כללי לוגו בעיני הוא...

• הוסף לסימניות
הערשל.

תשמע, הדברים שלך צריכים לימוד! החכמתי.

במבחן הפקס תנוחם, ולא תדע עוד אדוויל.

• הוסף לסימניות
הרשל'ה, תודה ענקית!

גם בשם מקלדתי, חסכת לי הקשות מיותרות במיוחד בנושא "ארדי" והגלילות.

אשכול שווה במיוחד!
תודה איש גדול!
תודה הרשל'ה! גם אתה גדול!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;387242:
איש קטן קודם כל אקדים שאשכול שאתה שותף פעיל בו וכ"ש פותח אותו אני (ולא רק אני) ממש מתענג להכנס אליו כל שעה עגולה...

אחרי שקראתי את כ-ל החוקות והמשפטים, אשאל לך שאלה:
האם את כל המלל שכתבת על הבוקר ידעת גם כשהגשת את הבריף ללוגו של מיללער?
הרי חוץ מכך שהוא וקטורי הוא לא עומד אפילו באחד מהכללים דלעיל, ( הפונט של צביקה רוזנברג, הלוגו מלא באיורים ועיטורים, והוא ממש לא מתלבש על כל דבר, (באחד המודעות שהכנתי בחסות מיללער הסתבכתי מאד עם הלוגו ) ואעפ"כ הוא הלוגו הכי קליט בתחום המזנבות.

דווקא בעיני, עצוב הלוגו הוא דבר מאד חשוב, אבל הדבר היותר חשוב לבסוס מעמד העסק (שאחרי הכל ה'לוגו' הוא הסמל שלו) , תקשיב טוב, הוא: הטמעת הלוגו - שזה בתכל'ס מה שעושה את העבודה. וגם אם הלוגו שלך הוא מצועצע למדי עם ים של אפקטים והצללות (קופת העיר למשל) אם תדע איך להטמיע אותו תקבל בסופו של יום את אותה תוצאה.

זו שאלה מכשילה מאד. אבל הלוגו של מילר למשל עדיין משאיר את המלכות ל"מיללער". בכל מקרה, כל הקשקוש שלי לא בא לשבש את הסדר הנכון, אני, כבודי במקומו מונח. הרשלה, הוא הוא המקצוען האמיתי, אחרת, הוא היה מזמין אצלי ולא אני אצלו...(מה שלא קרה מעולם...).

תבדוק מה שהרשלה הגיב בנידון, כל מילה פנינה משוייפת.

הקשקוש שלי, למשל, יכול להיות תקף בלוגו של "מורשה", שלדעתי עונה על כל החוקים שחוקקתי על דעת עצמי באטימות אוזניים משווע.

• הוסף לסימניות
אהבתי לראות את ההתפלספות, ולמדתי משניהם. אם כי בהסתייגות מחלק ממה שאיש קטן כתב.

• הוסף לסימניות
איש קטן והרשל'ה תעלו כבר צורה של לוגו טוב
מה שנאמר טוב מראה עיניים...
זה שאתם אוהבים לדפוק על המקלדת ואח"כ להיות מטופלים בכדורים
זה אקשן אמיתי
אבל בשביל המקצועיות תנו לנו דוגמאות שנראה שנבין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swiss;387357:
איש קטן והרשל'ה תעלו כבר צורה של לוגו טוב
מה שנאמר טוב מראה עיניים...
זה שאתם אוהבים לדפוק על המקלדת ואח"כ להיות מטופלים בכדורים
זה אקשן אמיתי
אבל בשביל המקצועיות תנו לנו דוגמאות שנראה שנבין

הינך מורשה לעשות חיפוש באשכולות של הרשל'ה בכדי לראות דוגמאות - - -
אם תבין, את זה אני כבר לא מבטיח - - :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;387359:
הינך מורשה לעשות חיפוש באשכולות של הרשל'ה בכדי לראות דוגמאות - - -
אם תבין, את זה אני כבר לא מבטיח - - :)

הרשל'ה נראה לי עוף מוזר הלא כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swiss;387366:

מוזר מאד.
עם כנפיים וקטוריות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swiss;387366:

כן, בהחלט - - :) [איך קלטת את זה ביום הראשון שלך בפרוג? - - ]

• הוסף לסימניות
אני מבינה למה אתה לא מעצב לוגואים, מכיון שהרף שאתה מציב כל כך גבוה שגם אתה לא יכול לעמוד בו.
ושלא תבין אותי לא נכון, כמי שיצרה כבר עשרות לוגואים לארגונים ועסקים, אני מסכימה (כמעט) עם כל מילה שלך. אבל מכיון שחלק גדול מהלקוחות מחשיבים את דעתם למרות הנסיון שלי, ועל אף שאשכנע אותם שצריך להיות כך או אחרת ( עפ"י מה שכתבת) הם מתעקשים על דברים שלא תמיד לענין, וצריך ללכת בין הרצוי מבחינה מקצועית לבין הרצוי ללקוח. מכיון שהלקוח משלם, צריך ללכת עם הראש שלו, ולנסות כמובן לעמוד על שלך עד כמה שאפשר, כי מה לעשות הלקוח צריך גם להתחבר רגשית. מציאות.
אין מה לעשות, רק משרדי פרסום נחשבים שלוקחים למעלה מ1000$ ללוגו יכולים לקבוע ללקוח
וזה לא אומר בהכרח שהתוצאה והלוגו הנבחר יהיה תמיד טוב יותר מזה של סטודיו מצליח לגרפיקה.
אם היינו צריכים לעמוד בכל הקריטריונים שהצבת (במיוחד זה שהלוגו חייב להתאים לכל מוצר שיהיה בו צורך) אז נראה לי שגם המשרדים הקטנים היו צריכים לקחת 1000 $ לפחות, כי המשימה פה דורשת עבודה קשה וחשיבה על הפרטים הקטנים ביותר כדוגמת מה שכתבת.
לגבי איור או אלמנט ליד שם החברה (כחלק מהלוגו) אליו אתה די מתנגד, אני חושבת וגם ניתן לראות ברוב החברות, שכן יש אלמנט כלשהו, כי העם הפשוט (הצרכן) מתחבר לזה, ודוקא האלמנט הוא שמושך אותו וגורם ללוגו להישאר בזכרון (כדוגמת הלוגו החדש של קופ"ח לאומית, שאני לא נכנסת לזה אם הוא טוב או לא, למרות שהוא בודאי נעשה ע"י משרד פרסום נחשב, והוא לא מתאים לרוב הקריטריונים שהצבת, אבל מה שנשאר לי בזכרון, זה הפרח שליד הפונט שנלקח כמות שהוא ) בניגוד למה שאמרת - כן צריך להפיח רוח בלוגו, כמו כל דבר בחיים שצריך להכניס בו קצת אמפתיה ולא רק שכל.

אם היית מזמין אצלי עיצוב לוגו ללקוח, הייתי לוקחת פי 2 מהרגיל., מכיון שלך יש דרישות גבוהות (שאגב, אין לי בעיה לעמוד בהן) אבל אני מניחה שללקוח יהיו דרישות משלו, כך שהעבודה תהיה כפולה... פעם לפי הרצון שלך ופעם לפי שלו.

בכל אופן, יישר כח על הדברים.

• הוסף לסימניות
קוריוז - לוגואים טובים ששווים מליונים:
נייק - עיצבה אותו סטודנטית לעיצוב, וקיבלה עליו 55$
קוקה קולה - עיצב אותו מנהל החשבונות של החברה המתחילה שניסתה להכניס משקה חדש לשוק.
בטח יש עוד הרבה סיפורים כאלה

• הוסף לסימניות
נהנתי מהאשכול הזה :)

אנשים קטנים וגדולים בעלי מח חריף וכושר כתיבה מצויין.

• הוסף לסימניות
שיחת הבהרה של דינקיס בדוא"ל (מתפרסם על דעתו)

דינקיס:

כיון שאינני מעצב, ממתג, אסטרטג, ארט, ושאר תיאורים מפוחלצים על שלל הטיותיהם.
ברשותך אנסה לתפוס אותך קצת במילים שכתבת באשכול המדובר, בדברים שנוגעים לבריף:

"- הלוגו החדש לא ממש ממתג את הומינר מחדש."

ממש מסקרן אותי, שלא לומר אוכל אותי, איך הגעת למסקנה הזאת?

"ילד רך בשנים - אחד מקהלי היעד החזקים ביותר של שוק הברכונים וכדו' - לא יבדיל בין זה לקודמו. וזה בדיוק המבחן האמיתי."

ילד רך בשנים, אתה רציני? זה קהל היעד החזק של שוק הברכונים?

פרט לכך שאם בשרשור המקביל אומר הרב יאקאב - מעובדי הומינר, שהוא היה רוצה שהלוגו יונח בכל מקום אפשרי, אזי שוב הלוגו הזה מהווה מחדל.

ניתן להתווכח על כך, אבל שוב אינני גרפיקאי.

נוסיף לכך שהוא מקושט מידי וכו',

מעניין אותי איך בנונשלטיות כזו אתה זורק לפח לוגו וותיק על שלל מגרעותיו?
נכון, הלוגו החדש אינו דומה במיוחד לקודם, אך בוודאי שאינו יצירה חדשה לגמרי, אלא מנסה ללכת בין הטיפות.

עניות דעתי אומרת - הבריף שגוי, שוב לדעתי, דעה שאינה אמורה לחייב אף אחד, (גם לא אותי, אוח).

על אף שדעתך אינה מחייבת אותך אשמח אם תענה לבקשתי ותיטע בי רוח חכמה ותבונה.
לדעתי האישית, לא היו צריכים "להפיל" על הרשלה בריף כזה. היו צריכים לתת לו כיווני חשיבה משלו,

במקרה ויש ללקוח דרישות מסויימות צריך לדעת להתמודד איתם, בכל זאת בעל עסק מכיר את העסק שלו יותר טוב מכולם.

הוא מספיק גדול בשביל לייצר בריפים במוחו הקודח.

זה אני מסכים איתך.

תגובתי להלן בצבע, איך לא, שחור, ותגובת נגד של דינקיס בצבע אדום:

קודם כל אני מבקש את סליחתך, נפלת על יום לא מי יודע טוב שלי. ואולי הייתי חריף מידי, לא אולי, בטח.

דווקא אני אוהב חריף.

למה אתה לא מעלה את הדברים בפרוג?​
את האמת? כי זה לוקח לי זמן ואנרגיה שאין לי. לצערי עברו לי הימים בהם הייתי יכול לשבת ולהתענג על כתיבת פוסט מושחז כדבעי. נח לי להגיע לחקר האמת בהתכתבות ללא מחויבות לגולשים, אבל אתה יודע מה? אולי.
1. אני עדיין חושב שזה לא ממתג מחדש, כי הדמיון ללוגו הקודם שלהם עדיין כ"כ גדול, שאין כאן מיתוג מחדש, לא לטוב ולא לרע. צורת הלוגו כמעט זהה, כך שבקלות ניתן לחשוב שהלוגו פשוט מוקם על נגטיב, וזהו. זה לא נקרא מיתוג מחדש. כשמאוחדת משנה לוגו, אין אחד שיפספס אותו. כאן תמצא הרבה שיפספסו לדעתי, ואם מפספסים אין כאן מיתוג מחדש.
אני חולק עליך בעניין הזה. מעבר להיצמדות לצורניות הישנה, הלוגו המחודש מאוד מבודל רעיונית מהישן. ועקרונית לא רצינו לעבור "מיתוג מחדש" כמו שאתה קורה לזה, אלא רק לעשות מתיחת פנים למותג.

2. הילדים. כן, בהחלט. יש לי ב"ה כמה כאלה, והם כל כמה ימים רצים וקונים משלל מוצרי ווקסברגר והומינר. תנסה להיכנס לאחד מרשתות ספרי אור החיים, ותנסה לשאול את המוכר כמה הילדים קונים מהדברים הללו. לא לחינם פיתחו כל מיני כרטיסים וכדו' שמיועד בעיקר לטובת הילדים, צרכני הברכונים וכו'. יתר על כך, ההורים יקנו את מה שהילדים יבקשו. מבחינת ההורים לא ממש משנה הומינר או ווקסברגר. אך בבסיס דברי מה שהיה כבר על המקלדת באותה שעה, ומחקתי, כי זהיהתי בלבול במסרים, היה משהו שונה שמתקשר לסעיף 1. אני התכוונתי לומר שכשיש חשש לפסול בס"ת, קוראים לילד קטן, ושואלים אותי אם הוא מזהה את האות, והוא המכריע בנידון. גם כאן אני אומר, שאם יראו לילד את 2 הלוגואים זה ליד זה בחטף ובהבזק, הוא לא יראה 2 עולמות שונים, אלא עולם אחד עם גוון אולי שונה ומיקום נגטיבי.

אם זה נכון מה שאתה כותב לגבי הילדים, אז באמת מדובר בחידוש גדול. ממש ברגע זה הרמתי טלפון למנהל השיווק המוכשר של הומינר לתהות האם באמת נעלם פרט חשוב זה מעיני. אבל רק קיבלתי חיזוק לדברי. נהפוך הוא: "קהל היעד הוא בכלל מהחלק הבוגר יותר של המשפחה".
3. לגבי קישוט היתר ודברי יאקאב, יש בהם הרבה. אבל אני מודה ומתוודה שאני במו ידי הזמנתי לוגו דומה אצל הרשלה, עמוס קישוט, אבל אז ראיתי כמה זה קשה להרכיב על דברים, שלטים, חריטות וכו וכו', וזה בעיה שורשית קשה מאד, שמקשה את החיים של המתעסקים בלוגו.
קטונתי.

4. ועוד לגבי קישוט היתר וזריקת הלוגו הקודם לפח, אז כן, אני ממהר לזרוק דברים מאובקים לפח, כשנותנים לי את הכוח בידים. אני לא מפחד להעיז ולמתג ממש מחדש חברה המעוניינת ללכת איתי צעד אחר צעד. ועשיתי דברים כאלה הרבה. מה שצץ לי כרגע, זה "הועד הארצי להצלת משפחות במצוקה", שהיה להם לוגו ושם והכל, ובשעתו קראו להם "משפחות במצוקה". אני אמרתי להם לשנות ולקרוא להם מעתה "הועד הארצי" וכל השאר בקטן ובהבלעה, אחרי עשר שנות פעילות כ"משפחות במצוקה". הם הלכו איתי צעדים, וזה בעצם מה שהעלה אותם שוב על המפה. ולא ניכנס כרגע אם זה קופה טובה ויעילה וכו', אני מדבר על העיקרון של להעיז ולמתג מחדש כלפי מעלה. ולא לפחד לזרוק דברים ישנים לפח. (גם מאוחדת" זרקו לפח לוגו שהושרש שנים, הלוגו עם מראה המדליה).

הציטטה באחת מהפיסקאות הקודמות שלך, היא בדיוק מה שרציתי: "אם יראו לילד את 2 הלוגואים זה ליד זה בחטף ובהבזק, הוא לא יראה 2 עולמות שונים, אלא עולם אחד עם גוון אולי שונה."

זה בדיוק מהות השינוי שמותג כזה היה צריך לעבור בעיני. לא מיתוג מחדש שישרוף את כל הגשרים שהוא כבר צלח, אלא לקחת את החוזקות שלו ולמנף אותם הלאה ע"י לוגו מבודל רעיונית מכל השאר.

בעניין הוועד הארצי. השינוי הכי גדול מבחינת הלקוח זה הורדת האות יו"ד משם המותג, והשארת השם "הומינר" בלבד. לו רק עברנו את השלב הזה, דיינו.
זה שהעיטורים נשארו? בדיעבד זה נראה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי מלכתחילה :)

ולמה הייתי זורק לפח? זה כבר הסברתי בשרשור של הלוגו עצמו, שלדעתי הם צריכים לייחצ"ן את הקו הנקי שלהם, נטול הפרחים. הגם כמו שכתבת שהם גם עושים מקושט וכו', זה כבר החלק שהם מנסים לחקות את ווקסברגר, הדגל שלהם הוא הנקי, ועל זה הם צריכים לרקוד.

אם תשאל אותי, בתור לא גרפיקאי, אני חושב שהקו הנוכחי שלהם די חסידי ומעוטר. והלוגו החדש? על אף כל העיטורים, אני חושב שהוא יצא קלאסי ועדין. איפה שהוא במקום טוב באמצע.
5. לגבי הבריף ובעל העסק. כמובן שבעל העסק הוא הקובע, אך אני חושב שאם הוא בא אליך כבעל דעה מקצועית, היית אמור להעלות בפניו את הטיעונים.
במקרה דנן, לא מדובר ביחסי פרסומאי-לקוח אשר יכולים להכיל אשכולות רבים. אני יותר בקטע של חבר וידיד. בהכללה: אני חושב שבעל דעה מקצועית צריך לומר חד משמעית את דעתו המלומדת, אבל הוא גם צריך לדעת היכן נמצא הגבול בין - לקבל את דעתו של הלקוח וליצור את הדבר הכי נכון בגבולות שהלקוח הציב, לבין - לשבת בבית מפוצץ ברעיונות אך מחוסר עבודה.... אבל זה רק למען הסדר הטוב.

• הוסף לסימניות
איש קטן, דומני שהגזמת מעט בהרחבת הנידון ובשלל סוגי הגשתם - -
בס"ה יש כמה נקודות בודדות לגבי הלוגו של הומינר.
להטריח את החברים כאן לקרוא את השיחה בינך לבין דינקיס על הנושאים שחוזרים ונשנים באשכול עצמו, ובכל שורה שני' בשיחתכם בצורה ובניסוח שונה מעט, קצת מוגזם. לא? - -

בכ"א, תודה על הפעילות השוקקת שלך כאן בפורום.
[אני מניח שיש דיבורים על מינוי חדש בהנהלת הפורום, וגם אם לא, אז תמשיך בניהול:)]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;387768:
1. אני לא מחייב אף אחד לקרוא את הגיגי. אם הטרחתי אותך לריק וגזלתי ממך זמן יקר אני מבקש את התנצלותך. אשתדל בעתיד להקדים לפני ה'מגילות' שלי, שזה בזבוז זמן וטרחה של הבל וריק, ואז תוכל לדעת לצאת ולהתעסק עם הדברים הבוערים, או בלימוד התורה וגמ"ח.

3. שאר הדברים שכתבת, אין לי בהם הבנה.

את המגילות שלך אני דווקא מעונין לקרוא ולהנות מהם. [פעם יותר פעם פחות.]
תמשיך בדרך זו ואל תנח ידך מזה - -
הביקורת שלי היא רק לגבי ההודעה האחרונה.

לגבי שאר הדברים שלא הבנת, בס"ה ראיתי לנכון להחמיא לך בדרך זו, מקווה שכעת הבנת.

• הוסף לסימניות
הקפצה
כספת המומלצים.
נצרך ביותר.

• הוסף לסימניות
ואני חשבתי שאיש קטן חזר לפורום. עד שראיתי את התאריך...
כמה מאכזב........ :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה