התייעצות להיות מענטש במעלית

• הוסף לסימניות
נניח שהייתה הלכה שאסור לסוע עם אישה במעלית,
אני הייתי מחנכת את ילדי לצאת מהמעלית אם יש אישה שרוצה לעלות גם אם הם עלו לפניה.
ולא, אני לא חושבת שילדים לא צריכים מעלית, בפרט אלה שגרים בקומות גבוהות, אבל יש מינימום של כבוד למבוגרים
(וזה גם בלי קשר למצב מיוחד, תינוקות צורחים, שקיות וכו')
אכן הלוואי שכולם היו ככה מחנכים את הילדים, אבל להיכנס דווקא אם אכן אסור, אז אסור, וגם יש מצבים שגם למבוגרים מותר להמתין ולא יקרה כלום אם ימתינו עוד דקה אחת הילדים הם גם בני אדם

• הוסף לסימניות
אכן הלוואי שכולם היו ככה מחנכים את הילדים, אבל להיכנס דווקא אם אכן אסור, אז אסור, וגם יש מצבים שגם למבוגרים מותר להמתין ולא יקרה כלום אם ימתינו עוד דקה אחת הילדים הם גם בני אדם
וודאי
אבל בסוף כולם היו פעם ילדים ו/או יש להם ילדים.
אני לא חושבת שזה מוצדק שילד יחכה עשר דקות למעלית ולבסוף יוותר על מקומו,
אבל יש אנשים/נשים שקשה להם מאוד מאוד לחכות.
אישה שחוזרת בשעה ארבע אחרי שהיא יצאה בשבע בבוקר לעבודה, אחרי סיבוב של איסוף הקטנטנים מהמסגרות ואמורה לחכות עכשיו עד שהילדים של השכנים יסיימו לעלות נשמע לי הזוי.

ובואו נתחיל מזה שאין בעיה הלכתית לעלות עם אישה במעלית, וודאי שלא בבניינים בהם היא יכולה לעצור בכל קומה

• הוסף לסימניות
במעליות ממש ישנות הבנתי מבירור שיש איסור ייחוד
מכיוון שאם לחצתם על קומה מסוימת המעלית לא תעצור בשום קומה
ואני חושבת שאם נניח אתה עולה מקומה מינוס לקומה שישית זו בעיה של ייחוד (בדקתי פעם על בנין ספציפי)
אבל רוב מוחלט של המעליות היום יכולות להפתח בכל קומה ולכן אין בזה בעיה
גם אני מחכה הרבה פעמים אם יש גבר שעולה לפני או לא נכנסת למעלית שיש שם גבר לבד
אממה- בבנין של אחותי (8 קומות כפול 4 דיירים ומעלית אחת בלבד) אם אני לא אכנס עם גברים אני יכולה להתקע לנצח

• הוסף לסימניות
זה דווקא אחלה רעיון, אצלנו במעלית כשאתה עולה ומישהו לוחץ באחד הקומות המעלית לא נעצרת אבל אם מישהו יורד ואתה לוחץ בקומה יותר למטה המעלית נעצרת, כמו זה אני בטוח גם שאפשר לעשות שאחרי שלחת על קומה מסוימת ומישהו בה לעצור אז המעלית לא תעצר, קיצור זה רעיון נצטרך ממש ותודה לפותח האשכול

• הוסף לסימניות
פטנט גאוני: לאפשר לבטל לחיצה במעלית, נניח ע"י לחיצה נוספת, ככה שאם לחצו בטעות/ילדים וכד', יהיה אפשר לבטל.
ראיתי מעלית אחת ויחידה כזו בחיי, במעון של טף לטף במודיעין עילית

אני מניחה שזה לא קיים בכל מקום מסיבות של בטיחות/מוגנות

• הוסף לסימניות
פטנט גאוני: לאפשר לבטל לחיצה במעלית, נניח ע"י לחיצה נוספת, ככה שאם לחצו בטעות/ילדים וכד', יהיה אפשר לבטל.
קיים גם קיים במעלית בבנין שאני גר בו וגם בבנינים לידי כבר 8 שנים

• הוסף לסימניות

אין סיכון טכני מהותי (כמובן בהנחה שהפונקציונאליות חכמה ומסונכרנת כראוי)
גם למוגנות אין חשש חריג, כפי הבנתי,
אא"כ תחכימו אותי...

• הוסף לסימניות

ראיתי גם בבנין מגורים
יתכן בבניני התאומים של מודיעין עילית

• הוסף לסימניות
לא ראיתי את כל התגובות אולי מישהו כבר כתב
אחרי הכל צריכים לחשוב מה היית רוצה שיעשו אם זה היה הפוך [את/ה בחוץ והוא/היא בפנים]
ובמילים אחרות לנסות לחשוב באובייקטיביות ולא לחשוב רק על עצמך

• הוסף לסימניות
לא הבנתי המעלית היא יותר שלך משלו
אם זה היה הפוך לא היית שמח שהמתינו לך 10 שניות
בפרט שמדובר בככ מעט זמן אני ממש לא מבין מה הסיפור

• הוסף לסימניות
אצלינו הילדים פשוט לא נותנים לאישה לנסוע איתם במעלית, אם הם היו לפניה הם פשוט מחזיקים את הדלת פתוחה עד שהיא יוצאת, יש להם זמן כמה שתרצו, בהתחלה אכן הייתי מתעצבנת, אבל תכל'ס אח"כ חשבתי שאם זה ההלכה הם צודקים במאה אחוז [אא"כ אכן יש נושא של התחשבות לאישה שהיא עם ידלים צורחים וכדו', אבל עדיין אין הצדקה לעבור על הלכה]
כמו שכבר כתבתי - אני לא נכנסת למעלית עם גבר כשאני יכולה לחכות.
אבל אם ילד היה מתנהג בצורה כזאת כשכן נכנסתי, כשאני כן צריכה לעלות - אז סורי לומר זאת בריש גלי, הייתי מזהירה אותו ואם הוא לא היה משחרר יתכן שהוא היה מקבל ממני במתנה סטירה, חד משמעית ולמרות שההורים שלו מכירים אותי.
אם הם לא יחנכו אותו אני מוכנה לחנך אותו בעצמי...

• הוסף לסימניות
אבל אם ילד היה מתנהג בצורה כזאת כשכן נכנסתי, כשאני כן צריכה לעלות - אז סורי לומר זאת בריש גלי, הייתי מזהירה אותו ואם הוא לא היה משחרר יתכן שהוא היה מקבל ממני במתנה סטירה, חד משמעית ולמרות שההורים שלו מכירים אותי.
לא כדאי זה יכול לסבך אותך
אבל בהחלט שיחה רצינית עם האבא או האמא
גם בשבילך אבל גם בשביל החינוך שלו שלא יגדל עקום

• הוסף לסימניות
לא כדאי זה יכול לסבך אותך
אבל בהחלט שיחה רצינית עם האבא או האמא
גם בשבילך אבל גם בשביל החינוך שלו שלא יגדל עקום

לא נסחפת בכלל...
טוב, לא נתתי עדין לאף ילד סטירה, וגם לא עושה לי הרושם שבזמן אמת אני אתן כזאת,
אבל התגובה חייבת להיות נחרצת וחד משמעית, אני לא עומדת לקבל התנהגות כזאת

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אה, יותר טוב שילד ימנע משכנה לעלות במעלית?
שמת לב למה שהתגובה שצותתי כתבה?
זה לא גבר, לא נער, ילד.
מתנצלת, אני לא מוחקת את התגובה שלי, אם את אוהבת לראות ילדים רומסים אחרים, וצומחים להיות גברים רומסים, אז אל תקראי את מילותי.
ככה, בדיוק ככה, צומחים גברים מהסוג שאשכולות אחרים כאן מתלוננים עליהם שלא נותנים לנשים לעלות לאוטובוס...
וכמו שלגבר אני לא אהסס לומר שיזוז, אני לא אהסס לומר זאת לילד.

• הוסף לסימניות
להיות איתו במעלית לבד אסור משום ייחוד
אבל ליגע בו ע"י סטירה מותר???... 👀

מה קשור אבל סטירה?
אני יכולה להעיר לילדים שמתנהגים בצורה לא ראויה/ להפריד מכות/ לגעור בגברים שדוחפים בתור ועוקפים
או כאלו שמתרווחים על רביעיות כשנשים עומדות
אבל-
אסור להכות! ילד זר??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת