קורונה להחזיר את הילדים או לא?

• הוסף לסימניות
והיות שהנזקים מחוסר שגרה, חברה והסתגרות הם עצומים
מאיפה את לוקחת את זה?
למה נזקים?
ילדים שנמצאים בחיק המשפחה שלהם
עם סדר יום ותעסוקה וחברה ביתית- למה את חושבת שזה מזיק?

• הוסף לסימניות
מאיפה את לוקחת את זה?
למה נזקים?
תלוי כנראה בגילאים, בהרכב הבית ובאופי הילדים.

לצערי אני רואה את הנזקים, בעיקר בקרב הבוגרים יותר שלהשאר עם אבאלה ואמאלה בבית לא מפצה על העדר החברה והשגרה שהם זקוקים לה כאויר לנשימה.
והפוך, השהות הצפופה עם המשפחה בלי יכולת להיות "מישהו אחר" במקום אחר כמו בשגרה ולהחליף אוירה היא הרסנית עבור בני נוער.
דברתי גם עם מורות בתיכון שסיפרו לי על תלמידות על סף שבירה נפשית ורוחנית. לא הכל זה חומר לימודי.

מאיזה גיל? כל אחד אמור להכיר את ילדיו. ככל שהילדים קטנים יותר, הכל פשוט יותר. כשמתקדמים לגילאי ה10 ומעלה צריך להזהר משכנוע עצמי שמעוור מלראות את המציאות.

• הוסף לסימניות
תלוי כנראה בגילאים, בהרכב הבית ובאופי הילדים.

לצערי אני רואה את הנזקים, בעיקר בקרב הבוגרים יותר שלהשאר עם אבאלה ואמאלה בבית לא מפצה על העדר החברה והשגרה שהם זקוקים לה כאויר לנשימה.
והפוך, השהות הצפופה עם המשפחה בלי יכולת להיות "מישהו אחר" במקום אחר כמו בשגרה ולהחליף אוירה היא הרסנית עבור בני נוער.
דברתי גם עם מורות בתיכון שסיפרו לי על תלמידות על סף שבירה נפשית ורוחנית. לא הכל זה חומר לימודי.

מאיזה גיל? כל אחד אמור להכיר את ילדיו. ככל שהילדים קטנים יותר, הכל פשוט יותר. כשמתקדמים לגילאי ה10 ומעלה צריך להזהר משכנוע עצמי שמעוור מלראות את המציאות.
מה שאת רואה לא מחייב שאכן זו המציאות אצל כולם
גם בגילאי 10 ומעלה

• הוסף לסימניות
מה שאת רואה לא מחייב שאכן זו המציאות אצל כולם
גם בגילאי 10 ומעלה
ברור. אם את משוכנעת בעצמך אז מה הבעיה?

דברתי עם מחנכת בי' שסיפרה לי על תלמידה שהתקשרה להתחנן שתחייב אותה לבוא. שתגיד להורים שחייבים לשלוח אותה, ושחלילה הם לא ידעו שהיא ביקשה. וזה לא סיפור אחד ולא שניים. מי שעובד עם נוער, יודע על מה אני מדברת.

• הוסף לסימניות
ברור. אם את משוכנעת בעצמך אז מה הבעיה?

דברתי עם מחנכת בי' שסיפרה לי על תלמידה שהתקשרה להתחנן שתחייב אותה לבוא. שתגיד להורים שחייבים לשלוח אותה, ושחלילה הם לא ידעו שהיא ביקשה. וזה לא סיפור אחד ולא שניים. מי שעובד עם נוער, יודע על מה אני מדברת.
ואני דיברתי עם כמה אנשי מקצוע בתחום (מנחות הורים, מחנכות וכו')
ואמרו לי שברוב מוחלט של המקרים זה רק עשה טוב לילדים
והיו גם מקרים שלא.

• הוסף לסימניות
השאלה מה הרבנים אומרים
אם הם אומרים לשלוח, אז נשלח ואם לא- אז לא.
מה פה נקודת הוויכוח ?
אתם צריכים להבין שצריכים את התורה של הילדים בשביל שמירה על כלל ישראל ואם (אני מדגיש אם) והילד לומד בבית כמו שהיה יכול ללמוד בכיתה, אז בסדר.
אבל אם הוא לומד פחות ממה שהיה לומד בכיתה, אז יש כאן סוג של ביטול תורה באיכות וחסרון של תורה קצת בעולם
עוד נקודה למחשבה

• הוסף לסימניות
מאיפה את לוקחת את זה?
למה נזקים?

את באמת מצליחה ליצור סדר יום?

אני, בתקופת טרום עידן השיבה ללימודים, הכנתי כמה פעמים מערכות סדר יום, כי אני לא שורדת ללא שגרה.
הן לא באו לשימוש אף פעם אחת :(
אם זה האבא שאוהב "לזרום" ואם זה הוועידות\שיעורים\שיעורי בית, שאף פעם לא קרו בזמן שתחמתי עבורם, הילדים שתמיד הלכו לישון בשעה קבועה, מרחו את הזמן על "תרגילים בחשבון" כשבפועל צחקקו בשקט, בזמן שסוף סוף התישבנו לאכול ארוחת ערב זוגית.
הרגשתי מותשת ומיואשת מהבלאגן, מחוסר ההספקים שלי (ולא, אל תגידו לי שאין מה לעשות, זה טוב לחודש-חודשיים, לא לשנה, בלאגן חוגג, כביסה לא מקופלת, אוכל לא מבושל וכו') והתחלתי להרגיש שנגמרה לי ההנאה,
הילדים כבשו להם עוד טריטוריות שבעבר לא חלמו לכבוש (חדר השינה שלנו למשל, שבעבר היה "not enter" הפך למגרש משחקים לעת מצוא, קפיצות על המיטה של בעלי, חיטוט במסמכים (מענינים!!!) של ההורים, כולל חקירה נמרצת ואגבית על מושגים לא מובנים שקראו ( "אמא, מה זה קוביד 19? אמא, מה זה סיפוח? מה זה התראה לפני ניתוק?":confused:)
הסלון מזמן הפך ל"בית כנסת" שלהם, מכינים כובעים\תפילין מקליקס, הקימו בימה וארון קודש מקופסאות איכסון של משחקים, ערמת טליתות משמיכות שנשדדו מכל המיטות, פרוכות מצפיות של כריות בקיצור
תוהו ובוהו.
ואני לא רוצה לחזור לעצבים של אז.

• הוסף לסימניות
ואני דיברתי עם כמה אנשי מקצוע בתחום (מנחות הורים, מחנכות וכו')
ואמרו לי שברוב מוחלט של המקרים זה רק עשה טוב לילדים
והיו גם מקרים שלא.

כשכולם הסתגרו בבתים - זה רק עשה טוב לילדים.
ופרק הזמן היה חודשיים וחצי.
כשהחברים בכיתה והם בבית ופרק הזמן התארך כבר לשלושה וחצי חודשים ועוד היד נטויה - זו כבר שאלה חדשה לבדיקה.
הן משך הזמן והן תחושת החריגות.

עצם התחושה לנער/ה בגיל העשרה (הגיל המדויק לא ברור אבל בגדול בגילאי תיכון/ישיבה קטנה ) שכל החברים ביחד ואותם אבא-אמא השאירו בבית - היא תחושה שנוגדת את אופי הגיל הזה ולא נשמעת לי כמשהו שעושה להם טוב--

במיוחד כשחשובים חיי חברה. אז כן יש מצב שהחברות הטובות שלך מוצאות להן חברה חדשה בזמן הארוך הזה....

• הוסף לסימניות
השאלה מה הרבנים אומרים
אם הם אומרים לשלוח, אז נשלח ואם לא- אז לא.
מה פה נקודת הוויכוח ?
אתם צריכים להבין שצריכים את התורה של הילדים בשביל שמירה על כלל ישראל ואם (אני מדגיש אם) והילד לומד בבית כמו שהיה יכול ללמוד בכיתה, אז בסדר.
אבל אם הוא לומד פחות ממה שהיה לומד בכיתה, אז יש כאן סוג של ביטול תורה באיכות וחסרון של תורה קצת בעולם
עוד נקודה למחשבה
אנחנו לא שולחים בהוראת הרב.

• הוסף לסימניות
אין כללים
אל תחליטו שזה הרסני בשביל ילדים שאתם לא מכירים
ואל תחליטו שלכולם מדובר בהזדמנות לגיבוש ובניה עצמית ומשפחתית
כל אחת צריכה לראות איך נראה הבית שלה
ואיך הילדים מגיבים ולפעול לפי המציאות שלה.
אני לא מדברת שזה אמור להיות סידור לשנים
ויש גם בתים שזה כורח המציאות לשלוח למוסדות החינוך,

אבל שנת הלימודים בכל מקרה מסתיימת בעוד שבוע
למה לסכן ילדים ומשפחות שלימות בשביל כמה ימים בודדים
כשביננו מסתובבים חולים מכל עבר ובכל פינה??

• הוסף לסימניות
אין כללים

כל מילה!

• הוסף לסימניות
אין כללים

חיידרים, מעונות ומשפחתונים ממש לא מסיימים.

• הוסף לסימניות
עובדת :(
בעלי איתם בהוראת רב
זה הסוד הגדול!!
לך יש את זמן התאווררות שלך ולכן את שורדת, באמת כל הכבוד לבעלך!
לא נכנס לשאלה אם זה נכון לעשות את זה או לא, כי כתבת שזה בהוראת הרב, ואם כך, אין עוררין שזה מה שאתם צריכים לעשות,
אבל זה רחוק מאוד מהמציאות להגיד שלכולם או להרבה מאוד זה עשה טוב השהות הממושכת בבית, ככל שהילדים גדולים יותר החזרה לשגרה היתה נחוצה יותר והנזק גם היה גדול יותר,
צודקת ממש שאת 3 הקטנים שלי, היה לי ממש קשה להחזיר, כי הרגשתי שכיף להם בבית, וכמעט ולא הייתי צריכה להעסיק אותם, היה לנו כיף ביחד, אבל הגדולים, מגיל 10 - 17 - נו, נו, עדיף לא להרחיב יותר מדי.
ואני לא חושבת שהבית שלי הוא יוצא דופן, בתוך עמי אנוכי יושבת,מדברת עם חברות ומשפחה ושומעת בדיוק מה הולך בכל מקום..............
ולהורים שחושבים שבבית הם יצליחו לשמור על הילדים שלהם שלא יחלו - קצת חוסר אמונה מבחינתי, יכול להיות שיהיו כאלה שיחלקו עלי, אבל בלי שמירה מלמעלה, גם בבית לא יעזור שום דבר וזה יכנס משום מקום.
ותן חיוך, אני לא יודעת למה לכולם את כה שמחה ומאושרת ורק להודעות שלי את שמה :mad: כועס כ"כ, לא התכוונתי להכעיס אותך בשום הודעה ;) רק אולי להסביר שיש אנשים שחושבים אחרת או נוהגים אחרת כי הרבנים שלהם מורים אחרת, אז לא נורא, נכבד כל אחד בדרך שלו ונקרב את הגאולה...........

• הוסף לסימניות
ותן חיוך, אני לא יודעת למה לכולם את כה שמחה ומאושרת ורק להודעות שלי את שמה :mad: כועס כ"כ, לא התכוונתי להכעיס אותך בשום הודעה ;) רק אולי להסביר שיש אנשים שחושבים אחרת או נוהגים אחרת כי הרבנים שלהם מורים אחרת, אז לא נורא, נכבד כל אחד בדרך שלו ונקרב את הגאולה...........
כששמתי הודעה כועסת זה היה על הודעות שהיה נשמע מהן, יאללה תפסיקו לשמור ותרגעו
וזה מכעיס אותי
שום דבר לא אישי כלפייך :) :) :)

• הוסף לסימניות
כולכן לא עובדות?
איך אני יכולה להשאיר את הילדים בבית?
גם ככה אני עוד סופגת את תקופת החל"ת.

בעלי ואני עצמאיים, וחלק מההתלבטות שלי, היא שבשעות שאני עובדת, בעלי יהיה איתם, ובשעות שהוא-אני אהיה איתם.

בעיקרון, אפילו חשבתי לבטל בכלל את כל העבודות כרגע, בגלל הפחד שלי להידבק, ואני בחיכוך מתמיד עם לקוחות.

• הוסף לסימניות
אז לך ספציפית באמת יש הצדקה לסידור הזה.
אבל כל עוד שלא שמעתי הוראה גורפת לסגור את הכוללים ולהשאיר את האברכים לשמרטף, אז השאלה שלי עומדת בעינה.
צודקת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה