עזרה להחזיר את ההנחה ברב קו

• הוסף לסימניות
הרפורמה תישאר אבל יבוצעו בה תיקונים משמעותיים בעיקר לתושבי פירפיריה
כבר פורסם שזה נדחה לאיזור ספטמבר
רק הסברתי אותך, כרגע מודיעין עילית וביתר עילית לא נחשבות פריפריה (תיקנתי את ההוספה המיותרת תודה על העדכון שכחתי שכך פורסם בעבר).

• הוסף לסימניות
איזה הוזיל? איך???
אם פעם עלה לנו 48 ש"ח חופשי חודשי לילד, היום זה עולה 112 ש"ח
תכפילו בממוצע 5 ילדים, ותגידו לי איך הוזיל עלויות??

אה, אני יודעת. פשוט הפסקנו לקנות חופשי, והילדים התחילו ללכת ברגל מרחקים, כי אין להורים שלהם אפשרות לעשות חופשי לכל אחד מהם.
ועכשיו יהיו מן הסתם כמה אויבער-חכמים שיגידו, יופי! זה בריא!
אז לך אתה ברגל מרחקים, בחום איימים, ובגשם שוטף.
בפריפריה חופשי חודשי לילד עולה 45 ש"ח.
יותר זול, לא?

• הוסף לסימניות
זה ממש ויכוח מטופש: בחלק מהמקומות ולחלק למהאנשים הוזיל, ובחלק לא
וכל אחד כאן כותב לפי המקום והסטטוס שלו
תתקדמו

• הוסף לסימניות
זה ממש ויכוח מטופש: בחלק מהמקומות ולחלק למהאנשים הוזיל, ובחלק לא
וכל אחד כאן כותב לפי המקום והסטטוס שלו
תתקדמו
נכון לגבי הרפורמה,
לא לגבי אי הנחה בהטענה מראש,
ולא לגבי הפליה בן משתמשי רב קו למשתמשי ישומון (מחשב להם כל חודש מה יוצא להם זול יותר)

• הוסף לסימניות
בתשלום באמצעות יישומון יש הנחה, ובערך צבור אין.
בתשלום באמצעות יישומון יש חישוב בסוף החודש של אופן התשלום הפחות (נסיעות בודדות/חופשי חודשי) ונבחר באופן רטרואקטיבי אופן התשלום הזול יותר! בתשלום ברב קו הנוסע צריך לשער כמה ייסע החודש והאם שווה לו לקנות חופשי או לא, ואולי בסוף להידפק כי לא שיער נכון.
איזה הנחה יש באמצעות יישומון?
כל אדם יכול לשלם באמצעות יישומון, מי שאינו מחזיק בסמארטפון (כמוני אגב), יותר ממוזמן לפתח טכנולוגיה מתאימה לכרטיס הרב קו.
עד אז, לא חושב שיש מה היות צר עין לחישוב של אופן התשלום הזול ביותר שמרוויחים ממנו מחזיקי סמארטפון, מכור הנסיבות.
לידיעתכם זהו לא הדבר היחיד שאנחנו מקריבים למען ערכינו.
מי שזה קשה לו מוזמן לפרוש.....

• הוסף לסימניות
מה הקשר גזירה?!
אולי פעם אחת יבדקו לפני שצועקים סתם?
ההנחחה ברב קו התחילה בזמן שהיתה אפשרות לשלם במזומן והיתה אפשרות לשלם ברב קו, במטרה להעביר את כולם לתשלום ברב קו הונהגה הנחה של 25 אחוז למשלמים ברב קו.
הנחה זו נקבעה מראש לשנים בודדות, אך הוארכה מחוסר אומץ של שרי התחבורה לדורותיהם.
בימינו שכבר אין אפשרות לשלם במזומן, אין שום טעם וסיבה שתעמוד מאחורי ההנחה, ולכן היא בוטלה.
מהלך נכון.
במקביל הונהגה שיטת חופשי חודשי לכל הארץ במחיר של 225 ש"ח, שמועדדת מאד נסיעה קבועה עם תחבורה ציבורית (חיסכון של מאות שקלים בחודש על פני תוכניות העבר) ולילדים התשלום הוא חצי, כלומר נשאר כפי שהיה הנחה של חמישים אחוז.
זה כל הסיפור, ובגלל שזה לא גזירה אף אחד לא מדבר על זה.
זו גם הסיבה שמכל הצעקות בזמנו נגד הרפורמה בתחבורה הציבורית, לא נשארה אף צעקה, ואף אחד לא מתכוון לגעת בה, פשוט ראו שהיא נכונה צודקת, וחוסכת מאות ואולי אף אלפי שקלים בשנה למשפחה חרדית המשתמשת באופן קבוע ותדיר בתחבורה ציבורית
יש כאן כמה טעויות בסיסיות.
א. ברב קו אני מחוייבת להטעין לפחות 30 שקלים כדי להשתמש בערך צבור.
למה עלי ל'הלוות' כסף למדינה? אני לא מבינה. אם אני אמורה לנסוע עכשיו נסיעה בודדת - מה העזות הזו לדרוש ממני להטעין 30 ש"ח לפחות?
עד לביטול ההנחה - היה הגיון מסוים. אני מטעינה בסכום מסוים, ומרוויחה הנחה . שווה לי, שווה לך. אבל היום? האיזו תואנה דורשים ממני למלא את הרב קו?
ואגב, בכל העולם מקובל שכרטיסיות עולות זול יותר - בדומה למארז משפחתי, כן?
ב. חופשי חודשי יכול לסייע לאנשים מסוימים. לא לכלל הציבור. מה זה קשור אלי, למשל? מה הקשר בין א' ל-ב'?
ג. יש ברפורמה החדשה עיוותים מובנים ולא הוגנים.
דוגמא? אם אני נוסעת באוטובוס פנימי, ומיד אח"כ מחוץ לעיר - לכאורה, אני יכולה לרכוש כרטיס של נסיעה עד 40 ק"מ ולהשתמש בזה גם בנסיעה הפנימית בעיר עצמה. לא?
זהו, שלא. אין אפשרות להטעין בתוך העיר נסיעה של עד 40 ק"מ, ועלי לשלם פעמיים.
החוצפה הגדולה יותר - שגם אם אני נוסעת מחוץ לעיר (קרי - קניתי כרטיס נסיעה של עד 40 ק"מ) - הוא לא תקף בנסיעה פנימית. לדוגמא: עליתי בבני ברק, ירדתי תוך 75 דקות בירושלים. אני עולה על אוטובוס פנימי - יורד לי מהערך הצבור.
יש למישהו הסבר למה?

• הוסף לסימניות
איזה הנחה יש באמצעות יישומון?
טעות שלי.
אין הנחה אלא אשפרות תשלום נוחה ומדויקת עבור הנסיעות, תשלום בסוף החודש בלבד עבור הנסיעות שנעשו במהלך החודש, ובחישוב המשתלם עבור הנוסע.

• הוסף לסימניות
כנראה שאתה לא תושב פריפריה.
פה במודיעין עילית המחיר התייקר משמעותית.
וגם אם מהרפורמה יש אנשים מרוצים,
מאי הנחה ברב קו בהטענה מראש - סביר להניח שפחות מרוצים.
כמעט כל הערים החרדיות יצאו מאד נשכרות מהרפורמה
למעט מו"ע וביתר שהוחרגו מהפריפריה
מאחר שהם לא באמת נמצאות בפריפריה
אין שום עניין לבטל
אפשר אולי לדרוש מהח"כים להגדיר אותם שוב כפריפריה
אבל הרפורמה בעצמה היתה די רווחית לציבור

• הוסף לסימניות
אין שום עניין לבטל
אפשר אולי לדרוש מהח"כים להגדיר אותם שוב כפריפריה
כבר יש רפורמה חדשה על השולחן, שמגדירה את התיקונים האלה בדיוק, והיא אמורה להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים
אולי באמת שנושא האשכול יעבור לדון ברפורמה החדשה למה לדון בישנה?

• הוסף לסימניות
כבר יש רפורמה חדשה על השולחן, שמגדירה את התיקונים האלה בדיוק, והיא אמורה להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים
אולי באמת שנושא האשכול יעבור לדון ברפורמה החדשה למה לדון בישנה?
כי אף אחד לא באמת מאמין שזה יקרה
ואם כן זה יקוצץ בחצי

• הוסף לסימניות
כי אף אחד לא באמת מאמין שזה יקרה
ואם כן זה יקוצץ בחצי
חלק ממנה ודאי יקרה כי עבר בתקציב הממשלה
אמת שחלקה לא תוקצב, ומשרד התחבורה אמר שישלים את זה מתקציבו (קרי על חשבון דברים אחרים), ובזה יתכן שינויים
ציטוט מהסיכום (הסופי) בין האוצר למשרד התחבורה:
התוספת התקציבית לתחבורה הציבורית היא בהיקף של 1.7 מיליארד שקלים, שיופנו בין היתר למימוש רפורמת התעריפים "צדק תחבורתי" שיזמה השרה רגב, אשר מרחיבה את מערך ההנחות במטרה להקל על יוקר המחיה לתושבי הפריפריה ולצעירים. במסגרת זאת, יתוקצב גם הטיפול במחסור בנהגים, באמצעות שיפור תנאי השכר, התמריצים והתגמול, והקמת חדרי מנוחה וריענון לנהגים במסופי הקצה.

• הוסף לסימניות
אבל הרפורמה בעצמה היתה די רווחית לציבור
מעניין לבדוק באחוזים כמה מרויחים מהרפורמה
מאז הרפורמה אני רק עסוקה בלהטעין את הרב קוים כי הכסף נגמר כ"כ מהר.
בנסיעה משפחתית של 2 מבוגרים + 4 ילדים בין אשדוד לב"ב אנחנו משלמים כמעט פי 2 על כל נסיעה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מעניין לבדוק באחוזים כמה מרויחים מהרפורמה
מאז הרפורמה אני רק עסוקה בלהטעין את הרב קוים כי הכסף נגמר כ"כ מהר.
בנסיעה משפחתית של 2 מבוגרים + 4 ילדים בין אשדוד לב"ב אנחנו משלמים כמעט פי 2 על כל נסיעה.
הנסיעה עד הרפורמה מאשדוד לבני ברק היתה זולה מאוד יחסית לנסיעות בכל הארץ

• הוסף לסימניות
נכון לגבי הרפורמה,
לא לגבי אי הנחה בהטענה מראש,
ולא לגבי הפליה בן משתמשי רב קו למשתמשי ישומון (מחשב להם כל חודש מה יוצא להם זול יותר)
בתור בני ברקית הורידו את ההנחה - אבל גם הורידו את המחיר
נסיעה עלתה לפני הרפורמה 6 וכעת 5.5
גם חופשי לילד ירד לי מאוד כי קודם לא היה חופשי לנוער כעת יש
וגם עכשיו יכולה להגיע למקומות נוספים בעלות של נסיעה פנימית
אני דווקא מהמרוצים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה