ישתמשו בלשון נקייה. למותר לציין שילדים אוהבים לאמץ ביטויים "מגניבים" ומכאן אני מבינה את מזל שמעדיפה לא לחשוף את בנותיה לביטויים שהן תשמחנה להשתמש בהן.

ראשית לגבי המוסדות ברור שאין לי אפשרות לשלוט בכל ההורים האחרים. וברור לי שגם אני לא מושלמת ויתכן ולהורים אחרים יש השגות עלי ועל החינוך שלי.
וכבר קרה שהבנות שלי חזרו עם דברים מהגן והסברתי להם שאנחנו לא מדברים ככה ואצלנו לא משתמשים בשירים או ביטויים כאלה.
(ואולי אני צריכה להשתפשף קצת.. למשל אני לא יכולה לקבל את כל השירים המעין מצחיקים שהן לומדות בגן, שצוחקים על הבית ספר, המורות, הדודות וכל דמות מזדמנת. זה באמת כל כך מקובל?)

אבל כשאני נמצאת ליד אותם בני דודים ושומעת את אותם סלנגים נאמרים בכזו תדירות זה נהיה צורם - יחד כמובן עם כל ההתנהגות הכללית.

אז נכון שגם אני לעיתים משתמשת בסלנגים כאלה ואחרים.
אבל כשחוזרים מנופש והילדים כל היום-
באלי לישון, באלי לאכול, באלי לשחק, או לחילופין, לא באלי להתקלח, לא באלי ללכת עכשיו, אבל לא באלי לאסוף.
עד פה!
המילה הזו מחוץ לבית שלנו בכל צורה שלה. וזה רק דוגמא אחת.

נכתב ע"י חדוי כנרת;1354950:
אגב, אצל חוצניקים מאד מקובל לקרוא בכל השמות שניתנו, ואפילו שמות שאצלינו ממש יכנאיים.

בדיוק.
ובנוסף זו סגולה לאריכות ימים.

סתם בשביל שנבין, מה זה 'להיות צדיק יותר מהאפיפיור'?

נכתב ע"י חדוי כנרת;1354950:

זה לא הדבר היחיד שהיא מחמירה מעבר למה שצריך וגורמת לאנשים לגחך

נכתב ע"י חנון;1354964:
זה לא הדבר היחיד שהיא מחמירה מעבר למה שצריך וגורמת לאנשים לגחך

זה לא רק ענין של גיחוך.
הרבה פעמים חומרה לא נכונה היא בעיה של 'בל תוסיף' כפשוטו.
לא מה שכל אחד ממציא זו חומרה. לפעמים זו פשוט טעות ועיוות, שגורם לנזק רוחני מכיוון אחר.

בדורינו היום! גם אם את רוצה להעיר למישהו משהו - הכל צריך לבוא מתוך אהבה וקרבה ונתינה!

הדור המפונק!!!

היום את לא יכולה להעיר לאף אחת מאחיותיך שהלבוש שלה לא בסדר! ולא יכולה לומר שאצלנו לא מקובל - ממש לא!!! הדור לא יכול לשמוע ולא לקבל שום דעה כזאת!
הוא מיד נפגע ונעלב ולא ידבר איתך יותר מילה!

יש לי אחיות בחורות מתוקות וחביבות - שאכן - הן צעירות ולא נראות כמו אחיותיהן הגדולות מהן ב-10 שנים! כי הן חיות בדור של היום! ואני אישית גם לא דורשת מהן להראות כמו אחיותיהן הגדולות - בכל שבת שאחותי הנשואה מגיעה הן בורחות מהבית אלי / לאחות אחרת נשואה - ולמה? כי היא אומרת עליהן כל מיני דברים - אתן מודרניות ! או מידי מתלבשות! משקיעות את הראש בבגדים ולא במידות טובות ועוד............ והן לא מוכנות לשמוע!

ואילו אלי הן מגיעות - אני מסבירה להן בצורה מאד יפה שהן מתוקות, חביבות מדהימות ומה לא ! נראות מצוין! וטוב! ומותר להן להיראות טוב ובטעם טוב ובבגדים הכי יפים בחנויות. הן רק חייבות לשים לב שזה לא יהיה מוגזם! וזהו!
הן מקבלות את זה בצורה הכי טובה! ושואלות ומתייעצות האם זה טוב והאם לא!

המסקנה היא!

היום חייבים רק לקרב! ולאהוב ! וכשהקשר ממש ממש קרוב אפשר להוריד משהו.

אם היית מגיעה לגיסתך ואומרת לה יש לך טעם כ"כ יפה בבגדים, הילדים שלך תמיד נראים נסיכים! רק חבל שא"א להרים אותם על הידיים כי אח"כ חייבים ליטול ידיים ! היא היתה מקבלת את זה לגמרי אחרת!!!

נכתב ע"י מלכי;1354971:
בדורינו היום! גם אם את רוצה להעיר למישהו משהו - הכל צריך לבוא מתוך אהבה וקרבה ונתינה!

הדור המפונק!!!

היום את לא יכולה להעיר לאף אחת מאחיותיך שהלבוש שלה לא בסדר! ולא יכולה לומר שאצלנו לא מקובל - ממש לא!!! הדור לא יכול לשמוע ולא לקבל שום דעה כזאת!
הוא מיד נפגע ונעלב ולא ידבר איתך יותר מילה!

יש לי אחיות בחורות מתוקות וחביבות - שאכן - הן צעירות ולא נראות כמו אחיותיהן הגדולות מהן ב-10 שנים! כי הן חיות בדור של היום! ואני אישית גם לא דורשת מהן להראות כמו אחיותיהן הגדולות - בכל שבת שאחותי הנשואה מגיעה הן בורחות מהבית אלי / לאחות אחרת נשואה - ולמה? כי היא אומרת עליהן כל מיני דברים - אתן מודרניות ! או מידי מתלבשות! משקיעות את הראש בבגדים ולא במידות טובות ועוד............ והן לא מוכנות לשמוע!

ואילו אלי הן מגיעות - אני מסבירה להן בצורה מאד יפה שהן מתוקות, חביבות מדהימות ומה לא ! נראות מצוין! וטוב! ומותר להן להיראות טוב ובטעם טוב ובבגדים הכי יפים בחנויות. הן רק חייבות לשים לב שזה לא יהיה מוגזם! וזהו!
הן מקבלות את זה בצורה הכי טובה! ושואלות ומתייעצות האם זה טוב והאם לא!

המסקנה היא!

היום חייבים רק לקרב! ולאהוב ! וכשהקשר ממש ממש קרוב אפשר להוריד משהו.

אם היית מגיעה לגיסתך ואומרת לה יש לך טעם כ"כ יפה בבגדים, הילדים שלך תמיד נראים נסיכים! רק חבל שא"א להרים אותם על הידיים כי אח"כ חייבים ליטול ידיים ! היא היתה מקבלת את זה לגמרי אחרת!!!
היום הירידת הדורות מאוד גדולה ואם פעם היה פער של דור היום כל כמה שנים זה פער של דור
כל דבר בזמנו!
גם אחיות שלי הצעירות לא מתלבשות בדיוק כמוני כי הם צעירות והאופנה יותר בראש שלהם אבל אני לא שוכחת שגם אני כשהייתי בגילם הייתי אוהבת להתחדש יותר והיום זה רק מחוסר תקציב....
אפשר ללבוש יפה ומכובד ומה שהולך היום כל עוד זה לא נוגד את ההלכות צניעות
בזמנו כולנו לבשנו חולצות דיולן וחצאיות, אח"כ נהיה מודה של וסטים ואח"כ ג'קטים
אין ספק שחליפה 3 חלקים יותר צנוע מאשר חולצה בתוך החצאית יוצא שכולם לבשו צנוע בזכות המודה...

נכתב ע"י אז מה;1354972:
בטוי משומש (ומגעיל עד מוות).

הביטוי הוא:
"נוצרי יותר מאפיפיור"
ולא: "צדיק יותר מהאפיפיור"... ח"ו...

נכתב ע"י מזל בן הרוש;1354807:
ו
זה כל כך נכון ומצד שני כל כך קשה.
זה נגע בדיוק בויכוח ודיונים שיש לי מול אחותי.
היא פשוט מתנתקת מהמשפחות שלא מתאימות לה וזהו. מגיע במקסימום למפגשים נקודתיים של ארוחת ערב ולא יותר מזה. שמא הילדים שלה יהיו איתם לבד ולא תחת השגחתה (מה שיכול לקרות בשבתות משותפות למשל), והיא לא מ וכנה שזה יקרה ולכן נמנעת טוטאלית משבתות או חופשות יחד (מיותר לציין כמה שזה קשה וכואב להורים שלי)
ואני ובעלי בגישה שאנחנו נחנך את הילדים שלנו שאנחנו שונים ולתת להם חוזק וחוסן גם כשיפגשו עם אחר, ולכן כן מגיעים ונפגשים בינתיים.

אבל - זה מאד מאד קשה. וממפגש למפגש אני מבינה את אחותי. ובאמת שבדילמה ולא יודעת איך להתנהל בהמשך. כל חזור ממפגש כזה אני ובעלי אומרים שזה כבר נהיה בעייתי וצריך לחשוב מה עושים הלאה. ואז מגיע ההזמנות הבאה אמא שלי מתחננת ואנחנו עושים עוד ניסיון... ו...

זה יכול להיות מילים שנאמרות ולא מתאימות לי ואחרי זה שבועות אני עובדת להשריש את זה מהילדות. אפילו שהם יודעות שלא מדברים ככה זה נפלט להם וזה קשה לשירוש. (לדוגמא שימוש במילה באלי במקום רוצה - אני ממש לא מוכנה לשימוש בשפה הזו, ואצלם זה מקובל)
או לחילופין בפועל במהלך החופשה/שבת זה ילדים שמשחקים יחד וכל הזמן להשגיח שלא יביאו איזה רעיון למשחק שלא מקובל עלי. ומה הם עושים שם ולאן הלכו. כך שיוצא שבסוף אנחנו נאלצים לעמוד כל הזמן על המשמר ובמעקבים, ולעיתים זה יצא שכרו בהפסדו.
(הם עדיין קטנות כך שהם לא מרגישות תחת מעקב..)

אשמח לעצות או הכוונה מניסיון או בכלל...

תמיד מומלץ לשאול שאלת רב שמכיר את המשפחה באופן כללי ואותכם באופן פרטי.

חובה לדעת, שכיבוד הורים זה מצוה שקודמת כמעט לכל המצוות שבתורה, והיחס אליה אמור להיות בהתאם.
וגם חובה להכיר שגדול השלום שנבראו בו שמים וארץ, ועבור שלום בין איש לאשתו מוחקים שם שמים, וק"ו במקרה שהשלום בין המשפחה קשר מאד לכיבוד הורים.

אשריכם שנהגתם בכזה אופן של ריבוי שלום ואהבה ואחווה בין בני הבית, ואין ספק שאם תמשיכו בזה, תוך כדי שימת לב ושמירה ככל האפשר על רמת הדת שלכם, רק תרוויחו מזה.
(אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה בעתיד, ובהרבה מקרים, אי נתינת כבוד להורים גורמת לנשירה של הילדים בשנות הבחרות, ויצא שכרו בהפסדו).

נכתב ע"י חנון;1354930:

דוגמא ממש טובה, לנו תמיד למדו, עדיף להקרא יאכנע, ולהיות חזקים עם זה, מאשר להראות כמו ברחוב.
והלוואי, שבזכות שלא שינו שמם, לשונם ומלבושם, שנגאל במהרה.

נ.ב. אני אוהבת לקרוא לילדי בשני השמות, מה הבעיה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה